![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ah Kafa Ah...
Kafa ah kafa Koyayım rafa Neden durmadın Karıştın lafa Sözlerin biz, Alevin köz, Dilimi kopar Almasın haz Giderken yaya, Daldım uykuya, Rüya görmüşüm Bakarken aya… Belli bilmezsin, Hiçte gülmezsin, Pahadır adım, Bilsen almazsın… Gülme kimseye, Karışma reye, Dersem inanma, Yalan hikaye.. Dostlar vefasız, İnsan hayâsız, Kanundur böyle, Anla kafasız.. Düello sözde, Akıl var kazda, Atım yokuşta, İşim çıkmazda.. Yaz destanını, Bil düşmanını, Dönme arkanı, Değil yanını.. Gönlümde vezir, Gözümde rezil, Artık kopsun bu, Kopası bu dil Gürsoy Solmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ahh Yarbayım
Şehıt yarbay Alim Yılmaz’a O yolların kahpeleri çok olur Sen kime inandın? kime ne dedin? Dağ yolunun tepeleri çok olur Muhbir ölmez derler neden bilmedin? Ah yarbayım,bilmez miydin? sen var ya, O *********, senle düştü korkuya, O dağlarda vatan,millet angarya, Nasıl anlamadın, nasıl görmedin... Bir kandil gününde, şehit olduğun, Milyonca yüreğe öyle dolduğun, Şehitler ölür mü? yalan öldüğün, Huzura, barışa boşa güvendin... Memleket sevdası yüce bir sırdır, Kardeşiz diyoruz nice asırdır, Artık bundan geri ipler hazırdır Sehpalar kurulsun, kim derse desin... Gürsoy Solmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahım Sana da Kalmayacaktır
Ahım Sana da Kalmayacaktır Ela gözlerini şimdi de görsem, Diyişim bir başka olmayacaktır... Nolurdu yüzümü yüzüne sürsem Bu ahım sana da kalmayacaktır... Yılları geçirdin hadsiz-hesapsız Günah mı olurdu veya sevapsız Sevgimi ne diye koydun cevapsız Yüreğim hiç zaman dolmayacaktır... Öyleki yıllarca yazdığım şiir Günahsız gönlümde açmıştı sihir Sana da kalmadı o güzel devir, Bu ahla yüzümüz gülmeyecektir... Ben hala o deli âşık adamım, Çeyrek asır oldu bitmedi gamım, Kım bilir nolacak ahir encamım Sen sanki bu âşık ölmeyecektir... Yazmaya direncim bitmedi sana Nedensiz bir mecal yetmedi sana O kara gözlerle daldım hülyana Kimse duymayacak, bilmeyecektir.. Gürsoy Solmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akdeniz'in Yıldızı İzmir
Dili dönen şairin kelamınca övdüğü Tarihin güzellikle vuslat yapıp sevdiği, Mavi kıyılarında dolaşırken düşündüm... Akdeniz’in Yıldızı olacak kadar İzmir... Kucağında uzandım, kucağında büyüdüm Senin kadar bir sevgi içerimde var İzmir... Ey efeler diyarı, ey zeybekler otağı, Bal rengi üzümlerin baldan tatlı peteği.... Güven olmaz dense de imbatına aşığım.... Kızına, kızanına avradına aşığım... Bereketine kurban, fırsatına aşığım... Sevgiye susayanlar sayende doyar İzmir... Cennet meyvelerinin cennet yaptığı İzmir... Efes’te yüreklerin huzur taptığı İzmir... Akdeniz’in yıldızı sende doğar her sabah, Sana sevdalanmışım, seni sevmemek günah.... Gözümde tütüyorsun sevdiğimsin İzmir ah.... Hasretin yüreğime gün be gün koyar İzmir.... Gürsoy Solmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklıma Neler Gelir
Kız ben seni görünce, Aklıma neler gelir… Baksan bile serince, Aklıma neler gelir… Yüzünü döküversen, Kaşını yıkıversen, Şöyle bir bakıversen, Aklıma neler gelir… Suskun dilim dillenir, Bilmem buna ne denir? Yüreğim işkillenir, Aklıma neler gelir… Düzlerden, yamaçlardan, Dağlardan, arkaçlardan, Seni görmediğim an, Aklıma neler gelir… Kışımda tipi boran, Olup karlar savuran, Şurdan buradan hatıran, Aklıma neler gelir… Gürsoy Solmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklınca Yitiğim
İlkin sarhoş idim sonra bayıldım, Sevgimi post gibi kalbine yaydım, O bana zor idi, bense kolaydım Bakarken içimde yaktığı alev Şimdi koskocaman sevgiden bir dev... Aklınca yitiğim öyle sanıyor... Mecnunu unutur Leyla sanıyor, Beni o muhannet böyle sanıyor Oysaki yollarım değildi velev, Sevgi arkadaşıydım ve olacağım. Gürsoy Solmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Bıçağı Vur Kalbime
Al bıçağı vur kalbime, Soranlara yardım de... Sevmek nedir? sevgi kime, Bilmeyene sordum de... Sevgi ile sevmenin, Sevgiyle dövünmenin, Ben seninin sen senin, Beni boşa yordum de... İri yeşil gözlerin, Bakarken derin derin, Bensem senin eserin, Yaktım onu hardım de... Benki ben olamadım, Vurmadım vuramadım, Ecele adım adım, Gidiyordu gördüm de... Gürsoy Solmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Gülleri BAna Ver
Dikenleri at yere, al gülleri bana ver, Ömründe geri kalan, son günleri bana ver.. Tutuşalım el ele gidelim bahçelere, Yadyabanı ayıkla, kalanları bana ver… Aç gönlünü gönlüme, yüreğine bir söyle, Ne gerek var zulüme, şu sevgime yer söyle, Söyle bedel vereyim; verecek değer söyle, Sevgimin sermayesi, olanları bana ver. Gürsoy Solmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Ömrümü, Böl Ömrümü
Gayrı artık sana verdim, Al ömrümü böl ömrümü... Seni bildim, seni gördüm, Böl ömrümü böl ömrümü... İstersen sor, ister sorma.. Ne düşünme, kafa yorma, Cımbız cımbız haydi durma, Yol ömrümü yol ömrümü... Uğruna heba olacak, Senindir senin kalacak, Yaktın beni ocak ocak, Bil ömrümü bil ömrümü... Kıtım kıtım tükettin sen, Hesabını yap istersen, Gün, hafta, ay geri versen, Yıl ömrümü, yıl ömrümü... Aramadın ne de sordun, Atımı yokuşa sürdün, Ben suladım, sen soldurdun Gül ömrümü gül ömrümü Gürsoy Solmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alkış Tut
Bahçelerde güllerin yaza doğru solduğu, Günler kadar eskimiş anıların var bende, Düşündükçe duygular bin bir eder soluğu, Alkış tut, kahkaha at, ölüyorum sayende... Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|