![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() …Kaftan! ...
nükseder kimi hastalıklar eylüllü ağıtlara benzer silinmez hiç çölü çekmek gibidir içine biri bozdurarak harcar kendini ne bütünlenir daha ne 'üstü kalır' alacaklısında kiminde kül kuyum tozu ayrıksı bekleyiş ışığa susamış kilitli bir kasanın soğuk yalnızlığında sabır taşı biriktirir bir başkası uzun soluklu kader tayında semere vurulmuş ağır torba yalandan yaşar hayata hiç “merhaba” dememiş gibi ölür yalandan bilmeyiz nerdedir onca delik yüzümüzde tutuşur nükseden hastalık bin yerden paralanır deli kaftan sonrası derin acı...yeis çarpılır ruh terazisi mihengi noksan sönmüş bir balonu yeniden uçurabilir misiniz kaynak tutmaz bu yüzden eylülde gözlerimiz (27 Eylül 2005 – Eylül Dosyası) Naime Erlaçin
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() …Kan Revan…
keyfiyet şal örtüyor üstümüze börtü böceğe emanet insanoğlu kaygılar bin ayaklı hayalet içimin fırtınasına bağışla beni hayra yor! düşler bilir boşlukta yürüyeni kusurdan sayılmayan dikenin mahremini “gerçeğin çölü”ne* indiğinde şal ırmağımız çelimsiz gümüş “mürekkep zaman”lar**iğneli darp izlerini kutsayan bahçedir bozkır akıl karartmasına komşu arayan serseri bir ayazın arka avlusunda bir buhrandan ötekine tek ayak üstünde yarım kafiyelere sığınırız kan revan (*) Zizek (**) Enis Batur (19 Ekim 2007) 6.Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 31 Naime Erlaçin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kedi…
- Dağlarca'ya taçsız geçilen kapıda evrildik - kuşkuyla bakardı hayvanımız – olmayı seçtik soyunurken ağaçlı meseller gibi ölmeyi vasiyet bırakmıyor giderken hayat “aşk! ” dedi önce yıllar sayfadaki tırmık izi eskitilmiş ölüm : sonrası “aşk” yine anlaşıldı! sözcükler kaygılı kedi arka sokaklarda çarpışan eşkâl sormuyor “şiir hayvanı” * o ki hep bağışlayan… (*) Fazıl Hüsnü Dağlarca O ki, 94. yaşına adım atmış bir çınar! Delikanlı yüreği ve “İçimdeki Şiir Hayvanı” ile çıkıp geliverdi ansızın… (1 – 13 Mart 2007) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kepçe…
-Erdal Öz anısına dilimdeki kemiktir elini tutan kızışmış sözcüklerin masumiyeti dibe sürüyen taşlar aldatmayız kendimizi hiç zehirlenmesin diye bilinç o sıra iç hesaplaşmalar “hiçlik”le tanışırlar kıyasıya geride kırılacak kemikler kalır bir bir de taşlar ibre eylemden yana içe döner yüzünü söze vuran mızrap : sabır sınavı çok yaşamışlık taşmakta olan süte kepçe (6 Mayıs 2006) - 6.Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kerpeten! ...
çürümesin şiirin kemikleri ruhlar gibi çelik tüylerimi takınıp geldim paslandı fildişi kuleleriniz gördüm ah! sorguçlarınızdan kan damlıyordu ağladım ve siz kandınız, öyle mi! mesnetsiz bir saltanat artığıydınız kangrenleşmişti diller __yeniyetmeler sumen altı Atlantis’ten bin beter batıyordu sultanlığınız! cinlerle raks eden tacın cülus bekçiliğinde mürur-u zamana uğradınız şimdi rehin diye ödünç verdiğim meşin bu gül şiirden tek kişilik mülkümün burnunuza uzattığı çiğ etimdir! mora çalar bir iştihanın söktüğü dişlerdeyim öncesi tufan “sırtlanlar arenası” ötesi m e y d a n! sur içinde bilenmekteyiz, bilesiniz! (Bildiğini sanmak değil her şeyi, bilmediğini bilmektir marifet!) (3 Nisan 2006) - www.blogcu.com/nimo Naime Erlaçin
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kışlak …
ileri gidiyor bu mevsim saatleri aç gözlü rüzgarlar yutuyor sevdiklerimizi orda bir yerde bekliyor sonsuzluk kapı duvar : içim kale kum tanelerinden kalp yapıyorum çırılçıplak soymadım henüz eylülü borç senetleri ödenmedi şiddetli yele bekliyorum sararan yaprakları kuş sanırdım evvelden toplanıp giderdi mahzun çingeneler meçhul bir adrese doğru yol yılgını bilmezdim sonyaz çiçeklerinin vakitsiz solduğunu yuvasızlığa bayrak açtıklarını güz günlerinde erken çöküyor acının gölgesi kumdan ördüğüm palamarları sebepli sebepsiz çözüyorum dışarısı gece nöbeti / zalim yaşanmamış saatler ve ben ve içim sevgiyi vururken derin bir yalnızlığa yürüyorum : ölüm beslemesi çelimsiz kalbim eylülden yana kışlak… (27 Eylül 2005) – 'Eylül' Dosyasından Naime Erlaçin
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kızıl Karmaşa…
soysuz bir eylemin cankurtaran sürücüleriyiz soluksuz kalır sayılmaktan yorgun düşen gün suretadır yolu düzünden özümsemek o denli can sıkıcı bir de sıra dışı anlamlar çıkartsak tersinden okusak mesela acı ve hazzı yarı meczup bir anarşist gizlense ruhun kırk yamalı çekirdeğinde çelimsiz bir aydınlık düşse payımıza kan bürüse kalpte yırtılan ah’ı : ötesi yol kazası! hangi ufuk ağırlar borçlu takvimleri hangi har hangi ecel artığı ölüm bekçisi bilir mi “dağ” yalnızlığını çekirdekte yaşanan k ı z ı l k a r m a ş a y ı? aldatır öte yakadan vuran sayha yaşamla cebelleşiriz yol ahraz tiz bir zulme açılır sürgüsü kalbin insanı anlatır gül bahsinde kül kanamalar : : “ölüler hep aynı yaşta”* havada siren çağrısı! (*) Gufabe: ‘Üzerine Alınan Notlar’ (28 Haziran 2006) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kriko…
hışmınız bir imge vazgeçilebilir ödüllere benzer en kışkırtıcı renk halâ cebinizde görünmeyeni aramak bilinene susmak evrimleşme sebebi baş özne! siz - biz - onlar hiç süfli eylemler boşlukta gezinen göktaşı erkin tarifidir bilgelik sihirli değnek yerinden oynatır harlı zamanları zarı deşerek ego ete ağır gelen kriko öfke sesimize nafile ünlem! (10 Ekim 2007) Naime Erlaçin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Kuşanma…
bilsem ah! hangi anlamdan çaldılar bizi neydi gözyaşımızın rengi hangi şakidir güneş kılığında alfabeyi dağa kaldıran sevgiyi öğüten koyaklarında ki böyle silah kuşanma isteği içimizde! (1 Mayıs 2007) - 6.Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() …Lemurya…
çift yumurta ikizi öz’de kalmaya karar verir bir gün kromozom karmaşası! düşer göksel yüz ikiye indiğinde sarmalların sayısı öldürülür bu yüzden yaşamak için ölünür bir de ağırdır epiloglar tanıktın kargaşaya bilirsin sen koy adını soysuzluğun : nasıl da kesiyor dilini insan son’lar kapıya dayandığında sırtımızdaki çıbanı sen anlat Lemurya! Aralık, 2006 – Hayal Dergisi, Ocak-Şubat-Mart 2007, Sayı 20 6. Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 53 Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|