![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() HüzzaM ŞaRKı,
HATIRALAR Toplandı içimde bohçası aşkın Ellerim kapıda, adımlar şaşkın Ben beni alıp ta gitsem diyorum Sen tutsan, hepsini hatıraların. Biterken yürekte bu sevda taşkın Gözümde yaş, maziyle vedalaştım. Bir seni alıp ta gitsem diyorum Sen yaksan, hepsini hatıraların. ................... 3/4 düek TRT repertuarı denetimde. Mine Özdemirtaş
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() I HoPe So
yerine geri koy aldıklarını gerisine karışma yoksa..! sararıp solacaklar avuçlarında ve sen daha varamadan yolun başına şaşıracaksın yok oluşlarına yitenlerin ardı sıra yine yanan biz oluruz sanma ki hiç koymaz sana inan bana üzülürüz yerine geri koy aldıklarını gerisine karışma kutsal kasedeki su gibi aziz iki damlayız biz geri konmazsa aldıkların çoğalmak bir yana eksiliriz. kesme şah damarını senden yana eğilmiş boynumun tek başına düşecek olsam gam yemem inan bana birlikte devriliriz. yerine geri koy aldıklarını gerisine karışma sarmal dizilişimizin ve iç içe geçişimizin insan olmaya dair öyküsüdür bu çaresiz deviniriz kendimizi kuşatırız önce sonra dişliyi çeviririz. oysa ki biz bu kısır döngünün ne mahkumu ne forsası değiliz bunu da biliriz yerine geri koy aldıklarını gerisine karışma haydi gel içimdeki kadınların sayısına denk düşen ve birbiriyle örtüşen içindeki bütün adamları taç yaprağımın üstüne dizmeliyiz. ıslatırsa bizi çiğ kayarsak damar damar hele ki damlarsak yere eziliriz. haydi gel / koy yerine aldıklarını tamam / sürdüğü yere kadar sürdürürüz ama zaman henüz / o zaman / değil daha vakit var hele bir gelsin ..................... düşünürüz. Mine Özdemirtaş
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() If / ThiS Is My LiFe /ThEn / I'm ReMaiNe
gecenin alaca karanlığı sabaha kavuştuğunda etimde bir tırnak izi ve burnumun ucunda eski bir yara kabuğuyla uyanacağım biliyorum o çok acıyan yerler yarınlarda bile bir müddet direnirler ama boşver nasılsa geçer dinlenir başım hani uykusuzum ya asırlardır gözlerim kan çanağı ya umurumda değil ben aslında sana açım. eğer bu benim hayatımsa / kalıyorum sevdiğin şarkıları dinleyeceğim / yol boyu seni anlatacaksın bana yeniden/yeni baştan iki dudağının arasında olacak saltanatım sen ne dersen ben ona inanacağım alacaklıyım ya git gide birikiyor yaşam üzülme tükendim diye damla damla çoğalırım yeniden eğer sen sıcaklığını katarsan mayalarıma. şimdilik / ne kaldıysa geriye bütün eyle öyle sev sev ki ışısın tacım sebep kuldansa derman allahtan tut beni güzel bakışlım ve sol yanıma destek ver sana yaslanmaya muhtacım. 20/12/2005 Mine Özdemirtaş
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Issız Ada
bir ıssız adayım işte kurak, verimsiz. açsın susuzsun toprağımda .........................................ne desen az. sana verebileceğim tek şey kendine bir sal için ..................................... bir kucak saz. bir not yaz suya as. rüzgar eser elbet dalga çıkar gidersin ....................................sabret biraz. Mine Özdemirtaş
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimde Saklanan Ebruli Çocuk
Ey,pembe tülbentlere sarıp koruduğum İçimde saklanan ebruli çocuk. Çok yoruldum. Yardım et. Yardım et ki Boşaltacağın beşiği beraber sallayalım. Artık büyü, demeye getiriyorum. Büyü ki...... beraber ağlayalım. 10/02/2004 ist. Mine Özdemirtaş
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Cadının Saçı Çekiliyor
Biri, İçimdeki Cadı'nın saçını çekiyor Kasıtlı. Korkuyorum ki; Uykudaki Cadı... uyanacak. En azından o birinin; Burnunu ısırıp koparacağım. Bu kesin. Acıdan iki büklüm, Gözlerinden yaş gelecek. Boşnak damarıma; Basıp duruyor ya.............. Vampirliğim kaşınıyor gün boyu. Sabrım taştı, taşacak. Ben; Bir şey kazanmayacağım ama, O 'Şah Damarı'ndan olacak. Ve o gün; Bir de resim çizeceğim Sayfalara Anonim. O resmi çizdiğimde şairliğim; Çırılçıplak; Satırlara sere serpe uzanacak. 13/10/2003... kartal Mine Özdemirtaş
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Kadın
Öylesine yorgun Ve Çaresiz ki İçimdeki kadın Tutmasam, Gidecek Her şeyi bırakıp Yarım. Ama; Göz hapsi bahane Aslında; Ben onu Tutukladım. 29/12/2003 ist. Mine Özdemirtaş
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İÇimDeKi KadıNıN ŞiiRi
uzun çok uzun bir yolculuktan geri dönecek diye içimdeki kadın. Önce süpürdüm sokakları…sonra bütün kaldırımları yıkadım. Evde havalandırılmadık tek bir oda kalmadı. Duvarların hepsini bembeyaz a boyadım. Raftaki kitapların...hatta kitaplardaki tüm satırların Tek tek tozunu aldım. Nihayet salına salına döndü o kadın Ama, o kadar yabancıydı ki artık bana., onu ben bile tanıyamadım önce, Boş sokaklarda yürüdü. Sonra boş odalarda oturdu…boş gözlerle baktı uzaklara. Boş kitapları boş raflara dizdi durdu…boşu boşuna. Böylece geçti yıllar… öylesine gücenikti ki terkedilmiş duygular. Geldi geleli, kadına hatırını bile sormadılar. Sonra… puslu bir ocak sabahı ufku kaplayan bulutlarda. Sızlayan toprakları yeşertmeye mayalanan yağmurlar. Bu suskunluğa daha fazla dayanamadılar. Usulca ipini koparsın diye Yaşanmamışlıklarda biriken bütün çığlıklar. El ele verip sicim gibi ve acıtan İri taneler halinde aramıza düşmeye başladılar. Şimdi, ikimiz de sırılsıklamız. Ve ikimizde aynı ayar. Ummadayız ki yüzümüzü ıslatan bu ılık damlalar Sararmaya yüz tutan başaktaki son tohumu Çatlatmayı başarırlar Mine Özdemirtaş Mine Özdemirtaş
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Kadın
İÇİMDEKİ KADIN Kadın uzun bir yolculuktan dönecekti çok uzun. Önce süpürdüler sokakları…sonra yıkadılar bütün kaldırımları. Evinde havalanmadık tek bir oda kalmadı. Raftaki kitapların...kitaplardaki tüm satırların tek tek tozu alındı. Salına salına döndü kadın….önce, Boş sokaklarda yürüdü. Sonra boş odalarda oturdu…boş gözlerle baktı uzaklara. Boş kitapları boş raflara dizdi durdu…boşu boşuna. Böylece geçti yıllar…öylesine kirden arınmıştı ki duygular. Onca zaman kadının hatırını bile sormadılar. Sonra…puslu bir nisan sabahı…yavaşça kaplayınca ufku bulutlar. İri taneler halinde düşmeye başladılar. Sızlayan başakları büyütecek olan o yağmurlar. Uyandı kadın kış uykusundan…yüreğine ılık ılık vurdukça damlalar. Güller...Ziller ve şairler…bir de vazodaki yasemenler. Sararmaya yüz tutan başaktaki tohumu çatlacaklardı hep beraber. İşte tam o anda…. Gündeme düşüverdi…. Sonsuz bir karanlığı getiren kara haber. Mine Özdemirtaş
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçİmİzDeKi CeSuR KoRSaN,
mavi /masmavi / bir yıl diliyorum / bütün yıllardan daha kocaman ve pırıl pırıl bir güneş asıyorum tan yerine / yüreğimizi aydınlatan sen, o uzaklarda ki çizgisin işte hani; mavi bir denizle masmavi bir gökyüzünü buluşturan ve ben, o çizginin adını sonsuzluk koydum sana sormadan. geçmişlerimiz de kalan artık med'i olmayan köhne bir liman. umarım haklı çıkar suları billur gibi parlayan zümrüt koyu düşlerimize asan ve bizi açık denizlere salan içimizdeki cesur korsan. 01/01/2006............................ Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|