![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biz Işığın Kızlarıyız
1/: Biz zamanın kızlarıyız Mekanın oğulları... Onun için bir gün ölür Toprağa gömülürüz. Bir ölür, Bin bir diriliriz... 2/: Biz ışığın kızlarıyız Şimşeğin oğulları... Onun için bir gün dirilir Karanlıkta süzülürüz. Bir söner, Bin bir görülürüz... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Koca Koca Defterlere Yazılıyız
1/: Doğru biz de çocuğuz ama Koca koca defterlere Dizi dizi yazılıdır adımız Gelsek de on yaşına Hatta on beşimize Küçülse göz bebeklerimiz Minnacık ellerimiz büyüse Annemizin gözünde Hala elceğiz kadarız. 2/: Doğru biz de çocuğuz ama Koca koca defterlere Kara yazılarla yazılıdır adımız On yaşını gerilerde bıraksak Son verip biberonlardan mama içmeye Bereketli sofralara otursak Bir elimize çatal alsak Diğer elimize keskin bıçağı Annemizin gözünde biz Hala elceğiz kadarız. Çocuğuz ama Kara kaplı defterlere Yazılıdır adımız. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kocaman Bir Ağaca Küçücük Bir Şiir
1/: Koca ağaç kabul et minik şiirimi Sana yazdım oturarak altına. Nisanda çatlasın çekirdeğin, Yeşil bir fide olsun, Çıt kırıldım fidan olsun. Göçmen kuşlar konsun kuru dalına. Koca ağaç beni de al. Beni de al yanına. Kurbanım sana. 2/: Koca ağaç kabul et minik şiirimi Sana yazdım tırmanıp dallarına. Mayısta patlasın topcuklu tomurcuğun. Bir çilli çiçek olsun, Yarığından sızan bal olsun. Şekerlenen yemişlerin öbek öbek, Damarlı yaprağın dal dal olsun. Koca ağaç kuşlar konsun dalına. Dostum ağaç beni de al, Beni de al yanına. Kurbanım sana. 3/: Koca ağaç kabul et minik şiirimi Sana yazdım kurulup çatalına. Ağustosta gölgene sığınsın iki ihtiyar. Miskli kokun yayılsın, Buradan çok uzaklara. Anneciğim yanıma, gelene kadar, Ağaç kardeş beni de al, Beni de al yanına. Kurbanım sana... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koca Kuyruklu Çomar
1/: Köpeğim koca kuyruk, Sıkıntın var bilirim, Çünkü bakarsın buruk buruk... Çocuklar mı taşladı kulübeni? Yoksa haylaz kediler mi? Boşalttı çanağındaki yiyeceklerini. Tırnağını taşa mı taktın? Yoksa yan mı baktın zalim Çomar'a? Hadi söyle ağabeyine, Kim çekti kuyruğunu? Neden susarsın da yorarsan beni? 2/: Köpeğim koca kuyruk, Canın sıkkın bilirim, Zira havlarsın buruk buruk... Eğilmiş kulübenin çatısı, Kiremitler savrulmuş neden? Çevresine bahçenin kemiklerin atılmış Sana ait her şey birbirine katılmış. Haydi söyle ağabeyine, Kim yırttı naylon kaplı pencereni? Neden söylemezsin de yorarsın beni? 3/: Köpeğim koca kuyruk, Hüzünlüsün bu sabah, görürüm, Baksana, havlarsın buruk buruk Zincirini mi çekti sokağın haylazları? Yazık sana! O yaramazları korkutamadın mı? Neden düşük kulakların? Ayakların niye kıvrık altına? Hadi söyle ağabeyine, Kim kaptı kemiğini? Söyle lütfen, yorma beni. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Köylüler
1/: Biz köylüler Yani sizin köylüler, Saf oluruz birazcık. Yazın çatısız damlarda yatarız hepimiz, Kimimiz uykusunda gezer gece yarısı Bu yüzden sık sık yuvarlanırız Saçaklardan iki adam boyu aşağı. Kah kolumuzu, kah bacağımızı kırarız Plastik ciklet nedir bilmeyiz, Yaz ayları kengerdir bizim sakızımız: 'Cık cık da cık cık! ...' Yani saf oluruz birazcık. 2/: Biz köylüler Yani sizin köylüler, Sakar oluruz birazcık. 'Vur.' deyince öldürürüz sağlamı, Ateşi söndürürüz 'Üfle.' deyince Az buz değiliz çorak tarlalarda, Ticarette ise hiç mi hiç uz değiliz, Aha bundan katar katarız dağlarda, Şehirlerde bir elin parmağı kadarız. Otomobil nedir bilmeyiz Bizim taşıtlarımız rahvan atlarımız: 'Cık cık da cık cık! ...' Yani sakar oluruz birazcık. 3/: Biz köylüler Yani sizin köylüler, Açıkgöz oluruz birazcık. Çabuk dolsun diye güğümlerimiz Sarıkızın sütüne kaynak suyu katarız Batarız durduk yerde diken gibi Bütün sevmediklerimizin kaba etine 'Çayımıza küp şeker alalım.' diye, Çift sarılı yumurtayı kendimiz yemez Pazarda ölmüş eşek fiyatına satarız. 'Ak,' dediğimize 'Kara,' der ama 'Nuh,' der, 'Peygamber,' demeyiz. 'Cık cık da cık cık! ...' Yani açıkgöz oluruz birazcık. 4/: Biz köylüler Yani sizin köylüler, İnat oluruz birazcık. Az gideriz, 'Çok git.' denilen yere 'Gitme.' denilen yere ise uz gideriz, Deveden önce atlarız hendekten 'Aman ha! ' demeden dalarız Delidolu derelerin ortasına Bin batman yük vururuz Zavallı kocamış merkeplerin arkasına Gelince coşkun çayın ortasına Taban direr saatlerce kalırız Sakinleşince ortalık, nedense Tozu dumana katarız. Parmak ısırtırız herkese 'Cık cık da cık cık! ...' Yani inatçı oluruz birazcık. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Savaşan Zavallı Çocuklar
I/: Biz savaşan çocuklarız Tanırız silahın yakıcılığını Anne sıcaklığını bilmeden önce Ne bebek yapar usta elleri Bizim için annelerimizin Ne de babalarımızın Nasırlı elleri oyuncak araba Oyuncak diye dokunuruz Omzumuzdaki gerçek silaha Biz savaştırılan çocuklarız Sizi de bir gün tutar ahımız. II/: Biz savaşan çocuklarız Dinlemedik güzel annelerimizin Ilık ılık akan sesinden Beşiklerimize yatmadan önce Ahenkli ve sıcak ninnilerini Mermiler vızır vızır geçti Kulağımızın dibinden Yumuşak anne kucağı diye *******i nemli toprağa uzandık Bürünüp yedi yaşın ilkbaharını Ve kendi kanımızın sıcaklığını Biz savaştırılan çocuklarız Sizi de bir gün tutar ahımız. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizdeki Kavak Ağaçları
1/: Uzar bulutlara kadar gider, Bizim köydeki servi kavak ağaçları. Kasım kasım kasılırlar. Onun için kavak olur gönderler. Bayraklar yükseğe asılırlar. 2/: Akar başka diyarlara kadar gider, Bizim köyden esen poyraz yelleri. Akım akım akarlar. Onu için rüzgarlarda çekilir, Dalgalansın diye bayraklar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanadı Kırık Leylekler
Bizim göçebe leylekler göçecekler Bu kışın da sıcacık ülkelere Yazın köyümüze geri gelecekler Ama bizim kırık kanatlı Ya da kırık bacaklı leylekle Bu kış nasıl edecekler? Katılamayacaklar her yılki göçe Arkada kalacaklar onlar Herkes güneydeki diyarlara gidince Bu durumundan çok hüzünlenecekler Yazın kendilerinin olan Kara bacalardaki mutlu yuvalarını Kışın gurbet el bilecekler Belki de ayrılığa dayanamayacaklar Bizim zavallı kırık leylekler Belki de kendilerine kıyacaklar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Akasya Ağacımız
1/: De bana kim dikti seni? Bahçemizin kıyısındaki küçük ülkene Söylesene bana akasya ağacımız Senin acın acımız, Bayramın bayramımız… 2/: Hemen hemen her sabah Sıyırınca çiçeksiz perdeyi penceremden Çok şeyler anlatırsın bana Yani karşı penceredeki arkadaşına Ama bir tek söz söylemeden Mesela bilirim kaç yaşındasın Ne zaman yeşille donanacaksın Ne vakit boyanacaksın sarıya Hangi ayda gözlerin yeşil bakacak Ve ne vakit akacak sarı sarı Tabanındaki toprağa yaprakların Dalların hangi ayda çırılçıplak kalacak Ne zaman buluşacaksın beyazla Bilirim yazda nasıl Kış mevsiminde nasıl olacaksın 3/: De bana akasya ağacımız Kim dikti seni bahçemize Yani tam yüreğimize… Her zaman karşımızdasın Ortaksın üzüntümüze ve sevincimize. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Bitişik Komşular
1/: Duvarı bitişik komşularımız Nerede görseler beni Meyve yüklü bahçelerinden Kırmızı elma ya da olgun armut Veya kiraz koparıp Verirler hediyemi. 2/: Annem mutfakta çorba pişirir Tencereye kokulu nane eker Duvarı bitişik komşular Alır kokusunu nane kokulu çorbanın Sanırım canları çeker. 3/: Bende davranırım hemen 'Bana ne bana ne.' demeden Nane kokulu çorbadan Duvarı bitişik komşulara Dağıtırım teker teker. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|