![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir gün boynu bükük kalırsan
başını tutup kaldıracak eller ararsın. Yalnızlık yiyip bitirdikçe seni etrafa bakıp, bir siyah gölge ararsın. Koşarsın her gelen ayak sesine çalınan kapıları umutla açarsın. Hasret kalırsın bir tek dost eline üşüdükçe ellerin, bir sıcak el ararsın. Bomboş kalır bir gün yüreğin. Artar gitgide boşluk, dolduramazsın. Tüm ivediliğiyle soldukça yüzün, aynalara, vitrinlere kendini sorarsın. Bitimsiz bir acıyla kıvrandıkça kaleme, deftere sarılır elin tozlanmış mektuplarımı bulup okudukça satırlar arasında hıçkırarak koşarsın. Kara bulutlar sardıkça her yanını düşünmeye bile korkarsın yarını. O sevecen, neşeli, mutlu insanı. Ancak eski resimlerinde bulursun. Sevgisiz kalpler hep sevgiyi arar. Sevgisiz kalmadıkça anlayamazsın. Vakit geç olur, o zaman neye yarar. Bir şiir yazar, yine ağlarsın.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kucağın kor ateşlerle dolacak
Kime sarılsan bağrın yanacak Senin tek gerçeğin yalan olacak Öyle ki, kendinden kaçacaksın. Masum sevgim kalbine sığmayacak Aşkım beyninde tutsak kalacak Anılar hep geçmişi kovalayacak Belki birkaç resimle avunacaksın. Çaresizlik dört bir yanını saracak Her adım da adımı sayıklayacaksın Aradığın an da beni bulamayacaksın Hayal bir düşten medet umacaksın. Her an ölümü ensende taşıyacaksın Sanma yok olup kurtulacaksın Yokluğun sadece ruhunda olacak Avare bir beden kalıp yaşayacaksın.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokak sokak dolaştım
Her yerde seni aradı gözlerim Hep sen zannettim başkalarını Kalbim senin ılıklığınla doluydu Attığım her adımda sana Biraz daha yaklaştığımı hissediyorum Sen hep benimleydin İçimde iki ses vardı Üçüncüsü de oldu Artık sen de vardın Gözlerini aradım Bakışlarını bana sıcacık Saçlarını aradım O ipeksi saçlarını Sesini aradım ‘teşekkür ederim’ deyişini Gülüşünü aradım , gülüşünü Düşünüp düşünüp ağladığımı Milyonlarca insan içinde Bulurdum olsaydın seni Ama aradım Hissetmedim yorgunluğumu Her şeye rağmen mutluydum Seni düşündüm hep Sen hep benimleydin o gün Arayıp da bulamadığım gün ...
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir tas zehir verin bana içeyim
Tek unutmak için acılarımı Baksana; kırdılar kapılarımı Yağmalandı kalbim, ömrüm, herşeyim Kurşuna dizdiler anılarımı Yenik düştüm bu savaşta neyleyim Bir mezar nasılsa işte öyleyim Unuttum en güzel şarkılarımı Gündüzü yok upuzun bir geceyim Yitirdim umut kırıntılarımı Sevgimi, neşemi, bütün varımı Çaresiz bir yokluğun içindeyim Gömdüm içime yıkıntılarımı Arıyor bir yarım öbür yarımı
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir kadın aradım hep;
Yüzüne bakmaktan kendimi alamayacağım Bir kadın aradım; Gülüşüyle,gözleriyle isimi ısıtacak Bir kadın aradım; Sevgisiyle beni kendine bağlayacak Aslında bir çok kadın tanıdım, Ama... Onların hiç birini kıskanmamıştım
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir huzur damlası yağmadı hiç
Çölden beter yüreğime ve Hiçbir yol mutluluğa çıkmadı. Hayat nasıl yaşanır Sende öğrenmiştim oysa ve Şimdi sen de kayboldun sonunda! Bilmiyorum hangi yoldasın şimdi Ya da kim bilir hangi sağanakta?
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() dalan gözlerin çıkmaz sokağındayım
çıkar yolları yitirmiş...avareyim kendi içimde kaybolmuşum O'nu bulmak yolunda korkuyorum gerçeklerin acılığından kaçıyorum sonu gelmez uzaklara kaçtıkça kayboluyorum! önüme bir gölge düşüyor işte ben, işte ben! diye haykırmak istiyorum sımsıkı sarılmak istiyorum hiç bırakmamacasına elimi uzatıp gel! diyorum susuyor... yalnızlığımı alır mısın diyorum susuyor... içimi bir ürperti kaplıyor derken bir çığlık kopuyor yüreğimde bir damla yaş akıyor gözümden tüm gölgeyi kaplıyor bir ümitle yine geel! diyorum susuyor... beni benden alan bir sessizlik yaklaşıyorum O'na yaklaştıkça uzaklaşıyor ve anlıyorum ki; gölge de kaçıyor!...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arayış içinde ömrüm..
Geçen saatlere hayran. Üzgün kırgın bekler Düşlerim arayışlarımı Bakarım etrafıma herkes arar neyi Bilmez bu yolun sonu nerede biter. Acılar ve savaşlar gelir aklıma hep Üzülürüm yine ararım bişeyler Meşgul olmalı kafam Düşüncelerim almalı beni Aramamalıyım eski aşklarımı Ve özgür bırakmalıyım beni benden... Yanlızları oynuyorum tek tabanca Buldum bir hikaye kendime Yada uydurdum ne farkeder İşte bir şiirde böyle biterrr...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() "Yalnızım çünkü sen varsın"
"gel" desen gelirdim gittiğin uzakta bendim dağ gibi bir ihanetten düştüm bu kendime son gelişim ölümbaz öpüşler kusuyorum ceplerime kendimi suçüstü yakalıyorum ve kentsizliğimin isimsizliğini Araz´a uyak düşüyorum gözlerime senden düşler sürüyorum ıslak bileklerim kan bayramına yatıyor bana en büyük tehdit yine ben oluyorum sonra bir durağa yaslanıyorum sonra bir kente ve sen gidiyorsun ben kanıyorum diyorlar ki "kendini dinleme hiçbir şey söylemiyorsun" oysa "gel" desen gelirdim biliyorsun yorgun Haliç´e biraz inat biraz ihanet bırakıyorum ellerinden bir tedirginliği bir tehdidi avuçluyorum aklıma düşüyorsun düşüyorum düşünce üşüyorum azgın hüzünlerle körlüğüme göçüyorum ayrılığın saati kaç geçiyor bilmiyorum yalanlarımla bir hiçlikteyim beni içinden kaç bu kentte her yağmur kendini ağlar aklıma düşsen yalnızlık oluyorum ağzımdaki uykudan öpmüyorsun nicedir nerde kimi üşüyorsun artık kendini yakan bir ateşim kendimize birbirimizden düşler yapamıyoruz şimdi boş duraklara yaslanıyorum boş kentlere oysa "gel" desen gelecektim gün düşlerime dönüşlerimde bakışın içiyor beni gözlerimden gövdemi düşürüyorum güz yavrusu duraklara uzaklığına uzanıyorum sevdiğin sonbahar geçiyor üstümden ama artık hiçbir göğü içmiyorsun dudaklarımdan yıkılıyorum şarkılara "kimseler biliyor" yalnızlık dostumdu şimdi korkum oluyor oysa "gel" desen gelecektim artık her şey kımıltısız bir geceye dönüşüyor güz artığı saçlarımda oynaşan sensizlik göz karana yenik düşüyor en korkak yanlarımdan kendimi yitirdikçe sana gidiyorum göbek çukurumda sobelere karanlık uyutuyorum düş satıcısı ispiyoncu bir ihtiyarın insafına kalıyorum uysal yalnızlıklar satın alıyorum gülüşümle ödeyerek ve içimde yalancı bir katil taşıyorum yeni utançlar biriktiriyorum eski günahlarıma cüzamlı ruhlar cehennemine gidiyorum ben kirli sözlerimi temize çekme oysa "gel" desen gelecektim gözlerim ihanete ihbar taşıyor kuşkulu bir cinayeti fısıldıyor kaşlarına sözü namluna sürmelisin şimdi en yaralı yanımdan vurmalısın beni çünkü uçmak düşmeyi göze almaktır avlunda bıraktığım az kullanılmış intiharları deniyorum ne vakit nikotinli ellerinden yola çıksam susuşuna kan döküyor gözlerim sen gözüne çiğ kaçtı sanıyorsun oysa bilmelisin Araz´ım kimsenin içi görünmez ve hiç bulamadıklarını asla yitiremezsin bak şimdi aramızda sessiz kalıyor söylenecek bütün sözler her sabah akşam oluyorsun alnından ellerine damlıyorsun yüzündeki yağmurla iniyorsun kente içine dert oluyorsun kentin dışına yağmur yüreğinde dağılıyor kristal şehirler duvarların kan öksürüyor ve sen başkalarının gözlerini yüzümde aramamayı öğreniyorsun beni bir durağa yaslıyorsun beni bir kente gidiyorsun oysa "gel" desen gelecektim susmak en inatçısı olmaktır yalnızlığın en susmakta neydi öyle sen en dinlerken biliyorum Araz´ım insan kendini bulmamalı, hep aramalı gittiğin yerden başlıyorum öyleyse gece cinnetlerimi de alıp yanıma denize bakmayı bilmeyenler bir gün mutlaka boğulur işte bundandır gözlerinden kaçışlarım siz hiç yar saçının bir telinden kendinize gurbet yaptınız mı ben şimdi gurbetim içimde taşıyorum heba olsa da senlerce yılım oysa "gel" desen gelecektim ömrümden düşürdüğüm sol anahtarlarına takılıyorum hep ve hayat yüklü kamyonlar geçiyor üstümden şairler ölüdür derler inanmıyorum en karanlık ceketimi giyiyordum ışığa kördüm çünkü şimdi ise güneşe ilerliyorum dirilmek için kimliği paslanıyor eski bir anarşistin gecenin kör gözünden utanıyorum hadi bana en militan kelimelerle saldır batır içime cümlelerini beyhude bir dehşet bırak hak ediyorum gizlilikten ölmek üzere olan bir akrep sızıyor içime can kaybından ölüyorum cenazemde namaz kılacağım zan altındayım yalanıma inanıyorum yorgun söylentiler kanıyor solgun yaralarımdan kırılır mı bilmem hüznümde taşıdığım kin kinim kendime susuşum sana küsüşüm tüm dünyaya üstü kalsın ihanetimin "gel" desen gelecektim yine bir tren geçiyor içimden sen kesiliyorum gülüşümün karşılığı saçların bir rüzgarın öyküsünü taşıyor görmüyorum söylemiyorsun kırılıyorum hiçliğimin etleri yolunuyor şizofrenik bir gecede sana bir öykü çıkarıyorum ağzımdan süsle beni ey aşk geçtiğin yerleri öpüyorum yarısı yanık bir aşkın küllerini taşıyorum dişlerindeki nikotin tadı terkimde sirenler ve ateş hatları içip sesini peydahlıyorum kendimden ve kentimden ıslak ceplerimi buluyorum el yordamıyla yasadışıyım tutukla beni gözlerimden kalemim bitti yitirdi şiirini şuur öldü kanımdaki mürekkep balığı solumdaki sise intihar etti intiharlar bir aşkı kaça katlayabilirdi ki ezik bir yürek yaşamak için geç bir zaman ölmek için ise erken çok davullu bir senfoni sürçüyor dikiş tutmaz ayrılığımda kirpiğinden yapılma bir darağacına geceyi asıyorum yoksun bu yağmurlar ıslatmıyor beni bir durağa yaslanıyorum sensiz gidişinin en sessiz harfinden yırtılıyorum "gel" desen gelecektim oysa kulaklarımdan bordo denizler dökülüyor şimdi herkes biraz sen biraz acı göğsümde bir vagon gizli sözler batıyor fırtınalar çıkıyor üstüme şakağımda intihar acemisi bir şairin delilik provaları arkandan uluyan kapılardan söküyorum kokunu yokluğunu kokluyorum yokluğunu yokluyorum çöz gözlerimi senden hadi ücranda yak bakışımı gözlerine bekçi sevdam dünden ve senden kalmayım içine her düşen kendi keşfi sanıyor seni oysa sen melekleri bile kıskandıracak kadar kendinsin ve kendini acıtmak istiyorsun ama güller kendine batamaz bilmiyor musun "gel" mi diyorsun herkes kendi gördüğüne bakar peki hayatın rüzgarında kime yelkeniz kıpırdamadan duramayız bir aşk boyu hadi en kanadığımız yerden susalım "gel" desen gelirdim "git" dedin ve gittin Aşka... Rüzgara... Ayrılığa... Zamana... eyvallah...
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharın çığ kokan akşamlarında
Güneş eğildi çimenlerin üstüne Karadağ Kısır dağı çiçeğe durdu En güzel türküleri yaylalarda Kara saçlı kızlar söyledi Kara yağız delikanlılar için Ardahan rüzgarları Poyraz yasamal Sıcak tenlerin toprağa deydirdiler Susuzluğunu kür boyunca giderdiler Yeşerdi Ardahan söğütleri Haydi kalk. Doru kısrakların mahmuzlandığa an Karanlıklar kayboluyor Çığlıklar. Alı al, moru mor o güzelin sesine Bir türkü dokunuyor Sesi benden Çığlığı senden geliyor Güzel Ardahan.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|