![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bendek
Seninle tüm hayatım çile olsa aldırmam Yastığa bir baş koyar,ölene dek kaldırmam. Gülden güzel tenini muhabbetle sararım Korurum hazanlardan, sevgim ile, soldurmam. Yaşamamın manası sen yoksan, inan yoktur Reddedersen aşkımı, söyle nasıl çıldırmam? Benimsin, mümkün değil, bırakmam başkasına Sana göz koyanları, farz ortadan kaldırmam. Benliğimi büyülü his misali sarmışsın Terk edersen, yerini, mümkün değil doldurmam. Vurgununum ezelden biliyorsun sevgili Koklatmazsan, gülünü, hoyratlara yoldurmam. Yokluğunda yüreğim kırılmış, paramparça Hasretinle ağlarım, gözyaşımı sildirmem. Kaybedersem kıyarım acımadan canıma Ortalıkta bırakır, cenazemi kıldırmam. Aradığın, sorduğun yok; kırıldın, küstün mü? Katlanırım cevrine el alemi güldürmem. Aşıkların hâlini aşka düşmeyen bilmez Ârif isen anlarsın, sözlerimden, bildirmem.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bendeki Sen
Seninle tüm hayatım çile olsa aldırmam Yastığa bir baş koyar,ölene dek kaldırmam. Gülden güzel tenini muhabbetle sararım Korurum hazanlardan, sevgim ile, soldurmam. Yaşamamın manası sen yoksan, inan yoktur Reddedersen aşkımı, söyle nasıl çıldırmam? Benimsin, mümkün değil, bırakmam başkasına Sana göz koyanları, farz ortadan kaldırmam. Benliğimi büyülü his misali sarmışsın Terk edersen, yerini, mümkün değil doldurmam. Vurgununum ezelden biliyorsun sevgili Koklatmazsan, gülünü, hoyratlara yoldurmam. Yokluğunda yüreğim kırılmış, paramparça Hasretinle ağlarım, gözyaşımı sildirmem. Kaybedersem kıyarım acımadan canıma Ortalıkta bırakır, cenazemi kıldırmam. Aradığın, sorduğun yok; kırıldın, küstün mü? Katlanırım cevrine el alemi güldürmem. Aşıkların hâlini aşka düşmeyen bilmez Ârif isen anlarsın, sözlerimden, bildirmem.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biçare
Yapıştı umuya çökmüş bedenim Bağrında acılar saklıyor beni. Kalmadı isteyenim, tek sevenim? Şifasız umutlar bekliyor beni. Bir dert ki dermanı içinde saklı İrâdeyi iter, reddeder aklı Sızısı, acısı her şeyi farklı Gelip, gidip sık sık yokluyor beni. Bilmediğim bilinmeze uçkunum Başı yar, görünür, girdaplar sonum Yürürüm, gölgeme el sallar yolum Sonsuzluk kül gibi kokluyor beni. Koptum köklerimden, duymadım acı Anlamsız sarpların oldum haracı Mükemmele, olamadım kiracı Emelim hiçlere ekliyor beni. Bâdireden bâdireye düşerim Hayallere gizli tuzak döşerim Kendi giriftimi kendim deşerim Girdabım habire şokluyor beni.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmedim
Solmaz sandığım güller, solacakmış bilmedim Ömür sensiz vîrâne olacakmış, bilmedim Hayâlmiş, ümit dolu mutluluğu aradım Yüreğim acılarla dolacakmış, bilmedim. Hangi yöne yönelsem yüzün karşımda durur Ağlarım hasretinle, yokluğun içten vurur Yolunu beklemekten umutlarım burulur Hicrin bir gün kapımı çalacakmış, bilmedim. Hayallerim bıkmadan vuslat dağından aşar Özleminle dopdolu kalbim hep sana koşar Bitti derler, inanma; aşkın içimde yaşar Boynum sensiz bükülü kalacakmış, bilmedim. Tatmadım saadeti, hep ismini işittim Gölgen nereye gitse, daim peşinden gittim Özleminle yanmaktan kül oldum, artık bittim Kaçtığım ânlar beni bulacakmış bilmedim.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gülün Hikayesi
Buz gibiydi toprak gökyüzü karmakarışıktı üşüyordu elleri bulutların donuk donuktu gözleri tesadüfen atılmış bir tohumun beklentisi çok az bir ışıktı henüz dalına doğru yönelmemişti yaprak… kar yağdı lapa lapa rüzgar esti çılgıncasına raks ettiren melodiler çalarak sürgün yapraklara dallarda çiçek yerine kuşlar açıldı ay saklandı bulutlar arkasına yıldızlar çıkmayı hiç istemedi ayazın tipili balosuna bir fidanda bir zerre uzandı dal ucuna dudağında her renkten renkler vardı hediye son verdi zaman üşüten orucuna yeniden fırsat doğdu sürgündeki sevgiye güneşin gitti ürkekliği ay salınmaya başladı sereserpe yıldızlar dansa tutuştu burçlarla her gece depreşti gülnihâlin yürekliliği duyguları heyecanlarla tutuştu ısındı toprak ne kadar şükretse azdı cemreye su ısındı nazlanmalar kendiliğinden bitti açıldı yaprak goncalarla doldu fidanlar duygular tomurcuklandı bir gül açıldı binlerce güle bedel sevgiden her yüreğe saçıldı İtiraz yükselmedi kimseden San ki o güldü…özlenen…beklenen!. Bütün güllerin sevildiği ondandır güle benzetildiği sevgililerin…sevenlerin bütün güller soldu kurudu bütün fidanlar sevgi gülü solmayacak görecek yaşayanlar gülün sevgisi tükenmeyecek ölmeyecek…ölmemeli…sonsuza kadar.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Vedanın Hikayesi
Çalkantılı bir hüzün vakti Gözleri dolduğunda zamanın saçlarını okşuyordu zemheri rüzgarı burukluğunda eriyen bakışların. Bir yüreğin titremesiydi inilti son görüntülerini bir rüyanın, süpürüyordu dudaklar, dönmemek üzere giden bir hülyânın. Dört bir yana savururken suskunluk paramparça bir yüreğin döküntülerini… Darmadağın bir sevdânın, İmkansızdı, bir araya getirmek çöküntülerini… Çoktan hükümsüz kalmış hatıraların bıraktığı derin, paslı izlerdi gözyaşına yol gösteren, acılar kılavuzuna. Perişan vîrâne olan beklentinin girdabına dönen gözlerdi her zamanki gibi buruk güzlek hasretini yüklemiş omzuna seyrederek sevdâsının yıkıntılarını.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmeyen Kabus
Gündüzün gözlerde söndüğü ândı Ruhları sancılı hasret sarınca Kalplerde, küllenen ümitler yandı Ufuklar güneşle kucaklaşınca. Kurtulamaz can düştüğü tuzaktan Gökyüzünün parlar birden gözleri Kurtların türküsü başlar uzaktan Küflenen hüzünler kaplar yüzleri. Kıraç yine özlem yüklü rüyâlar Kıskaçlarda debelenir düşünce Duyguları basar bunalmış sular Ayrılık bir kabusa dönüşünce.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitti
Güneşe tutuldu, yangın gözlerim Yandıkça yüreğim eridi, bitti Kaybettim güneşi arar, özlerim Hep bekle, dönerim der idi bitti. Hükümlü ruhuma gece sarıldı Karanlık kalbime gökler darıldı Ufuklar ümidim ile karıldı Kavuşmak gözüme fer idi, bitti. Aşkıma karşılık verdi korkmadan Dertli güllerimi derdi korkmadan Gir dedim kalbime girdi korkmadan Gerçek sevilecek er idi bitti. Başka bir mevsimde açtı çiçekler Gizlendi hep benden acı gerçekler Bıkmadan şu gönlüm bekler hep bekler Hasretim içimi yer idi bitti.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Eller miydi Çöl Olan Eller
Kaybetme korkusuyla sımsıkı tuttuğum bu eller miydi? İçimde her zaman sıcaklığını duyduğum dokunduğu ân, her şeyi unuttuğum, bu eller miydi? Hatıralar hâlâ tâze, ayrılık ilk ânki gibi acı. Anlatamam ne kadar mutsuzum, ve ne kadar huzursuzum anlatamam! Saçlarıma tarak; yüzüme yelpâze bu eller miydi, Tutunarak yolumu bulduğum? Ümitsizken ümit veren bana; ağladığımda kurulayan, bulandığında durulayan gözyaşımı; alev alev yanarken içim, sâkinleştirmek için okşayan başımı, bu eller miydi? Âniden dinen fırtına nasıl sessizliğe gömerse her yanı işte öyle olurdum dokunduğu ân. En ümitsiz ânımda getirirdi ümidi, yırtarak, karanlıklardan. Bu eller miydi, gözlerime fer dizlerime derman? Bilmiyorum şimdi nerede, karanlık *******imi aydınlık yapan? Gönlüm çâresiz, ellerim bomboş, duygularımda eriyor zaman. içimde zamana hükümlü bir liman; kurtarıcı gemisini, ve kaptanını bekliyor bıkmadan; beklemekten yorulmuş, özlemlerle yoğrulmuş, katığı topraktan, bu eller miydi, bana her şeyi kendimi unutturan?
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün
Yalnızlıktan, hasretten Hicrâna düştüm bu gün Gülistanı ararken Virâna düştüm bu gün. Yanıyorken yüreğim Alevlerin üstünde Kurtuldum sandım tekrar Suzana düştüm bu gün. Ararken pür ümitle Derdimin dermanını Halden bilmez, insafsız Bir cana düştüm bu gün. Kurdurdu kâlbim için Merhametsiz sehpalar Rahmet dedim, duymayan Vicdana düştüm bu gün. Söndürmeye içimin Sönmeyen alevini Her yanı alev olan Mekana düştüm bu gün. Ayrılık, âh ayrılık Dağladı her azamı Vuslat için yanarken Efgana düştüm bu gün Ağlayan, hiç mümkün mü Gülmek sana âlemde İçini hüzün eden Figana düştün bu gün
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|