![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anam Ağlar
Dağları hüznüne sütre eyleyip Ağlarsa anam ağlar Ömrünü ömrüme katre eyleyip Ağlarsa anam ağlar Devirip zulmün putunu Alır cennetin katını Yüreğimin katunu Ağlarsa anam ağlar Şubat 2004 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anarşist
Aldatıldın yağmurlu günlerde Boyalı camların gri karanlığında Beynine dikine Ruhuna enine Kalbine her yönden Oklar sokuldu Sen sokulmaya çalıştıkça Göğün..mavi yırtınışına Bulutlarla kestiler yolunu Tekellümcü katiller Bir eşkıya sevemedin ağız tadıyla Bir küfre giremedin lanete ram olarak Bir kızı öpemedin sert ve ıslak Korkak karabasanlar kesti yolunu Yolun engellerden arındığında Lezzetle yolun çoktan ayrılmış Ve sen savrulmuştun Onaycılığa Aşkın sınırlarla çevrili bir ülke Kalbin kan pompalayan Koroner bir mesele Ruhun çağırılabilir bir ölü gölgesi Olduğu gibi Müfredat yanılgılarıyla Kriminal bir meseleye Döndürdün yüreğini Aşkın ruhun yazgının Savaşın şiirin Bayraklaşan her ölünün ardından Ne gelirse ve nerden Sormayı öğretti Sorgulamayı vurulduğunda Yarandan sızan kanda Al-ak yuvarlar değil Savaşın tarihi yazıyormuş Bunu görmeni sağlayan şair Bunu bilmeni isteyen partizanlar Devrimciler mücahidler Dağ birlikleri Çeçenler Zapatistler Che Moro gerillaları Ve benzeri eşkıya duruşlar Anarşist Resimde düzen görse Bağıran anarşist Ne yapıldı kalbine Sevgiliye buseler Sunmanı engelleyen bu öfke Nerden düştü yüreğine Kudurt denizlerini Yalasın bırak sahilleri Sevgilinin memelerini ısırırcasına Aşkı köz eyle Yak ruhunu steril ateşlerde Che çeçen devrim demeden Kalbinin nişangahına yerleştiren Bu duvar ustası Yarım akıl Hiç fikir bela muallimleri Ruhun kaçamayacağı tek sığınak 10 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Apocalyptica
Donuk temmuzlar ekiyorum Takvimin terazisiz eskiliğine Çarçabuk geçsin üstümden ikindiler Geyikler gibi avlanmıyor çünkü Gözlerime bulaşan yırtık sonbahar Korkuya tayfadır Lodosta terleyen insan İncir çekirdeğindedir tünelin ucu Ellerimi enseme bağlayıp Uzansam yeşillere Seyretsem mavileri Bu eylemim ile ne kadar Durultulabilir ki leylaklar Bilgelerin bilgisinden fırlayan Zemberek mi benim beynim Eğrisiz odun arayıcılarının Doğru çubuklarımı kalbim Takırtısıyla bronşitimi uyandıran Bu kerpiç duvar Kirece durmuş maarif takvimler Saatte giz avlayan yelkovan Ne yaparlar ne yapılabilir ki Korodan yayılan kokuyu Kaptırmamak için ayaza Eyy! .. Yuvarlak parlaklığında Gözlerime zulmeden Bir eşkıya saklayan gezegen İfrit olmak zor değil Karıncanın kan grubunu bile bilen Sarsak bilgiçliğine Sezar da geçti üstünden Ve dahi Achilles Kime öldü ardı sıra Yanağından gül terleyen sevgili Çarçabuk geçsin gitsin Üstümden ikindiler Ki ben Akşamın duvarından atlayıp Gecenin bahçesine Şiir çalmaya gideceğim Ham koruk demeden Belime kadar girip Fidelerin ahenkli toplantısına Yeryüzü yüzünden girdiğim Onca günahı tövbeleyeceğim Bir istavroz çıkarıp Bir oruç açarak Ve sen ey! .. Cenabet cürmümü Yellerle gezdiren iklim Cellat bul bana Kestir başımı Ağırlığı alınsın Beynimden kanın…. 21 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ara Taksim (Ay Makamı)
Neden İçime şavkır Bu ay Bu gece Resmini çocuklara çizdirdiğim Bir grilik Bir saplantı gibi Yaz neden yakıyor Talan edilmiş viraneleri Ve ben asla Lokmamdan ayırmadım seni yâr Kokunu izbelerimden ayrı tutmadım Ne uyku bölebilir sevdamı Ne dost Ne düşman Vakitler ölsün Seyrine seyranına Yıldız içir ay yedir Fezaya çevir kafesimi Gel Yüzümden incinen anılarımı der Sesimden hüznün boğukluğunu Ey! .. Ki tüm ünlemlerimin Üç noktayla bitişi sözlerin Vay! .. Ki bütün hüzzamların Rasta dönüşü gözlerin Hây! ... Ki her şeye galip Mağluba şefkat O’nda Ay! ... Ki içime içime Şavkır bu gece 31 Mayıs 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aramis
hüznün çocuklarıyız onulmaz biçimlerde kalbimize bağıran büyük canavarlar elinde hoşnutsuz yüreğimiz acıya aç melale müptela izini sürelim yolun, acinin ormani büyütür insanı Eylül 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Acıtır İçimi
Resimlerde bir şey yok Eski günleri anlatacak Kırık izlerden başka Merhamet kalmadı artık Kanadı kırık kuşlara Ah rezil devr-i alem Yok mu senin insafın Lafı burada kendi yok Adı güzel ‘Güzel’in Adı malum kendi meçhul Bir iklime hasret şimdi Torunlarının devri Anka sofrada kebap Yusuf yine kuyuda Tüttürür sevdasını Yanık türküleriyle Zöhre’nin kandırdığı Maluma ilam olmaz Aşk acıtır içimi MAYIS 2005 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Kılcalları
Şarabın tadını bilmiyor olmam Engel midir Kendimi esritmeme Belaya atlamama Sefaya cefaya değmez mi tenim Ucuz mu erkeklik bukadar Beni Baygın hastaların damaryolu saysınlar ******* boyu dolaşayım Açılıp kapanayım Dolup boşalayım İndirip kaldırayım Esaslı bir fizyolojik ajan olmaya yatkınım Sen Lanet bir gecede rüyalarınla pinekleyedur Ben gezeceğim kılcallarında cesedinde can saklayan evrenin Şarabın tadını bilmeyen ağzıma Kanın bütün erkekliğini doldurarak Yavaş ve hızlı Hızlı ve durgun Zehrime katık yaptığım her lokma Tıkanık bir hıza atmasa kalbi Akışkan kayganlığının sanrısı Yapışmasa lôr torbası uzvuna aşkın Sahteliğin tercihsiz zararsızlığı Yormasa saçlarımın yosun kokusunu Engellerdim gecenin sabaha diri çıkmasını Ağzıma tanıdık tatlar bıraksaydın eğer Bir de şarabın kızıl keşmekeşini Zaferli savaşımın Mağlup ordusu olurdun Kana binip gezemezdim o vakit Aşkın kılcallarında... 20 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Atlılar hayATLILAR
Bileyip öfkeyi karanlığın zevalinde Savaşa koşan atlılar Elleri kandan kırmızı Gözleri gökten yüce Zor zenaat değil kavga Kargılarınızın aydınlattığı gecede Tanrının keskinleştirdiği kılıçlarsınız Dünyanın çürük yerlerini kesmeye Elemsiz kalemsiz şiirler döktürüyorsunuz Meydanın kırmızısına Şefaat bekler bir yanınız da yok Yukarıdan yandan arkadan Gelen ölür kalan ölür Yürümeli oysa Hep yürümeli atlarınız Karanlığın dizginsiz cesaretine Vahşetin dipsiz karanlığıyla Sabra mahal yok Gözyaşına batırıp çıkarmak yeter Anılarınızın kirlenen urbasını Sevdayı yoklayıp geçtiğiniz bu bahar Size sunar nasılsa Kahramanlar olarak ölmenin Kanlı madalyasını 21 Mayıs 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ay'ın Gece Mavisiyle Dansı
Göze alıyorum Ayın gece mavisinde Dansıyla Aynı saatlerde ölmeyi Rüyalarım Bir el bombasının Üstüne atlayıp Yoldaşlarımın yüzüne Dağılıyor Gök gövdemi Kanlı bir şehit gömleğine Benzetiyor olmalı Yoksa niye yağdırsın Onca belayı Bağsız yanlışlarım vardı Ki semirtiyordum onları Leziz şehvetimle Yoldaşlar, arkadaşlar Ve geride bıraktığım Tüm harami saltanatlar Rüzgarın getirdiği Kum tanesiyle geri gelip Çarpıyorlar yüzüme Ateş alnımda Gizil bir komplonun Gizemi kadar Sıkılgan duruyor Hançeremde hançerler Gözyaşları, gençlik acıları ve Aşk ağrısı Pişmanlıklarımdan bir binit yaptım Eşkıya ülkesine gitmeye Su, beni beğenmiyor olmalı Toprak bana tenezzülsüz Bir kader cıvıltısı olsa gerek Ömrümün aynasında Seyrettiğim hayalet Rüyalarım bakire bir toprağı Avuçluyor Şedit bir hazla Kara yağlar dökülüyor Ekranımın üstüne 'Bu yüzden buğuludur Kıyısında yaşamayı seyrettiğim Pencerem' Bu kadar kolay olmamalıydı oysa Göğün emsalsiz lacivertliğine Yazacağım şarkılar Göze alıyorum işte Ay'ın gece mavisinde Dansıyla Aynı saatlerde ölmeyi Tetiksiz bir parmak büyüttüm Adına 'Kaleşnikof' deselerde Gizemsiz rüyalarım oluyor Arkasında bayat fonlar Radyoda arabesk Ekranda Arap çığlıklar Ruhunun karanlığına Beyaz adam olanların Öğreneceği çok şey olabilir Bele sarılmış bir T.N.T.'den İntihar silahıyla vurulabilir ancak Puştlar, puşt doğanlar Ötesi mavi bir Sevda düzeneği Mor dağların ardından Çağlaya, çağıldaya Akan yüreğim Ötesi ölümse Ölüme gülümse Nisan 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Aydınlık Gün Kara
Sefilim yalnızım emsiz bî ilaç Çaresiz devasız hastayım şimdi Ruhum denizlerde tenim sana aç Hilesiz riyasız yastayım şimdi Geceyi seyredip şi’rini yazsam Elimle beynimden fikrini kazsam Hayattan vazgeçip oyunu bozsam Yine akıldayım us’tayım şimdi Endişem yok kokun tene can ekler Sitemim yok sesin cana kan ekler Lâkinim yok çünkün kana ten ekler Şekline girdiğim tastayım şimdi Eyvah demem asla yandığım için İçip şarabını kandığım için Aşkı bir yanılgı sandığım için Lâl oldu dillerim sustayım şimdi Sesin kulağımda cıvıldıyorken Hasretin içimde kımıldıyorken Mehtap yüreğimde ışıldıyorken Buluta saklandım pustayım şimdi Ellerin elimde zaman yarışta Nefesim darlanır her bir vuruşta Elem de keder de iki kuruşta Hasretlik çekmekte ustayım şimdi 2 Haziran 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|