![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kurtarır mı çizilmiş yüreği sözler
Kar kalsın yanına sana verdiklerim. Yalansız, hesapsız bir sevda yaşadım ben. Karmaşalarını anlamaya çalışırken gördüğüm hislerdi gözlerinde beni tutan. Alıp verilenlere tanrı şahit sadece. Yalansa yalan de. Sadece gözlerinin ötesini kaybedersem giderim demiştim, hatırla. Şimdi kalmak zor. Bakmam gözlerine. Yok saymayı denediğin, kaçmaya çalışırken ayağına takılan duyguları ez şimdi. Bas üstüne oldu olacak. Ben yüreğime sahibim, hatta senin yüreğine de. Beceremedinse, alır yüreğimi - hatta seninkini de - giderim. Sevda sözlerim dağılırken boşlukta göz yaşlarına sığınmam bu sefer. İnanmam çünkü, ne inkarına ne ötekilerin hesapsız saldırılarına. Sana inandım hep güvenmişlikti yaşadığım, hislerle birlikte. Şimdi kaçmaksa istediğin, kaç. Korkunu sakla benden. Dağıt yüreğimi, kendininkinden başla ama. İlkgözağrımsın sen hala. Bilirim his aynı his. Tutsam ellerinden sarssam yüreğini her şey sürecek kaldığımız yerden. Yok yapmam bu sefer. Git.. Varsa değerin bana dair içinde, Tek bir söz kaldıysa dilinde verdiklerinden, Vicdanın izin vermez de uykudan geçemezsen, Dilerim gelirsin yeniden. Tek şey söyledim sana sıcak mevsimlerden geçerken Zamansız olmasın gelişin, vakitlice dön yüreğime. Yoksa savuruyor olur yağmurlu ******* aşkı, Çarpar kapılar, dokunulmaz olur tene. Tenden ötede de olsan geçit vermez pişmanlıklar. Seni seviyorum demiştim evet, Kurtarır mı çizilmiş yüreği sözler bilemem o zaman.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Küçük Kardeş'e
Canımsın sen benim Yolların sonu, dünyanın ucu Yada en dikenli sözlerin siperi Her neyse baş edilmesi gereken Canla edilir elbet Canımsın ya benim Küçük kardeşim, Hırçın ve deli yanınla yanımda olduğun Kendi sözüme söz eklediğim Tek bir nefes için dünyalardan geçeğim Kardeşimsin benim Hep başa saran bir güvenle sığındığımsın Şimdi bu gidişler acıtıyor belki Az biraz geçmiş izlere dokunuyor Başımı yasladığım omzun çöküntüsünü de ekle Yalnızlığımsın bugünümde Olsun be canım Bilirim duaların da varlığın da Dünyanın öbür ucunda kendi hayatında da olsa benimle Ben senleyim şartları zorlayan bir çabayla İstediğin yerde eskisi gibi şarkılar söyleriz cama vuran yağmurlarda Yada kol kola yürürüz taksim vari Arnavut kaldırımı yollarda Sonra bir el sallarız biter her şey Hayat ikimize de sunmaya devam eder mucizelerini Bittiği yerde yürek yine bağlar bizi Kan çeker deli deli Dağıtırız sonra şehirleri Küçücük ellerimize sarılırız yine Büyürüz doğduğumuz yerlerle Canımsın sen benim bunu bil Küçüğüm, kardeşim, her şeyimsin Yolun açık, yüreğin aşkla dolu olsun Gittiğin yerleri yabancı sanma Sadece gülümse, Baktığın yere eşlik ederim seninle..
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Lanet Olsun
İyi bir cümle kalsın elimde giderken istedim. Üstünden yıllar da geçse hep aynı sıcaklıkta hatırlamaktı dileğim. Sana verdiklerimin koşulu, karşılığı yoktu içimde. Üstelik daha fazla vermeliyim demiştim sevgim için. Çaba peşindeydim son günlerde yine. Az biraz kırılmıştı kalbim, Olsun varsın yine kendim sararım, Seni de anlarım demiştim. Sade bir konuşma, Belki son bir bakış, Biraz buruk bir öpüşle belki, Yine gitmeye koyulduğum yollara dönmekti niyetim. Üstüne üstlük zaten gitmiştim. İyi bilmek istedim her şeye inat yarattığım seni. Kelimelerim de sen gibi iyi olmalıydı aklıma düştüğünde. Yazık, Elimde kalan lanet olsundan başka bir şey olmadı. Hesaplaşmam bitti seninle, Temize çektim yaprağı, kapattım defteri, Korkumdan ağlarım sanmıştım kaybedersem, Göz yaşım uğrana akmaya ilk kez kıyamadı. Yazık, Gözüm de lanet olsundan başka bakamadı.. Tek inanç vardı beni sende tutan, O da gördüm ki yalandan sıyrılamadı.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Levon'a
Nasıl yazmalı seni, nasıl anlatmalı bilmem ki Bir adam desem sportif ve neşeli Bir adam desem hayatına yansıyor gözlerindeki samimiyeti Bir aileye dahil yüreği Bir kadın sıcacık ve sevgi seli Ve bir de kızları dünya şekeri, Dobbie Tanıdığım günden beri hiç özensiz görmediğim biri Söz yok başka, dünyanın en yakışıklı erkeği Her sohbette bir parçasını daha anladığım Her görüşmede bir ilmek daha attığım bir arkadaş kendisi Düşündüm taşındım Karin’in baktığı yerden yakalamak istedim cümleleri Olmadı Levon’cum kimse seni anlatamaz onun gibi Üç kişilik sıcacık bir yaşama dahil olduğum için Sizinle paylaştığım tüm zamanlar için Daha nice kitapları birlikte imzalamak için En çok da samimiyetinize inandığım için Hayatımdaki yerinizi sabitlemek gerekir derim Sipariş verdin yerine getirdim E ısmarlama olmuyor işte, ilham kaçtı peşindeydim Bir sonraki sefere sana dair daha çok söz birikir zihnimde Yazıya döner bakarsın, sürpriz bir hediyeyle.. Şimdilik söz bitti Yaşadıkça derinleşir Levon okyanus misali Kelimeler kifayetsizdir karşısında Üstelik bugün doğum günü, dilekler yetmez mumlara Mutlu ol, umutlu ol Yeni yaşında hayat cömert davransın sana Daim olsun bu güzel fotoğraf Üçlü bir gülümseme olsun yaşantımızda Doğum günün kutlu olsun.. Tüm zamanların en içten dostluğuyla…
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mağduriyet kime ait canım?
Yine kar. Yine soğuk ve ıslak bir şehir. Gri bir gökyüzü ağlayarak uyandı yokluğuna bu sabah. Sersem eden karayel, duramadığın fırtınayla beyninde sanki. Zordu gece. Kağıtsız kalemsiz yazılar yazdı rüyalar saatin günü delen sesine kadar. Bir o yana bir bu yana, dön dur. Sessizlik hakim, sanki terk edilmiş bir şehir var dışarıda. Martılar gördüm sadece penceremden baktığımda, çığlık çığlık ve ayaza tutmuş martılar. Denizi göremedim ama. Ağladım sonra, bir martının kanadında saklandı sana ait serzenişlerim. Özledim. Tuhaf bir yokluk bu gidişin. Özledim. Aynı gökyüzünden bana seslenişini dinledim. Kendime sözler verdim ama içimde fısıltıydılar. Biliyor musun bunca zaman hiç hissetmediğim bir şeyi fark ettim, sen gittin ben eksildim. Gün eksildi sanki, ******* inadına uzun, eklentili. Yaptıklarım eksildi, sen kısmı olmadan hayat eksildi. Elim telefona pek gitmedi bu sefer, belki uzaklık iletişimi kısıtladı bunu bildiğimden aramadım. Gelince, dönünce şehre arar dedim, görüşürüz dedi ya giderken. Aklımda bir çengelli iğne, ucunda biraz acıtan cümleler var. Dönüp duruyor beynim, oyun sanıyor kelimelerin labirentlerini. Oyun mu? Söylenenler gerçekliğe ne kadar dahil. Mağduriyet kime ait canım. Aç artık kapattığın gözlerini, kalbinin isini temizlemen gerek. Yoksa can tükeniyor. Bir yer kanıyor sanki günlerdir, bulamıyorum. İçten bir kanama sanki, gizli. Bir şey var dilimin ucuna geldi gelecek diyorum, gelmiyor. Durgunum ama. Sanki, yıkık dökük bir kent kalıntısı bulmuşum, arkaik dönemlere ait, parıldayan duyguları toplamaya çalışıyorum. Sen yoksun ya, bu eski kentteki her şey sen şimdi. Her parça bir yerini tamamlıyor, anlıyorum. Kendimle konuşmalarım var, cevabını senin sesin veriyor. Mağduriyet. Galiba ben en çok buna takıldım. Kim kimden mağdur, yada neye karşı bu mağduriyet. Sevdiğine mağdur olur mu insan, yada mağdur etmemek midir sözlerin arkasındaki inceliği kaçırmak. Nasıl bir cümle kurdun da hesabını yapmadın, farkında mısın? Beni mağdur etmezsen sevinirim desem sana, nerene dokunur içinde. Düşün, kim bilir nelere dokundu bende. Sustum, sözcüklerin yerine sessizlik koydum. Dilim tutuldu, içim burkuldu, battı çengelli iğne. Nereye battı bilmem de en çok sen vardın kanayan yerlerimde. Sonra gün yolculama vaktine döndü. Bir soru bir cevaptı sen gökyüzüne çıktığında benim zihnimde kalan. Dönüp düşünmeye çalıştım tekrardan sana verdiğim anlamları, olmadı. Değerine dokunamadım. Kıyamadım sen beni mağdur ederken konuşmaya, konuşsaydım ne bu şehir, ne gittiklerin huzur vermezdi sana. Sevgimden emin olduğumdan galiba, kendimi acıtırsam seni de acıtacağımdan huzurumuzu ellemedim. Güle güle git güle güle gel, bıraktığın yerdeyim. Şehir kar kaplı sadece. Özledim ya ondan biraz eksik gülümsemem. Sen gel, tamamlanır elbet eksikliğim.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mandalina Kabuğunun Kokusu
Tüter mi kış mevsiminde bacalarda mandalina kabuğunun kokusu hala? Kaldı mı çocukluğumun dört başı mamur türk filmleri, sabah kahvelerine kapı arası kulak kabartmak var mı şimdilerde sohbetlerde. Sıcak bir gülümsemeden güven alıp, çikolata tadında yaşanan ilk gençlik aşkları. Damağımda durur hala *******in ayazında içilen salebin tadı. Anneannemin dizine başımı koyup da dinlediğim hayat masalları, nerde yürekli, biraz da delikanlı sevda yanıkları. Papatyalarda saklıydı eskilerde sözlerin anlamları. Yaprağın her kopuşunda seviyor sevmiyor diye içinde bir yer kopardı aşık’ın gözlerinde. Gözler, onlar anlatırdı biraz cilveli bazen de biraz buruk yaşananları. Çoğu zaman saklananlar sandık odalarında yalın bir aşktı. Aşk, tozlu odaların en ücra ama en emin yerinde saklanırdı. Sandık lekesi çeyizler gelecek zamana özenle taşınırdı. Şimdilerde ne kaldı? Elimizdeki çizgilerden fallar bakılırdı, kahvenin acısından değil, azıcık şekerlisinden çıkardı uzun uzak zamanların merakları. Gece uykuları, ay ışıltıları, sahile vuran dalga sesinde hatırlanırdı yaz akşamları. Yaz.. İçimizin en sıcak, en meltemli tarafı. Her bitiş yeni bir acı sayılırdı. Acı, yalnızca şiirlerin içimizde bıraktıklarıydı. Büyümek dedikleri öyle üç beş günde olmaz yıl alırdı. Yıl, aldı sonunda çocukluğumuzdan kalanları. Çocukluk, şimdi burnumuzu sızlatan nemli bir his. Gelecek umut barındırırdı ya, umut belki de bilmediğimiz geleceklere taşındı. Ruhumuz taşındı sonra da içimizdeki yerinden. Dönüp bakamadık bile gidişine. Seyirci olmaktan başka ne gelirdi ki elden. Şimdi kış mevsimleri ayaz, sobaların dumanı yok. Yazlar hepten uzak. Samimiyeti yitirdiğimiz günden beri yabancı sohbetlerde kayıp ruhumuzu arıyoruz ötekin gözlerinde. Gözler, hani o çocukluk günlerinde öğretilmiştik, yalan söylemez diye. Yalan, sahi neydi söylesene? Yalan belki de gözden indi yüreğe. Yürek, kilit vurdu sevdalanmasın diye kendine. Korkulara bıraktı kolunu kanadını, kurt kapanında aradı kilidini açacak sevdalısını. Kilit, hepten karışık. Dumanlı masalar, yalancı bakışlar, yaban ve hoyrat aşklar kaldı elimizde. Hadi dur hayatın içinde ayaklarının üstünde. Kendine ve öğretilerine olan güven korur mu dene. Dene ki, açılsın kalbinin kilidi. Dene ki, duygular güvendiğin yerlere dokunsun içinde. Gözler, korudun ya kendininkini, koruyan başka yüreklere değer belki. Değdi de. Masum yüreklerdik ya biz bunda yıllar önce bir antik kentte Akdeniz sahillerinde. Masumiyeti ve ruh eşini aramak için yollara düştük. Düştük, acıya anlam kattık. Düştük, zamanı pelesenk yaptık, yılmadık. Eski yöntemlerle yaraya kanturun yağı bastık. Yaraları sarmayı, yaralarımızla barışmayı hak saydık. Her yarada sevdalandık. Çocukluğa dokundu her sevda, ondan güç aldık. Göz görür gönül katlanır ya, güvenle aşk yarattık. Aşk, bir çift zeytin tanesi göz masumiyetin saklı durduğu şimdilerde. Gülümseme, sakince anahtar oldu kilide. Açıldı kapı, elinde bavuluyla ruh kalbe döndü. Kalp, sevdaya yol verdi içinde. Sevda şimdi hayatımın bütününde. Hayat, yeniden mandalina kabuğunun kokusunu paylaşmaktı seninle.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Masal Farz Et
Bırak sensiz kalsın mevsimler bir süre... Bırak ilk bahar tanımasın seni... Bilmesin yüreğindeki o derin sevgiyi... İzin ver yüreğine ağlasın... Zaman ver kendine, bırak bir süre yalnız kalsın... Bildiğin her şeyi unut ayrılığa dair, bu ayrılık bildiklerin gibi değil... Hani şiirler vardır, yetişir çoğu zaman imdadına.. O kırık dökük cümleler sevdiğin şairlerden, aklına gelir bu zamanlarda.. Hepsinde kendine ait bir şeyler var.. İsyan var ayrılığa o satırlarda, Sitem var sevgiliye söyleyemediğin, Belki de, Üstü kapalı dörtlüklerde anlamak istemediğin bitiş var.. Sevgili... Üzgünüm olanlar için... Üzgünüm yarı yolda bıraktığım için... Üzgünüm kırgınlıkların için... Farz et ki masaldı yaşananlar.. Bizde bu masal ülkesinin aşka dair kahramanları.. Okuduk heyecanla ve sevgiyle birbirimizi.. Elbet bir son var sevgili.. Her masal gibi bu da bitti! ! !
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mesaj
Sana.. Sağlığına.. Zamana.. Aşka.. Şerefine kaldırıyorum kadehi tenime değen rüzgarla.. Ve geri dönüşü olmaz sandığım anda; … Sana da.. Şimdi Yürek kuş oldu uçacak, Gözde yaş sevinçten aktı akacak, Tanrıya dualarım var, varlığına şükranla..
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mona Lisa Bir Gülüş
Mona Lisa bir gülüş takmışım dudağıma, işimde gücümdeyim, günlerden Cuma.. İki gün var önümde keyfince yaşanacak.. Bir kaçamak yapmalı diyor beynim bedenin yorgunluğuna inat.. Laf arası sohbette sıkışan bir cümle kaçışın peşinde, iyi gelir belki yüreğe.. ‘Yoruyor bu aşk seni son günlerde.’ Kaldım..Sus oldum.. Yorgun muydum, yoruluyor muydum bunu kendime hiç sormadım.. Yorulduğumu sandığım zamanları fark ettim de yine aşk aldı yorgunluğumu sevdiğimin gözlerinde.. Kaçtım.. Çocukluğumdan beri her zorlandığımda kaçtığım, kendimdi sığınağım.. Kulağımda yine Sezen.. Eskiden yeniden söylüyor işte düşlerime.. Hele de kardelen.. Sevgilim.. yağmurlu bir gökyüzü, sen karasal bir iklime yolcu ben Bodrumun mavisinde.. Sevgilim.. yine sınanmalarım sancılı, korku köşe tutmuyor ama.. Burnumda yağmur kokusu, tenim az ıslak, saçlarım savruluyor dalgalarla.. Belki bir gün senle olmak var diyor içim buralarda.. Senle hayata dair bir dilek tutmak sıçrayan balığın kuyruğunda.. Sen durduğun yerde dur, ben hep sana yıldızları getireceğim avuçlarımla.. Sana bir dünya yaratacağım aşkla dolup taşan.. Yorulmadım aslında bakma insanlara.. Kaçışım, seni sevmeye kattığım anlamları arttırmak adına..
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mucizemsin Benim
Anlamsız sokakları şehrin sen yoksan hayatımda. Baktığım vitrinin camı, içtiğim kahvenin tadı, yürüdüğüm yolların adı yok. Sukut görünüyor dışardan belki, ağlamaklı içim yokluğunda. Güneşin parıldayan haline, akşam üstünün seyrine dalsam da sensin zihnimde. Öyle yer etmişsin, öyle işlemişsin ki benliğime yokum ben sensizliğimde. Bu şehir, semtleriyle bize dair günleri anımsatıyor her seferinde. Her yerde bir şey var anılarda kalan, yad edilen buğulu gözlerle. Kaçmalı mı geride bırakıp yaşanmışlıkları yürekten? İstanbul’a haksızlık etmek istemesem senin adını veririm yeniden. Sen sanki güçlü bir geçmiş dönem padişahı saltanat süren. Her yeni günde şehri İstanbul’la beraber gönlümü fetheden. Belki de savaş meydanlarının kahramanı boğaç han mı desem. Anlamsızlığa dahil olmaya çalışıyorum şimdi sokaklarda. Sadece sen varsın diye o anlamsızlıkta. Sohbet arası duraklamalara sokuyorum seni, Paylaşımlarımı sana dair yapıyorum konuşmalarda. Gün batımına eşlik ettiğim deniz kenarında şarabımı sana adıyorum. Halen sevdiğin şeylere bakıyorum, elimde değil almadan yapamıyorum. Unuttuğum oluyor karmaşasına kapıldığımda şehrin, Bastırılan senler olur olmadık yerde dışarı taşıyor. İsyana bırakıyorum dilimi sonra, gitsem diyorum. Tüm şehirleri gezsem veya dünyanın en ücra köşesini seçsem, Benimle varsın anlam vermeye hazır, nafile gitmeler. İyisimi kal sende benle her saniyesinde yaşamın. Gölgem misali yanıma iliş, eşlik et bana gülümsememde. Mucizemsin benim, Kim bilir belki karşıma çıkarsın bir sokak arası köşeyi döndüğümde.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|