![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() K ı y a s
Önce: Pırıl- pırıl bir gökyüzü, Ayna görüntülü su idin. Şimdi: Çirkefliğin, rezaletin içyüzü Hatta bunların tortusu gibisin. Kemal Çakır
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() K u r t u l u ş
Çaresizlik içinde “çare? ” düşünüp dururken İlahi bir ses yankı buldu içimde birden “Kurtuluşu sendedir” dedi, Aziz Vatanın “Kanını taşıyorsan şayet Soylu Atalarının.” Bu güçlü sesle birden bire güvenim arttı Dedim “Allah beni bu günler için yarattı” Seslendim dört bir yandaki kan sahiplerine “Dur diyelim” diye Vatanın kadersizliğine. Buluşup bir-bir olduk dev gibi heybetli Karar aldık ”kurtuluş, yada ölüm”diye temelli Yüz binlerce Aziz Şehidi örnek alıp kendimize Yemin ettik Vatanın kurtuluşu için öleceğimize. Bıkmadan, usanmadan, şevk ve azimle aldık yol Vatanın her köşesinden katıldılar bize bol-bol Nihayet açmaya başladı her yerde bembeyaz güller Bitti korku ve endişeler, gülmeye başladı yüzler. Bu nedenle; ne zaman düşerse Vatan dara Etrafında Atalarının kanını taşıyanları ara Bizler oldukça Atalarımız rahat uyuyacaklar Sonucu, Atalar Atası Atatürk’ e duyuracaklar. Kimse bu vatanı sahipsiz, yada güçsüz sanmasın “Güç bende” diye gaflete düşüp at oynatmasın! Yok ederiz bu inançla tüm Vatan düşmanlarını Yoksa helal etmez Şehitlerimiz, dökülen kanlarını. Korkmayın bizlerle var olacak bu Vatan ebediyyen Gönderlerinde dalgalanacak Bayrağım mütemadiyen. Kemal Çakır
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() K ı z ı m a...
Merhaba benim güzel meleğim Kızma bana, vakitsiz gittim diye İnan ki bir gün mutlaka döneceğim Sakla şiirimi, benden sana hediye. Şimdi herşeyden habersizsin Resimlerime gururla bak; Ölümü kavradığında bileceksin Baban senden ne kadar uzak. Ama merak etme, her an yanındayım Seni öpe, koklaya seviyorum. Elindeyim, saçındayım, kanındayım Sana hep kol kanat geriyorum. Aldın mı, Meleklerden selam yolladım Demet demet taktım saçına çiçekleri Sahi nasıl bensiz olmak, hiç sormadım Rüyalarında görüyor musun bari *******i? Beni hiç merak etme; büyü, adam ol Benim için ağlama, haydi gözlerini sil. Sen hüzünle değil yavrum, neşe ile dol Bunu senden şehit baban istiyor bil. Yokluğumu hissetme hiç bir zaman Çünkü ben yok değil, bin kere varım Sakın ağlamaya kalkma dayanamam Çünkü seni görüyorum ben de ağlarım. 20 Mart 1998' de 1.yaş gününü kutladım Seni bana veren Allaha şükürler olsun Ömrümde böyle bir sevinç yaşamadım Yaş günün kutlu, ömrün uzun olsun. Seni gelin olarak görmek dileğim Torunlar isterim, sakın unutma! Senden de melekler doğar ya bebeğim Ne olursa olsun, bir asker isterim ORDUM' a İsimlerini sen koy dilediğince, gönlünce Hani oğlun olur, ismi de TUNCAY olursa Sana dualar ederim ömrün boyunca Yine de üzülmem dileğim olmazsa. Yavrum, bu Vatan için ölmeye değer; Her taşına bin can feda olsun, Ne çok severmişim Vatanımı meğer Uğrunda yine ölürüm, VATAN SAĞOLSUN. Çok mutluyum burada, bunu bilin Ağlayıp, üzülmeyin hiç boş yere Yüce Kitabımız Kur' ana bakıp öğrenin BU RÜTBE NASİP OLMAZ HER ASKERE. Şehit, Piyade Kdemli Yüzbaşı Tuncay ORHAN anısına ve adına- 1998 Ruhun şadolsun. Vatan sağolsun. Kemal Çakır
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() K u ş l a r
Ne zaman ayılacak bu kuşlar Ne zaman anlayacaklar yolunduklarını? Ne zaman birden bağıracaklar Ne zaman anlatacaklar haklılıklarını? Herkesin altına minder başına yastık olmak İyidir tabi, bunları kullananlar açısından Ancak sonunda yolunan kalmasa çıplak Üşüdüğünde destek görse bari onlardan. Yükseklere çıkılmalı umutlar kaybolmadan Sağlam bir yerlere konulmalı; Bütün tüyler yolunup, çırıl çıplak kalınmadan Ya, tüyleri koruyacak zırhlar alınmalı Ya da kalanları dikenli hale sokulmalı. Kemal Çakır
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() K üçük Çırak
Her sabah yıldızlar kaybolduğunda O doğardı Sanayi sokaklarına. Dudaklarında hafiften, korkulu bir türkü Elinde ya simit, ya sefer tası olurdu. Yaz günleri için sorun yoktu Ama ayazın hız aldığı uykulu kış sabahlarında İşi, yalnızlığından da zordu; Üşümüş buz tenli demir kapıyı açıp, Buz ötesi içeriye dalmak, Etrafı kolaçan edip, sobayı yakmak... Akşamları, aynı şeyleri tersinden yaşamak. Üşüse de şikayetçi değildi, Çünkü mutlu ediyordu onu Avuçları arasında gizlediği soluğuyla ısınmak Hiç bir zaman karnını tam doyuramasa da Dert bilmezdi bunu. Asıl düşüncesi ve hedefi Ustaları gibi olmak, Sonra da tamirhanesinin patron koltuğunda Tüm yaşadıklarını anımsamak, Anlatmak ve Başka çıraklara yaşatmamak. İşte bu inanç ve hayalleriyle adam olacak Bu küçük çırak. Kemal Çakır
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçış
Dünya senin olsa kalmam arzında Bir yerler bulurum senin dışında; Desen ki Ay da benim yıldızlar da O zaman balık olur yaşarım sularda. Kemal Çakır
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader Yazıcı
Her insan kendi kaderini kendisi yazar Kader yazan birisi yok inan ortada Dünyalarca var olsa,tükenir azar- azar Yokla baş başa kalır insan sonunda. Kemal Çakır
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapandı Aşk Sayfan
Çoktan tükettim bendeki seni inan Artık ben olmam senin uğruna yanan Acı bir gülüş senden hatıra kalan Kapandı bende aşk sayfan anlasana. Ne zaman bana gerçek değeri verdin Hep kötü sözler söyler eleştirirdin Şayet sevseydin hiç böyle mi ederdin Kapandı bende aşk sayfan anlasana. Ne zaman benim için gözyaşı döktün Sen gününü gün ettin ben ise çöktüm Hatırla, beni sonkez ne zaman öptün Kapandı bende aşk sayfan anlasana. Kemal Çakır
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlık
Doğuşunu erteledi güneş yıllardır Kurtulamadı düşünceler kara kara Bakışmaktan. Umutlarımız kurum bağladı Karanlıkta yana yana güneşi Aramaktan. Bahar da unuttu bunca yıldır buraları Kurtulamadı gül ağaçları kara çalı Kalmaktan. Durmadan ağlıyor gün tazesi çocuk Karnı tokluğuna isyan etse de Korkusu artıyor karanlıkta hayal Kurmaktan. Yağmur yağardı bir zamanlar Islanırdı insanlar ve çimenler, güller de. Şimdi daha da dopdolu gözleri bulutların Ama korkuyorlar bu karanlıkta Ağlamaktan. Kemal Çakır
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara-Kapkara
Onu çok seviyordum bir zamanlar Bu nedenle; Toz pembe idi bütün varlık, Ağaçlar, kuşlar, caddeler, insanlar... Hepsi bana bir başka bakar, Ya da ben onları böyle görürdüm. Uçasım gelirdi yürümek yerine Caddelerden, merdivenlerden. Koşasım gelirdi ovalarda dağlarda Deli seller gibi. Esesim gelirdi o daldan, bu dala Karayel gibi, poyraz gibi. Her şey tarifsiz bir mutluluk verirdi Hani yıllar sonra tekrar sigara içmek gibi. Başka bakar, başka görür, Başka duyardım; Kötü hiçbir şey görmez ve duymazdım 'Meğer ne güzelmiş her şey' Diye söylenirdim. Trene, otobüse, vapura binerken Bir başka haz duyar, Bir başka atardım adımlarımı Ayakta bile hoş olurdu yolculuk. Ama ayrılışımızla bitti bunlar birden Her taraf kapkara oldu Sanırsınız ki güneş de yok oldu. Oysa bak yerinde, ama kapkara Ağaçlar, yollar, kuşlar, çiçekler, insanlar Gönüller, duygular, sevgiler kara. Kapkara artık her yer, her şey... Kar bile kapkara. Dün hesap sormak için oturdum masaya Baktım masa kara, bardak kara, rakı kara. Yine de kararlıydım bulmak için sebebini Hani bir zamanlar beyaz olan duygular, Toz pembe dünyam vardı ya! Onunla baş başa kaldım, biraz da olsa. Fakat farklıydı durum, Ne ben bir şey söyleyebildim Ne de duygularım. Lakin henüz kurtulamamışlardı Kapkara olmuşluktan. Ne yapacaksın, pes ettim sonunda; Kalktım hüzün masasından Ve O’nun için: “Bitmişse böylesi bir sevgi, Rahmet dilemek gerekir” Dedim arkasından. Kemal Çakır
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|