![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yontu
Betimleyebilir misiniz yontucu yontu ihanetini imge etken betim edilgen özne çekimser Galiba yontuyuz. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yorgunluklar
Yollar yorgunuyum bu yollarda Susuyorum Suskunluğun ırmağında bir sandala biniyorum Gülümsüyor kıyıdaki ılgınlar Baştan çıkaracak sandalla oynaşan dalgacıklar Susuyorum Düşünüyorum dertler yoğurmuş yolları Irmak doğurmuş yolumuzu sandal beşik suskunluğum kaçak Kaçıyoruz Sandal üşüyor irkiliyorum ırmak donmuş İniyorum yollar kucaklıyor yolumuzu Sınırı geçiyor yorgunluğum gülümsüyorum Irmak susuyor yorgunum. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yücel
Mezarcı Bana mezar kazma at tohumu göm oraya Komar pembe zifin tatlı meltem argını orman gülü cibinliğim Çiten çevir sürü dalmasın. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürek İşçisi
Dalgın bakışlarını gündoğumunda kaçımsar bulutların kurdelesine düşür Dalgınlığından direnci damıttım yüreğime Kargı bakışlarımı düşünü düşürene düşür karamsar bakışlar beslenmesin Yalancı çınarlara teslim edilmiş umut Yeni bir yürekle açılmak istiyorsan düşün bitimsizliğine Bordo bürgülü avcı bakışlarını günbatımında kordona düşür Balıkçı ağlarının arasında yürek işçisiyim Venüsün ışıltısında martıların gözetiminde Görüşmek üzere. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamane
Zamanı eskiten bir zamane yaşarmış İşlek yol kenarında kulübesinde Başı kitap Sofu solun zamanesi Dışarı çıkar Bu yol böyle alınmaz der Yolcular yoluna Kendisi kulübesine döner Bir yolcu çıkagelir ardı katar -vakitsiz- Fırlar önüne Bu yol hiç böyle alınmadı der Yolcu güler gel katıl bize Zamane ya çeker var git yolcu başı kulübemin ayakları yok! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zarokên Ku Di Wê Newrozê De Bûyîn
Jiyana şeş saliyan, deh saliyan, donzdeh saliyan... Piştî newrozê, serhildana zarî û ciwanên li Amedê Çi tînin bîra me, ey zarokên di wê demê de bûyîn; Li Mehabadê, li Silêmaniyê, li Qmişloyê, li cîhanê Di mala min de, mala we de, malên cîranên we de! Em bêjin ku di şeşan de dest pêdike xwendina pêşin; Ger zu hîn bibe tîpan, hejmaran, hesaban, wêneyan... Bilî wan, divê ku bifroşe simîdan, cixaran li kolanan Bi dizî, bi bezî li taxan, li sûkan, li bazaran li Amedê Eger dibistan di tetîla rojanê de be û yên din de bibin. Em dibêjin ku dixebitin wekî gihîştiyan, zarokên me; Dibistanvanî an ne dibistanvanî ne, neh û deh salî ne Dixebitin zarokên welatê me, bi bar sal in, bê salî ne. Salên ji şeşan, ji nehan, ji dehan... çawa bên bîrkirin? Newroz e, cejn e li rojhilat û li navenda welatê dagirî Li Amedê, pey dilşadiya gelê me; zext e, li me êrîş e! Ne tenê li rêyan, li xaçerêyan, ne li xwepêçandinan de Hatin lêxistin heye di şaneşînan de bi guleyên zirincî; Dilopên sor dikevin ji gulên ber xwendinên welatî me! Sewta Berbangê Abdullah Karabağ
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zerin
Saçları kına sarısı Yaşı Üç beş arası Perçemi Mısır püskülü Evin dışında evcik Bir yanı avlu duvarı Annesine çekmiş hoş komşucuk Evcimen Zerin Ölüm Ölümdür Baş Yastığa düşende Yastık Taş olanda Hayır Buralarda Yedi başlı ejderha Kırk kanadı var Yeri göğü kapar Evin dışında evcik Taşları Dere yatağından Kapısı Vadiye bakar Kapısında sarılmıştı Zırhlının Ezip geçtiği bebeğine Ağlamıyordu Boyu Bebeğinden küçük Zerin Dili dudağında Dilden dile kopup gelen Özgürlük türküsü’ne Eşlik ediyordu Palet izlerinde Çığ tutan bakışları. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|