![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57961
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Siz biz hepimiz eziliriz
Ufkumuz neden karanlık Güneş neden gülmüyor Kime ne ettik ki, bize Dostumuz bulunmuyor. Dostluklar kurulmuyor Yağmurlaştı göz yaşlarımız Taşlaştı yüreğimiz Acımasız çizmeler altında ezilmişiz Ilık bir sevgiye hasretiz Muhtacız mutluluğa Kusulacak kiniz Yatağından taşmak isteyen seliz İlk kıvılcımda çıkacak yangınız Zar zor dizginlenebilen. Yitik sevgilerimiz Çiledir her şeyimiz Biz artık bir öfkeyiz. Öfkeyi sindirmeliyiz İhtirasları olmayan Vakarını koruyan Bir öfkeyiz biz Duysun kulağını tıkayan Duysun feryat’ı duymayan Bir.çığ oluşumunda eziliriz Ezilir gideriz Siz,biz, hepimiz. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sokaklar insana düşman
Sokaklar insana düşman Hane kapılarında korkunun kilitleri Ölümün acısını tadanlar bilir Birde ölenin yakınları. Kanlı koltuklar uğruna Ölüm üretiyor siyaset Tetik çeken makineler yaratılmış Bakılmıyor anaların göz yaşlarına Sokaklardaki kanı göz yaşları temizliyor. Demiri de sevemez olduk,kurşunu da Sevmeli cümleler yer alamaz oldu dudaklarda Sevmeli yazılar yok oldu edebiyatta Dillerde sevgi sözcükleri bulmak zor Bir demir parçası kurşun atıyor Atılan kurşun korkuyu yaratıyor Korku saçıyor. Hizmet ediyor vahşet çarkına Körükçü, ateşi körüklüyor Enseler delinmeye namzet Kevgirleşmeye aday bütün göğüsler Vebal maşaların omuzlarında aranıyor Duvarlar günahların aynası Duvarlar da siyasetin damgası Yeşilli,kırmızılı,beyazlı siyahlı, Hanelerde acıyı dokuyor yürekler Ahlar vahlar eyvahlar la. yusuf değirmenci emekli em. müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sokakların ikrarı
Dile gelmiş ikrar eder sokaklar Buradan, göz yaşı dökenler gelmiş. Hala gizliyorlar bir çok sırları Hayatın yükünden, çökenler gelmiş. Bir ömür ağlayıp, feryat ederek Hiç gülmeden, bu dünyadan giderek Sevdiği halde,sevilmeyerek Ömür boyu çile çekenler gelmiş. Hayatı hazanla kavrulur iken Bahtı,harman,harman savrulur iken Her gün umutları kırılır iken Kaderine boyun bükenler gelmiş. Yaşamları orak,orak biçilmiş Yanık bağrı sanki yoldur geçilmiş Alnından akan ter, tas,tas içilmiş Onu, insafsızca içenler gelmiş Dökülmüş sokağa düşkünün hali Kimin boynundadır? bunun vebali Onun emeğine baykuş misali Konup da şimdi dem çekenler gelmiş. Susuz,çatlak,çatlak toprak misali Buruşmuş yanağı hortlak misali Kuruyup toz olmuş, toprak misali Rüzgarın önünde uçanlar gelmiş. Sabrı taşmış dile gelmiş sokaklar Birbirini yiyor derler insanlar Çekmeyenler çile nedir? ne anlar Bağrına taş basıp göçenler gelmiş. yusuf değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son aynı son
Her günün geçişinde Ömrünün bir metre kısaldığını Her senenin bitişinde Bir yaş ihtiyarladığını düşünemiyorsan Düşünmelisin. Senden istenenleri Yıllar sonra veremeyeceğini Bilmiyorsan Bilmelisin. Her canlı aynı sona bağlanır Zamanı değerlendirmelisin İsteneni istendiği zamanda Verebilmelisin Vermelisin. Ocak 1968 Yusuf değirmenci emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son nokta
Gecemidir,gündüz müdür kim bilir Gerçek şu ki,o son nokta konacak Ya yeşil bir bahar,ya sarı bir güz Işığım sönecek,yüzüm solacak Çıkacak tenimden bu tatlı canım Kapanacak gözüm,donacak kanım Yoruldum diyecek,duracak kalbim Benim,tenim musallaya konacak Dostlarım başıma toplanacaklar Kimlerim kalırsa ağlayacaklar Daha sonra beni unutacaklar Bedenim eriyip toprak olacak Bilmem ölüm nasıl gelir başıma Sırdır akıl ermez hakkın işine Yazın bir beytimi mezar taşıma Bu dünyada tek mezarım olacak Yusuf Değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sorma bana
Seni anlamıyorum Bu soru’nun amacı ne Bilmiyorum sorma bana Sorma bana geçmişi. Unutmak istiyorken Hatırlatma maziyi. Ağlıyorsun deme bana İnan ağlamıyorum. Akıyorsa göz yaşlarım Alışkanlıktandır. Sızılar varsa vücudumda Yaralarıma tuz ekildiğinden, Aşırı sıcaklık varsa tenimde Küllenen ateşin alevlenişindendir. Ayırtamıyorsam sıcağı,soğuktan Atmak istemiyorsa, nabzım Kapanıyorsa gözlerim Bağlanıp kalmışsa kolum Yıkılmışsa umudum Terk edilmiş oluşumdandır. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sorunlar takılır durur akılma
Sorunlar takılır durur aklıma Sorsam cevapları verilmeyecek. Olanlarında farkındayız biz amma Gerçekler ortaya serilmeyecek. Böyle mi olmalı, bir adil seçim Sen aday değilsen fakirlik suçun Günden güne zorlaşıyorken geçim Yoksulluk zinciri kırılmayacak. Parası olanlar mebus olacak Kendi çıkarına karar alacak Bunun adı demokrasi olacak Gerçek demokrasi kurulmayacak. Yoksul için çıkmayacak yasalar Çoğunlukta çoğalacak tasalar Bir tarafta dolar iken kasalar Kimse sorunlara eğilmeyecek. Temsilciler düşünecek parayı Çalacaklar yoksullara karayı Böyle,böyle açacaklar arayı Sonra bir arada durulmayacak. Önce sol’du,sağ’dı şekil değişti Şimdi zengin,fakir fikri yerleşti Sırtımızdan bunca tecrübe geçti Bunlardan da hiç ders alınmayacak. Yine birbirine düşecek gençler Yine çarpışacak kurulan güçler Sonunda çoğalıp dolacak hiçler Yine bir noktaya varılmayacak. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sosyal Özet
Damla,damla deryaya dönüyor sabır Dalga,dalga vuruyor, Dirençli kayalara. Durgun deniz gibi içine kapanık Bir taşmaya görsün sabır bardağı Yıkar kıyıları, döver dağı Haykırışlar yırtar Yırtar fezayı. Kusmak ister bir anda gırtlak Düğüm,düğüm hıçkırıkları. Yüreklere kor gibi düşer göz yaşı Çaresizlik kahreden dost olur, biçareye İhtiras denizaltılar gibi sinsi Meçhul bir pazarda,pazarlıklar gizli Gizlerin saklandığı yer perdenin gerisi. Dürüst öfke su yüzünde bir sandal Sallanırda,sallanır Sosyal hayatın özeti bu İnsan insana inanır İnsan insanı aldatır Ne gönül kalır ne hatır. Yusuf Değirmenci Emekli Em. Müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Söylemek öyle zor ki
Dostlarım nerde diye soruyorlar hep seni Acıyan bakışlardan saklıyorum kendimi Uzaklara bakarak bekliyorum dönmeni Söylemek öyle zor ki seni beklediğimi Beni aşk ateşinde yakıp kül ettiğini Anlatmak kolay değil niçin terk ettiğini Saklama söylediler başka yar sevdiğini Söylemek öyle zor ki benden gizlediğini Bir sevgi pazarında attın benim aşkımı Düşürdün dilden dile ettin sevda şaşkını Yokluğunu daha çok hissettiğim kış günü Söylemek öyle zor ki bırakıp gittiğini Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Söylerler idi
Sen benim yoluma çıkan kadersin Buram, buram, özlem,özlem tütersin Sevdiğimden nasıl şüphe ersin Yollara sorsaydın söylerler idi Yükseklerde uçtun,beni görmedin Nerde nasıl diye kafa yormadın Kimdir nedir diye bile sormadın Hallere sorsaydın söylerler idi Çıkıp ta bir yol çatına dursaydın Yoldan gelip geçenleri görseydin Birisine selam verip sorsaydın Ellere sorsaydın söylerler idi Yamaçlara nakış ettim adını Erittim uğrunda ben bu bedeni Hala sensin şu gönlümün kadını Güllere sorsaydın söylerler idi Yaban yaprakların içinde çiçek Sen idin bulunca sevindirecek Bense sana doğru uçan kelebek Dallara sorsaydın söylerler idi Bakışların saplı kaldı sağrıma Sabır deyip taşı bastım bağrıma Şiir,beste,türkü oldun uğruna Dillere sorsaydın söylerler idi Sevseydin de umut olup kalsaydın Sevinirdim sevdiğimi bilseydin Havayı koklayıp,nefes alsaydın Yellere sorsaydın söylerler idi Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|