![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Vatan Bizim Hemşerim
Doğup büyüdüğüm, Suyunu içtiğim, Vatanım..! Türkiyem'dir; Benim.. Yaylasından,bağından. Ovasından,ırmağından, Tozlu topraklı'da olsa yolundan, Ezilir yüreğim; Uzakta olursam.. Ben..! Kopamam vatanım'dan. Ne parasına,ne puluna, Yolum düşerse'de yabana, Güzel yaşamak adina; Oralardan, bakınca, Benim vatanım bir başka.. Biz...! Bu vatan için; Dedeleri,bebeleri, Şehit ettik..! Analarımızın sırtına, Mermi yüklettik; Yaban işgal etti; Yabanı dehlet'dik...! Lokmamız eksik'te olsa; Para için; Yabana vatan demedik. Toprağın'da Terimiz var; Atamız var..! Bu ulke bizim Dilim; Türkce 'dir benim. Türkce düşünür, Türkce söylerim. Anlaşmak için,dil öğrenirim, Kendi dilimi'de öğretirim. Milliyetcilik 'de; Laf'la değil, Uygulamaktır; Hemşerim..!
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Canısın
Canın canımdan'da öte, Canımsın canımın için'de. Gülsem'de bazen kendime Hala..! Cözemedim..! Nasıl.? Bir şeyse..! Ben böyleyim. Bebeğim sen üzülme.. Anne karşılık beklemez Severken sevgisine. Sende; Benim için böylesin işte..! Sıkılırsan'da birgün bir şekil'de.. Dostumsun..! Dönerim kendime... Çünki..! Yüreğimdesin yine.. Mutluyum..! Var olduğun için; İçim'de İfadesi güç,anlatması zor,. Mühürlendin beynime. Ömrümün yarı cizgisin'de. Bu bana tanrının lütfu ise; . Beklediğim duygu, Buydu belkide... Kimbilir; Onun için kapattım mantığımı, sarıldım sana; Düşünmeden, Çocuk gibi; Delicesine....!
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Caresizlik
Buzlarla dağlanmış, O..! sımsıcak duygularım, Kurumuş pınarın sularıdır, Benim göz yaşlarım. Her zaman böyleymiş, Caresizlik ve bitmişlik; Nasil anlatilabilirki; Bu yüreksizlik. Bilemedim,anlıyamadım işte! Serde vardı; Gençlik. Vurdular Kilidi,acımasızca,kahkalarıma Sustum ve korktum,. Şimdi.! Buruk tebessüm bile yok; Gülen dudaklarımda......
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cevabı'da Yok'ki
Ben bile şaşırıyorum kendime, Garip; Bu sevgi seli niye..? Cevabı'da yok'ki.. Korkutuyor beni'de Girdim bir girdap tüneline, Dönüyorum; Bedenim'de hislerimle, Belki sınır ötesi cizgi'de, Cevap bulurum bu hislere. Çocukluğumdan bu güne, Sevgi dolu olsam bile, Herkezi, herşeyi sevsem'de, Bu! Başka birşey; Ürkütüyor beni'de Can Bulmuş gibiyim sende, Kolaymı! Sımsıkı sarılmak yüreğine, Fırlıyacak gibi hep yerin'de, Zor tutuyorum ellerimle.. Bir gün! Ruh bedende isyankar, Çıkıp giderse, Yer yüzün'de,gök yüzün'de, Her nerede ise.. Ruhum ruhunun içinde, sarmaş dolaş birlik'de, Arayışımmışsın; Sanki, Böyle bir sevgi'de. Enkarne olmadan önce. Kaybettiğim bebeğimdin belki'de. Sevgim sorgusuz sualsiz, Kabullendi seni'de Hayal etmesi de güzel, Yanım'da olmasa bile, Cevabı'da yok'ki, Bıraktım debisine..
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çilem
Bülbülün çilesi; Kafesinden, Karga'nın derdi; Sesinden, Yılların zulmü; Bedenden, Derlersede; Ya; Benim ? Benim cektiklerimse,sevdiklerinden, En kötüsüde; Dost bildiklerinden...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğum Gibisin
Aynı odada uyuyan, Aynı sokakta koşan, Çocukluğum gibisin. Garip bir duygu bu; Sanki benim ikizimsin. Biliyorum; Güleceksin..! Yine; Şairliğin tuttu diyeceksin; Ne yapalım; Canısı..! Sevgi.! Bir çift yürekse; Götürdüğü yere gideceksin..!
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğumu Çok Özledim
Darmadağın yatağımı, Kaybettiğim çorabımı, Çabuk akan göz yaşımı, Çocukluğumu çok özledim.... Babamın işten gelişini, Annemin serzenişini, Sofradaki kaprisimi, Çocukluğumu çok özledim... İskeleden atlamayı, Martıları saymayı, Balıklara yem atmayı, Çocukluğumu çok özledim.. Kömürlük'te saklanmamı, İlkokul'daki aşkımı. Cama taş atışımı, Çocukluğumu Çok özledim... Komşu kızı gelin oldu; Eteğine basışımı, Tokatını atışını, Çocukluğumu çok özledim... Rüyalarım hep güzeldi. Aklımdan oyun geçerdi, Muzurluğum'dan; Herkez yaka silkerdi, Çocukluğumu çok özledim... Büyümeyi hep bekledim, Takvimleri bile ezberledim. Annemin topuklarını giyerdim, Çocukluğumu çok özledim... Bayramı hasretle beklerdim. Sırayla komşu gezerdim, Mendil için el öperdim, Çocukluğumu çok özledim... Vara yoğa gülerdim, Ağlarken bile güzeldim, Küsünce aç gezerdim, Çocukluğumu çok özledim... Hasta olup yatışımı, Babamın üzgün bakışını, Annemin ağlayışını, Çocukluğumu çok özledim... Şimdi elli yaşıma geldim, Ruhumda hiç büyümedim, Büyümeyi'de hiç sevmedim, Çocukluğumu çok özledim...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Davet
Gel otur soframda, Yemek yemesende olur. Sohbetini kat aşima, Sesini duysamda olur. Can dost arkadaş, Kardeş gibi, Birde baba şevkati; Seninkisi.... Özlüyorum desem..! Yalan olmazki; Böyle seviyorum, sendeki seni. Mutluluk veriyor; Sıcak şarabın,buruk tadı gibi Sınır koymadım beynime, Yazıyorum icimdekileri....
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değil
Sevda kullanılan, Kırılacak cam değil. Beden boya posa denk, Tezgah ta satılık değil. Sözlerin eğri doğru, Yalan dolan hoş değil. El uzatıp,el çekmek, İnsana yakışan değil. Güzel sözler bir anlık, Kullanılan para değil. Almak için yandığın, Bıktığın fistan değil. Ne ev ne de eşya, Mutluluğa; Sebep değil Zor olsada yaşamak Onurdan ödün değil
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Sevdalarım
Benim deli sevdalarım, Sevgi kokan bağlarım, Dağ da uçan kuşlarım, Kurtlar kuzular dostlarım. Benim deli sevdalarım, Tezek kokan damlarım, Çağlayan ırmaklarım, Deredeki kurbağlarım. Benim deli sevdalarım, Şahlandıkca devleşen, Çocuk gibi sevdiren Ahırdaki kısraklarım. Benim deli sevdalarım Tavuklarım kazlarım, Değirmende buğdaylarım, Tarladaki sapanlarım. Benim deli sevdalarım, Yazarım çizerim ağlarım, Duvarda asılıdır sazım, Çalsam da coşarım Çalmasam da coşarım. Benim deli sevdalarım, Ben bu hayalle yatar Bu hayalle kalkarım. Güzeldir köy kokan rüyalarım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|