![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Akşam Üstü Gel
Tanıdım seni Lodos lodos gelirken üzerime Duygularımı okşadın Med cezirlerinle Bekledim günlerce Ümitlendim Geleceğini sandım Gülümsediğinde Bana geleceksen Bir akşam üstü gel Emin olduğun duyguların Bohçan olsun yanında Bana geleceksen istediğin için gel Bir şey alma yanına Yüreğinde aşk olsun yeter. Bana geleceksen Yağmurlu bir günde gel Damlalar uyaracaklar seni Dönebilirsin de. Bana geldiğinde Yağmurda karşılayacağım seni. 24,11,99 Şiirler birdemetsevgi Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Avuç Kardın
Güneşe yakın dağlarımdan Sana sıcak sıcak karlar getireceğim Tezek sobalarının ısıtamadığı yüreğindeki sıcak sevgiyle Özlediğin kardan adam benim En hızlı aracımdır kızak sana onunla geleceğim dostmu düşman mı olacak kurtlar bilinmez evet bu ayaklarımla,bu çıplak. Bir gün kucaklamak istercesine bizi En cömert biçimiyle yağmıştı kar Arkamda güneş küçülüyordu ve sen ellerimde eriyen bir avuç kardın. Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Düş Gibiyiz
İstediğin bensem ne kaldın uzak? Gelirdim dört yanım kurulsa tuzak Bizi soktuğun şu hale dön bak Eskilerden kalmış ören gibiyiz. Geçen her gün aldı biraz ömürden Anlamadım gitti, bu inat neden? Bunca yıldan sonra ne gelir elden Yürekler tekliyor yorgun gibiyiz. Ne güzel söylerdi türküler dilin Düşmezdi ağzından koskoca ilin Kim yaptı, ne yaptı sorar gözlerin? Tükenmiş soluklar bitkin gibiyiz. Gözlerde hareler şimdi yok artık Senin benzin soluk, saçım ak artık Bu sevda yokuşu zorluyor artık Yaprağını dökmüş çınar gibiyiz. Hala gideceksen öldür öyle git Kapat gözlerimi, bitsin bu ümit Yaşanan her şeyi bir kenara it Belki hiç yaşamadık bir düş gibiyiz. 9.7.06 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Gece Sen
Dün gece sen Biraz sıklamen biraz şebboy Çokça güldün Biraz özlem Biraz sevgi Ama mutluluktun Bu gün sen yoğun bir özlem yanlış bir tutku Kocaman bir hiçsin / belki ama benim için mutluluksun Çok şeysin İnanki... 25/11/98 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Gecenin Anatomisi
Bir Gecenin Anatomisi Önce Öfkeydim gözlerinde Anlamıştım Gizlemek istesen de... — Ne işim var burada, Bu serseri ruhlu adamla? Geçiyordu aklından. …içini acıtıyordu kahve — Aslında o kadar da kötü biri değilmiş Sevimlileşiyor da konuştukça... Kahve, acıtıyordu içini hala İstedi ikinciyi gene de… — Yakışıklı da... Gözleri hep üstümde kalsa... … İç içe olmak geçti Gecenin serinliği boyunca İkisinin birden. İçlerinden Sohbetin evriminde Konular felsefeye Kahveler rakıya dönüştüler Akıllarına takılan soru Kanın alkole dönüşme sürecinde Hangi çıkmazda boğulur şair Şiirinden önce? Çok içiyordu adam. Daha ilk kadehindeydi kadın Şişeyi bitirmek üzereydi adam... —Kapat şu çokbilmiş ağzını Dediğinden beri canının öte yarısı Kendini böyle susturmuştu. Bu yüzden çok içiyordu adam. Her şey konuşuluyordu masada Seçicilerin şiirden anlamadığından Oradan, buradan, üçüncü birilerinden Beyoğlu’nun dününden Türkiye’nin bugününe değin... Şiirden... Senin de diyordu kadın Çok absürt şiirlerin var. Masadakilerin hepsi Şiddetle sansüre karşıydılar. Sansürdür, diyordu adam Otokontrol denilen şey de... İkisinin de aklında Gecenin soğuğu vardı. Niye ise Bu kadar lafın arasında Sevgiden söz edilmiyordu. Adam söz edecekti aslında Dili dönse Kadının gözlerinin yeşiline bakarak Bir şeyler söyleyecekti Söyledi de Anlaşılmadı ama o pelesenklikte Kim bilir belki de “Sana teşekkür etmeli insanlar Bana duyurduğun aşk için Yoksa karanlıkta kalacaktılar...” Diyecekti... “Aklıma düşünce Uykum kaçıyor gece Ben de Gidip güneşi uyandırıyorum Her gece” Yokluğunu yaşadığı *******in Son şiirini okuyacaktı. Sohbetin erdiği olgunlukta kadın Yılların yorgunluğu ve Derin bir ah içinde — Ben çok güzeldim gençliğimde... Dediğinde... Canı sigara çekti adamın. Gün geceye yığılıyordu. “Gözlerini çekme üstümden Üşürüm yoksa” Der gibi, Biri diğerine bakıyordu. Eylül 06 - Beyoğlu Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Kucak Sevgi
Bir kucak sevgi,bir daha yapar iki çiçek demeti öyle bakımlı değil ........renk renkte değil bezeksiz, yalın, biraz da soluk yoksul toprağımın yoksul çiçeği sevgimin simgesidir.Buruk Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Marş Denemesi (İşçi Marşı)
Gelin üzerimize, bu kenetler bizi Çağdışılıklarınız yıldırmaz bizi Atatürk'çü işçileriz,halkız biz İnancımız çoğaltır gücümüzü Birer ikişer atılsakta her gün Büyüyecek örgütlenmemiz gün be gün Bir durdurulmaz oluşumdur bu Tarih utkumuzu yazacak bir gün. Bizim her çabamız halk içindir Yaşanılası bir dünya kurmak içindir Ne varsa seviye,sevgiye düşman Emeğe düşmanlığı yıkmak içindir. Haksızın,hırsızın devri bitecek Yepyeni bir düzen kuracak işçim Sevinç gönüllerden hıncı silecek Yaşamayı onurlu kılacak işçim. Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Sevinç Öyküsü
sevinç bürünmüş kızıllığına çıkmış dünya turuna... bir işçi kıza gamze olmuş gülmüş dünya tüm cilvesiyle Bir gonca güle durmuş o sıra Yarışlara heyecan olmuş coşku olup çoşmuş özlem oluş kavuşmuş sevi olmuş sevişmişte ışığa balkımış doğa... Mutluluk gülün kırmızılığındanmış. sessizliğini giyinirmiş nedensiz boğazlarda düğüm düğüm yüreklerde bukağı olurmuşta sinirleri gerilirmiş insanların. yaşam, ölüme özdeş mi ne? güçlü duyarmış çoğunlukla kendini nara olmuş bir sarhoşun dudağında bebek olmuş bir ananın kucağında cesaretmiş bir askerin yüreğinde utku olmuş bir savaşın sonucunda... ekinler de hasat olmuş mu o sıra sevin kalmış o askerin yüzünde... yüreğinde cesaret dolu asker mutluyum ben demiş çünkü hakkım bu sevinç dikmiş matarasını başına içmiş içmiş eee hak mı bu sevinç? birden susmuş asker dalıp düşünmüş asker sevinç utanca durmuş yüzünde utanç öfkeye gebe sıkılmış bir yumruk gibi sabır nedir? bilmez öfke. sözleri gökgürültüsü gibi demiş asker -neden sevinçliyim? neyi kutlamaktayım ben? ne içindi,neyi çözdü bu savaş? Utku benimse neden gözlerimde yaş neden ellerim kan? sevinç niye çekildi yüreğimden? bakışları yalvarışlar dolmuş bakışları yağmur sicim sicim sormuş asker nedir utku savaşmak mı bir hiç için. hani nerede benimler savaşanlar niye yalnızım ben? ağlamış sonra asker. Gece tünele ansızın giren tren gibi inmiş. 14/08/80 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biri var Aşk Kokuyor
...................................'Atatürk ve Biz 'Gurubuna Hangisine yönelsem Aklım ötekinde kalıyor Gül dediğim Gülseren Öteki Şahika'lar saçıyor Kimi Berrak Su gibi Bazı durgun, bazı Coşkun akıyor Kimi kendin bir tanrıça sanıyor En şirini küçük Pınar Söz ağzından bilgi olup akıyor Saklasada bazıları adını Ele veriyor herkes bir şekilde kendini Anlaşılan Feraye'de Saklambacı seviyor Sanıyor ki kimse onu bilmiyor. Anlamadığım şeyler gene de var tabii Polen dokunan mı var içimizde? Sarıkavak epey uzak duruyor Birde kızlar Koç-türk sanki sizden korkuyor Ay karanlık *******de Garip gönlüm Öner-tarık arıyor Özlemin Galip bana Başıma yücelerden aktaşlar düşüyor Kim demişki suya yazı yazılmaz Suna nakış nakış Ebru döküyor Sevdalısı var sevilen bir dizinin Kosta diye tutturmuş biri Şiirini ona mektup yazıyor Acıktım mı ne? Anımsayınca karademir iletisini Açlık öne çıkıyor Sarma, börek, çay deseler de Aklımdan rakı, balık geçiyor Sapıttım mı ne? Beni şeytan dürtüyor Rahim’sin sen Allahım Mukayyet ol aklıma Hepsi ayrı, ayrı güzel de Biri var ki aşk kokuyor 19/4/06 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitecek
Deniz tuzlu, Hava sıcak, Sen uzak. Bilmiyorum bu hasret Bir gün nasıl bitecek? Deniz tuzlu Hava sıcak Sen uzak. Biliyorum bu hasret Elbet bir gün bitecek. Foça Metin Yaltı |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|