![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8787
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Yürek Vermeli... İnsan bazen vermeli, almak için... Bir yürek vermeli önce, bir gönül O yüreğe sevgi vermeli, dostluk vermeli Umut ekmeli o sevgi, dostluğu büyütmek için Bir hayat olmalı; iki kişinin paylaşacağı bir ömür için Zaman vermeli, anlayış vermeli İsteklerine gem vermeli... Bir ömrü paylaşmak için, iki kişilik sevgi vermeli Dürüstlük vermeli saygılarını vermeli Bazen ödün vermeli prensiplerinden... Bazen sıkılmalı başkası için, İstemediği şeyleri yapmalı paylaşmak adına hayatı Biraz da cesur olmalı adım atmak için Verdikten sonra beklemeli, almak için Sabırla, umutları soldurmadan beklemeli Bekleyişin hazzını tatmalı Vuslatı arzulayarak, özlemlere umut ekmeli İnsan vermeli önce kendisinden Sonradan almak için... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir yol var önümde, ikiye ayrılmakta, yol durmuş beni beklemekte, böyle zamanlarda tek soru var; gitmek mi kalmak mı? tut ki kaldım sende bu birinden gidiş değil midir tut ki kaldım sende bu senden birini göndermek değil midir? gitmek dedim, gittiğimi varsaydım, bu koca şehirde beni saklayacak bir yer bulunur mu? ya ben nasıl sığdırırm bu yüreği bedenime? gitmek dedim,gittiğimi varsaydım, aklım hep "geri dönüş"lerde kaldı.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ta uzağımdan,bi nefesinle
Darmadağındır saçlarım Ayazını kesip ellerinle Toplarsın darmadığınıklığımı usuldan Binbir dua ve melekler eşlik eder Bu mutluluğa Ve ikimiz de derlenip toplanır Sonsuza susarız.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzaklarda bir adam sevdim
Kendimin ne yanına dönsem onu anlatırdı Ömrümün ne yanına kaçsam onu tutardı. Adı neydi? Umudumun içinden geçti. Adı neydi? Gri, dumanlıydı gözleri Kor parçaları gizlenirdi derinlerinde Öptüğümde dudaklarımı yakardı gözleri. Sevdiğinde gün batar gibi Sevdiğinde akşam gibi bakardı. Çocuktu gözlerinin külleri Özlediğinde yetim gibi bakardı. Uzaklardan bir adam sevdim Beni ıssızlığına aldı. Adı neydi? Her sesi hoşça kal der gibiydi Her bakışı bırakma beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ![]() Ve bütün perdelerini aç, Ve bekle gelmeyecek sevgiliyi. Bütün ihtimalleri sonuna kadar kullan, Umutsuz harflerle umutlu tümceler kur, Ve yaşamak gibi anla her şeyi. Biraz da kendini anla. Kalbim; Sana kanamak yakışır... Mazideki anılar kadardır gözyaşları, Ve hatıralar kadardır kan damlaları, Bir gün kanamaz,ağlamaz olursun. Belki de yorgunluğunla unutursun... Kalbim; Vazgeç bu sevdadan, Kendinden geçmeden... Seven ağlatır mı sevdiğini? Ama seven de sendin,ağlayan da. Hasret ilmeği dolandığında boynuna, An ve an kanayan da, Onu isteyende sendin son arzunda... Kalbim; Yargısız infazları infaz et O seni infaz etmeden... Sendin, Adımlarını delice yoran. Sendin, Gece gündüz ağlayan. Sendin, Sevdayı sevda için yaşayan. Ve sendin, Nefes aldıkça onu arayan, O yoksa yok olan sendin... Kalbim; Zamansız isyanları azad et kendinden, O seni azad etmeden... Bir zemheri sevda için düştün dile Ne gurur kaldı ne onur, Bilki; Cehennem ateşinin odunu o'dur... Kalbim; Yak bu şiiri O seni yakmadan... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben SENİ çok ÖZLEDİM
Ben en çok seni özledim Sana sarılmayı, Sımsıcak kalp atışını Ve ellerimin arasından Akıp giden saçının titreK Tellerini özledim. Ben en çok seni özledim Derinliğinde kaybolduğum Gözlerine ne demeli bilmem. Beni sonsuzluğa sürükleyen Ve ansızın hüzünlerin en çıkmazına iten O derin ve Güzel gözlerini özledim. Ben en çok seni özledim Sesindeki çocuksuluğu, Varlığındaki çoşku ile Kederin o muhteşem yoğruluşunu, Olmadık zamanlarda Olmadık benzetmelerini, Mesela ile başlayan Ve insanın ruhunu okşayan Hecelerinin kelime olmaya Koşuşunu özledim. Ben en çok seni özledim Yorgun bir akşamda Yürürken kaldırımlarda Sensizliği solumayı Ve sensizlikle yürümeyi özledim Ben en çok seni özledim Seni seviyorum Deyişin içindeki seni Ve şiirlerdeki her bir satırın, Sana dönüşünü özledim. Ben en çok seni özledim Yağmur yağarken üzerime Gözyaşlarımı bırakıp gökyüzüne Başka bir yağmurla sana yağsın diye Umut etmeyi özledim… Ben en çok seni özledim Kalbindeki insanlara rağmen Orada sıkışacak bir yer bulmak Ve dışarda kalmamak için yaptığım Çırpınışları özledim… Ben en çok seni özledim Sen, Kimi özledin… |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani Bir An Gelir...
Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur! ..... Hani bir ân gelir... Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada! ..... Hani bir ân gelir... Bir ân gelir... Hani bir göz bir göze gelir. Hani, öyle bir ân gelir ki; En “gelinmez” yollarla en “varılmaz” yolların, senle ben arasındaki yarda boyun büktüğünü görürsün... Bu yar; iki yâr arasıdır! .. Her yar iki yâr arasıdır! .. Ve üstelik; Yaralar yara benzer, Her yar yaraya benzer! Yar başında duruşum; Yâre nâraya benzer! ... Halbuki gök yerin... Halbuki gök yarın... Halbuki gök yârin içindedir bu mesafelerde! .. ..... Veya gök, mavi bir hançer gibi dalıvermiştir de toprağın içine; şimdi toprak, kendi içindeki koca bir yarayı yâr bilmiş... Kendini parçalayan koskoca bir yar başına türbedar olmuştur! ! ! Halbuki hep... Hep iki yârdır; Bir yar başında duran... ..... Her yar, yâri gördüğüm rüyadır! .. Yolun biri gözlerinden başlar senden içeri gider; diğeri gözlerimden, benden içeri... Bir yar oluşur her yârin arasında kalan boşlukta! .. Ben, yarın bir duvarı olup sana bakarım bu yandan... Sen yarın bir duvarı olur, o yandan bana bakarsın! .. Ve en derinimden gelip en derinine gidebilecek olan yol ile, en derininden çıkıp en derinime inebilecek olan gökkuşağı “bakışlarımızda” kopar! .. Biz, sarılmadıkça... ..... Yarlar kaldıkça yârlar arasında! .. Hani bir ân gelir... Ve söylenmez sözler söylenir olur! ..... Hani bir ân gelir... Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş odada! ..... Hani bir ân gelir... Bir ân gelir... Hani bir göz bir göze gelir... Hani bir ân gelir... Bir ân... Bakışlar düğümlenir; Bütün yarlar silinir, Sıra söylenmezlere gelir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Susuyorum.
Biliyorum konuşmalar, Acıları yok etmez . Seni bana getirmez. Yalnızca o an için Çığlıktır, yüreğimin Nefes alması için. Ben kaldığım yerde, Gülümsemeyi buz Yapıp, Dudaklarımda eritirken Son nefesime kadar. Senin , Özlemini yüreğine Hapsettiğini, Gözyaşlarını Pınarlarında biriktiğini, Ellerimi tutamayacağın Ellerini, Kanatırcasına sıktığını, Dudaklarında hep İsmim olacağını, Son nefesine kadar, Biliyorum. Susuyorum. Peki,suçlu kim? Bir türlü Bulamıyorum… |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() öLüm Müdür YaŞamı Bunca SevdiRen
daha dün söz vermiştim hiç gitmeyecektim kapından özür dilerim aşkım tutamadım sözümü direnemedim gururuma g i d i y o r u m şimdi beni bekliyor engebesi bol yollar düşe kalka yürüyeceğim basacağım bağrıma o koca taşı uzaklaşabildiğim kadar uzaklara gideceğim biliyor musun ilk kez bu kadar üşüyorum hani ateşlenir tenin de için alev, alev yanarken sıtmaya tutulmuş gibi tir, tir titrersin aynen öyle işte mevsim yaz aylardan temmuz ama üşüyorum işte bir gökçe çiçek bir gök rengi mavi bir takvim semavi düşürdü ayaza filizlerimi ve kokusu gitti cesaretimin bilemezdim ki bir şarkının bu denli solduracağını bu denli sökeceğini toprağından kökümü b i l e m e z d i m ah şaşkın ben hadi bakalım iş başına hadi acıyı tatlıya çeviren suflör yeteneğim göster kendini sahnendeyim ey hayat ölüm müdür yaşamı bunca sevdiren yoksa doyasıya yaşayamamak mı ölüme koşarcasına götüren anladım ki ben seni sevdiğim kadar ömrümü bile sevmemişim sabah uyandığında korkmadan aç pencereni şimdi bak olduğum yöne y o k u m değil mi budandı hanımeli kokulu düş ağacın senli öteleri düşlemeyi çok gördüler bana yüreği kara bir gökçe çiçek yalan yüzünü derdi sana uykunun gözlerine sarıldığı gibi sardı seni dillendi o suskun dudakların biliyor musun en çok buna üzülüyorum ve tüm sessizliklerin koynumda g i d i y o r u m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir haberdi senden beklediğim
Sonrası mutluluk olacaktı El ele yürüyecektik Yaşamımızın kalanında Ben; Mutluluğun resmini seninle yapmış Pembeye boyamıştım dünyayı Tüm güzellikleri, yaşamı Seninle, sadece seninle düşlemiştim Hayallerimde Senli anlarda yaşamış Adınla nefes almıştım Güller açacaktı bahçemizde Kırmızının tüm tonlarında Her gonca aşkımızı anlatacaktı Kahkahalarımız duyulacaktı Açık pencerelerimizden Herkes sevgimizi kıskanacaktı Yıldızlar bize Bizim için dans edecekti her gece Ay ışığıyla oynaşacaklardı _____Nasıl bilebilirdim ki _____Kaderin ördüğü ağları _____Son oyunda _____Başrolü senin oynayacağını _____Ve _____Beni göz yaşları içinde _____Yapayalnız bırakacağını... Haberin geldiğinde İnanmadı beynim İnanmadı sevginle atan yüreğim Kötü bir şakaydı sanki söylenenler Oysa; Baş ucunda durduğum mezarın Avuçladığım altında yattığın topraktı Dudaklarımdan dökülen Sevda sözcükleri değil, dua'ydı Hiç düşünmemiştim Umutla beklediğim haberin Beni sensiz bırakacağını _____Hiç düşünmemiştim _____Yüreğimi benden söküp _____Bedeninle toprağa gömeceklerini _____Ve _____Kaderin bize oynadığı oyunda _____Hatıralarınla avunacağımı... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|