![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Sevgidir Karanfil
Acının romanını yazma Sevginin masalını yaz Çünkü acılar siyahtır Masallar beyaz Acıyı yüreğine çizme Sevgiyi gönlüne çiz Çünkü acılar kanatır yüreğini Sevgi onarır Acının resmini yapma Sevginin sıcaklığını yaşa Çünkü acılar çiçek değil Bir sevgidir karanfil |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Şehit Madalyası
Gözlerin zafer yüklü yüreğin mağlubiyet Ömürlerde tükenir,biter bu gurbet Bak! ..göğsünle madalyam bugün kavuştu Bizde kavuşuruz gün gelir elbet Gözyaşınla madalyam ıslanıp paslanmasın Takınca yüzün gibi ışıl ışıl parlasın Ne pırlanta ne elmas o en değerli mücevher Dua et..,her yiğit onu yarine ısmarlasın |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tanışmanın Şiiri
Yenikapı'da karşılaşacakmıyız bir daha Kucağında resimlerin Gözümde kara gözlüklerim Sirkeci Banliyösü'nün aynı vagonuna Binecekmiyiz yeniden Oturacakmıyız çaprazlamasına Birbirimizi görecekmiyiz Ve aynı istasyonda inecekmiyiz Bana kaçamak bakacakmısın yine Seni takip edecekmiyim Yüreğim güp güp ata ata Ve seni kaybedecekmiyim kalabalıklar içinde Ve sonra aynı günün akşam saatlerinde Ben umutsuzken senden Yeniden karşılaşacakmıyız Köşe kapmaca oynayacakmıyız Bakırköy Sokaklarında Ve ben sana çay ısmarlayacakmıyım Soğutacakmısın çayını heyecandan Yalvartacakmısın beni bir daha bir daha Ve bana randevu verecekmisin Bir pazar günü için O cumartesini Bir daha yaşayacakmıyız yeniden Hayallerimizde bir daha Sonra omuzlarına kapanıp ağlayacakmıyım Doyasıya hıçkırarak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Temmuz Sabahı Gittiler
Bir Temmuz sabahı gittiler Gözlerinde o hiç sönmeyen ışık Yüreklerinde sımsıcak vatan sevgisi Hepsi birbirinden yiğittiler Bir Temmuz sabahı gittiler Hiç birisi geriye bakmadı Ve hiç birisi ağlamadı Korkuyu bedenlerinde öğüttüler Bir Temmuz sabahı gittiler Tam yirmi gün yirmi gece Düşmanla döğüştüler Örtüleri topraktı Ne bez ne kefen biçtiler Bir Temmuz sabahı gittiler Ve bir Temmuz akşamı... Ay yıldızlı kumaşları kuşanıp Geri döndüler Onlar bu vatan için Silahlara el koyup Namusları üstüne yemin ettiler Onlar günahsız ve şehittiler Bir Temmuz sabahı gittiler Hepsi birbirinden yiğittiler Korkuyu bedenlerinde öğüttüler Örtüleri topraktı Ne bez ne de kefen biçtiler Onlar günahsız ve şehittiler |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Türküye Sığındım
Bir türküye sığındım Korkuyorum güneşten Ve gerçeği yaşamaktan Hain gülen yüzlerden Bir türküye sığındım Bozkırın ortasında Öylesine yapayanlız Dağların heybetinden Issızlığın içinden Bir türküye sığındım Bir türküye sığındım Çıkmaktan korkuyorum Ben türküye sığındım Bir türkünün içinden |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yalan Söyle
Bir yalan söyle Bir daha bir daha Kıvırcık keçiler olsun içinde Sivri sivri külahlar Renkli misketler olsun Lastik ayakkabılar Çiçekler vazolar Koltuklar odalar sofalar olsun Bir yalan söyle İğne kutularını doldursun Elbiselerinde mavi mavi İnci boncuk olsun Bir yalan söyle İnanayım Avunayım Bir yalan söyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yalanın Kanatlarına
Hicran ne kelime İntizar ne demek En uçuk intizarı ederim Kendime Kaderime En aykırı hicranları yaşarken Uzayacak hıçkırıklar Sen gelmezsen Can verirken Alınan soluk gibi Uzayacak Bir yalanın kanatlarına binen Bir anlık sevinçler gibi Uçuşacak Sen gelmezsen Gecenin bitişi Tükenişi Koşuşacak Pantolonumda ki çamur Ekmeğimde ki hamur Kırık kanatların Çırpınışı gibi Bağıracak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yemini Bozacağım
Bir yemini bozacağım Bir şehri seveceğim yeniden Bu dağların ortasından Bir vadiye sıkışmış eski bir Anadolu kasabasından Hasret dolu şiirler yazacağım Minarelerinde dolaşacak yüreğim Sultanahmet'ten Sirkeci'ye ineceğim bir liseli gibi Yağmurlarında ıslanacağım sevdiceğimle Leylaklar sunacağım ona Ilık bahar rüzgarlarında Vapur sirenleri çınlayacak kulaklarımda Hayat olduğu gibi geçecek gözlerimin önünden Martılar mutlu çığlıklar atacak yeniden Şemsipaşa'dan Kızkulesi'ne selamını yollayacağım keyifle Ada vapurunda laternalar dinleyeceğim her gece Yosun kokuları karışacak yatağıma Lodoslarla girip penceremden içeri Bir yemini bozacağım bugün Şehr-i İstanbul'u seveceğim yeniden Bir eski hastalıktır bu benim içimde Ayrı kaldıkça nükseden Hüzünlü bir aşktır bizimkisi Yeniden deli edecek beni bu şehir O hiç bitmeyen güzelliğiyle |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biraz Daha Kal
Parlıyor başımın üstünde bir ışık halesi Patlıyor uzaklarda bir topun yedi paresi İniyor gözlerimden usulca bir gönül yaresi Anladım ki şehitlikmiş ayrılığın çaresi Her gece kabrimin üstünde bir mum yanacak Şaahedet vaktimde annem hep uykudan uyanacak O annem ki her gece hatıramı anacak Bu ayrılığa ne mum ne kabir dayanacak Isıtmaz sanmayın soğuk mermerleri buseler Çıra gibi yanar giydirdiğiniz beyaz elbiseler Nasıl kavrulduğumuzu o bulutlar bir bilseler Hasret sönsün diye her gece üstümüze çiseler Diktiğin gül al,baş ucumdaki bayrak al Yanlız burda elem yüklü o şanlı hilal Ben konuştum sen ağladın sormadan sual Biliyorum annem istiyorsun biraz daha kal.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birgün
Mazide kalsada İstiklal Harbi Kaybolsa toprakda Şehidin kabri İçimde kaledir Eyyüb'ün sabrı Sancaklar burçları delecek birgün Şimdi boynu bükük canım Sakarya Kıyıda mor sümbül sessiz açar ya Hala mahzun mahzun öyle akar ya Dağlardan sel olup gelecek birgün Sevdalıyım bu göğe,denize dağa Ekmek veren,aş veren,kuru toprağa Bir ışık ararsan gitme uzağa Vatanın ufkundan doğacak birgün Asırlar geçsede değişmez kural Hain hep aynı hain,hakkını vur al Çiçekler açsada göğsümde al al Nefretler haini boğacak birgün |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|