![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kibir Dağları
Seferimiz vardır gönül şehrine Kibir dağlarını aşacağız biz İnsanı şeytanın yoluna iten Benlik duvarını yıkacağız biz Bilmediğini de “bilirim” diyen Hak yolda görünüp haramı yiyen Menfaati için nefse yenilen Zayıf iradeyi kıracağız biz Dün,bugün ve yarın her an,her zaman Hakikate koştuk, koştuk durmadan Bize engel olan,yolu tıkayan Her engeli bir bir aşacağız biz Abdulhadi ilme yorar kafayı Bu yüzden terk eder zevki, sefayı Mazlumun derdine derman olmayı İnsanlık ödevi...böyle bildik biz Abdulhadi Bay
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kim ne kazandı
Düzeni düzeltmek gerek kardeşim Yakmakla,yıkmakla kim ne kazandı Hatasız,kusursuz,dost arayanlar Bir dost bulamadı, kim ne kazandı Yapılan yanlıştan,dönülürse kar Yanlışın sebebi bilinirse kar Doğru yola gidip,yürünürse kar Yanlışta ısrarda kim ne kazandı Bir taşın üstüne bir taş konmadı Atılan temeller bina olmadı Yiyenin,yutanın karnı doymadı Devleti soymakla kim ne kazandı Bu gün iktidarsın yerin yüksekte Yürürken arkandan binler gelmekte Bu gün rüzgar senin için esmekte Üç günlük beylikle,kim ne kazandı Her başa gelene, “yaşa” dediniz Bastığı toprağa halı serdilniz Bizi kurtaracak “baba” dediniz Yağcılık etmekle kim ne kazandı Tarihe bir bakın köleler,hanlar Altta ezilenler,sırtta gezenler Az mı işkenceyle can yitirenler Hepsi göçtü gitti,kim ne kazandı Nice Ebu Cehil,nice Firavun Hakimiydi her biri bir diyarın Malını,mülkünü gayri sormayın Yerle-yeksan oldu,kim ne kazandı Bu gün Firavuna özenen beyler Malına mülküne güvenen beyler Güç bendedir diye gerinen beyler Karun bile öldü,kim ne kazandı Abdulhadi kazanç; Hakkın rızası Bir nefeslik yoldur burdan orası Dünya ise; Ahiretin tarlası Zalim zulüm etti, kim ne kazandı Abdulhadi Bay
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuraklık
Sene seksen dokuz yılımız kuraklık Yağmıyor ne yağmur ne kar bu sene Sararmış tüm otlar kupkuru toprak Ağaçlar matemde yasta bu sene Kıraç yerde biten otlar kavruldu Kökleri söküldü, koptu,savruldu Kıtlık, yokluk orta yere kuruldu Onla başa çıkmak güçtür bu sene Abdulhadi niye düştün teleşa Yüce Allah akıl vermiş her başa Yıllar evvel meyletseydik baraja Bereket görürdü yıllar bu sene Abdulhadi Bay
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuraklık ve Baraj
Ne bir damla yağmur,ne bir damla yaş Yağmadı gardaşım,yağmaz bu sene Ekilen ekinler yandı,kavruldu Hak rahmeti kesti bizden bu sene Yarıldı toprağın dili,damağı Çatladı dudağı,yırtıldı karnı Yılanlar,çıyanlar hep su aradı Kurudu pınarlar akmaz bu sene Poyraz döktü ağaçların meyvesin Felek vurdu ensemize sillesin Gitsin bu seneler geri gelmesin Fakir düştü millet gülmez bu sene Nerede çiğdemler,nerede güller Ötmeyi unuttu sarı bülbüller Yas tutar yapraklar,kökler,gövdeler Açmadı çiçekler,açmaz bu sene Giden sene bu mevsimde,bu ayda Toprak doymuş idi,yağmura,suya Çiçek; buyur gel diyordu Arı’ya Geçen günler rüya oldu bu sene Suyun kıymetini darda kalınca Biliriz,anlarız hasret kalınca Tedbir almıyoruz,sıkışmayınca Bize imtihandır,her hal bu sene İşi oluruna bırakıp gitme Her an tedbirli ol,sakın üşenme Yarının malını bu günden yeme Keyfi,eğlenceyi bırak bu sene Esti deli poyraz,kavruldu güller Döküldü kalmadı,dalda meyveler Yağmadı yağmurlar,akmadı seller Cömert değil toprak,çorak bu sene Her canlının rızkı biraz azaldı Kimisi acıktı,kimi susazdı Bu duruma çare,çözüm arandı Baraj’a ihtiyaç arttı bu sene Abdulhadi şöyle bir bak etrafa Yüce Allah akıl vermiş,her başa Yıllar evvel meyletseydik baraja Bereket görürdü kullar bu sene Abdulhadi Bay
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kutlu Diyarım Anadolum
Bir karışına bir milletin canını adadığımız, Bir çakıl taşına sevdalanıp bağlandığımız, Dağlarına çıkıp hürriyet türküleri çağırdığımız Bazen ana,bazen yar dediğimiz, Kutlu diyarım, Anadolum. Evet,Ana dediğim… yar dediğim Ekmeğini yiyip suyunu içtiğim…, Su gibi kanımı içirdiğim, Dedelerimi,dayılarımı,emmilerimi, Hasılı, nicelerimi uğruna şehit verdiğim, Sinesine gömdüğüm, Anadolum. Vatan namustur deyip Namusumu onda muhafaza ettiğim Yurdum,yuvam,elim,kolum Anadolum… Dünkü sırtlanlara,çakallara, Tilkilere,itlere Maskeli,maskesiz bölücülere Seni parçalatmam,böldürtmem, Çiğnetmem be seni,çiğnetmem Sema da dalgalanan hürriyet belgesini İndirtmem. Sana başka bir isim verilmesine Müsaade etmem. Adın anadır,yardır. Bu iki kavramın bilirsin ince anlamı vardır. Başım dik,yüzüm ak,soyum pak. Endişelenmeyi bırak, Rahat ol,semaya bak, Kendini Ay-Yıldızlı bayrağın kollarına bırak Anadolum. Abdulhadi Bay
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küsen küssün bana be!
Neden söylemeyim,neden yazmayım Kızan kızsın,küsen küssün bana be Doğru bildiğimi neden demeyim Korkanlar yanımdan çekip gitsin be Doğruyu haykırdım,sağır oldular İnsan olun dedim,sığır oldular Fakire acıdım,onlar yoldular Sülük bu adamlar,doymuyorlar be Şunun parası yok,şu büyük yerde Şunların torpili devadır derde Şunlar rüşvet için dağı delerde Şuna tutunacak dal mı kaldı be Kalleşte ölecek,mertte ölecek Zalimde,mazlum da her fert ölecek Sağlamda,topalda,körde ölecek Bunlar ölenleri görmüyorlar be Suçum dürüst olmak,doğruyu demek Cezam:ömür boyu,sefalet sürmek Büyük makamlarda cüceler görmek Ağır gelir bana,çekilmiyor be Şu büyük başlara şirin görünmek Anla yani anla, yağılık etmek Yatana,yutana hak,hukuk vermek Tiksindirir beni,incinirim be Olmaz denen işler hemene olur. Ölümcül hastaya şifa bulunur Demokrasi bu ya,çare bulunur Adalet kan ağlar,duymuyorlar be Ben dürüstüm deyip ahkam keserler Rüzgar olur efil efil eserler Kuru lafla fethedilir ülkeler Karın gurultusu bu ödlekler be Vurgun vurmak için bir yol bulunur Hayali şirketler bir bir kurulur Koca devlet soğan gibi soyulur Dayıları vardır,korkmuyorlar be Abdulhadi emmim,dayım diyemem Emeksiz yemeği yutup yiyemem Zalimin safında asla görünmem Bu dünya kimlere baki kaldı be Abdulhadi Bay
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küstüm Sana
Küstüm sana yüzün görmek istemem İsmimi ağzına sakın alma ha Gününü gün ettin,gittin ellere Geri dönüp ardım sıra gelme ha Senin için derdime dert katmıştım Hatır gönül bilir bir dost sanmıştım Hayalinle hülyalara dalmıştım Defol hayatımdan tekrar dönme ha Çile çektim ömür boyu sen için Sen ne yaptın doğru söyle ben için Senin yaptıkların boş heves için Seni benim gibi seven olmaz ha Hasta oldum,binbir türlü derdim var Derdimin dermanı tek bir ilaç var Kara günde halim soran ne arar Bu gün unutulur gider sanma ha Benim için dağlar,taşlar ağladı Ateşimden derya deniz kaynadı Bana ettiklerin yanına kaldı Ne af dile,ne yüzümü görme ha Bırak beni poyraz vursun kurutsun Eşim,dostum adım sanım unutsun Ben kupkuru toprak,sen de bulutsun Üzerime tek bir damla yağma ha Namertlere,kötülere kul olmam Değerini kayıp eden pul olmam Gül olsan dalına bir daha konmam Ayrı dünyalarda yaşıyoruz ha Abdulhadi yandım,tüttüm kül oldum Rüsgar esti dağa,taşa savruldum Adresim belirsiz yittim,kayboldum Herkes ansa sen adımı anma ha Abdulhadi Bay
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mevki Makam için
Yüce bir davanın hizmetkarıyım Mevki makam için bel bükemem ben Tertemiz geldiğim fani dünyada Haram batağında kirlenemem ben Tek gayem, var tek hedefim tek yolum İslam aşkı ile her dem doluyum Bu yola fedadır başımla boynum Haktan başkasına kul olamam ben Bu yoldan dönmek mi? mümkünatı yok Haram lokma yemem, ona karnım tok İnancı yüzünden millet çekti çok Millete hizmetten dönüp kaçmam ben O Kuran ki; benim temel kitabım Onunla güzeldir sözüm,hitabım Yoluna kurbandır cismim ve canım Varlığımı ona adamışım ben Bizim mürşidimiz şanlı peygamber Kuran ile sünnet bizlere rehber Sesimiz yükselir Allahü Ekber Allah aşkı ile yanan korum ben Diğer canlılardan şudur ki farkım Ayırt eder beni fikrim ve aklım Eşref-i mahlukum çünkü insanım Yalnız yaratana kul olurum ben Abdulhadi Hak yolunda bir yolcu Vicdanıdır yaptığının sorgucu Ondan öte yargıçların yargıcı Mahşerde huzura varacağım ben Abdulhadi Bay
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mevlaya gider
Önce iman lazım yaradan Hak’ka İnsan inanmazsa inkara gider Bir ömür dünyada sefa sürse de Ebedi hayatı çileye döner İslam’ın emrine uyarsa mümin Huzura,refaha hazırlar zemin Dünyada ve Ahirette yerinin Her yanını bostan eder gül eder Kurandır müminin anayasası Kurandır her işin aslı esası Kurandır toplumun Hakka rotası Onun yolu doğru Mevlaya gider Abdulhadi ülkü İslam’dır İslam İnsanı severim yarattı Mevlam İyilik,hoşgörü,insanlık davam Yolumuz hak yolu huzura gider Abdulhadi Bay
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne güzel
Al atlar koşardı şaha kalkardı Kılıçlar kalkandı ateş saçardı Mızraklar atılır oklar uçardı Namerde dersini vermek ne güzel Yeniçeri derler düşmana setdi Boyu,posu bakışları heybetdi Hilal bıyıklıydı mert oğlu mertti Allah Allah naraları ne güzel Adaleti tesis için bir sefer Önde bir kumandan binlerce nefer Ordular çarpışır,yer ve gök inler Zalimin zulmünü kırmak ne güzel Kuran ın emridir Hakkı tebligat Kalbe huzur verir islami hayat Kuran’a uymayan edemez rahat Sevgiyle donanmış kalpler ne güzel Dön arkana bir bak,koca bir tarih Dün'e bakıp utanmaz mı? bu talih Abdulhadi: ecdat temiz ve salih Ak alınla Hakk'a koşmak ne güzel Abdulhadi Bay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|