![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8787
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yanında olabilmeyi isterdim her çağırdığında
Uzayıp giden yollar üzerinde uçmayı sana doğru... Ama elimde değil. Anladım şimdi eskilerin dilini Bazen hayat kayıp gider ellerimizden Tutamayışları... Zamana bırak git sinleri Boş ver , Buna da üzülmeleri... Sen düşünme geçer bunları da. Anlam kazandı şimdi öğütler Demek özlemek gerekmiş Sevdiklerinden uzaklaşmak... Yitirmek lazımmış en vazgeçilmezleri Zorla vazgeçirtilmekmiş içini asıl acıtan... Şimdi daha çok istedim sana sarılmayı Yanında olmayı Yolları katlayıp sandığa kaldırmayı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sana dair bastırılmış duygularım var
Söylemeye çokça çekindiğim, Ben buna aşk diyorum İsminde çağlayan nehirler gibi saf ve duru Sen platonik de Bir başkası da sadece başka desin Senin benden, benim senden başka olmadığımı bilerek! Karınca kararınca heyecanlar taşıyorum avuç içimde Zamanı geldiğinde İsrafil’in yapacağı gibi üflemek üzere Ve ikimizde aynı şeyi vereceğiz sana Sonsuz olmayı Ben buna aşk diyorum Sen öylece yummuş gözlerini beyazca ağlıyor de Bir başkası da aşkı bilmediği halde aşk desin Bizim aşkı bildiğimizi bilerek! Bazen unutulmakta güzeldir aslında hatırlanmak kadar Bazen de korkudur en az güven kadar Mutsuz bir mutluluktur Ayrılıkta kavuşmak kadar zevklidir Vazgeçip herkesin doğru mutluluk inanç sisteminden Tezat bir mutluluk anlayışında mutlu olabilmektir Ben buna aşk diyorum Sen binim aynanda bakmaya doyamadığım yansıman de Bir başkası ucubelik desin bakmaya çokça çekindiği! Aşka yazmak ulaşılmaz ütopyalara inanmaktır Ulaşıldığında tüm büyüsü kaybolan! Ve kesin bir sevgiye dönüşen Aşka yazmak sana yazmaktır! Sana yazmak Senin de salt güzelliğim için yazıyor dediğini duymak Fakat milyonlarca güzel içinden seni seçip salt sana yazmaktır Ve bu neden yüzünden seni onurlandırmaktır! Ben buna aşk diyorum Sen dudağının kenarındaki ter de Tatmaya tuzundan çokça çekindiğin Bir başkası da bir imkansızı anlamak desin Anlamaya çokça direndiği! Sana bakmak kendi çirkinliğinden utanmaktır Ama sana usanmadan yazabildiğim için kendimle övünmek! Sana bakmak bir emeği anlamaktır Çokça alın teri döktüğüm! Sana bakmak ince işlemeli bir freske hayran kalmak Sana bakmak, yaratılanlar içinden salt seni keşfetmek Ve tüm icatları reddetmektir! Ben buna aşk diyorum Sen benim sana yazma aptallığında bulunabilmem de Bir başkası da bulunabilir bir aşk desin Aramaya çokça heves ettiği! Halbuki ben etkisiz elemanıydım aşk kümesinin Kesişimi ve birleşimi mutlak sen olan Ben sana aşk diyorum Sen sadece kendi ismini de Bir başkası da yüz güzel ismiden birini desin Söylemeye çokça gurur duyduğu … |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ayyuka çıktı içimdeki parçalanmışlıklar,
ismi konulmamış ezgilerle çağırırken yarımı… bir yağmur damlası var kaderimde, ya da belki de bir başkaldırı... süzülüyor içimden kaybedilmiş vaktimin ılık kanı… kitabımın ortalanmamış noktasına çakıyor kelamlarını… tadıyorum hala ağzımda adı: ''acı''… ..bir kelime türetsem gizlice; dokunamasa kimse mesela;ufkunda aralamasa… başucundan ayakucuna kadar tazelik solusa… yeni bir (ses)te yeniden doğsam ve büyüsem… yağmalanmamış bir göğün yanıbaşında… adımlanmamış ıslak bir şehrin bakir toprağında… ve o çok sevdiğim şarkıların nakaratları boyunca… ..hep o sona yaşanıyor ya nefesler… (git)mekten bir ayak önceki (kal)maya… yavaş yavaş geçiyor gözlerimin renginden; ''kısa metrajlı filmi(m)''… talan edilmişliğimden,arta kalanıma… ince bir ''es'' dolanıyor parmak uçlarıma… yalan binbir kılığıyla dolaşıyor akıl sokaklarımda… gölgesi bir uçurumun boşluğuna düşüyor… uçurumun boşluğu ''adı(n)a''… ..kirpiklerimin kenarında asılı bırakılmış;bir gözyaşı ısıtıyorum avucumda… gecenin sürfilelerinden söküyorum şiirlerimi usulca… suçlu bir çocuk ağladı mı hiç omzunda…? bir şairin o en çok sevdiğin dizeleri ağzında: *…ben sevmeyi beceremedim belki de sevilmeyi benim sevmeye engel evcil acılarım vardı ben yağmur ağladım,bir şehre yağdı ben şehre ağladım,bir yağmur yağdı ben bir ağladım,şehre yağmur yağdı ben ''yağmur'' ağladım…* saat sabahı vuramadı henüz daha… ve susamadı hiç satırlarım,beyhude bir beyitin kollarında… biliyorsun ya; üşümeyi sevdim senden sonra… ve alıştım artık bu evrenin yalnızlıklarına… bir kadın,''kendinden kaçak'' kelimeler fısıldıyor kulağıma… susuyor ve tükeniyor hecelerim sonunda… son bir yankıyla; ”(Sen) Olmasan Da, (Sen)siz Olmuyor...” |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir aşkın tarihine kaç unutulmuşluk sığdırılabilir..?
Sesimin çaresizliği taş plakları aşındırıyor. Detone olmuş bir sevdayı Yüreğim inatla ömrümün şarkısı yapıyor..! Tenimi dağlayan göz izleri tenimde Hiç gülerken ölmemişim ben Hep bitmeye yakın, Hep gitmeye.. Bir damla akıyor.. Öyle usul usul... Kaderim dudaklarımda; He-ce-li-yo-rum En iyisi derken; Gözyaşımda teninin tuzunu bulmak Köz oluyor yürek yangınıma Yapamıyorum...! Gidip gelmeler, Başa dönmeler, Başımı döndürüyor.. Kaldığım yeri unutmasam, Hani devam etsem diyorum..? Yaşadığım hikayede sayfanın ucunu kıvırdıkça; Kırılıyorum..! Bırak beni şehir.. Anılar sana emanet..! Gözyaşlarım sokaklarına yağmur olsun.. Süpürsün ayrılıklarını... Vicdanımı salma peşime.. Unuturum diyorum.. Nasıl olsa giden hep sevilir Ama ben ne zaman niyetlensem; Ayaklarımdan oluyorum...! ...Gözyaşlarımla yıkadığım gülüşlerimin rengi soldu Şimdi bu tablonun değeri sence..ne olur..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki sade bir cezaydı,
Belkide masum bir korkutmaca. Unutup gitmekti biraz. Belkide sıkılmıştı artık. Alıp başını bir süre uzaklaşmaktı, Ondan ve hayattan. Garip bir his vardı için,de Bırakmaya dair. Kafası karışıktı, Ve git dedi hayatımdan git. Can acıdı yürek kanadı... Sonra duydu bunu sevgili. Aceba söyledikleri gerçekmiydi. Bu kadarmıydı sevgisi, Ve herşey bu kadar kolaymıydı hayatta. Bir ilişkiyi bitirmek bukadar ucuzmuydu, Ve mutu olmak bukadar zormuydu. Birden bunları düşündü ve Bunu ondan isteyebilene, Artık hiç iltimatı kalmamıştı. Ve bir gitte o dedi sen git İşte bir hikayede böyle bitmişti BİR HAYKIRIŞ VE KIRIK BİR KALP.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu gece sensiz uyuyorum
Kendime ceza veriyorum Hem de şansımı fazla zorlamadan Seninle aynı odada ve hatta Sarmaş dolaşken dahi Sensiz olmaktansa! Ben yine senle yatmayı hayal etmeliyim, Bu gece sensiz seni düşünüyorum Biliyorum hiçte adil değil Ama senle iken de sensizlik Düşünülmüyor ki be güzelim, Bu seni hayal ediyorum yanı başımda Uzansam hemen yanımda baksam karşımda Elimi atıyorum ha tuttum ha tutacağım Ama yoksun, Aslında sen var olan bir yoksun Ellere yok bana hep varsın Acaba gerçekten var mısın? Bak şimdi merak ettim doğrusu Kendimden şüphe ettim Acaba sen var sandığım Koskoca bir YOKMUSUN, Bu gece sensiz ağladım Hem de ağlamanın usulünce Ağladım gözümden düşen yaş damlacıkları dile geldi Biz ilk kez ağladığımızı hissettik dedi Söz verdim kendime bir daha ağlamayacağım diye, Bu gece sensiz ve de çok sessiz Şair ilan ettim kendimi Hem de hiç haddim olmadan, İşte bu gece kendime içtim Çaresizliğimin büyüklüğüne Savaşımın kaybına, Lanet olsun bana sırt dönüşünü, Boynuma sarılarak Canım aşkım hoş geldin demeni, Düşünmek isteyişime İÇTİM. ALLAH kahretsin Bu gece sana geliyorum Ne olursun utandır beni Artık utanmak istiyorum ALLAH’ın cezası odandayım Kalk kalk ve utandır beni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamın buğulu yorğunluğunda
Gözlerinin ormanındayım yine Bir suzinak şarkıya kurulmuş bütün saatler Günlerdir peşim sıra susmak bilmiyor Ertelenmiş hüzünler dolaşıyor ayaklarıma Kanatlanıp uçuyor bütün sevinçler Bu şehrin en tenha yeri kalbimdir şimdi En güzel yeri çiçekçileri Bir demet nergiz aldım sana getiremedim Bugün newroz'du, oturdum hevalno'yu dinledim Tenimde bir ateş yandı günboyu Biliyorum seni sevmek yeni yalnızlıklardır uzayıp giden bir çığlık, ince bir sızıdır Yoksa ömrünce borçlu kalırım aşka Seviyorum, seviyorum başka seçeneğim yok Yedeğimde yeni acılarım var, öderim diyetini Yeni yazgılar bulurum belki, şiirlere vururum kendimi Başımı kitaplara yaslarım Toplarım şarkılardan yasadışı aşkları sürerim alanlar Seviyorum Başka seçeneğim yok Yeter sınama beni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğinden sev, yüreğinle bak bana.
Güzel bir akşamdan şerbet gibi ak bana. Aşktan güzeli var mı, başka tatlı içecek? Aman sarıl bana kim görecek, kim hissedecek? Sözlerin incidir, buzları yakıp eriten. Kirpiklerindir sevgiyi tekrar dirilten Hep diyorsun 'Ateştir Peri, bu bir gün geçecek' Aman sevsene beni, kim görecek, kim hissedecek? Geçmedi işte yıllardır yanıyor bitmedi. Tüm aşklar bitti, o hala közde sönmedi Kimsecikler böyle aşkı bilmedi, görmedi. Diyorsun ki aşkın, tüm kadınları sildi silecek. Hadi sevsene beni, kim görecek, kim hissedecek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Geldim
Bırak Sevgimin Tanığı olmasın Odamıza Gün ışığı dolmasın Kapalı kalsın Perdeler Söndür ışıkları Giy ipek geceliğini Sür çıldırtan En güzel kokularını Sırt üstü Atıver kendini yatağa. Yaylandıkça yatakta Kahkahaların Doldursun odayı Şaşkın şaşkın Bakarken ben Kaçıver birden dışarı Sonra üstüme Kilitle kapıyı. Oyuncağını kaybetmiş Çocuk gibi Bir köşede otururken Kırgın,mahzun Yavaşça açıp kapıyı Ben geldim Diye bağır Gülerek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Geldim
Bırak Sevgimin Tanığı olmasın Odamıza Gün ışığı dolmasın Kapalı kalsın Perdeler Söndür ışıkları Giy ipek geceliğini Sür çıldırtan En güzel kokularını Sırt üstü Atıver kendini yatağa. Yaylandıkça yatakta Kahkahaların Doldursun odayı Şaşkın şaşkın Bakarken ben Kaçıver birden dışarı Sonra üstüme Kilitle kapıyı. Oyuncağını kaybetmiş Çocuk gibi Bir köşede otururken Kırgın,mahzun Yavaşça açıp kapıyı Ben geldim Diye bağır Gülerek. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|