![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Aydınlık Var Üstümde
bir baharın gözlerinin içinde hemen ardından gevşemenin bir serinliğin esintisinde gurbet ellerde, özlemin beşiğinde sallanmak umutsuzca, hüzünkar... aydınlık geliyor üstüme yarı bir zifirinin endamıyla sırat köprüsü misali ince ipince bir gemi gibi suyun üzerinde rotasız giden bir aydınlık var üstümde.. ben bir yoldayım zamanın üstünde sihirli gözler gecenin şeri vesveseciyi özler ben bir aşığım aklım bir yerleri gözler ruhum başkalarda demir döver oysa ben bir kimseyim ve bir aydınlık var üstümde karanlığı gözler... Ünal Çağabey
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Ay Öldü Bugün
bir ay öldü bugün ellerinde yapma çiçekler hani bahçıvanlıktan değil tüccardan gelme eserler bir ay öldü akşamın ezanıyla tarlada çoluk çocuk yaşamda elleri nasırlı bir anda yükselmekte sesler göğe yükselmekte gene belimin sancısı bir ay öldü maalesef uzakta ki piamam'a göz kırparak pivazsız pilavın tadında sanki bir hamileliğin başlangıcı evet bir ay öldü bugün yeni yetme bir çocuk için yakın etmek adına herşeyi bir ay öldü yine bugün bir ay öldü... Ünal Çağabey
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Hengamedir Hayat
Viran oldu bahçem,gülüm Viran oldu ömrümün ömrü. Çal zurnacı vursun davullar, çalsın sazlar Hengamededir yüreğim Kurumaya yüz tutmuş fideleri Cansız bir bebeğim süphan'da. Artık durdu yüreğimin akıntısı Yok eski kahramanlıklar ve çalındı alınmış emanet sözler. Birbirine hayınlık ekildi kurak topraklarda ve ardından sulanmaya başlandı, sulanmaya başlandı yüreğin susmuş akıntısıyla... Ve ekildiğinde gürlerdi gök, tozu dumana katardı rüzgar ana... ve şimdi gene son sözümdeyim, yarimden ayrı, anamın türküsünü dinlemekteyim. Oysa viran oldu bahçem, ayrıldı sözüm ortadan ve hiç olmadığı kadar dağlıyım artık. Sözümün elçisini seçiyorum, derdimin dermanını ve gönderiyorum alel acele köyümün yağmurlarına ve gönderiyorum anamın,sevgilimin yüreğine... Ünal Çağabey
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İhtimal
Yok dedi cihan parçası yok senden gayrısına varamam tutamam başka elleri saramam adımın çizilmiş üzeri mapuslarda ne yapayım,gayrısına ne diyeyim. Mapusluk fakirliktir Fukaranın işine gelir niçin dersen ekmek elden gelir Aç değildir insan en azından.. ve varmazsın benden başkasına bilirim bilirim de birşey diyemem diyemem birşey gözümün nuru çizilmiş adımın üzeri sıkıştırmışlar bir köşede hayın cellatlar misali kırpmışlar koyun yünü gibi ve dağıtmışlar etrafa azık olsun diye urfa'nın dağında ceylan peşine düşmüşler harran ovasında keklik avlamışlar... bilirim varmazsın görmez gözün benden gayrısını duymaz kulakların kirpiklerin hep ıslaktır başkent gibi rüzgar estirir ve dağdadır bir kulağın ovanın derin vadisinde bir diğeri... hep yalnızsın bilirim gurbetteki çınar gibi okyanusun ortasında bir ada misali bilirim çatlaklar oluşur bazen gömülür ada bazende yüzeye çıkar hazineler. işte böyledir kavmim ta ademden beridir hep ayaktayım vicdanım nam salmış ortaya ses etmez kimse el vermezler bana... şimdi duydun mu sesimi selamını söyledim dağlarıma yalancı maviliği olmasın muş ovasının candan bir muhabetle... böyledir hayatım böyledir aşım,suyum yalan söylediysen namerdim. al işte sana bir öğretmen sözü bir gurbet,bir evliya sözü candan,muhabetle çatlamaz hiçbir zaman sabittir,duvar gibidir yamuk yapmaz,ihanet etmez... gördün mü şimdi ta derinden geliyor sızısı yakıyor dağı,eteği püskürüyor lavlar nerde olsan fayda vermez ister mapusta ister medeniyetin ortasında istersende nemrutun kulesinde... şimdi anladın mı yalnız adam senden gayrısına varamam yok vallahi de varamam billahi de hep seni beklerim sendedir her zaman bir elim ister dağa ister ovaya uzat seni hep severim bilirim bilirim çünkü sende beni seversin... Ünal Çağabey
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Otel Odası
bir otel odası mahzun,kederli şehrin en görkemli yeri en uğrak,can alıcı bir otel odası.. sakinliğine diyecek birşey yok sadece halinden muzdarip bir kadeh votka bir telefon düğmesi gibi ve çerezler ayakta alkış tutuyor bütün camlar,çerçeveler.. yalnızca bir numara adının üstünde yazılı olduğu adını bile öğrenemediğin bir zaman çizelgesi yani bir otel odası numara onaltı tek kişilik,tek yatak sesizlik, derinlik herşey bu işte... Ünal Çağabey
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ölümdür Ayrılık
merhaba ömrümün çiçeği yorgun yatağımdan sana sesleniyorum sana sesleniyorum cancağzım.. görüyormusun beni ne haldeyim görüyormusun kimse anlamaz fukaranın üşümesini herşey dışardan göründüğü gibi değildir. bilirmisin nasıl acıtır içimi ayrılık türküsü tıpkı bir güne el sallamak gibi ve gece de bir tabuta sırt vermek gibi... şimdi duydun mu ayrılık türküsünü bildin mi şimdi kavmimin derin üzüntüsünü... yıllardan beri hep kimsesiz,korkarak kim kabul eder yaşamı... içimde hep bir uğultudur vicdanımın sesi aynı memleket türküsü aynı rüyamda ki sevgilimin başörtüsü... kim kabul edecek bilmem ama çok kişi seyredecek bilirim sesimi. meleklere yol gösterecek bir şair getireceğim size yeni sıratlar çizecek önünüze yeni hayatlar,acılar,dertler ve sevinçler... sonra bir gece vakti öldüğünüzü göreceksiniz ve kendinizi sırtınızda taşıyacaksınız gözlerinizden yaşlar akacak ama tutacaksınız erkeklik niyetine kendi üstünüze toprak atacaksınız ve bir avuç cebinize koyacaksınız ve orda kendinizi bir defa daha öldüreceksiniz kendinize bir defa daha kıyacksınız... göreceksiniz o zaman yüreğinizdeki derin yarayı fark edeceksiniz ayrılık acısını, hasretliğin sancısını o zaman Nazım'ın çığlığını sesinin duvardan dönüşünü göreceksiniz hayatın acımasızlığını... Ünal Çağabey
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Söz Verdim Oğluma
bir söz verdim oğluma yüreğimin anlamlı manasına hani ayaklarının o incecik çırpınışı hani dünyaya geldiği için ağlayışı sureti bir heyecanın timsali yürek o zaman yerlerde işte bir söz ve ağızdan çıkan iki kelime sabahın kör kurşunlarıyla hedefine ulaşmış zaferliğin çığlığı ellerinde sevginin günlüğü gözlerim ağlamaklı sesinde yaşamın zorluğu ellerim susmaklı bir söz verdim oğluma Ünal Çağabey
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Teselli
hangi cümleler sarılacak bana beni hangi kelimeler teselli edecek niçin bu ikiyüzlülük bu dağınıklık neden.. bulanık bir hava çöktü üzerime bulanık şehrinin toprak kokulu sokaklarında yüzüm çatlamış,ağzım yamuk ve saçlarım dağınık biri tutmuş boğazımdan hıçkırta hıçkırta sürüklüyor ve ben söyleyince bir durakta mola veriyor bir cahit çıkıyor karşıma kelimelerime yakın bir yerde duran yakışıklı,zayıf bir simayla ve elektriklerim kesiliyor telaştan karanlıkta kalıyorum öylece mumlardan habersiz mumlarla karşılaşıyorum kimsenin bilmediği bir yere varıyorum sonra ve kelimelerime bir ad iliştiriyorum kavimlerime bir yemek veriyorum öğle molasında... bilmem ki hangi mola da sarılacaklar bana hangi cahite haber vercekler hangi dünyayla hangi evreni birleştirecekler ve beni hangi yol ağzına gönderecekler bilmem ki bu dağınıklık neden.. kimlerde teselli bulacağım bir akşamında hayatın ve kimde teselli olacağım bulanığında sularının sokakların aralığında kim el verecek acaba bu kanı kim durduracak hangi kelimeler,hangi sözcükler bu dağınıklığa kim son vercek kim teselli edecek.. Ünal Çağabey
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yabancı
Adamın birini gördüm rüyamda soluktu elleri, yüzü buruş buruş gözleriyle gülümsedi önce sonra diline bir sevgi iliştirdi... rastladım adamın birine rüyamda portakal soyuyordu, ellerinde kabuklar öylece eğilmişti, öylece hamarat kimsenin bilmediği bir yere gidiyordu kimsenin olmadığı bir yere... bir sigara yandı dudaklarında hayattan habersiz bir gülümseme kondu penceresinde bir ışık belirdi yüreğinde nice bulutlar toplandı nice rotalar nice yollar çizildi haritalarda yeni ülkeler kuruldu yeni ülkerler fethedildi atlaslarda.. bir adam gördüm rüyamda televizyon seyrediyordu bir kulağı boşlukta gözleri demli bir çay kıvamında hep dalgalı hep yağmurlu kıvırcık saçları vardı,rüzgarlı... adamın birini gördüm rüyamda soluktu elleri yüzünde hafiften bir gülümseme aynı zamanda acı keder ne yapacağını şaşırmış aslında ne olduğunu bilmeyen herşeyden habersiz dünyayı unutmuş,dünyadan uzak nereliliğini beyaz sayfalarda kaybetmiş kendine beyazları siper etmiş garip,hüzünlü bir adam bir deli bir meczup kim olduğunu bilmediğim bir adam gördüm rüyamda. Ünal Çağabey
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Zambak Hikayesi
bir zambak hikayesiydi yeni uyanmıştı uykusundan hani kör ve sağır ziliyle yaşamın kollarında olduğunu ancak sonradan anladı.. bir zambak hikayesiydi bizimki bir gece görüşü şehirler arası yollarda uzun uzadıya bir yatma sefası beyaz kağıtların üstündeki kir çarık çuruk yolların olmadık zamanların acelesi bilmem ki neydi bilmem ki ne oldu bir zambak hikayesiydi sanırım ölüm fermanı saraydan çıkan iki dudağın hükmü bir zambaktı galiba hem kan kırmızısı aslında… Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|