![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gideriz
Önce gelenlerden kalan oldu mu? Biz de bu dünyadan çeker gideriz, Kazık kakma izni alan oldu mu? Çaresi yok,teker meker gideriz. Barışlar yaşadık sonu gelmeyen, Savaşlara girdik bitmek bilmeyen, Nice oklar attık hedef bulmayan, Bu boş çabalardan bıkar gideriz. Türlü serapların ardına düştük, Yıllar yılı soluk soluğa koştuk, Ne umarken nerelere ulaştık, Kabahati kime yıkar gideriz? Kapıldık masala,kandık yalana, Ömrümüzü sebil ettik talana, Zaten ağlayarak geldik cihana, Yine öylece yaş döker gideriz. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gidişat
Siyaset esnafıyla verip kafa kafaya Bezirgânlar ortaklık fotoğrafı çektirdi Arsızlıkla dal- budak saldılar her tarafa Günden güne gidişat o kadar tersleşti ki Seks,şiddet ve maddiyat şeytan üçgeni gibi Dünya yuvarlağını çekti kendi içine Gölgeledi hayatın bütün değerlerini Küresellik lâfı da tüy dikti üzerine Kaba güç rüzgârları yeniden eser oldu Kuvvete yenildi hak'insan hakları'derken Safsatalar gerçeğin önünü keser oldu Barbarlığa sapıldı uygarlığa giderken Hakça düzen ülküsü hedefe varamadan Bezirgânlar bugünün sultanları oldular Dünün sultanlarına rahmet okutaraktan Tüm dengeleri altüst etmeye koyuldular Ve varsıllar daha çok gçmülürken varlığa Yoksullar ellerinde olanı da yitirdi Yazık ki bahtı kara dünyamız ola ola Dev bir Arap ülkesi olma yoluna girdi. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gitmiş
Şöyle bir geriye dönüp baktım da, Gördüm ki seneler yel olup gitmiş, Çok özlem bırakmış anılarımda, Yaşananlar çoşkun sel olup gitmiş. Başlamış sonra ters akmaya sular, Bulanmış yarına dönük hülyalar, Evdeki hesaba uymamış pazar, Düşlerin değeri pul olup gitmiş. Ümitler kurumuş çeşmeler gibi, Güz vurgunu yemiş bahçeler gibi, Bir yerlerde batmış tekneler gibi Beklentiler çıkmaz fal olup gitmiş. 'Denizler durulmaz dalgalanmadan' Diyen şarkı yalan söylemiş yalan, Sislere karışmış o uzak liman, Huzur bir bulunmaz hal olup gitmiş. Şöyle bir dönüp de baktım geriye, Gördüm ki manzara hep aynı yine, Geçmişin en buruk meyvası bile Tadından yenmeyen bal olup gitmiş Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gitmişler
Çıkagelmişler bir meçhul diyardan, Dünyada bir süre kalıp gitmişler, Tadıp az-çok hazlar ve acılardan, Yine o meçhule dalıp gitmişler. Düşmüşler derdine bir sürü şeyin: Sevginin,dostluğun,aşkın,servetin, Rahatın,huzurun,şan ve şöhretin... Bulmayıp gitmişler,bulup gitmişler. Hayat bahçesinde kimisi gülmüş, Kimisi kuru ot,kimi sümbülmüş, Gün gelince boyunları bükülmüş, Zamanın elinde solup gitmişler. Sevmişler masalı çocuk yaşında, Sonradan koşmuşlar gerçek peşinde, Gerçeklik var mıymış dünya işinde? Bilmeyip gitmişler,bilip gitmişler. Kimi bir şey yapmış,kimisi yıkmış, Kimi düzen diye canını sıkmış, Yolları hep aynı kapıya çıkmış: Bir var iken bir yok olup gitmişler. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Godo'yu Beklerken
Godo gelmiştir de çoktan, Biz hâlâ Godo'yu bekleriz, Kesmeyiz hiç ümidimizi, Er-geç bir gün gelecek deriz. İşte bu ümit var ya bu ümit, İyi-kötü getiren bugünlere bizi Ve alıp götüren yarınlara, Godo'dan başka kim olabilir ki? Hani lâf aramızda, Hepimiz su katılmamış alıklar gibiyiz, Derya içre yaşayıp yıllar yılı Deryayı bilmeyen balıklar gibiyiz. Çekilir bir gün sular, O zaman işimiz bitmiştir, Ne bugün kalır elde ne yarın, Anlarız ki Godo gitmiştir. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gönül Bahçesi
Toprağını bir türlü bulamayan ağaçlar Yıllar boyunca susuz,yıllar boyunca açlar Dolu olsa da hayat sofraları çok şeyle Her şeyden çok bir gönül bahçesine muhtaçlar. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gördük
Şafakta Atatürk devrini gördük Ufka hayat veren devrimi gördük Sıyrılıp gecenin karanlığından Güzel aydınlığın rengini gördük Öyle ışıdı ki bakışlarımız Ata'nın izinde engini gördük Sonradan başladı aykırı akış Gerisin geriye çevrimi gördük Devrim-evrim tartışmaları derken Akşama yönelik evrimi gördük Tekerrüre doğru giden tarihin Usuldan usuldan seyrini gördük Aynen Atatürk'ten önceki gibi Gölgelerin geçit resmini gördük Batmış bir güneşten kalan boşlukta Cılız ışıkların hepsini gördük Ve bakıp Ata'yla çatışanlara Devle cücelerin cengini gördük Anladık Atatürk tekrar doğacak Madalyonun bir de tersini gördük Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gurbetçi
Düşmüşüm talihin tuzaklarına Köklerinden kopup gitmiş ağacım Savrulmuşum yaban topraklarına Hasretlerle yanıp tütmüş ağacım Baharlarda yapraklarım yeşermez Bir yerinden kırıktır hep dallarım Yazlar yüreğime dinginlik vermez Anlatmakla anlaşılmaz hallerim Derim 'Ne gün bir hoş rüzgâr eserse Sılamın yolunu o gün bulurum Kuşlar müjdeli bir şarkı söylerse Yeniden yemyeşil ağaç olurum' Lâklâkla geçermiş leyleğin ömrü Benimki de hülyalarla geçiyor Gerçeklere kapamışım gönlümü Gecem günüm rüyalarla geçiyor Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güvercin
Barış bozulunca eskiden Ben de bozulurdum Utanırdım barış simgesi olmaktan Sonsuz barış adına üzülürdüm Sonra baktım ki çare yok Üzülmeyi falan boşladım Değiştim zamanla Şöyle düşünmeye başladım: 'Bülbül de baharın simgesi Ama hani o bitimsiz bahar Sararmayan yaprak nerde Solmayan çiçek hangi dalda var Horoz da sabahın simgesi Ama akşamsız sabah gördünüz mü hiç Doğa yasası böyle Kimsede değil suç' Bilmem yanılıyor muyum Kuş aklım ermiyor mu daha fazlasına Dilerim öyle olsun Kavuşalım bir gün sonsuz barışa Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güz Gelende
Güz gelende bir rüzgâr esince kıyılarda Çekilince suları o yaz denizlerinin Kumlarda kalan izler söylenir şarkılarda İşler inceden ince sızısı bir yerlerin İnsan bir akşamüstü ufuklara dalar da Her zamandan çok duyar çağrısını enginin Daha buruk bir lezzet kımıldar acılarda Bilmez sonu mu yoksa başı mı hikayenin Silinir gider bir şey sararan yapraklarda Düşünceler savrulur karanlıklara değin Güz gelende bir rüzgâr esince kıyılarda Yılmaz Aybar |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|