![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geleceğimiz karanlıktı, sen aydınlattın Atam.
Ülkemizi düşmanlardan, sen kurtardın Atam. Cahillere ders verip, cehaletle savaşan, Sendin Atam sendin, en büyük Başkumandan. Bu vatanı bize sen armağan ettin, İlke ve inkılaplarla bize öğütler verdin, Okuyup yazmayı, ilk sen öğrettin, En büyük Başkumandan, sendin Atam sendin. Yollar, sanayiler, köprüler kurdun, Çok güzelleşti, şerefli yurdum, Ülke kalkınmasında en başta durdun, En iyi Başkumandan Atam sen oldun. Sana Atatürk dediler, Atamız sensin, Yeryüzünde eşin bulunmaz, teksin, Asla unutulmazsın, sen kalbimizdesin, Atasını unutmak, yakışmaz Türk'e. Seninle kalkındı, bu güzel ülke. Durmadan savaştın, ne mutlu sana, Canını adadın, bu kutlu vatana, Adını yazdırdın, Türk destanına, Atatürk adıda, yakıştı sana.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmur başladı birden
Saatler ayrılığı gösterirken Özlemler tükenmeden Kalp ağrısı dinmeden Gözyaşım kurumadan Daha sensizliği yaşarken Elveda şarkısı bu Merhaba derken Mayıs yağmuru gibi Başlamadan biten
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonu olmayan yolculuğa çıktım
Ne sonsuz bir yolculuk bu ya Rab Ne garip bir denizdeyim Gemim tabutum olmuş,yelkenim kefenim Rüzgarım duaları olmuş ailemin Bayrağım mezartaşım olmuş,rotam ibe ahretim Kaptanı benim bu geminin tayfası da ben Hangi iskeleden demir aldı bu gemi bilmem Tek bildiğim ne garip bir yoculuktayım Ufka yaklaşmış olmalıyım,yoksa uzaklaşmakta mıyım?
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir çocuk yaşardı
küçücük bir köyceğizinde Karadeniz’in adı Memo. Sıfır numaraya vurulmuş saçları ayağında kara lastik, sırtında yakasız gömleği. Ve bir çocuk yaşardı kapı komşusu Memo’nun uzun.. Uzun saçları örülmüş uzanır ayaklarına dek çiçekleri solmuş, basmadan entarisi. Zeyno diye çağırır herkes onu. Birlikte gittiler okula okul yolu uzun mu uzun çiçekler topladı yollardan Zeyno’ya baharda Memo. Kış aylarında donmuş karlar üzerinde kayıp düştüğünde Zeyno Memo kaldırırdı tutup elinden ve ısıtırdı nefesiyle üşümüş ellerini. Birlikte hayvan otlattılar yazları, birlikte topladılar meyveleri dalından. Aynı pınardan içtiler suyu, azıklarını birleştirip yediler yıllarca. Birlikte oynadılar, birlikte güldüler,birlikte ağladılar birlikte karşılayıp güneşi sabah birlikte uğurladılar akşam. Ve büyüdüler birlikte. Güzelleştikçe güzelleşti Zeyno Memo oldu yağız bir delikanlı. Birlikte tattı yürekleri o değişik duyguyu. Sevgiyi bellediler, sevmeyi öğrendiler birlikte. -‘istet beni babamdan’ dedi Zeyno dünürler gönderildi. -‘başlık parası’ dedi babası Zeyno’nun -beşi bir yerde,saat,bilezik -yastık,yatak, yorgan saydı da saydı. Ne yapsın zavallı Memo. Öküzleri satsa yetmez tarla bir kaç dönüm zaten para da etmez. Düştü çaresiz İstanbul yoluna. Gün ışırken bir sabah. ‘allahaısmarladık’ bile diyemeden Zeyno’suna. Birlikte tattılar umutsuzluğu ilk. Gurbeti Zeyno’su öğrendi Memo. Ve ilk kez Memo’suz ağladı Zeyno uzanmadı Memo’nun mendili yaşlı gözlerine. Tamı tamına iki yıl geçti aradan bekledi Zeyno çalıştı Memo. Çalıştı horlanarak terini harca katarak. Düşlerini katık etti ekmeğine, Eminönü’nde hamallık yaptı Göztepe’de amelelik Kumkapı’da bulaşık yıkadı meyhanelerde. Yine zeyno’sunu düşlediği bir akşam bekar odasında. Bir mektup getirdiler;emmisindendi. ‘oğlum Memo’m’ diye başlıyordu ve Memo’nun beyninde bir balyoz gibi patlayan, şu tümce okunuyordu ardından: ‘Zeyno’yu Kel Ahmet’in ortanca oğluna.....’ Perşembe’ydi köye vardığında Memo son günüydü düğünün,yakındı akşam en önde bir atın üzerinde, kırmızı duvağıyla,boynu bükük geliyordu Zeyno ardında gelin alayıyla. Önce bir ses duydu köylüler, dağı taşı inleten bu sesi tanıyordu Zeyno, irkildi birden. İki kez patladı silah.. İki can düştü yere.. Bir silah..iki mermi etmişti başlık parası. Şimdi köy mezarlığında,her baharda iki çiçek açar ,yan yana iki mezarda iki sevda gibi eğilir birbirine. Gelip geçen köylüler iki mezar arasında bir kara çalı görürler, işte bu da başlık parası derler.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlamsız bir bakıştı yüreğimdeki aksin.
Çırpınışlar beyhude, Zaman aceleci, Geçip gittin yanımdan Tanımıştın illa ki, Durup merhaba demek yerine Küçük bir bakış.. Belki yetti senin için.. Sen giderken ben, Yüreğimi avutuyordum, Sessizce gem vuruyordum duygularıma. Dinletemedim, ağladım.. Bittin, karanlık odamda ışığım değildin artık, Küçük bakışına inat değildin. Sen giderken ben, Karanlık odamda, sensizce, sessizce, Ağladım! ... 29.11.2004
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne demekmiş
"Yasak!" İşiniz mi kalmadı Yapacak? Ne diye karışırsınız Saçımıza-başımıza, Bizi oyuncağınız mı sandınız Bakıp yaşımıza? Sebebini anlatamayacağınız Çocukça bir devrin hevesinden Karşınızdaki en güzel portreleri Mahrum ettiniz çerçevesinden! Kim demiş, ki: "Başörtüsüydü o!" Başımızın -renk renk- Süsüydü o! Altında saçlarımız, Arkadan, ne hoş sarkardı; Kimimizde -örgü örgü- sarmaşıklaşır... Kimimizde, su olup akardı! Şu, bu nâmına "Yasak!" demiş Bulundunuz, tezelden; Ne olurdu, anlasaydınız biraz da, Güzellikten, güzelden! Siz, bizden değilsiniz, Tanımıyoruz hiç birinizi, Çekin başımızdan Ellerinizi! Bir gericilik tutturmuşsunuz; Gericilik değil, Türk'ün köy modasıdır bu... Üstelik, ninemizin başımızda Taşıdığımız hatırasıdır bu! Dediniz: "Çıkacak başınızdan Başörtünüz!" Alın -öyleyse- onunla Yüzünüzü örtünüz!
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 2003 Nisanında televizyon acı vitrininde gördüm seni,
Gözlerin haykırıyordu dünyaya.. Kandırık demokrasi yağdı göklerden, Özgürlük üstümüzden geçti paket paket.. İnsan hakları namlularından, Yüzü maskeli adamların, Saniyede bilmem kaç bin adet.. Demokrasi bizim kenar mahalledeki eve isabet etti, Bir gün sonra hastanede anladım, Ayaklarımın koptuğunu, giden gitti Ömer, Şortun olacak artık pantolonun, Anlayacaklar savaşın iç yüzünü, Yıllar boyu senin acı hatıranla, Anıt resminden ders alınacak, O an duydum, Babamın vücudundan tam on sekiz adet, İnsan hakları saymışlar, Annem zaten yoktu ben doğarken, İlaç yokluğundan ölmüş, Emperyalist ambargosundan, Siz daha iyi bilirsiniz diyor Basralı Ömer, Televizyon çerçevesinden bakan dünyaya.. Sizce barış bumudur? Hele hele insan hakları, Çocukları yetim ,yanık bedenli ve kopuk bacaklı, Ey dünya...! Gündüz vakti pazara düştü demokrasi, ve zenginlik arsızlığı, Uykusuz bırakıyor gece gündüz, İnsanları ve beşikteki çocukları, Sanki sokak lambalarını gökyüzüne kadar uzatmışlar, Yanıp sönme vicdansızlığına bırakmışlar, İnsan kumandalı ne biçim kuşları, Acaba ne zaman terk edecek, Uykusuz bırakan kuşlar gökyüzünü, Babamın söylediği son dua beynimde, Ayaklarım ve kollarım hastanenin başka başka odasında, Yanık bedenim pusaraklaşmış merhemin beyazlığında, Giymeye kıyamadığım ayakkabılarım elimde kaldı, Al dünya...! Acı dolu çocukluğumu televizyon vitrininize, Bir işe yarasın ki, Kim bilir insanlık baktıkça, Savaş olmadan önce çocukları hatırlasın,
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda
Acılar unutulduktan sonra Dönmeliyim. Ölümlerin karşısında şaşırıyorum Ne desem ki Düşünüyorum. Kalanları ağlıyor gidenin Benim gözlerim kuru Herkes bana bakıyor, biliyorum İçlerinden geçenleri. Başsağlığı dilemek Garibime gidiyor Ölen öldü, sen yaşa Küçültmeye benziyor. Beni böyle kitaplar mı yaptı ne Kağıtlarda gidenlere içlenip ağlayan ben Hayattaki ölümlerde put gibi duruyorum. Ben canavar ruhlu muyum Bir ölü evinde tek söz söylenmeden Put gibi duruyorum kimse anlamaz derdimi Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda Bir yakınım öldü mü.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yükseklerden baka baka
Her gelene attık kafa Gizli gizli iş yaparken Bu senede bastık faka Zehir zemberek aşımız Yalan söylemek tir işimiz Eğik kaldı dik başımız Bu sene de bastık faka Ne söyledik ne de duyduk İnsanları bir bir kırdık Zalimlere köle olduk Bu sefer de bastık faka Gül bahçemiz diken oldu Yaprakları birden soldu Yalanlı söze uyuldu Biz de böyle bastık faka Kanadımız açamadık Kuşlar gibi uçamadık Vefalı dost seçemedik Böylelikle bastık faka Osman der ki hiç üzülme Ateşten gömleği görme Acılarla bitse ömrün Doğruluktan ödün verme
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ardımda seni bıraktım.
Yüreğimde yalnızlık… O sokağın başlangıcında. Bir akşamüstü zamanında. İkiye bölündüğümüz bir gündü. Bir veda etmeydi belki altı üstü. İlk defa gözlerini benden kaçırmadın. O sonbahar anlarında. Şehir baştan başa sarhoştu. Adımlar attım korkular üzerinden. Geride gözlerinin altın damlaları. Karışmıştı tuzlu tenime. Saçlarının kokusu sinmiş ellerime. Bir rüzgar ki güçlüdür ordusu. Vermedim ne yağmura ne rüzgara kokunu. Ardımda seni bırakmıştım. Yüreğime yalnızlık… Sırılsıklamdım… Hiçbir zaman yokluğuna alışmayacaktım. Günlerce uzak kalmanın,bu esaretin; Tutkunun ve cesaretin, Uzun soluklu amansız beklemenin, Seni nasıl sevdiğimin; Anlamıydı. Her şey gün gibi aklımda. Yaşarsın sevgili tüm anlarımda. Büyür gözlerin o derin karanlıkta. Sana döner,seni anlatır sonsuza… Ardımda seni bırakmadım. Seni yaşattım başucumda…
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|