![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bu Şiir Sana Yazıldı
Yazılmamış şiirler...Her dizede sen varsın, Söyleyemem kıyıp da,şu ihtiyar sesimle. Ben içimden okurum,sen gönlünde duyarsın, Rüzgârlarla yollarım,sevdâlı nefesimle... Her nihâvent şarkıda,sanki seni dinlerim, Hicazkâr taksimlerde hep hayâlin belirir. Yokluğun,'hüzzam' çalar,ud inler,ben inlerim; Dayanamaz yüreğim,isyân eder,delirir... 'Nisan ağaçlarım'da,bahar olur,açarsın, Ömrüme düşen cemre gibi düşledim seni. Güz yapraklarıyla hep,hüzün olur,uçarsın, Bahtıma el oyası gibi işledim seni... Gecemin tek ışığı; senin mahmur gözlerin, 'Kasvet sabahlarım'a güneş olur,doğarsın. Bir ilâhî vezinden şiir sanki sözlerin, Çatlamış yüreğime,yağmur olur,yağarsın... Yüreğimi okşayan bir kadife dokusu, Şu ihtiyar gönlüme,Tanrının ödülüsün. Sevdân,soluklarıma dolan bir gül kokusu, Bin gülistâna bedel,kokladığım son gülsün... (2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Buğday
Ekmeği kutsal yapan 'Buğday' mucizesidir. Güneşin sonsuz sabrı Ve toprağın analık özverisidir. 'Buğday', İlâhî gücün yüce felsefesidir, Yaratan'ın kuluna rızk olan nefesidir. Cefakâr bir öküz,bir karasaban, Ardında,rızkını emeğiyle azminden çıkaran Bir köylü Ve kadını ve oğlu ve kızı ve yakını, Köşede bir çınar, Dibinde azık çıkını Ve kırık kulbuyla bir toprak testi... Ne zaman ki,inceden bir rüzgâr esti; Azığın yanında yatan Karabaş, 'Biz görevdeyiz' dercesine Sessiz ve yavaş Gerinerek kalkar,dolanır bir tur Gerçekten,tarlada kaytaran yoktur. Ve ekim başlar; Nasırlı avuçlar Toprağın çileli bağrı üstünde Sabanın açtığı yolları izler. Bir mutlu gülümserken yanık benizler, Tohumlarla birlikte umut savrulur Ve güneşin acımasız sıcağında Alınlardaki çizgiler Derinleşir, Kavrulur... Derken,kış geliverir; Kar,beyaz bir yorgan gibi toprağı örter. Yoksul bacalarda titrek bir tezek dumanı Ve doğaya karşı çaresiz köylünün gönlünde Bahar özlemi tüter. Kış zâlimdir,fakat yasa değişmez; Devran döner,bahar gelir,kış biter Ne beyaz yorgan kalır,ne kara toprak... Şimdi,yaşam simgesidir her yeşil yaprak,,, Nasıl da göğe doğru uzanır o genç filizler, Sanki,Allah,buğdayda 'inanç'ı gizler. Ve güneş şaşmaz,bilir işini; Özenle doldurup herbir dişini, Başağı,günlerce,gelinlik kız gibi besler. Bütün kış tedirgin kalmış nefesler Rahatlar,çünki Allah,emekleri boş çevirmemiştir, Dolu,sapları devirmemiştir. Başaklar,Allah'ın lûtfuyla şimdi Dolgunlaşmış Ve üzerlerinde madalya gibi Alınlardan dökülmüş altın damlalar, Her 'dane'de emek var,sabır var,nur var... Sonra,şenlik başlar harman zamanı Gerçi 'mutlu son'la biter 'buğday'ın romanı Fakat,hep böyle sürüp gider köylü'nün hikâyesi; Dertli bir uzun hava,yanık bir çocuk sesi... Ekmeğimin buğdayını üreten köylü kardeş! Emeğin,bence ibadete eş... Seni de buğday kadar kutsal bilirim, O,nasırlı ve tertemiz ellerinden öperim... (1996) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Büyücü
Küçücük bir gülüşünle Esmer bakışından bir parça Ve kâkülünden bir tutam Yüreğime doldurup İki damla gözyaşımdan ekledim Ve iyice karıştırdım Uykusuz ******* boyu... Çok güçlü oldu bu büyü, Formülünü herkezden gizledim. Böylece, Yalnız kendim büyülendim... (2003) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cebir (Yalnızlığın karesi)
Ben vardım bu yalnızlığında gecenin. Yalnız değildim,ben'de sen vardın; Bu yalnızlığında gecenin Sen vardın... (1955) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cemre'me
Bu ilkbahar yüreğime elâ bir cemre düştü, Nergisler açtı gönlümde, renk renk kelebekler üşüştü. İstemem, bir mevsim gibi geçme ömrümden, Bu, gördüğüm en uzun ve mutlu düş'tü. (12/07/2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cimri
Sevgimden saraylar yarattım sana; İçinde bir lâhza kalıvermedin. Özenle petekler örüp durdum da, İçine,bir damla bal'ı vermedin. Yılmadım; büyüttüm öksüz sevgimi; Kuru fakat dimdik bir ağaç gibi. Umutla geçirdim hep dört mesimi; Çiçeği,yaprağı,dal'ı vermedin. İçimden neş'eyi,umudu attın Aydınlık günlermi hep sen kararttın. Gecemden,mehtabı çekip koparttın; Yıldızları bile salıvermedin. Sevgiyle büyümüş çiçekler derdim, Sevgiyle bağlanmış buketler verdm. Ayağının altına bahçeler serdim; Sen,bana bir kuru çalı vermedin. Feleğin tasından kaderi içtim; Yazgım 'hicran' çıktı...Ben,seni seçtim. Yürekten sevmenden çoktan vazgeçtim; Yalandan,gönlümü alıvermedin... (1995) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çilingir Sofram
Anason kokan bir taksim,rakı tadında bir ud, Karşımda,meze gibi,kavuniçi bir bulut, Alaturka şarkılarda şişeler dolusu 'siz', Masam; uçsuz bucaksız bir deniz... Çilingir sofram,ne hoş... Akşam,'sâki', Ben sarhoş... (2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çingâne
(Dünyanın en zengin gönüllü insanlarına) Ben bir garip çingâneyim; Yersiz,yurtsuz,âvareyim. Bugün orda,yarın burda Dönüp duran divâneyim. Beş bebem var; biri yetim, Bir beygirim,iki itim Budur benim tüm servetim; Maldan,mülkten bigâneyim. Darbukayla bir de keman, Zurnacımız da pek yaman Üçü de coştuğu zaman Ben,ayaklı meyhâneyim. Güzel 'göbecik' atarım, Bakla atar,fal bakarım; Neş'e,ümit,zevk satarım Ne yapayım? Bîçâreyim. Hep dışlanmış,ezilmişim Önceleri üzülmüşüm, Kabuğuma büzülmüşüm; Fakir,harap,virâneyim. Tüm bunlara göğüs gerdim, Sonra,bir 'erdem'e erdim; Ben de dünyaya boş verdim. Hem bilge, hem divâneyim; Ben,bir garip çingâneyim! .. (2006) . Ünal Beşkese
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Daraçılı Hayat
Bu şehrin tüm rüzgârlarına sinmiş solukların, Anıların,sararmış çınar yapraklarında asılı... Sigaramın avare dumanlarında sen, Baktığım her yerde,duyduğum her seste sen. Gökyüzümde bulutlar dolusu yüzün; Daraçılı bir hayat ............... Ve hüzün... (2006) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Davet
Gel,gurubu seyredeyim kirpiklernin ardında, Çünki,güneş,gözlerinde daha mutlu batıyor. Sonra,akşam,bir ilâhî zevkle çırpıp yedi rengi Rengârenk bir çatkı gibi saçlarına çatıyor. Gece,deniz,öpüp çıplak ayaklarnı,sarhoşken Suda aksin,mehtâp ile sarmaş dolaş yatıyor. Sen,başını omuzuma yaslayarak durunca İnan,kalbim,sana şiir söyleyerek atıyor. Bir kez olsun,sevdiğini söyle bana,ne olur, Söyle,yalan olsa bile,canıma can katıyor... (2006) Ünal Beşkese
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|