![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Futbol
Her kime sorarsam hali, hatırı, Sohbeti futboldan açıp gidiyor. Konuşmuyom diye toptan ötürü, Usulca yanımda kaçıp gidiyor. Dedem de kapıldı topun şerrine, Bizim kaptan diyor, hafız birine, Giydi kramponu mesin yerine, Namazda secdeye uçup gidiyor. Fenerli çıkınca dünürcü başı, Suya düştü bizim dünürlük işi, Tutuyormuş meğer kız Beşiktaş'ı, Kocayı kulüpten seçip gidiyor. Günlerce önceden alındı bilet, Deplasman maçına gidecek velet, Karneyi sorarsan tam bir rezalet, Sınıfını zar zor geçip gidiyor. Cimbomlu bant takıp beyaz saçına, Götürdük ninemi kupa maçına, Futbolun sevdası düştü içine, Her hafta stada kaçıp gidiyor. Gel de, serserinin kızma haline, Bilemiş satırı sokmuş beline, Su dökemez değme kasap eline, Irakip takımı biçip gidiyor. Doğunca nur topu gibi bir uşak, Koydular adını Benjamin Toşak, Futbolcu vesselam şu bizim kuşak, Şampiyonluk andı içip gidiyor. Maçtan sonra çıkmam, ben, balkonuma, Kaçırdım korkudan geçen donuma, Kastı var galiba tatlı canıma, Etrafa kurşunu saçıp gidiyor. Hele bakın dostlar şunun tipine, Göbek dönmüş, büyük aygaz tüpüne, Değmeden ayağı futbol topuna, Rasim, bu dünyadan göçüp gidiyor.
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gakkoş Güzeli
Şimdi tahammülsüzlüğüm sana yine Ve kabullenemeyişim gidişini.. Yokluğunun ağırlığı var düşlerimde Ağrısı var sensizliğin bir yerimde.. Şimdi sen, benden çok uzaklardasın Belki benim için bir daha olmayacaksın Belki değil, hiç olmayacaksın biliyorum, olamayacaksın Ama sen her daim garip bir sızı olarak kalacaksın kalbimde Tüm ağrılarımın sebebi sensin, Grip olduğumda mentollü mendilim, nane ve limonun sensin, Senden başkasına yer yok ki yüreğimde.. Senden azatlığım, sensizliğe alışmışlığım yok Yok öyle bir şey, Hani Sadri ağabey derdi ya : “Ben sevdim mi adam gibi severim” Ondan da öte düşkünlüğüm sana Mecnun’un Leyla’yı tanımamışlığından da öte işte, Unutmak yakışmaz bize Kalbimdeki sırra ihanet edemem bilesin, Suskunluğum senden, susuzluğum sen hep Boynu bükük yaşasam da bu şehirde Bu şehirde sensizliğe hüküm giysem de Kimler alışmadı ki benim bu viran halime, Giderken benim yaralı emanetimi de Alıp götürmüştün beraberinde, Belki de bu yüzden sevemedim Gakkoş Güzeli Senden sonra hiçbir kimseyi Bırak sende dursun hep emanetim, Vuslatlar sana hep Ayrılığın acısı bizim yüreğimizde kalsın hep yine, Oturup seni demledim yine bu gece Efkarlığım senden, efkarlık ilacım da sen yine Türküler uçurdum havaya sessizce Gece mehtabında seni aradım, haber saldım yedi cihana Seni, sesini ve ölümsüzlük tadındaki kokunu özledim diye.. Sen yoksun diye tüm gülleri kana buladım.. Seni içtim yudum yudum sabaha kadar Yine de kanmadım sana, kanamadım, Anlasana be Gakkoş Güzeli Son noktayı senle koymuşum sevdaya, senle Ben senle doğmuşsam bu şehirde Senle ölmem gerekmez mi, söylesene! Uzun bir yaşam bize göre değil Senden sonra da ben yaşamamışım ki zaten Senden sonra sensizliğe alışamamışım ki.. Şimdi tahammülsüzlüğüm sana yine Ve kabullenemeyişim gidişini.. Yokluğunun ağırlığı var düşlerimde Ağrısı var sensizliğin bir yerimde.. Şimdi sen, benden çok uzaklardasın Belki benim için bir daha olmayacaksın Belki değil, hiç olmayacaksın biliyorum, olamayacaksın Ama sen her daim garip bir sızı olarak kalacaksın kalbimde Tüm ağrılarımın sebebi sensin, Grip olduğumda mentollü mendilim, nane ve limonun sensin, Senden başkasına yer yok ki kalbimde.. Senden azatlığım, sensizliğe alışmışlığım yok Yok öyle bir şey, Hani Sadri ağabey derdi ya: “Ben sevdim mi adam gibi severim” Ondan da öte düşkünlüğüm sana Mecnun’un Leyla’yı tanımamışlığından da öte işte, Anlasana be Gakkoş Güzeli! Son noktayı senle koymuşum sevdaya, senle Ben senle doğmuşsam bu şehirde, Yine seninle ölmem gerekmez mi, söylesene!
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Galata Kulesi
6 Haziran 1973 Pırıl pırıl bir yaz günüydü Aydınlıktı, güzeldi dünya Bir adam düştü o gün Galata Kulesinden Kendini bir anda bıraktı boşluğa Ömrünün baharında Bütün umutlarıyla birlikte Paramparça oldu Bir adam düştü Galata Kulesinden Bu adam benim oğlumdu Gencecikti Vedat Işıl ışıldı gözleri İçi Bütün insanlar için sevgiyle doluydu Çıktı apansız o dönülmez yolculuğa Kendini bir anda bıraktı boşluğa Söndü güneş, karardı yeryüzü bütün Zaman durdu Bir adam düştü Galata Kulesinden Bu adam benim oğlumdu "Açarken ufkunda güller alevden" Çıktı, her günkü gibi gülerek evden Kimseye belli etmedi içindeki yangını Yürüdü, kendinden emin Sonsuzluğa doğru Galata Kulesinde bekliyordu ecel Bir fincan kahve, bir kadeh konyak Ölüm yolcusunun son arzusuydu bu Bir adam düştü Galata Kulesinden Bu adam benim oğlumdu Küçücüktü bir zaman Kucağıma alır ninniler söylerdim ona Uyu oğlum, uyu oğlum, ninni Bir daha uyanmamak üzere uyudu Vedat 6 Haziran 1973 Galata Kulesinden bir adam attı kendini Bu nankör insanlara Bu kalleş dünyaya inat Şimdi yine bir ninni söylüyorum ona Uyan oğlum, uyan oğlum, uyan Vedat
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Gamlanma
koyun meler kuzu meler sular hendeğine dolar ağlayanlar bir gün güler gamlanma gönül gamlanma yiğit yiğide yad olmaz iyilerde ham süt olmaz bin kaygı bir borç ödemez gamlanma gönül gamlanma yiğit yiğidin yoldaşı at yiğidin öz gardaşı sağlıktır her şeyin başı gamlanma gönül gamlanma naçar karacoğlan naçar pençe vurup göğsün açar kara gündür gelir geçer gamlanma gönül gamlanma
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Gardiyan Çoşkun sular gibi akıp durulan
Hizmetine ikram diye sunulan Yüreğinden vuran değil, vurulan Bir sevdanın mahkümuyum gardiyan Ovalarda, çayırlarda tay gibi Gözler ela, kaşları var yay gibi Gündüz güneş, *******i ay gibi Bir güzelin mahkümuyum gardiyan Damla damla gözyaşımla, kanımla Gülbağımda sarayımla, hanımla Yarınımla, onurumla, canımla Bir dilberin mahkümuyum gardiyan Günden güne çekilmeyen dert veren Gönlümdeki göz ferimi söndüren Hücresinde ağır ağır öldüren Bir yosmanın mahkümuyum gardiyan
![]() |
#6 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Gardiyanını Seven Bir Mahkum Gibi Peşimdekiler!
İşkenceciler peşimde… Yapayalnız bir çöle düşmüş, Binlerce endişe ve kırık umutlarla ilerliyorum Gecenin bağrında. Her şeyini kaybetmiş bir kaçak, Leyla'sını yitirmiş bir Mecnun, Aslı'sını gömmüş bir Kerem'in Acısı var kalbimde Yakalanacak mıyım? Yine gözlerimi kapatacaklar mı? Yine başıma Çuval geçirecekler mi? Lanet olası vatan caddesi, Merter kavşağı Beşiktaş Sahilleri… Üçgün yatmadan, uzanmadan, Yemeden beklemek! Hücreler… İnsanlara kapalı Allah'a açık hücreler. Yüzünü şeytan göresi soruşturmacılar… Allah'ım ne kadar büyük imtihan bu! Köpek sesleri geliyor. Gittikçe yaklaşıyorlar. Nefesim kesilmek üzere. Hacer, neredesin Hacer! Ey Musa gelsene, Daha dönmedin mi Sina'dan… Bazen hayatta en zor şey oluyor ölmek! "Kabe'nin Rabbine andolsun kurtuldum" Diye haykırmak En büyük arzusu oluyor insanın. Silahım da yok. Hayatta hiç sevmedim silahı ben! Kaleme sarıldım, Kalemimden korktu korkaklar. Allah'ım ne yapayım, Nereye gideyim? Beni de İsa gibi alsana yanına… Havarilerim ihanet etti bana, Buzağı'ya taptı dostlarım. Çöl, ey merhametli dost, Sarsana beni kollarınla, Kapatsa ya kumların düşmanın gözleri. Geçip gitseler yanımdan görmeden benim Biliyorum Peygamber gideli çok oldu. Yapayalnız, o yol sevdalısına döndü halim. Çölde yıldızlar bir tuhaf geliyor insana. Ali'nin sesi geliyor çek uzaklardan. Belki de sekine ağlıyor Kerbela uzak değil buraya. Annem olsaydı Yanımda kucağına alır, saçlarımı okşardı. Düşmana teslim etmezdi beni. Belki de İbrahim gibi bir mağarada Saklardı yavrusunu. Ama hep ağlardı. Neden doğurduğunu sorgulardı. Babam ne yapardı bilmem? Ama o da ağlardı hüngür hüngür. Nedense beni hep ağlayanlar anlıyor. Hep acılar tanıyor. Geliyorlar. Yine başa dönecek hikayem. Tırnağımı koparacak, Coplayacak sopalarla dövecekler. Ne istiyorlar benden? Musa'nın levhalarını! İsa'nın izini! Muhammed'in emanetini! Ali'nin feryadını! Hüseyin'in kesik başını! Bir ben miyim Allah'ım sadece bunları bilen? Bana mı kaldı o mukaddes emanetler? Delisi bir ben mi kaldım Allah yolunun? Hücreler, ey dost hücreler! Siz mi adımı verdiniz benim? Gardiyanların işkencesine Sizler de mi tahammül edemediniz? Ama düşünmediniz mi Ben nasıl dayanırım? Siz beton ve demirlerin Dayanamadığı işkencelere, Ben et ve kemik nasıl sabrederim? Ey sevgili, sil ne olur, sil gözyaşlarını! Göz yaşların bana Her şeyden daha acı geliyor… Artık takatim kalmadı, Ama geri dönmek yok! Teslim olmak mı asla! Varsın ağlasın eşim, Varsın babasız kalsın çocuklarım! Varsın gitsin her şeyim! Ama ben gideceğim! Nefesim yettiği kadar koşacağım, Gücüm olduğu müddetçe Sürünerek de olsa gideceğim, Hep gideceğim… İşte geliyorlar, Köpek sesleri yaklaşıyor, ******* ağlıyor halime. Yıldızlar beni saklamak için sönmüş gibi. Ay nurunu gizlemiş! Adeta belki de göremezler beni. Ağaçlar dallarıyla sarıyor, Örümcekler ağını örüyor dört bir yanıma İşkenceciler geliyor, gittikçe yaklaşıyorlar. Bu da ne Allah'ım! Bir ışık! Musa'nın gördüğü yakamoz mu bu? Gidip ben de mi alsam o ateşten? Ama ateş de beni ele verirse! En azından işkenceciler uzaktan farkeder, Gelirler, biliyorum. Ne yapsam tanrım? Ateşe gitsem bulurlar mı? Aman Allah'ım acı bir ses geliyor! Kuyuların dibinden yankılanıp gelen Tanıdık bir feryat bu! Evet Ali'nin sesi bu! Namahrem duymasın diye Ellerini ağzına dayayıp Kuyulara haykırdığı figan bu! "Kaç" diyor, "ateşe doğru kaç! O ateş yakmaz seni. O ateş sana her şeyi aydınlatan, Ama seni her şeyden gizleyen bir ateş! Koş, durma, dayan az kaldı, koş, kooooş!… Koşuyorum, durmadan koşuyorum… Oh tanrım! Nihayet vardım. Nirvana'ya ulaştım, Artık özgürüm her şeyden azade! Beni gizleyen Bana her şeyi gösteren Ateş kurtardı beni! Artık geri dönmeyeceği, O cehennemi bir daha yaşamak istemiyorum. Ali'nin feryadıyla gösterdiği ateşte yanacağım! Nirvana'da kalacağım! Gardiyanını seven bir mahkum gibi…
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Garip Biri var .
adı ;GARİP elleri çatlak yüreği burkuk biri var adı garip. ne hüznünü yaşar ne de sevincini nerden bilsin ? onun adı garip. felek doğarken vurmuş osmanlının okkalı tokadını nasreddin hoca misali nasıl olsa ezilecek diye kimin umrunda ki ağlamış üzülmüş terkedilmiş horlanmış onun adı garip ne anasını bilir nede babasını. onun adı garip FELEĞİN OĞLU GARİP
![]() |
#8 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Garip şaşırmış yolunu gezer divana
ocağı sönmüş evi virana boş bakar gözleri halin sorana açıktır yarası,kapanmaz garip kanadı kolu bir bir kırılmış gülen yüzüne hüzün saçılmış kaybetmiş kendini vakti şaşırmış dertlidir derdini diyemez garip üstü başı yırtık beş parası yok karnı aç olsada gönlü gayet tok derdini hiç sorma seninkinden çok gün bitti yarını düşünmez garip şükreder allaha hiçte üzülmez ne olur hali meçhul bilinmez ölse mezar taşı bile dikilmez ölünce kurtulur rahatlar garip
![]() |
#9 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Garip Başını yaslamışsın duvara,
Dalmış gözlerin uzaklara, Hep bakıyorsun yollara, Bakma boşuna,giden gelmez buralara. İki elin arasına koymuşsun başını, Kimse silmiyor akan yaşını, Bilmiyor vefasız ona olan aşkını, Boşa düşleme onlu yılları...
![]() |
#10 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Garip Dünya
Bu dünya nereye gidiyor böyle Herşey yalan olmuş bu garip dünyada. Hayal bile kurmak imkânsız, Bu imkânsızlık dolu dünyada. Sahil kenarında balık tutan Yaşlı adamın gözleri kadar uzak , Artık mutluluktan sevgiden. Nereye gidiyor böyle Sessizlik için de bu garip dünya Sevgiden dostluktan eser kalmamış Artık gün batımında sessizce Sahile vuran dalgalar gibi Sessizliğe gömülüyor bu dünya. Sanki acının kuşattığı sessiz bir sokak gibi Yalnızlığa itiliyor bu zavallı garip dünya.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|