![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yeni Sinemde Bir Ok
Melül bakışların sinemde bir ok Yaralar gönlümü, el olur gider. Sevgi bilmez yârin merhameti yok Gözümdeki yaşlar, sel olur gider. Sana gelen dertler canıma gelsin Alsın beni benden bağrımı delsin Vazgeçilmez sevdam başımda yelsin Senden gelen kurşun, gül olur gider. Tiryakin olmuşum senden geçemem Gözüm millense de başka seçemem Namert suyu, zemzem olsa içemem Gönlümün dağları, yol olur gider. Ferman dinlemiyor bu gönül işi Seven, sevilenin ayrılmaz eşi Sevdiğini candan sevmezse kişi Gönül sarayları, kül olur gider. Mansur Ekmekçi
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yol İçinde
Kullar vardır yol içinde Yollar vardır ol içinde Kendin’ ara bul içinde Bulmayan öz neye yarar. Dallar vardır dal içinde Allar vardır yal içinde Rengin ara bul içinde Bulmayan göz neye yarar. Seller vardır göl içinde Yeller vardır el içinde Engin ara bul içinde Bulmayan güz neye yarar. Pullar vardır bal içinde Çullar vardır dal içinde Zengin ara bul içinde Bulmayan yüz neye yarar. Eller vardır kil içinde Diller vardır pil içinde Dengin ara bul içinde Bulmayan söz neye yarar. Mansur Ekmekçi 23.02.23006 Mansur Ekmekçi
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoldan Çıkma
Dününü unutup bugün Kula kötü gözle bakma. Ektiğin biçilir o gün Kalbe kötü sözle akma İnsanları seyir eyle Otur hamal ile beyle Hatasını yüze söyle Sonra dönüp başa kakma. İyilik yap her bir cana Olma kötülükten yana Ne verirsen döner sana Ardına belayı takma. Kul hakkını sende ara Yüreğinde açma yara Yetimi sev saçın tara Haksız yere canı yakma. Fikrin neyse olsun zikrin Zikrin yoksa boştur fikrin Fikirsiz dolmaz çıkının Boş çıkınla cahil yıkma. Mansur’um ben de bir canım Güzel dosta helal kanım Çürüse de her bir yanım Derim Hâk yolundan çıkma. Mansur Ekmekçi 10.10.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzünde Gördüm
Sevginin adını bilmeden önce Aşkın tarifini gözünde gördüm. Güzelin şeklini bilmeden önce Ayın on dördünü yüzünde gördüm. Sen olmadan, sensiz nasıl yaşarım Anlamsız bedeni nasıl taşırım Hasretin dağ gibi nasıl aşarım Kalbimin yolunu düzünde gördüm. Şimdi uzaktasın, yokluğun acı Sen kıblegâhım ol, ben sana hacı Yaralı kalbimin bir tek ilacı Gönül merhemimi özünde gördüm. Gel artık bekletme, bu acı yeter Ayrılık hasreti ölümden beter Teninin kokusu canımda tüter Rüyamda başımı dizinde gördüm. Mansur Ekmekçi
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamane Gençlik
Kabuğundan çıkan zamane gençlik Çıktığı kabuğu beğenmez atar. Anneyi, babayı hor gören gençlik Dokuz ay dayanmaz, üç günde atar. Yıllarca emekle, sütle beslenen Kadife ipekle, tülle süslenen Dara düşüp anne! diye seslenen Özünü kirletir, atayı satar. Annenin yaptığı yemeğe gelmez Büyüğünü saymaz, terbiye bilmez Yaşadığı evde yüzü hiç gülmez Berduş ile gezer, sokakta yatar. Evladın yükünü babası çekti Gönül bahçesine gül gibi ekti Uğruna çırpındı kuş gibi sekti Kanı bozuk evlat babaya çatar. Özentiyle yaşar aklını dilmiş Anneyi, babayı defterden silmiş Mansur kör cahildir, o çok şey bilmiş Şeref Ummanında, ********* batar. Mansur Ekmekçi 14.09.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zormuş
Papatya falına baktım Gül yüzün toprağı yarmış. Barışa meşale yaktım Kalbin filizlenip varmış. Cemalin benziyor aya Selam veriyor dünyaya Dalmışsın yine rüyaya Sevda ateşi çok zormuş. Güzeldir dostla muhabbet Dostta yok ise ihanet Yakışmaz kula muhannet Aşkın kalesi bir tormuş. Bu ateşte yanan bilir Yaşarken ölüp dirilir Güzel çirkine verilir Istırabı dinmez kormuş. Mansur söyler son sözünü Gir içeri, gör özünü Ceylan mı verdi gözünü Biraz ürkek biraz hormuş. Mansur Ekmekçi 08.06.2004 Mansur Ekmekçi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|