![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte böyle dost,
Kavruk türkülerin Kurşunlanmış sevdaların Hasret gönüllerin adamıyım ben. Bazen adam gibi adam, Bazen de delidolu, asi, Ama hep gülen. Kar altından fışkıran çiçek gibidir Gülücüklerim. Tek dostlar ağlamasın, Üzülmesin, karda boranda... Bilmesin kimse, Kavruk türkülerimi, Delik deşik sevdalarımı, Hasretliğimi, Bende kalsın. Ben üzülürüm, Ben ölürüm, Siz gülün dostlar, Siz çok yaşayın emi…
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() çok uzaklarda olan sevgiliye,
gönlümün köşesinde,bir taht kurdum. Belki bir gün olurda döner diye, ben,onu yıllardır bekleyip durdum. Yokluğunda,kâlbim hasret sevgiye. Çıkıp gelse eğer mutlu olurdum. Bilmem ki ettiği bu naz ne diye. ben,onu yıllardır bekleyip durdum. Anladım,gidenler dönmezmiş geriye. Boşa ümitlenip,hayaller kurdum. Ömrüm tükendi,ne kaldı ki geriye. Ben,onu yıllardır bekleyip durdum.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben orada öldüm en çok orada bilmezsin
Orada zaman buruşmuş bir eski resimdi Orada sen yoktun, gözlerin belli belirsiz Koptum oradan, bir kırık heykelim şimdi Bir kolum derin denizlerde tek başına Ayaklarım çöllerde kum tepelerinde gömülü Alıp götürür saçlarımı bir soğuk rüzgar Ben orada öldüm, en çok orada bir başka türlü Hiç bende değilsin, burada yoksun ki Orada var mısın, ya da ben yok muyum Tek değiliz seninle, bütün olmadık hiç Şimdi nerdeyiz nasılız bilmiyorum Orada akşamlar daha çok serin Ben bu kadar değilim, bu kadar yıkık Sarhoşum, kederliyim, yoksulum, sensizim Orası sisler içinde orası karanlık. Bensiz olduğun yerde değil mi en güzelsin Bensiz olduğun yerde söyle şarkılarını aşkın Bir mermeri al, yont, şekil ver ona benden Bir günah işlercesine sessiz ve dalgın En iyisi sen burada kal, hep burada Ellerinle kal, dudaklarınla, gözlerinle Tut ki bütün renkler senin mavi kırmızı Burada her şey sen nasıl istersen öyle Bir büyük ayna duvarlar çok büyük Orayı düşünme hiç burada soyun Utandır duvarları pencereleri, kapıları İki yalnızız şimdi anlıyor musun Var sandığın sen sen değilsin bir başkası Benim anlasana benim o yok dediğin Sabahları bir serin havayım içine dolan Benim akşamları pencerende beklediğin Hiç bir şey bilmiyorum, sen anlıyorsun Senin bilmediklerini anladığım gibi Güzel, parmaklarının değdiği bir şey Sensizlikler içinde seninle olmak iyi Orada bulutlar yağıyor paramparça Orada ağlayan dağlardır göğe en yakın Orada sen yoksun, orada bir şey yok Orada kan ve ölüm, orada yangın
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Pelin'im
Yalanlara boğduğun Bir anda "seviyorum seni.." deyip Bir anda "yanlıştı...!" diyebildiğin Hatanım senin... Ben Pelin'im "senin" Sadece ruhum,ellerim,sözlerimle Ben Pelin'im "beni sonsuza dek arama...!" dediğin ben hakikaten Pelin'im "Pelinimsin benim..." dediğin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk güzel şey;dogrusu
Bazen zor olsa da. Sevgilim inan severim seni: Her şeyi abartıyor olsan da! Sende beni seversin; Bunu da iyi bilirim. Ama aşk bile belli bir dozda, Anla artık sevgilim! Otururuz parkta, Uzunca,sakince Konuşturmaz beni, Konuşmaz kendinde. ”susalım yar“,der; ”konuşsun gözlerimiz...“ Orada öyle oturur; Birbirimizi seyrederiz. Hiç usanmaz, sıkılmaz Durmadan gülümser Ben yarim saat gülümsedikten sonra Yanağıma kramp girer! El ele koşacakmışız kırlarda Islanıp yağmurlarda Gülüp eğlenecekmişiz. Sonra uzanıp cayırlarda Düşler görecekmişiz. Anlayamadım sevgilim, Nereye bu koşuş,bu ne acele? Niye ıslanalım; ne düşleri onlar öyle? Çayırlar nerden çıktı;söyle bana ne kiri Ne isimiz var oralarda ; otlayacak mıyız? Yar diyor bana sürekli; Her cümlesi yar ;yar Uykularımda sayıklar oldum “yar” Şiirlere adimi koymuş Yüzüm ay gibi parlar Uykum gelir dayanamam Hep ayni sözler Değişir derim kızar Ben onun kanıymışım Damarlarında dolaşıp Kalbine akmalıymışım Bende ona oksijen dedim Gir nefes borusuna; ciğere geç dedim Bana çok darıldı; öyle olur mu Çok ayıp etmişim; Onun sözleri özelmiş; çok anlamlı İnsan yaşayabilir miymiş kansız kalpsiz. Bunun neresi özel? Neresi anlamlı? Hadi yasa bakalım yasayabiliyorsan “oksijensiz” Başımı göğsüne koyacakmışım Ne güzelmiş saçlarım Bir gelin düşleyecekmişim; yanında bir de damat Ne gelini ya? dedim; hangi damat? Ters ters baktı bana Belli yine bozuldu ”tabii ki biz“;dedi;“evleneceğiz ya; unuttun mu?“ Hadi? Keşke söylemeseydin sevgilim Bana sürpriz olurdu! Bensiz gecen günler Çok zormuş dayanılmaz Neden anlamıyormuşum onu Hatasız kul olmaz Ne zaman bitecekmiş bu çile Batmalıymış bu dünya Ayağında kundura var Yar gelir dura dura Boynum fena büküldü Bu aşk beni çöllere düşürdü Buda gelir buda geçer Kader belki bize de güler (gerci orasi tam bilinmez) Ölürsem kabrime gelme sakin,istemez Hadi simdi hep beraber Söyleyelim bir kez daha Ben sana bırakıp gitme demedim mi sabuha? Tamam itiraf ediyorum Ben seni hiç anlamadım Bunlar bana tuhaf geldi İsteklerini yapamadım Belki sana göre değilimdir Senden özür dilerim Ama zorlada olmuyor ki sevgilim Ben romantik değilim.!!
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanlış anlamayın,
Ben bir şair değilim. Duyguların sarhoşuyum sadece. Bir an kelimeler Birikir dudaklarımda Kâğıdı önüme alır Mürekkebine karışırım Kelimelerin. Kuşları yazar Dallarına konarım ağaçların. Rüzgârla at koştururum, Ve gri bulutlardan düşerim yağmurların. Yanlış anlamayın, Ben bir şair değilim. Çığlıklarını dinlerim sadece Martıların. Denize bakar bakar, Bir balık solungacında Nefes alırım. Bir midye kabuğunda Vururum sahillere. Önce kır saçlı bir hayat kurar Sonra, Düşlerine karışırım Çocukların. Anaların ağıtlarında dolaşırım. Türküleri olurum Geçilmez, sarp dağların. Bu şehri içime çeker çeker Bitiririm. Nerde bir sokak varsa, Cebime atarım. Param yoktur benim Ben gariban doğmuşum Eğer varsa cebinde bir şeyler Buruşuk kâğıtlara yazılmış Şiirlerim var. Her sokak başında Beni bekleyen bir yalnızlık, Ve kurulmamış düşlerim… Yanlış anlamayın, Ben bir şair değilim. Tutkunuyum sadece Mevsimlerin. Bir ilkbahar eser Kırık penceremin deliğinden. Götürür beni, Rutubet kokan anılardan, Kendimi bir kelebek kozasında bulurum Yeniden doğar, Yeniden bir hayat kurarım kendime. Bir bakmışım ki bir kahraman olmuşum; Tahta kılıcımla, Tahta atımla, Savaşlar yaşamış. Kitaplardan bir ülke kurmuşum kendime. Yanlış anlamayın, Ben bir şair değilim. Serserisiyim sadece Bu kentin. Sigaram yoktur dudaklarımın arasında, Ama hep bir ıslık vardır. Bir de, Bir dilencinin duaları… Yanlış anlamayın, Ben bir şair değilim. Biraz melankoliyim sadece. Karanlıkları severim, Loş ışıklı odalarda Yalnız kalmaları, Ve bir de Tıkırtısına karışmayı severim Geçilmez zamanların
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimde dermanım dışımda nurum
Bahçemde çiçeğim bağımda gülüm Şerefim gururum zevkim onurum Ben sana mecburum sen değil misin? Güneşim yıldızım mehtabım ayım Bulutum yağmurum şekerim çayım Hayatta ki hayım mutluluk payım Ben sana hasretim sen değil misin Yarınım umudum elim ayağım Sıcağım sovuğum yolum durağım İlkimden sonuma tek sığınağım Ben sana aşığım sen değil misin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum. Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur? Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum, sen yoksun! Sevmek kimi zaman rezilce korkudur İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Birkaç hayat çıkarır yaşamasından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu Fatihte yoksul bir gramafon çalıyor Eski zamanlarda bir Cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum, sen yoksun! Belki Haziranda mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telâş içindesin Kötü rüzgâr saçlarını götürüyor. Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerine bakarken umurumda değil mevsimler
Gülüşün hep deniz kenarı bana Sen bir adım attığında göreceksin Elinde balonlarla bekleyen o adam benim Aldığım en derin nefessin sen Dudaklarının dudaklarımdaki işgali hala yüreğimde Nefes alıyorum ama hala bulamadım seni 'ben sana yanarken şimdi...sen kim bilir nerede üşüyorsun'
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sağnak sağnak yağan yağmurlara sorun,
dokunsalar ağlayacak gibiyim goncaları öpen çise misali ben bende değil sende gibiyim...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|