![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İyi ki doğdun
Bir güneş misali Bir var oldun Bir yok oldun İyi ki doğdun Bir rüzgar misali Bir hissedildin Bir yok oldun İyi ki doğdun Bir yara misali Bir acıttın Bir yok oldun İyi ki doğdun Bir kar misali Bir yağdın doldurdun Bir eridin gittin İyi ki doğdun Bir ateş misali Bir yandın tutuşturdun Bir söndün kül oldun İyi ki doğdun Bir çiçek bir gül misali Bir açtın güzelleştin Bir soldun soldurdun İyi ki doğdun İyi ki arkadaşım oldun İyi ki ... İyi ki sen varsın
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Saatim on ikiyi gösterdiğinde,
Bir yağmurdur başladı burada. Gecenin gizeminde, Gizemli bir yağmur Gündüzü kasvetli bir hava, Yollar çamur. Saat tekrar on ikiye geliyor, Penceremin perdesini açtım, Pamuk serpilmiş yerlere. Sanki gök doğum gününü kutlamış, Hediyesini sermiş her nesnenin üstüne. Kimi sever yağmuru, Bereket der, Kimide sevmez. Bugün doğum günündü. Yağmurla karşıladı gökler seni. Bulutla kolladı. Karla uğurladı. Sevmezdim hiçbirini. Ama onlar seviyor ya seni, Bende seviyorum gayri. Artık doğdun sen. Saatim sıfırlanmış, Üşümeye başladım. Şiir sebebim, Ne iyi ettin de doğdum. Nice yıllara.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekle doğum gününde
hediyeni vereceğim işte o gün seni kalbimden sileceğim anlayacaksın o gün ah diyeceksin dönülmez bir yola girdin ya sen dönemeyeceksin dönmeye yüzün olmayacak kahpeliğini cümle alem duyacak beni gördüğün zaman arkamdan baka kalacaksın bir zamanlar ben bu çocuğa sahiptim şimdi değilim diyecek ağlayacaksın sana yemin olsun bu can üstüne yalvaracaksın peşimde köpek gibi yani sokakta yalnız kalmış başı boş it gibi. Oysa sana çok mu çok değer vermiştim her şeyden üstün tutup bir tek seni sevmiştim lahnetler olsun sana kıymet bilmedin ama ben adam gibi adamdın ne olurdu sende adam olsaydın bu cana yar olsaydın ama sende adamlıktan eser yok canın cehenneme artık gözümde zerre kadar değerin yok bunlar sana son sözlerim olsun son bedduam olsun Canın cehenneme doğum günün kutlu olsun.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen, ey yaşama sevincim!
Sabah ruhuma doğan güneşim Sen, ey benliğim, bilincim! Canıma can katan can eşim Baharda kokladığım gonca Gönül bahçemde dört yapraklı yonca Benden öte uzayıp giden yol Dizine uzandığım yorulunca Sen, ekmeğim, suyum, aşım Elimden tutan sıcak el Dudağımda tebessüm, gözümde yaşım Sen, gönlümü çalan güzel! Sen ağzımın tadı tuzu Öpüşünde hayat bulduğum Ömrümün tükenmeyen yazı Sen, varlığında kaybolduğum Yokluğunda kahrolduğum Sen, gül dalında tomurcuk Kah gülen kah ağlayan çocuk Sen, ey batmayan güneşim! Gelişinle hayat bulduğum Yüce sevginle durulduğum Başımda tacım, yüreğimde ibrişim Nice nice yıllara sevgili eşim!
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir düştü benimkisi umudu olmayan bir düş
ama güzeldi çünkü benimdi düş benimdi sevgin ve kalbinde itiraz yok olumsuzluk yoktu sıcak bunaltıcı bir yaz akşamı uyandım kendime geldim olmazdı imkansızdı bir hataydı keşke hep hayal olarak kalsaydı o zaman mutsuzluk olmazdı hep düş prensesim olarak kalırdın bir papatya gibi beyazlar içinde yalnız benim için açan nadide bir çiçek eşi bulunmaz bir güzellik olarak kalsaydın
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doktor benim derdim baska dert
Ağrıyan yerimi sorma boşuna Yazdığın reçeteye değermi zahmet Kağıda kaleme kıyma boşuna Gönlüm yığın yığın hasret yüklüdür İçimde tarifsiz yara saklıdır Doktor sökemezsin yaralarım köklüdür İncitip günaha girme boşuna Aşk koymuşlar ızdırabın adını Alamadım artık yaşamın tadını Yapacaksan eğer bana yardımı Öldür de kurtar ilaç verme boşuna
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doktor bir kavisim var bir kavisim var
Geçen günden beri bir kavisim var Ondan bir akıntı mıdır yarasalar Bir kavis önünde linç mi demek kurtarılacak bir kent ki Yeşil bir toprak selameti Bir kabrin bir cihanlık cömertliği cesareti Kitaplardan kitaplara Atılarak erişilmiş bir saygı saati Bir kırağı yaprağında son direniş çiçekleri Ölen bir hristiyanda bir yahudi zambak sesi Çarşıların boşluğunda ben bir eski çeşme yası Affedersiniz doktor siz süryani misiniz (Hayır ben süryani değilim ama arkadaşim süryani) Ben çok incil gördüm çıkmamış boyalari Biraz daha gerilmiş yazıldığı ceylan derisi Ama silinmiş ölüme karşı dayatan Lazarı ayağa kaldıran muştu defnesi Bütün defnelerı kırdık bir güveç neşesi Fırınlar açıldı narlar kurudu Kuyu deştik sular çekildi Doğ ey kuyruklu yıldızı ülker kümesi Bilirim en çorak toprağın bile var bir kehaneti Bir kerameti Bir gelecek zaman ticareti Demet demet muştuları Demet demet nimetleri Doktor siz süryani misiniz Yani eski bir süryani (Hayır ben süryani değilim ama arkadaşım süryani) Bilirim bilirim incilden yola çıktınız Ama yolu çabuk şaşırdınız İncilden kendinize bir şeyler katacağınıza Kendinizden incile çok şeyler kattınız Sevdiniz öyle sevdiniz ki sevdiğinizi tutup mermere işlediniz Ama sonra tutup mermere taptınız Mermeri kadeh kadeh Bir alacakaranlik gibi içtiniz Sonra kustunuz mermeri Çağlarca kustunuz mermeri Ey mermer kusan ırk Ey oruçsuz tiyatro Acıkmış iftarsız acıkmışlar Güneşten başka ne bulmuşsa yemiş olanlar Doğuya hücum demek doğuya hücum var Işte size bir kent ki Yanlış yanan bir linç ampulünden Size eşsiz bir şölen var Kemiklerimin ışıklarindan İyi sanat doğrusu misyonerlik Doktorluk gibi doktor (Hayır ben süryani değilim ama bir arkadaşım var) * Siz çin diyorsunuz anlıyorum Bir pirinç hastalığı falan Geçiyorsunuz da bengisulardan Bir hızır hızarından Bir tabut pınarından Gözümün hastalığından Nasıl ki Meryem de bir çocuk sezmişti Cebrail sularından Nasıl ki yeşil sancaklar inmişti bir gün Diyarbekir surlarından Kurtarıyordunuz beni Bana bir gemi gibi yaklaşan Üsküdar akşamlarından Fatih camii gibi aydınlıktınız Bir fakir ölüsü kadar sessiz ve sade Sağımda kırgın solumda çılgın Önümde Yakup Yusuf ve İshaktınız Arkada kaynak sular kadar berraktınız Dün akşam üzeri güneşi siz batırdınız Başkası değil doktor güneşi siz batırdınız Ama inandim ki doktorsunuz değilsiniz süryani Doktorsunuz doktordan başka birşey değilsiniz yani
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kemerine yandım kemerine
Sallanan memelerine Sen oyna ben bakayım Çözülen düğmelerine Kız sallama dur yandım Tut elimden bayıldım Kemere yandım diye Bendemi adam sayıldım Döktür güzelim döktür Ben toplarım yerlerden Döktürmeyen kızların Farkı ne nenelerden Gözlerine yandım kaşlarına Tacına taçlarına Sen oyna ben bakayım Dağılan saçlarına Kız dağıtma dur yandım Tut elimden bayıldım Saçına yandım diye Bendemi adam sayıldım Döktür güzelim döktür Ben toplarım yerlerden Döktürmeyen kızların Ne farkı var nenelerden
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey sevdiğim bir çiçeğe
Dokunki yansın yüreğin Aşka yanmış bir yüreğe Sokulki yansın yüreğin Usul usul ince ince Yapraklara kar duşünce Aç kolların bütün gece Sarılki yansın yüreğin Mor dağları aşa aşa Ay doğunca baştan başa Yanakta bir damla yaşa Dokunki yansın yüreğin İster sümbül boyun eğsin İster dallar yere değsin Seviyorsan nerden bilsin Sokulki yansın yüreğin Sabah seher yellerince Coşan bahar sellerince Sazın sarı tellerince Dokunki yansın yüreğin Can düşerken al toprağa Hayat gelir bin yaprağa Aşka susuz bir dudağa Dokunki yansın yüreğin Aşk denilen bir ummana Düşer isen yana yana Nuri Can gibi bir cana Sokulki yansın yüreğin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokunma çocuk, dokunma,
Öpme, öpme sakın onu, Dudakları ateştendir onun, Alevlenirsin, yanarsın... Dokunma çocuk, Alma ellerini, avuçlarına, Bilesin ki çocuk; Onun ellerini tuttuğunda, İçindeki iklim değişir apansız, Kavurur aşk ateşiyle seni, Zemheri ayında olsan da, Yanmak nedir anlarsın, Yanarsın, yandık ça yanarsın... Dokunma çocuk, dokunma sakın, Ve bakma öyle gözlerine, Derinden, derine, Anla; bütün kirpiklerini her bakışında, Batırır yüreciğine... Dokunma çocuk, Yalnızca güzel başını yasla göğsüne, Yüreğinin sesini duysan da, Yine de saçlarını okşama, Bırak dağılsın bahar rüzgarlarıyla, Tel tel uçuşsun, Saçları dağılsın yüzüne, Haz alsın tenin, haz alsın yüzün, Saçları bağrına serildik çe... Dokunma çocuk, Ağlasa da dokunma, Gözlerinde başka bir güzelliğin, Hiç bilmediğin , Bir başka boyutunu göreceksin o ağlarken... Silme çocuk, Silme göz yaşlarını onun, Aktığınca aksınlar bırak, O göz yaşlarının sonu, Bilesin ki çocuk, Senin yüreğindeki deryada duracaklar... Dokunma çocuk, Bir başına yan, bir başına, Birlikte yanmamak gerek onunla, Ah be çocuk, Bence, Yer yüzünden bu güzelliği, Bu emsalsizliği, Almamak gerek, Değil mi çocuk... 06.02.2004 Taşkışla/Taksim
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|