![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57929
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ayrılık Ölümden Beter
şiirlerle tanıdım yorumlarda selamlaştık şakayla şerzenişle mesajlaştık mailler başladı telefonlar yakınlaştık ben takıldım o haşladı hırlaştık inanmadı inanmadım resimler uçuştu hatlarda tenine değmeden kokusunu bilmeden bakışını görmeden sevdim benimsedim nette şakaları kıskanmalar serzenişleri küsmeler izledi her iltifat bir kinaye gizledi sihir gibi oluşan sevgi kaynar bir potada pişti ve kaçıncı bırakışla yenildi sevdamız kaçıncı tutkulu birleşme ile depreşti kısa bir seyahat gerçekleşti yollarımız kesişti gülümsedik birbirimize eli elimde dizi dizimde ruhlarımız kanatlandı o bende ben cennette zorunluydu ayrılık kucaklaştık kahrolası bir yolculukla dakikada bir buçuk kilometre hızla uzaklaştık artık sanal değil gerçek teni tenimde sımsıcaktı kokusu içime aktı baygın bakışı yüreğimi yaktı iki sanal ruhtuk bedensiz buluştuk konuştuk seviştik ayrıldık nedensiz iki sanal ruh teklendi derdimize bir de özlem eklendi o başka şehirde şimdi kendi meseleleriyle başı dertte ne eskisi gibiyiz nette ne de artık gönlüm cennette bedenim bitik ruhum cinnette (haziran '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ayşem'e - 2
gözlerimin nuruydun boş gönlümün neşesi evimizin direği kalbimin baş köşesi dam çöktü düştü direk son buldu zevkim neşem sanki dünya boşaldı seninle gitti ayşe'm yediğimde lezzet yok içtiğim zehir gibi eski günler zihnimde akıyor nehir gibi göl oldu göz yaşlarım hasretim bâhir gibi elde sade düş kaldı uyandım bitti ayşe'm bana dört evlat verdin saygılı hakikatlı torunları severdin yekdiğerinden tatlı yükseldin göğe erdin aziz ruhun kanatlı osman kul bir hoş kaldı hüznün eritti ayşe'm beslediğin inekler süt verdi peynir verdi mis gibiydi yemekler sanki kokun sinerdi kapılarda beklerdin yüzün her dem gülerdi ev sensiz mayhoş kaldı balı tuz etti ayşe'm özal’ın hükümeti koruya köprü dikti oysa biz o cenneti bir mâbet belledikti ele alıp sepeti domat biber ekdikti doldurduğun o sepet tüm bereketti ayşe'm esaret zannederler yererler evliliği buna tercih ederler içkiyi esriliği tanısalar bilseler senin gibi meleği beraber geçen ömrüm tam hürriyetti ayşe'm körün taşıdır ölüm ne yol ne adres sordu şimdi de sana gülüm senin başına vurdu çaresi yok bir zulüm esti tozdu savurdu. söndü mum ev loş kaldı azrail ne’tti ayşe'm unumuzu eledik eleğimizi astık sensiz sanki dikenlik taşla dolu şu yastık buluşmayı diledik gülüşüp helallaştık sana yaraşan mekân zaten cennetti ayşe'm ayşem ayrıyız ama bedeninden cisminden eserken bâd-ı sabâ söz ediyor isminden elimde kala kala cebimdeki resminden sessiz bir gülüş kaldı o bile yetti ayşe'm hep çektin çilemizi hakkı helâl et ayşe'm allah affetsin bizi sen şefaat et ayşe'm benden evlatlarından sana bin rahmet ayşe'm can dostum faziletli kutlu iffetli ayşe'm fâtiha okumaktan dilde tüy bitti ayşe'm bil ki senle beraber ruhum da gitti ayşe'm (ekim ‘02) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayşem'e -1
adresin bilinmiyor kolayca gelinmiyor billahi çekilmiyor sensiz rakı şişesi yediğimde lezzet yok içtiğim zehir gibi zihnimde eski günler akıyor nehir gibi dertlerim bir göl oldu özlemim bâhir gibi sarhoş bile etmiyor densiz rakı şişesi korunun keyfi bitti ineklerim de gitti evde dır dır kalmadı kavgasız hayat yetti kriz de boş durmadı paraları eritti çabucak tükeniyor dipsiz rakı şişesi meğer ki dünya boşmuş herkes boşuna koşmuş ölüm pusuda iken insan eğlenip coşmuş bizi hoşnut ederken bizden daha sarhoşmuş hiç yerini tutar mı ipsiz rakı şişesi ancak bir tesellim var ruhuma destek olan gülen gözlerin gibi kalbe ılıkça dolan evlatlarım ki onlar sen sevdiğimden olan işte bir de imansız dinsiz rakı şişesi keşke dönsen o zaman yeni osman olurum sevgi dolu bir koca aşk ta uzman olurum koru da neyin nesi sana orman olurum varsın kalsın o zaman bensiz rakı şişesi (eylül ‘02) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
B. Brecht Breh Breh
çıkarırım pantolonumu giyerim başka bir pantolon ve olurum başka bir insan demiş bertolt brecht ben de çıkarırım giymem olurum bahar delisi zaten gerekli pantolonun ütülenmesi bulmuş gibi ganimet hamamda bilgin Arşimet tanrım aklıma ol mukayyet düşünüyorum da örneğin bu halde şiir ararsam sokaklarda felis domesticus angoriensiis feliiis domesticuus angoriensiis diye bağırarak yalın ayak başı kabak densiz şıllık dünya yansa yorganı yanmaz nasıl da söz möz dinlemeden gezer sabahlara kadar yaramaz ayrıca ille de sokağa mı çıkmam gerekiyor canım bitki miyim ki ben aşkı rüzgâra mahkûm yok yok en iyisi - hazır evdeyken bu arada ne hikmetse - felis domesticus angoriensis ile mırıldaşmak pantolon da flört eder bahaneyle uzun zamandır dargın olduğu ütüyle fakat felis domesticus angoriensis mırıldaşmaya sıcak değil öyle böyle resmen oynaşmada güneş camda ısınıp kaynaşmada yumuşak cıvık pervaza akmada ılık ılık biliyorum komşu mualla da mutlaka benim pencereye bakmada kolay değil yalnızlık ve bahar yeli kıyasıya esmede toz duman ortalık evde bile nefesimi kesmede ya şu felis domesticus angoriensis’e ne demeli baharda kedilere kesinlikle güvenmemeli (16 nisan 06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
B.J.K. - 100.Yıl
kim varsa tepeledik yalnız bir maç tekledik tam sekiz yıl bekledik kartalız pençeleriz kalede dev cordoba zago ronaldo caba sergen hepsinden baba seba’dan gelenleriz böyle bir takım olmaz doksan dakika durmaz asla kafa tutulmaz içte dışta yeneriz nankör cim bom şaşırdı lucescu’yu kaçırdı o kartalı uçurdu biz luce’yi severiz cim bom şımarmıştı çok doğrusu karnı da tok allah’ın sopası yok şimdi de biz lideriz ilhan geliyor kaçın pancu’ya yolu açın tümer’e altın saçın türkiye’nin tekiyiz pascal paris’te doğdu burada kartal oldu sevinirken kovuldu rengimizdi özleriz kartalım bir okulsun yüz yılın kutlu olsun türkiye selâm dursun geçmişin de tertemiz siyah ve beyaz ne hoş koş ibrahim kaan coş içmeden başım sarhoş tek taş bir mücevheriz sırada en büyük sav avrupa’daki sınav herkes konuşsun cav cav üstesinden geliriz işte duysun dağ ve taş önder sensin sensin baş bir doruksun beşiktaş biz hep önde gideriz fakat olacaksan dev önce rakibini sev spordaki ilk ödev efendiliktir deriz spor centilmenliktir güzellik inceliktir başarı gündeliktir saygıyla gelir feyiz fenerle kafa bulma fatih terim’i kırma kimseyi hakir görme şurada biz bizeyiz bugün biz yarın onlar neşe keyiftir bunlar rakipler sağolsunlar büyük bir aileyiz sevinçten uçuyoruz şampanya içiyoruz ekmiştik biçiyoruz düşte bir inciyiz biz yüz yılı idrak ettik yine birinciyiz biz (mayıs ‘03) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Baba Özlemi
bilir misiniz neden her önüne gelene baba der bu millet çünkü burası anadolu (mart '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Babamın Bavulu
devlet babam borç dolu bir bavul bırakmış açmam valla senetlere makbuzlara mahkeme celplerine isveç akademi üyeleri bile nobel veremez açmaya değmez (9 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Badana
yeni bir eve taşındım görmeyin pislikten geçilmiyor bin yıl boya badana görmemiş diyeyim ben siz iki bin deyin boyadım elbette hem de en acelesinden harcıalem olmaz benim renk tercihim açık sarı veya krem gibi belirsiz kimliksiz ya da hemen her evdeki gibi fildişi ya da kırık beyaz net ve belirgindir rengim ne kıvrılır ne sürünür öyle, kemiksiz bir duvarım beyaz bir duvarım siyah beklediğim oldu elbet halk mahkemesine çıkarıldım eyvah kimi “böyle badana olmaz! ” dedi kimi “olur mu böyle badana? ” dedim ki “sen ne sürdün peki odana? ” kimi bazı boyacıların adresini verdi kimi aba altından sopa gösterdi kimi ise bayağı zeki ve kurnaz badanacılara hakaret çıkardı bu renklerden bazısı bildiği renkleri önerdi bazıları renklerin sertliğinden dertlendi hepsini davet ettim eve zira biliyordum ki böylesini görmemişlerdi renklerle kavramları kavramlarla gelenekleri geleneklerle gerçekleri karıştırıyorlar ve genelde bilmeden karşı çıkıyorlar fikri olan da geldi olmayan da.. fikir ile zikiri karıştıran da sabahın ilk ışıklarına dek tartıştık kimi hak verdi kimi bir iki sözden sonra kıvrılıp uyudu sözsüz çaresiz bir kaçı ise ne söylediğinden ne söylendiğinden habersiz elmalarla armutları karıştırmakta hâlâ yerli yersiz ve sabahın alacasında çay koymak için konuklara çıktım odadan elimde sıcacık dumanları tüten çayla döndüğümde hepsi suskun ve şaşkın bakınıyordu zira her iki renk duvarımda günün ilk ışığı ile yıkanıyordu ne siyah kalmıştı sert ve korkulu ne apaydın beyaz ışıkla renksizliğin sevişmesinden nurtopu gibi bir melezimiz doğmuş adı da peşinen konmuş melankolik gri itiraz etmedi konukların hiç biri çay tepsisini fırlattım pencereden kim varsa odada acele çıkardım dışarı rahar uyusun bizim sevimli haşarı yarın alıp fırçamı girişirim işe tüm evi boyarım inadına beyaz buna kimsenin sözü olamaz ayrıca olsa ne yazar? tertemiz alnım gibi yüreğim gibi beynim gibi açık net aydınlık tüh tüh tüh elemtere fiş kem gözlere şiş değmesin nazar beyaz tüm renkleri içerir fazlasıyla ve elbette aydınlık karanlığı bozar (28 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahname - i Bahar
çevir kazı bir o yana bir bu yana yatsın bazı bazı yanmasın ağır ağır hem sırtı hem karnı pişsin çevir kızı bir o yana bir bu yana tatsın nazı hazı yansın göğüs bağır cayır cayır hem kalbi hem karnı şişsin (15 nisan '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bakışlar
bir adam var canı sıkılan sıkıldıkça savaş çıkaran kendini dünyanın jandarması sanan uyduruk gerekçelerle sağa sola saldıran bombalar atan zekasına çocukları güldüren belki de bu yüzden alçakça savaşlarda çoluk çocuk öldüren pot üstüne pot yalan üstüne yalan ekonomisi yürüsün için barış adına saldıran inançlı bir hristiyan atlantik ötesinden dünyanın canını sıkan boşbakan bir tane daha var canı sıkılan sıkıldıkça çenesi açılan önüne geleni azarlayan saçmalayan ardından çuvallıyan hocası nefretimizdi cıvık yılışık bu solladı vesselam iki sözünden biri milli eğitim tavsiyeli kitaplardan çıkma argo kelam hazret boş bakan’ın ılımlı islam versiyonu bushbakan birkaç da cüdam var bushbakan’a boşbakan’a biat çoğunluğa inat yalaka rahat çocuk katillerine din ticaretine kadın özgürlüğüne hurafenin sömürü aracı yapılmasına hoş bakan tükürüğe yarabbi şükürlü çarpık düşünceli gerici fikirli kafaları haram para dilleri sahte dua zikirli sağlıklı beyinlere cumhuriyetçilere laiklere yan bakan kin bakan çağ dışı beyinlerinde küflü kurtlar kaynayan bilime kültüre kadına loş bakan liboş bakan nonoş bakan ve bir çok adam gibi adam fena halde duman canı çok çok sıkılan boşbakangillere de bushbakangillere de loş liboş bakangillere de aklı fena takılan cinleri başına çıkan bir çok ana baba matemli yüreği yanan bir sürü genç hayat düşmüş kalleş kızıllıklara boyanıp boşgillere göre yan gelip yatan beceriksizlik dirayetsizlik aldırmazlık uğruna yok olan ve milyonlarca yaşlı göz dağlanmış ciğer bilenmiş diş bu boşgilleri bushgilleri edercesine iğdiş bir hoş bakan mayhoş bakan nahoş bakan (12 eylül ’06) Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|