![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12114
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dün Gece
Çelik testereyle kestim suları Yıkadım duvara astım suları... Düşümde düşüme girdim dün gece Buluta yaslandım ışığı tuttum. Seni hatırladım, seni unuttum Kendimi kendime sordum dün gece Topladım yolları eyledim yumak Musalladan gayri görmedim durak... Durmadan düşünüp durdum dün gece Toprağı boyadım otlar ağladı Oturdum kalkmadım atlar ağladı... Tuttum yorgunluğu yordum dün gece Dertler gecikince gidip yokladım Yırtık bohçalarda umut sakladım Kırgınlık bağını kırdım dün gece Şişelerde mahkum çiçek kokusu Yağdı yüreğime renk renk korkusu... Yok yere yokluğu vurdum dün gece Ay doğdu gölgeler çöktü üstüme Hicran alev alev aktı üstüme. Gözümü yollarda gördüm dün gece Aydınlığa koştum karanlık çıktı Her sevgi, her vefa bir anlık çıktı... Güç-bela ben bana vardım dün gece Dosta şiir yazdım "hatıra" dedim Belki bir dost gele otura dedim Gönlümü toprağa serdim dün gece |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Erbabiye
Liderimiz uzaylı, silahımız ok bizim Hilede, iftirada üstümüze yok bizim. Bal, sirke, soğan, şeker, et, süt, nane, sarımsak; Katar çorba yaparız, hünerimiz çok bizim |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Erzincan
Bir kara haber ki zor konur adı Duyanın kırılır kolu kanadı Felek ikidebir atar tokadı Yazım der sineye çeker Erzincan Yazım der gözyaşı döker Erzincan Erzincan'da dağlar gökle öpüşür Yiğitleri ecel ile kapışır Çok katlı binalar yere yapışır Çöküntüde kalan candır Erzincan Toprağın emdiği kandır Erzincan Çok konuğun oldum içinden geçtim Ekmeğinden yedim, suyundan içtim Gönlüme ben seni bir mesken seçtim Şimdi o meskenin mezar Erzincan Dilim konuşmaktan bizar Erzincan Karakoç bu kırım bir gün yıkılır mı? Haslette vuslatta kurşun erir mi? Sormayın rengini mor mu sarı mı? Al yeşilken şimdi kara Erzincan Almış yüreğinden yara Erzincan |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Etek
Etek topukta olur, seninki ta baldırda, Belli arı namusu unutmuşsun bıldırda. Baban traş olurken; baksın ayna yerine; Hele sen şu meleti biraz daha kaldır da... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey Can
Ben sabit şeyleri sevmem ey can Sen Eğer beni dinlersen Çağlayan ırmak ol... Ve gönül gönderine çekilmiş Nazlı nazlı dalgalanan Bayrak ol... Ben karanlığı hiç sevmem ey can Vaktin her saatinde Her zaman Ağaran şafak ol... Güneş ışıklarıyla ürperen çiçek Seher yeliyle ırgalanan Yaprak ol... Ben bulanıklığı sevmem ey can Sen Yayla pınarlarından akan Sulardan berrak ol... Göl olma, gölet olma, baraj olma Kaynak ol... Ben uykuları da sevmem ey can Uykulardan uzak ol... Kış günü karları yarıp çıkan Beyaz bir gül Mavi bir zambak ol... Ben zaafları da sevmem ey can Hakikatleri sarıp-sarmalayan Zaaflardan ırak ol... Geri dur geri dur ey can Nefret sarayındaki sultanlıktan İlim ocağında çırak ol... Sana tavsiyemdir ey can Zalimlerin boynunda süslü kravat olacağına Var bir garip ölünün üstünde Kefen ol... Kimsesiz gelinlerin yüzünde Duvak ol... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey Gönül
Vardığın dergahta post ol, büyürsün Gördüğün garibe dost ol, büyürsün Meclise devam et, el sürme mey'e Girdiğin sohbette mest ol, büyürsün. 1988 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fetva
Türküler var başı belden aşağı Çalmıyan radyonun pili cennetlik. Kafir meyve inmez daldan aşağı Yoksulun yaktığı çalı cennetlik. Boşunadır dünyamıza geldiği Aha yaşadığı aha öldüğü... Korkak müslümanın namaz kıldığı Camiyi taşlayan deli cennetlik. Kara günde çözülmesin, kuşağın, Kara toprak olsun uyku döşeğin. Cihadda yük çeken uyuz eşeğin Semeri cennetlik çulu cennetlik. Tez vururlar harpte önde gideni, Kaçanlar kurtarır canı bedeni. Şimdilik kördüğüm kalsın nedeni, Diri boku yedi, ölü cennetlik. Bana ne'yi akıllılık sananın, Başı var da, beyni yoktur. İnanın. Beş on sene cehennemde yananın, Dumanı cennetlik, külü cennetlik. "Karışma boşver"'i eylemiş sanat, "Dava gereksiz" der, "herşey menfaat" Böyle bir babayı vurursa evlat, Tüfeği cennetlik, eli cennetlik. Sevabı, günahı ayırmış Rabbim, Ölçüdür gözlerim, tartıdır aklım. Yalana riyaya, dayanmaz sabrım, Haksıza sövenin dili cennetlik. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fotoğraf
Resmine baktığım güzel kız, genç kız Unuttum, Unuttum, Unuttum seni Eski bir albümde durursun yalnız Unuttum, Unuttum, Unuttum seni İki harf, bir imza, bir tarih; garip Besbelli üçü de mutsuz muzdarip Aklımı zorlama karşımda durup Unuttum, Unuttum, Unuttum seni Bilemem aradan geçti kaç sene Memleketin nere, kimsin adın ne ? "Hatırla" diyerek bakma yüzüme Unuttum, Unuttum, Unuttum seni. Kaynak: Dosta Doğru |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Garip Gerçekler
Bir tarafta her devrin sultanları durur Bir tarafta kaderin kurbanları durur Ne kurban kesiciler biter dünyamızda Ne de kesilen kurban kanları durur. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gel
Aşkımız sembolleşsin iğde çiçeklerinde Olgunlaşan meyveler dalları eğerken gel Duru bir yaz sabahı Toros eteklerinde Akdeniz dalga dalga kıyıyı döğerken gel. Seher yeli çamları, çavdarları tararken Dağlar göller üstüne sisten perde örerken İlkbaharın ilk gülü kılıfını yararken Sonbaharda son yağmur yollara yağarken gel. Suların sessiz akıp, kuşların ötme vakti Yollar daha bitmeden düşlerin bitme vakti Semada yıldızların uykuya yatma vakti İster ay batarken gel, ister gün doğarken gel. Kaynak: Dosta Doğru |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|