![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57955
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
...Alla Moni Kavmine (K.V. 337) ...
dervişliği bilmez bir dervişe sözlerim kendimi: kağıda yüklerim suçu yaşamak sıradan sevaplar benim yazmak: patetik kemirgen şiir: tiran 'izle beni dostum kaygının bu dalgasında'* cümbüş kuruluyor mazgallarında berduş mahallesinin sinir uçları çığlık çığlığa bir 'Marquis' ve “sade”liği yitik tensel edim tinsellik rondo ey! baç veriyor aykırı doğrularımıza kuşatıyorum böyle ben'ler arasında 'başkadın' olan ben'imi cinneti peydahlıyorum : benimle koş! 'peşimde ol dostum bu keder dalgasında'** (*) P.Neruda: 'Duyman İçin Beni” - Çeviri: İsmail Aksoy. (**) P.Neruda: 'Duyasın Diye Beni' - Çeviri: Ergin Koparan (Aynı şiirin değişik çevirilerinden…) (17 Temmuz 2006) - 6. Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 50 Naime Erlaçin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
...Altıncı Dekad’da Sorgulama
çok şey olacak çağdayım olduklarımla başım bir hayli dertte olamadıklarımın bilincinde bilmem ki büyüdüm mü b ü y ü d ü k m ü? ne denli sık gezindim içinizde izinli - izinsiz ben (siz) oldum s i z n e r e d e s i n i z b ü y ü d ü n ü z m ü? çok acıdı canımız tutulmayan sözlerin tutulanları yuttuğu vahşi bir dünya bulduk dışarıda -kahpelikten diplomalı şimdi bir maruzatım var: beni kategorize etmeyin sakın! hiçbir canlıdaki hiçbir ben’i bir zamanlar ne çoktuk darağacına dönüştü sıradan mekanlar kara deliklerde kanadı cerahatli yara külrengi düşlerdi teğet geçen yürekteki lavlara zamanın izini bir nişan gibi taşıyarak alnımızda sabırla geri döndük varılan her adresten gittiniz geldiniz gittik geldik tek yanımız kaldı çiğnenmedik s ı n ı f l a n m a d ı k henüz bir bedel biçilmedi çünkü etiket yoktu sırtımızda gidince gönüllü gittik biz! b ü y ü d ü k m ü (n e) d e r s i n i z? (11 Haziran 2005) – “ 6. Dekad “ Dosyasından Naime Erlaçin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Amber Bakışlı...
—Dağlarca’ya saygıyla… gönül kadırgasında mesireye çıkmış kâhine sordum: “neden? ” —amber bakışlı kara bir budundu ak tutku erken doğan gerilimler örerdi hayatın örümceği “yüz ölüm var, biri kaçmış” dedi cennetimizse hayli derin… utançtı kayıp şölen mektepli kitaplarda oysa “bir umut verir(di) gece aşağıda” miskinliğe inat azatlık şafaklara okudu gül seslerini nakşederek sözcükleri dilin tülüne idama mahkum dillere sundu panzehirini kına yaksınlar diye dağlarından levanten kalplerine… (*) ” yüz ölüm var biri kaçmış”…(F.H.Dağlarca) (**) “ama bir umut verir gece aşağıda”…(F.H.Dağlarca) (22 Ekim 2006) - 6.Dekad (MOR TAKA Dergisi - 7.Sayı, Ocak- Şubat -Mart 2007) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...An ve Anlam!
aşkla tanımlar kişi kendini ipini çeker sonra darağacında mezarında kükrer yeniden kül kalıntıları sorgular tinden ateş kuşu şiir tanrısı ve magmada son bulur serüven harf aldatmaz bir tek! yontar sesini çığlığın bilirim ışıltısını saklar sözün hamurunda çünkü dil kristal nidalarda kesif bir hüzün kuşanır narin kırılmalar bıçak ezgilerde nihayetlenir her çıkmaz sokak yorgun sahafların gürgen kokulu eskimiş raflarında veya aşka yarılır sözün mücerret tohumu geç kalmış bir bahar gecesinde zifir gibi! iblisini karşılar insan bir yüz düşer ansızın yüzüne çehresinde yırtılır beklenen tan o an ki ışık yüklüdür ve yaşam aşktan anlamlanan! (4 Şubat 2005) – “Şiirle Monogamik Sevişmeler” Dosyasından Naime Erlaçin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Antitez...
iki yanılsama arasında gidip gelmek bu birinde yoksullaşıp diğerinde varsıllaşmak asl’olan içsel dönüşüm öteki ben’leri yaşamak nasıl bulunur el yordamıyla gerçekçi bir yalan? : ne söylense eksik! bir mum dilerim bir büyüteç ve kuyuya saldığımız urgan : dil! götürür sonunda yolculuk en uzak ülkeye bağlarım içimin atını böyle düşer kağıda dizginlerden gölgemiz kabul’üm reddimde saklı! (8 Ekim 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Aquarius...*
izlerimi arardım engebeli bir patikada göğsüme yaslanmış sayısız çocuk ve ergenliği yitik al bir gülle içimde gezinirken : sen! hangi ufka uzandıysa ellerim gidenlerden kalan devasa bir boşluk nereye çevirdimse başımı Uranüs’ün gökçe kızı ey! bütün kara deliklerde sen ışığına tutunduğum yokmuş gibiydi acıların söylemedin hiç savrulduğun cehennemleri yeşilce bir bakıştı yüzünün fanusuna astığın ince nakış bir duvak / kırılgan güzellik / derin sevgi mahzun tebessümünden ruha yansıttığın anayurduydun vefanın / ilk ve son adresi toprağın en bakirinden adın 'özveri' upuzun bir öyküdür bu bizce yazılan suyun şimdi dallara korkusuzca yürüdüğü : yediveren bir sarmaşığız artık kendimize hep susarak söylenmeli sevgiler içimizde konuşarak kanat çırparken kocaman yüreğinle yepyeni bir zamana doğru sessizliğimle kutsandın bil ey! gülüme tutunan son şey bu… (*) Mutlu ol, kutlu ol Sevgili Çağıl (Ener) … Çok özelsin! ... Bana, bize... Seni tanıyan herkese ) (4 Şubat 2006) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Arasöz “Aşk”...
hiç hafife almadık birlikte yürümeyi doğurmaktı en zor olanı yorgun ikindilerden kehribar zamanlara geçişin bir adı vardı unuttuk! ürkerim hala yarasa harfleri ellerken peşimde güz kovalayan bir heves uyku gözümde kuşku dil yetmez ah! günahını deşer sözcüklerin dil nefes ve tutku bir 'la' sesiyle kamaşır içim ağustosu oldurursun yeniden titreyerek okşadığım yüzün eskitilmemiş kuşatma kırıntıdır çaldığım söz öbeğinden demek bir adı varmış bunun! (17 Ağustos 2007) - 6. Dekad Naime Erlaçin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Ardıç Kuşu...
tipiye vururdu kar donardı su ölümcül ıssızlıkta söz keserdim erken düşlere küserdi içim giderdim uymazdı vaazlar -pamuk öyküler yazmak mesela- pembelik bırakmak gönül camlarına ardıç kuşu olurdum avcının namlusunda dikleşir başım yaşama sarılırdı zamanın duldasında ademle havvayı anlatırdım -ebedi sevdayı- güller göverir çağlalar dökülürdü kalemimden tenimde tutuşurdu fırtına yanardı ellerim beşik kertmesi öykülerde mecburiyetim yükselir sesimden ganimet devşirirdi inmelerimden erirken ruh ve beden gerdek gecesinde sözün nereden bilirdiniz nerden bilirdim ki asi bir rüzgar beklerdi ardıç kuşunu şiirden esen! severdim rüzgarı ben (17 Mayıs 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Asal Çelişki! ...
akma üstüme ey şiir kapatmak istiyorum defteri anla! yazının düzüne sevdalanmış vefasız bir aşığım ben : yoruldum yorulduk! siyaha çıkıyor engebeli bütün ufuklar koro halinde simsiyah oluyoruz bir adam bıyıklarını boyuyor acı ile ana rahmine dönüyor bir çocuk : kahroluyoruz! üstüme gelme ey şiir! sana bırakıyorum kaos ve karmaşayı aşkı bir uçurumda sahipsiz etim kıyılıyor defterin kapağında yoluma gidiyorum ben : renksiz! (10 Ekim 2005) ......dedim ve sonra yine yazdım! Naime Erlaçin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Ayin...
yetişkin döngüsünde taş kırıyor orman iklimi : insan soyu tahtada! duvara vuran gölgeyle oyalanırdı aklına yaslanamıyor topal çoğulculuğunda sınıfta kalmak bu çakmak yazılı sözlü tüm sınavlardan! mağaraya kapanmak mürekkep lekesine kusarak hiçliğini oku(n) maya dair kusurdu bilenmemiş kalem kınalı masallar itici fantezi satırlarda türeyen aşk iğdiş edilmiş günce “bilemediğimiz ayin, şarkılarını bekletiyor dil için! ” vazgeçiyorum sil baştan okusun ateş bizi : kadife gölgelerde pervasız yarınlarla sevişen geleceğimizi (*) Nilgün Marmara (30 Mart 2007) - 6.Dekad, Hayal Yay. Ocak 2008, s.87 Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|