![]()  | 
	
| 		
			
			 | 
		#1 | 
| 
			
			
			
			 Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007 
				Konum: İstanbul 
				
				
					Mesajlar: 50,907
 
				
				Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 
				İtibar Gücü: 12116  
Rep Puanı : 59275  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 
	
	
	
	
		
			
			  		 			 			ÇILAV 
		
	
		
		
		
		
		
	
	MALZEMELER 1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir) 1,5 litre su 3 kaşık tereyağı Tuz HAZIRLANIŞI Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır   Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve  süzülmüş pirinç atılır  1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir   6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su  gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır  Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave  edilir  1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis  yapılır  		__________________  | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
		
  | 
	
		 |