![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ortadoğulu
Meleksiz bir hayatı Seçen martılar Köprü altlarında Tiner çeken çocuklar gibi Uzanıp böğrüne öğlenin Bir tutam hüzün Koparıp atıyorlar Körfeze Bize düşen Bu yangından Kül, duman ve hatıralar değil İsli bir günde Yaşadığımız sadece Aşktır bizim Gelir gider Hüznün beyaz yelkovanı Bizde saat hep Ateşe ayarlı Tüm alarmlarımız Yanmaya kuruludur Adımız 'uzak' diye yazılır Bombaların üstüne Ve bir bayram tebriği Kazınır çeliğin üstüne İğrenç mi iğrenç Biz ki Bilmeyiz sevmekten Başka marifet Tek suçumuz Kindar masalarda Dindar postlarda Nasıl oturulur Bilmeyişimizdir Aşkı böğrümüze Kurşun gibi döken Bir el var Koyacak olanda odur Dertlerimizi Tarih kitaplarında Biz ki Zalim kumandanların Botları altında ezilmekten Ölmekle değil Sevmekle çıkanlarız Garip gelir aşkımız Etki-tepki itlerine Aşk bir etkidir çünkü Buralarda Hiç bir tepkiyi Gerektirmeyen Şubat 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ozanın Transı
Şiir döndür başımı Beni burdan alda git Lanet olsun çarkına İçimi kemiren it Yetiş nikotin yetiş Kanım zehirden mahrum Kalamaz vazifeni yap Bitsin artık bu fetiş Kalem yanıma gel Beni buradan al ve git Şiirin ülkesine Taşıtım olsun Çoşkun bir sel Trans geldi ozana Yanarım bunu yazana. Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Öfke
Nerede? Dağlara denk düşen İçimizi ısıtan Ruhumuza dinginlik Kalbimize aydınlık veren Hayatı anlamlandıran Başakları yatmaktan Mazlumları korkmaktan Zalimi titreten Dağlara boyun eğdiren Yamaçları kıran Öfke...? Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm ve Güller
Boşalır içime Seller gibi bir hüzün Ağlasam Yüreğim gidecek Akıntıya kapılıp Gözlerim kaldırmayacak Bu selin debisini Eski zamanlardan beridir İçimde durgun rüyalar halinde Dalgın şairler yürüyor Duyamam aşk için Ölüm ve güller için söylediklerini Ağlıyorlar oysa Aşk,ölüm ve güller için Mendillerini bile ben veriyorum Dolaşıp nem arıyorlar İçimin buğulu bulvarlarında Dolaşıp kışkırtıyorlar beni hayata Eziyorlar yüreğimin Kaldırım taşlarını Ezsinler zaten İstemem onların Ağlamaklı şiirlerini Dolaşıp ezsinler yeterki Kalbimin Taşlaşan yerlerini Kasım 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Önüm Arkam Sağım Solum Deniz // Ya da ADA
Denize doğru yürü Akıntılı telaşını boşalt sulara Hangi hengâm tutuyor saçlarını Tuzla ömrünü kokmasın Denizi arkana al/ yürü Geç üstümden git Ötesi UZAK bir adım Hududa gelmez diyara Denizi sağına al/ yürü Sağlaması sağlam bir aşkla Kulağında rıhtım sesleri Martı düşü ruhunda Denizi soluna al/ yürü Solsun solukların adımlarınla Hızla gaspet tohumu/ ek içinin tarlasına Hızla büyüt meyveni/ bırak deniz suyuna Denize bak kısık gözlerle Uygunsuz adımlarla bak/ yürü Ney sesi düşsün susuzluğuna Neyzen düşsün ardına 2 Haziran 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Parmaklarım Aşkın Tetiğinde
Gece Bana ençok yakışan elbisemdir. Hele sıcak *******. Tuhaf pembelikler belirir Gözkapaklarımda. Bu yüzden olmalı Dünyaya Çekilmiş bir kılıç gibi Bakışım Evet sadece bu yüzden Ağlatıyor beni Çocuğunu mezara Öperek koyan babalar. Değilmi ki ellerim Piminde bir bombanın Parmaklarım aşkın tetiğinde... 2002 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Penceremde Güz Resimleri
Penceremden biteviye akan Güz resimleri Kalbimi hüznün kazanına yuvarlayan Bu demirden yolculuk Karıncalanan yerlerim ah Ah kaşınan gençliğim Şarkıların kesiyor oluşu Şiirin önünü Evet bütün bunlar Bir akşam yalnızlığının kuşlara Öğretemeyeceği erdemler Ka(y) nayan yaraları Fokurdayan azapları Anlatmaya yeterli değilse de Lekesiz bir ılıklık sunar İnsanın tarihine Ki bu tarih; Kalp,kaba,tasnifsiz Ruh yoksunu kelimelerden Yazılmış gibi durmasa Tünel karanlığında bile Anlamlandırabilirdi flu bir şiiri Ey başaklarla otalanmış kederim! Ey toprağa karşı kışkırtılan gençliğim! Ey aklımın karıncaları! Bırakın İçime hüzünbaz yolculuklar salmayı Vazgeçin kederimi raylandırmaktan Penceremden biteviye akan Güz resimleri Tünellerle kesilen aydınlığım eyy! .. Beni durdurmaya yeltenmesin sakın Yortu günleri. Kaçak,kırık,müsrif bir güneşe Akıtmasın sellerimi Karartısız gölgeler gibi içimde Güzün yalnızlaşmış sihri var Mataralar dolusu yağmur içmeye Ne gölgemin Ne aklımın Mecali var Yalnız bir adımlık mesafeleri Korkusuz geçmeye ayarlı saatlerim... 18 Kasım 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() pERİBOT
Uçup kanatlarında sağır bir hüthütün Geceye mi düşmeli Yalan haber mi taşımalı yoksa Lalelerden goncalara Duyuramadıktan sonra Neye yarayacak Karakış beyaza çalmış Sandallar sandalyelenmiş Irmak akmış kazların altından Bunlar haber değeri olmayan Vakay-ı âdiye mi Hüthüt duyamıyorsa da Bir insan kulağına fısıldanamaz mı Darıdan nasıl haber alır kuşlar Meraka değmez mi Lalelerden güllere Irmaklardan çöllere Tanışlardan ellere Giden feribot perisi Duymaz mı elleri ikirciklenir Kalanın kaldığı darda Siyah gölgesi Koyu siyah gecenin Yanan kanan solan Yalan yalan yalan Her şey yalan 14 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Piccasso
1. Cismimi yokluyor Ateş kamalar Ağzımda bin yıllık Islıklarla Hayata bu kadar Kör bakıyorum işte Beynimde güvercinler 2. Seni Bildik yakınmalarımdan Önce de tanıyordum Gözlerime katranlar Tüysüz hüzünler bırakan Öfke... 3. Resmini yapıyorum Kaldıraçsız bir iskeletin Tenin nemli buğusundan Burnuma giren İhanetin ko(r) kusu Satılmış kaldırımlarda Alınan bir kadındır Artık gözlerin 4. Yoksul bir evin içinde Nadide bir Piccasso Gibi saçların Dökük sararmışlığına inat Öfkeyle parlıyor Alnının şafağında Ki bu yüzden Rezil yalanların Dokunmuyor kulaklara Görmez çünkü Hiçbir insanın gözü Yoksul bir evde Nadide bir Picasso'dan Başka şey Farelerin hükümdarlığına Dokundurtmuyor çünkü Açlığına bebelerin Allah seni kahretsin PİÇcasso 5. İktidarsız bir güneş Parlıyor güya Başakların üstüne Pişermi, pişirirmi Bilinmiyor Sual olunmaz çünkü Güneşin iktidarından Mukadderat işte ... Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Platoni Sıcak Kucağından Bıraktı Eklemsiz Giz'i
Güzden yaza Soğuktan sıcağa Hüzünden kut'a Katedralin loşluğundan Taşlığın ışığına doğru Kentler deviren yolculuğum Bitti beklemeler Tüm kuşların cıvıltılarını Geceye devirip Hasretin hesabını ödemek vakti Hastalıklı bir yalıtkana Dönüşen şiir Kabından taşmaya Üstünü yırtmaya Mezar taşını kırmaya Başlar birazdan Esmeralda güzel ruh Kalbinin billur pırıltılarıyla Aydınlansın bu ılık sahil *******i Yer gök iter Aralanır sevdamız Gülüşünün serin açıcılığında 20 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|