![]() |
|
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Düşlerim Sevda Halayı
durmaz bu yürek düşer kalemimden anlık dizeler bir sen kokarsın birde içli bir şiir belki sevdanın alıcı bir düşüdür bu kurulan köprü anlık yazılarımın içinde bir can çıkar gelir süzülür yıldız gece arasına sen ordan açarsın pencereni şekillendirirsin yıldızları sahi hangisi ben hangisi sen geçtin yada ne kadar gecikmiştik gecenin peşine başı-boş sevdanın dayanılmazlıgı gözlerim gözlerinden geçiyor düşlerim sevda halayı işte bir ses olursun sesim sağanak olur dökülür sevda sevda dökülür hece hece bu kentte ayak izilerimin kaybolduğu sana düştüğü yerde............. Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Ey yâr
Sana sunuşlar sana susayışlar var gönlümde Derdimin dermanı sende ey yâr Biçare gönlüme ol dildar Hasret sana yürekten sevişler Bitsin artık gamlar kederler Söylesin hep aşk ile diller Sana koksun hep güller Sen bahar kokulum Sen sardığım leylak Renk renk yedi verenim Heyecanım canım Sen sen varsın Tutup saramadığım Sen varsın yüreğimde Bitsin artık gamlar kederler Söylesin hep aşk ile diller Ömrümüzün şu son deminde Eğilişler var bilki önünde Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() *******
...... Sabahlara ayarladim yüregimi...... ******* uzuyor siyah ve büyülü intihar..... Cüce baykuslar tünemis damlarda ******* puslu... Ah ******* bilki yılanlar kıvrım kıvrım sinsi tislayışlarda..... Ates böcekleri yanıp sönüyor lal sesli geceye tutsak..... Ah be can sabahlara ayarladım yüreğimi..... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet Bayramları
gözlerimde cocuklugumdan kalma bir hüzün kıpırdamıyor içim eskisi gibi her bayramda artar gönül efkarım yaralı bir şiirdir gurbette bayram vuslattır gönülde bayram sabahı üşürüm kendi içimde gurbet olurum sızlar yüregimin köşesi içimse buruk hüzündür bayram hasret heryanım dudagımda gezinir bir garip türkü gözlerim dolar biçare iç çeke çeke Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Gül
Hasretti çektigi bülbülün güle. Bülbül mahsun,derinden ah cekişte. Özlemler vardır arada kavusamayışlık. Mevsim mevsim şekillenir gerçeklere. Adı güldür güller gibi magrur. Yüreğine atar anlatamadığı sevgiyi. Dolup dolup taşar ve sızıntılar başlar. Dökülür damlacıklar süzülüp sele karısır. 30 Ekim 2006 Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret
Bir gül dikeni batıyor yüreğime her gece Sararmış sayfalarda güller kuruttum Kırık dökük anılar hiç düşmüyor dilimden Çöl bir cehennem şimdi kavruluyor yüreğim Gün ışıgı bilir *******im şahit Ay şahit tutkularıma yıldız şahit Hasrettir adı onca çekilen acıya Dalgalandı gönlüm denizler gibi Deniz öykümü çoğalttı ben ağladım Bilmeni isterim canım seni buluta yazdım Yağmur olup ıslaklıgını toprakla yaşadım Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Maziyi Anarken
Karşılıklı evlerimizin, sarmaşıklarla sarılmış penceresinden bakışan iki utangaç sevdaydık seninle. daha çocuktuk o yıllar, sen gülüşü afacan bakışlı, ben içi yangın kanarya sırdaşlı. serin bir ıslık gibi girerdin düşlerime. geceyi donduran haylaz soguklarda, buz tutmuş saçak altlarına sinen ürkek kediler gibiydik seninle. saçımın kakülünü kaldırıp, dokunurdun alnımın terine. yüreğim düğümlenir mavi masal olurdun içimde, kar sana yağar ben donardım, alnımızdan öpüp geçerdi deli rüzgar. yalnızlıgın ıslak duvar diplerinde titrer, üşüyen ellerimiz kilitlenir savrulurduk kavrulurduk. annem bahçe kapımızın önüne çıkar, hadi eve artık akşam oluyor derdi. ben gözleri eda nazıyla sana bakıp, sesim soluğum kısık biraz daha kalalım derdim. ayaklarım ne zaman bahçelere yönelse, incir ağaçlarının gölgesinde uyuyan yüzünü saatlerce seyrederdim. kalbim çarpar aklım durmadan iç çekerdi. ah bu yüz öldürecek beni der, kirpiklerim batardı gölgelerime. günler ay olanda, aylar yıl. karlı bir kış sabahı taşındınız mahalleden, oysa ne çok şey vardı yaşanacak. o gurbet rüzgarı esmeseydi, koymasaydı seni uzun bir ayrılıga, bir yıldız gibi kayıp gitmiştin ellerimden. çok aglamıştım ardından. o gizli hüznünü koparıp benden, çekip gitmiştin çaresiz. dönmedin yıllar yılı. her sene mahallemize ugrar, mazide yaşadıgımız incir agacına yaslanıp, yapraklar gibi dökülürüm köklerine. içim titrer ve bir film gibi anılar geçer gözlerimden. hep asılı kaldı yüreğimde düş sevmelerim. anılara dair ne varsa yansıtıyor hala aynalar. çocuk ellerimizle hazırlamıştık ilk sevda ateşini, gece yarılarına sıyrılan aşkımız şimdi nerde? neden samanyolu bizden habersiz göklerde? çaresizligim bırakmıyor bir türlü seni anmadan. damla damla düştün yine geçmişten gözlerimin nemine. sana bakabilme ihtimalini sargılayıp içime; doya doya ağlayamadım! aglayamadım......... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Kırılgan Bakış
Kirilgan Bakis Bilmedigim bir sehrin ortasinda Aniden düser omuzlarima aksam Aglamakli gözlerimi ariyorum Yitirdigim maviliklerde Tutsam öldürsem kendimi Siirler ayaklansa üstüme Hislensem hiclensem Bir sabah rihtima vursa cesedim Masum yüzümü bulsalar kendimi kaybettigim yerde Alir koparir bizi bizden Belki öc biter yarim kalir dizeler Isiklar yanar kent sana güler Isiklar yanar ve ayaga kalkar ölü cesedim Solgun yüz Kirilgan bakis Ve geride Bir kadin gider Denize.... 19 ocak 2007 Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Çare
Şarkılar dinliyorum eski bir radyodan. kanımı titreten feryadı figan şarkılar. küskünüyüm bu yerlerin - mavi akşamlar efkarı ben. yapışkan bir sis bulutu yer etti gözlerime. ıslak ve titrek, yerinden sökülürken *******. içimin ince zar sesinde kayıp düştüm maviliklerden. dikilen göz uçlarımda seke seke yazdım şiirler. hangi duraktan geçer mutluluk, sen yoksan eğer? ilk hangi garda inmeliyim, geçip giden zamana inat. oysa en kalabalık yolculuğumun tenha köşesinde. çiğdem bakışlı gözlerimin, bir yol tuzagında. ve saçlarımda sahte gülüşlerin, sahte bir rozet gibi takılı kalışını nereden bilirdim. kızıl hıçkırığımı gizlerken kırgın yüreğimde, yüzümü mavi dalgalara savursam ne çare? ışıksız fenerler ve karanlıktı denizler, ağında çırpınan küçük bir balık gibi. karaya vurmuş duygularıma ne çare? gözlerimden ağır ağır düşen damlalar, bir çiçek solarken ömrümden, yüreğimin gölgesinde üşüsem - ne çare? bir fidan kırılıyor mavi bahardan, oysa ne çok severdim şarkıları. aşkın kırmızı rengini, saksıda mor menekşeyi, şimdi acılar ayaza kesiyor. aşk kanatır yarayı ne çare? hüznüm fırtınalı göl diplerinde ve adımı bile bilmediğim bir yolcuyum her yere uzak. pembe umutlar, mavi düşler ve rengim yok artık. bağıramadıklarım şiirleşirken, maviliklere kayıp gitsem ne çare? yar ne çare? ne çare? ... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Öğrendim
Düşünmeye başladım artık akıllı bir biçimde Sağ duyu ile duygularımı gömerek görme adına Nostaljilere yer vermeyenleri aşka ihanetleri Sahte dillerde sevişip yüreklerin ne kadar kaypak Sözlerin yalan dolandan ibaret oldugunu öğrendim... Bir ömrün nasıl elimizin altından uçup gittiğini Seviyorum derken sevisizlikte kaldığını kandırıldığını Etrafın nasıl bir ihanet çemberi sardığını yaralandığını Dostum derken yüzüne gülüp sırtını dönen Hiç bir şey olmamış gibi tekrar yüzüne gülücükler veren Hiç hakkı olmadığı halde hakkı savunup haklıyım diyen Sahte yüzler sahte sözler olduğunu öğrendim... Saygıdan söz edip saygısızlığın alasını yapan Yüzüne gülerken ısıran dişleri içinsiz hiçsiz Sözler sarfeden dillerin olduğunu olacağını Hayatın her kademesinde an ve an karşına çıkacağını Kendinden başkasını düşünmeyip hep benim diyenleri Saygı sevgi yoksunluğunda kimliklerin olmadığını öğrendim... Emel Can |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|