![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yetmezsin Ölüm
Yetmezsin Ölüm 1/: Ölüm... Ay ölüm, Zifafı bir tek yaşanan, Karanlığın saklı gelen gelini... 1/a: Gün olsa harman yerinde canların... Çömelse karamelek pınarımın başına Narlı arzum üfürse ateşten saatleri Canım damar damar sızsa toprağa Ve kırılsa, tuz buz olsa beni tutan aynalar Uzaktan bir kırık tel Ağlasa acıların bölük pörçük kervanında “Oh, aman! ” Damla damla can dökülse ağzımdan Bir kanlı koton kefen bürünse anılarım Nesebim batsa yedi kat, yok olsa dölüm Sen, sen, sen! ... Beni yok etmeye yetmezsin ölüm. 2/: Ölüm... Oy ölüm! Sevdası koyu karanlık, Nefreti ak kefen… Gelişi bir anlık... 2/a: Kırılsa zemherinin sivri buzları Serçeler kanatsız yemlense yağmurlardan Zaman denen ****** atlasa küheylanlara Kırbaçlar şaklasa cümlesine günlerin Dünya dolu dizgin... Takvimler kıraç... Ak, aç ve kırılgan zülüflü sufi güzeller Diz çökse gecenin kanatlarına Kazanlara doldurup elem, acı, ağıt ve hüznü Ellerimi gömseler ve verseler senle el ele Nesebim sürülse cehennemlere ezilse dölüm Sen, sen, sen! .. Beni yok etmeye yetmezsin ölüm... 3/: Ölüm... Vay ölüm! *******in prensi, korkunun adı, Ya da kaçışan sokakların affı olmaz celladı... 3/a: Koyver sesini on yaşımın üstüne Kapıp sultasını ağlayan diyarların Dayan ağzımın eşiğine bir tiranik edayla Çöllerime derin ve karanlık kuyular kaz İnce uzun tünellerden taşı başımı Uzat uzat sonbahara... Veya kısa tut hicranımı Ateşlere harman et saçılgan saçlarımı kökünden Sulara sar yar diye tenimi kandırarak Asfaltlarda yay üstüme gazeteleri Yarıl şahdamarımda narı cehennemlerle Nesebime sürgün yaz volkanik ayazlara. Buz kessin ağustosta tandırda dölüm Sen, sen, sen... Beni yok etmeye yetmezsin ölüm... 3/b Gülüm... Gel artık vazgeç bu sevdadan… Ruhumu yok etmeye yetmezsin ölüm... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüklenir Omzuma Sevda Dağları
1/: Küheylanım nallanır Düğümlenir umutların kuyruğu Mavilere boyanır kahverengi topraklar Kanat çırpar dallardaki bozlağın turnaları Altıncı parmağım bükülür Açılır üçüncü gözüm Tökezlerim sükûnet sahilinde Ağı deler türküleyin acının balıkları Yüklenir üstüme sevda dağları... 2/: Yutar ışığımı sonsuz bir hızla Yüreğimde açılan kara delikler Işıktan hançerlerle yıldızlar Saldırır donuk gözbebeklerimin yaylalarına Biter bir kulağım daha alnımda Kalbim uykuya dalar Uzanır başım lacivert ovalara “elham” ısmarlarım Borçlu kılıp ardımdaki sağları Yüklenir üstüme sevda dağları... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğim Beynime Çeyrek Çeker
1/: Ben kimdim? Zamanın arkasında bir yerdeydim Belki Milattan önceydi, Belki de İsa’dan sonra... Yüreğim beynime çeyrek çekerdi Bıraksaydı kara kibir elimi, İlkbaharlar boyu sevda ekerdi. Ve dönüm dönüm dönmedeydim umudumun üstüne. Tespih tespihti cevap katarı Sayıların tekerinde bir izdim Dört kenardı bildiklerim topyekûn Binip üç yüz altmış dereceye Kendimi gezdim... Acep ben kimdim? 2/: Bura nereydi? Zamanın arkasında bir yerdeydim Belki Tufan’dan önceydi, Belki de Musa’dan sonra... Lacivert boyanmıştı bütün sarılar Gönlüm defter boyu bir tarladaydı Evlek evlekti mülküm yekpare Ve dönüm dönüm dönmede umudumun üstüne Puslu sahillerine soğuk hüsrânın Zamanın arkasında bir yerdeydim. Bıraksaydı kirli kibir elimi İlkbaharlar boyu sevda ekerdi. Yüreğim beynime Çeyrek çekerdi... Acep bura nereydi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğimdeki Adres Leyla’nın
1a/: Yürüyorum Leyla'nın arkasında Yüreğimde cehennemin adresi… 1/: Ufuklara mıhlayıp sabırsız gözlerimi. Ellerimi uzatıp yol diye dizlerime. İz sürüp Kadim evrakların satır aralarında. Dönüp tekrar tekrar basarak izlerime. Mihmandarım yüreğimdeki hasret. Ve elimde çağlara teslim olmuş Yıldızların kasvetli sesi. Yürüyorum yüreğimde Cehennemin adresi... 2/: Usul usul yürüyorum Sevdanın arafında. Omzumu saranda tasması *******in Elerim yapay karanlıkları boğazlamada. Koyup koynuma infazını yargının Korkuyla ağlamada dünyada kalan yarım. Salyaları köpük köpük Kudurgan köpeklerin gah önünden uçarak, Ardına düşerek bazen iz süren kör devlerin. Ama atlayıp birer birer yolda giden herkesi Yürüyorum yüreğimde Cehennemin adresi... 3/: Yürüyorum... Yanımda yılkı taylar yürüyor. Bir solukta içip zamanın mahşerini. Mihmandarın sakındığı denizi geçip, Steplere yayarak yazgısını yılların, Kanyonları yeniden umudumla oyarak, Yontarak, Acılı ve sürgün, Ülkelerin kalbini. Gülüyorum ölümün hududunda Kulağımda sevdanın ılık sesi Yürüyorum Yüreğimde Cehennemin adresi... 4/: Yürüyorum... Takılıp terkisine Necef gözlü devenin. Ihtırıp engel deryasında tespihin yüreğini. Soluyup okyanusları, İçip çölleri, Her adımda çağ açıp, Gözyaşı batağına batıp çıkarak, Ve koşarak yorgun dizlerimin üstünde. Zaman defterini dürerek yaprak yaprak. Kulağımda yüğrük tayların kişnemesi Yürüyorum yüreğimde Cehennemin adresi... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğime Sardığım Yadigar Mavzer
1/: Kırılmış kalemim orta yerinden Karakollar nişan almış göğsüme Kurşunkalem portremi çizmiş robotlar Manşet atmış gazeteler günlerce inat ile Buğulu yazgımın uluorta yerine. Tabancamı verin bana Tabancam nerde? 2/: Pas tutmuş mekanizması elzem olanda Yüreğime sardığım yadigar mavzerimin O uğursuz kuru ses yazgıma bağdaş kurup Usulca ve kararlı Tıklıyor yazgımın bitim yerinde. Tabancamı verin bana Tabancam nerde? 3/: Sınır boylarına yazılmış künyem Vur emrini kesmiş gıyaben Adli asabiyet ile asık yüzlü yargıçlar Takılıp, sıradan bir hüviyet kontrolüne Sabıkalı geçmişim apansız ve kararlı Ve derdest edilişim daha sımsıcak Beton kararların hücrelerinde. Tabancamı verin bana Tabancam nerde? 4/: Bir ökkeş geçmiş ki şakağımdan anlı, şanlı Kader yolu gibi uzun imzası ve yüreğinden kopanlar Asılı, levhi tahtasında yavan ranzanın Bu Ramazan bir başka Ramazan Bir diğer Hamza bu Hamza Sabit kalemlerle yazdıkları paslı demirde. Tabancamı verin bana Tabancam nerde? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zadegân
1/: De–hey bre zadegân Gün döner devran düşer. Kopar kırk bin katlı ipeği talanın Tespihler çığ olur doruklardan yuvarlanır. O zalim bağdaşı dağların yekinir yerinden Derinden homurdanır devleri arzın Yazın dudakları bükülür kompleksli ovalara. Yürür ceylan ürkekliğiyle sular Damlalar sağnak sağnak ilenir. Yarılır son sözünde gökler... Öbekler talan olur hoyrat ellerde Yıldırımlar tarar öfkesinin nükleik saçlarının Kibirli beyinlere şimşekler düşer. De–hey bre zadegân! Size de gitmek düşer... 2/: De–hey bre zadegân Gün gelir zaman düşer. Tel tel ayrılır yekpare sanılan hengam Her bir teli saman uğrusundan ırak. Sararak kozmik bir makaraya Sabırsız saniyeler hatıralarını. Şerit şerit düşer, Son zaman gözlerin alasına. Yasına oturan olmaz siyahın Beyaz ise pulsarları şahit tutarak Yapışır sapına her anı ayrı biçen orağın Ve kaosun ardınca gül üfüren dudağın. An ortasına bin bir an Yüreğin çavlanına damardan son kan düşer. De–hey bre zadegân! Sana da yaman düşer... 3/: De–hey bre zadegân! Gün gelir mekan düşer. Kopar derleyici şirazesinden Gücü çevreleyen sahte ihata. Yıkılır en sağlam tuğlasından Terle sıvanan ehram. Firavun ağıt bile yakamaz Yüreğinin bölünen simyasına. Kırmızılar griye tebdil olur Sıyrılır ayhanın sırrı. Salyalı bir ateşe atılır. Ben sandığın süslü fotoğraf Kıyameti davet eder, arsız sofralar Damara haram düşer De–hey bre zadegân! Tepeye süslü dam düşer... 4/: De–hey bre zadegân! Gün gelir öz can düşer. Kıvrılır üç yüz bin kanatlı ışığın dudağı Kokar duru odalarda alacakaranlık. Bir anlık resimler eskir ve sittin yıllık Ölü karlar yağar can çekişen dağlara. Bir kertenkele yalar sabahın ertesini Nazlı kuşluk küser ihmalkâr saatlere Bir çınar ana sanar kendini Ve ağzı yumşak zamansız filizini Dolgun memelerinden ateşle besler Sesler uzaklardan bir kutlu ferman Zaman ulak olur küheylanlara binerek Savrulur harmanın deli yelinde bir havadis Pis bir aralıkta dağlanır her bir yürek Mazlum saatlerin ardından Eyvahlıve ahlı zulüm düşer De–hey bre zadegân! Bir sabah ölüm düşer... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Devriyesinin Huzurunda
Züldar Begüme Onuncu Güzelleme 10/: Hayal ülkemin begümü Züldar: Cehennem, yanıbaşındadır ehli kitabın, Ve tabii ki sevda ehlinin. Çünkü gayya hiç kimsenin bilmediği bir alevli aşktır. Onun için kükrer ateşlerin aslanı kızıl kıyamet ormanlarında, Her güneş çavdığında çorak yürekler üzerine. Baldıran dudaklı Zü’m... Eğer katar katar yüreklerdeki sevgi kompartımanı boşsa, Kızar ve kükrer kızıl iblisi tecahül tandırların. Her abanın altındaki babayiğit değildir yamaçlarda, Kurtlar bunu bilir ve yalanır hırsla. Katran kazanı bazen de aşk kaynatır, Ancak kekre çalar zamansız kaynayan sular. Sevgili Zül... Ummanları serpse bile suların sultanı, Sönmezler asla aşka yananlar. Yabanıl cangılların buz gibiliği delidir, Gün olur deli aslanın kanını yakar. Delişmen kızı alır uzaklardan bir el, “Gel” eden kendi gölgesi olur Ahmetistanda, Geride bir ağaç dalına yapıştırdığın, Sahte Yani Amerikani bir sakızın. Eyvallah Zü... Durulur mu artık cangılın suyu? Durulur da başını vadiye yaslar mı bilmem. El ele verip bir aşk devriyesinin huzurunda, Mühürdarımızı itelemeliyiz ak kalbimizden, Ne dersin? Bu şiirler üstüne... İpince bir galeridir aslında yaşam be Zül, Beynimizde kıvrıla kıvrıla bir yol uzanır, Ancak önü görünür sonu görünmez, Çünkü... Çünkü... Çünkü... Olan olur o zamansız anda, Cibril'le senkrona keser gökyüzünde kozmik hız, Şiir ilinin ölümsüz burcundasın, Sen ey begüm kız... Arzın semaya hurucundasın, Yıldız yıldız... Ah buz gibi hırsız! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avesta Okunur Karanlık Dehlizde
Züldar Begüme Yirmi Dokuzuncu Masallama 29a/: Eyvallah Zü... Alır tutar sevda, Saçlar dolanır bileklere, Bırakmaz bin sene aşk ehlini. Ne olursa olsun bırakmaz. Gönül iliklerine kadar titrer, Ve türküye vurur kendini: “Hele loy loy loy! ” Bir delişmen arslan masalından doğrulur, Dağ olup devrilir tebası onun. Sonun başlangıcıdır bu, Yani delirmişliğin en zır’ı. Belli ki acıkmıştır yabani vandallar. Kafesin kapısı açıksa vay halinize vildanlar! Özgürlüğü bulan ölümüne bırakmaz... Yani Zü bu yüzden Avesta okunur karanlık dehlizlerde. Gözbebekleri irileşir şakirdin. Beyazı ufalır. Sonra zifir akar şeker yerine dudaklardan. Toplantı biter. Öz yuvasına dönen vezir ilk iş olarak ne yapar bilir misin Züldar kız. Tabii ki def-i hacet. Amazon savaşçılarının başına gelenler saçlarının uzun oluşundan değildir oysa. Her gördüğün uzun saçlıya böyle üzülürsen kendine acıyacak birine rastlayamazsın. Sayamazsın aritmetiğin ipine dizilen kendilerini. Yani Zü öyle ağlamaya başla ki herkesi sular alsın. O civarda bulunan bütün ağlayanlar senle ağlasın. Ağlama sesini duymak gözleri uyandırır kış uykusundan çünkü. Oraya gelmişlerse kara donlu zangoçlar, bil ki kiliseleri arkalarındadır. Arkaları ise gözlerinin önünde. Ama şiir ilinin ölümsüz burcundasın sen ey Züldar. Bilmezsin bütün bunları. Bilemezsin. Masalından doğrulan delişmen arslanı, Acıkan yabani vandalları, Avesta okunan karanlık dehlizleri, Öz yuvasına dönen veziri, Amazon savaşçılarının başına gelenleri, Bütün ağlayanları, Kış uykusundan uyanmayı... Eyvallah Zü... Bilir misin yoksa kara donlu zangoçları Züldar kız? Ah hırsız! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azazil Senkrona Keser
1/: Giriş... Harikalar ülkesinin begümü Nedimeler şahı Züldar'a, Kırk bir kere maşallah... Ah! Ah! ... Züldar Begüme İlk Güzelleme 1a/: Hayal ülkemin begümü Züldar: Sen ve ben, Söylemeden kamus'a dair tek bir sözcük Ama zamanın ücrasında titreyerek Samanyolunda bir görünmez mekanda sevdakar Ve sarı savaşlar vermedeyiz. Şimdi buçuk nöbetindedir oysa bilcümle yürek Ve namlusuna nisanlarla ördüğü ömrün Yanık bir türküyü sürerek. İçli ve ipildek Bilir misin Züldar begüm? Kalahari çölünde sevda çekmeyi, Yani hiç susuzluğunu zifafın? Deryanın ortasındaki bir katre üstünde, Bir damla hayat uğrundaki kazazedenin Kendisiyle didişmesini veya Zü... Uzaklardan sinsice sızan baldıran Ve damara akan ağıotunu memleketinin, Karalı sevda sisinin majik tadını Odlara yakıcılığını ya da. Ve yavukluya acıkmışlığı emek sonunda, Duyumsadın mı hiç ağustos gece yarısında? Bilemezsin ve duyumsayamazsın, Çünkü... Çünkü... Çünkü Azazil'le senkrona keser gökyüzünde kozmik hız Sen ey begümler başı güzel kız Şimdi şiir ilinin ölümsüz burcundasın, Arzın semaya hurucundasın, Yıldız yıldız... Ah galaktik hırsız! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakireler Ayrılır Klandan
Züldar Begüme Otuzuncu Masallama 30a/: Eyvallah Züla... Kovalarsa sevda, Aşk adamı kaçar arkasına bakmadan. Ölüm kovalarsa teslim olur. Göğsünde gül açar ölenin, Ama aşk ehlinin döşü delirmişliğidir. Herkesin içindeki mahpushane yakalar, Bir gün kaçağı en kuytu yerde. İsterim ki ölüm yakalasın kişiyi, Ama sevdaları yakalamasın. Ey Zül... Fışkıran her hücrenden arzu ise bil ki daha yaşayacaksın. Bense senden de delişmenim. Bu yüzden arzum Karadeniz kesilir başıma her yağmurda. Ve yine kızar. Alır alır çalar başını kızların eteklerine. Etek bu hışırdar tezeneyi duyanda. Kızlara geçer denizin öfkesi. Bakireler ayrılır klandan. Sarışın kraliçe memelerini doğrar tek su verilmiş kılıcıyla. Saçlarını kırpar kör bir kama ile. Üzerine geldiğini düşünmüşse amazon taifesi İskit prenslerinin. Bir sanrıdır onlarınki. Çünkü her kuş kendi sesiyle öter. Dudular ayrı. Bu yüzden, 'Ailesinden intikam almaya karar vermiş her karışık kafa kopartılır,' diye yazar tarihler. Şehzade Korkut dahil. Günlerce başı yerde dolaşmaktansa, bir kez yıldızlara bakmak daha yücedir. Düşünceli bir şekilde yürümek zordur. Beyaz nokta sayısı azalır gide gide. Sen en iyisi mi gezip dur başıboş ve tavşanleyin. Ne yapacağını bir türlü bilemiyorsa, mektep kar etmez kişiye. Ama şiir ilinin ölümsüz burcundasın sen ey Züldar. Bilmezsin Zü can. Başını kızların eteklerine çalan arzuyu, Karadeniz kesilen ihtirası, Kızlara geçen denizin öfkesini, Ayrılır klandan bakireleri, Memelerini doğrayan sarışın kraliçeyi, Tek su verilmiş kılıçları, Saçları kırpan kör bir kamayı, Amazon taifesini ve İskit prenslerini... Bilemezsin tüm bunlardaki gizemi. Bilir misin yoksa aşktan sorumlu sultanı Züldar kız? Ah hırsız! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|