![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hep Seni Yakama Taktım
Dün gece yine yanlız Saatlerce bekledim. Bir araba gürültüsü, Bir ayak sesi. Yüregim seni taşıdı sabaha dek. Hep sevdigin şarkıyı çaldım, Şiir yazdım güzelligine. Hep gelişine yol oldu gözlerim, Hep senli çiçekler açtı içimde, Hep seni yakama taktım. Gün ışıdı gelmedin. Yeniden tazelendim, Yarına erteledim umutlarımı. Biliyorum bugün olmazsa, Yarın gelecegini. Hiç kimse diğer bir kimsenin kulu değildir. 21,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İntizar
Niye benden kaçıp gittin ellere, Gittin de ne oldu düştün dillere, İlkgiden ayında coşkun sellere, Sürüklenip giden daldan beter ol. Beni sevdasıyla şiir yazdıran, Ölmeyip te hayatımdan bezdiren, Deli olup sokaklarda gezdiren, Aklını yitiren kuldan beter ol. Hiç yüzün gülmesin kalasın öksüz, Dal budak vermeyen yapraksız köksüz, Bir sahra içinde uçsuz bucaksız, Sıcakta kavrulan çölden beter ol. Kirlensin düşlerin umut bulmasın, Mağazin dilinde duyan kalmasın, Bundan sonra seni kimse almasın, Elden ele düşen pozdan beter ol. Nasıl anneyidin bırakıp gittin, Küçücük yavruyu ellere attın, Düştün kötü yola kendini sattın, Ağop un evinde vardan beter ol. Yerin yurdun yansın ölemiyesin, Gözlerin kör olsun göremiyesin, Sülalen kurusun töremiyesin, Ellerde dolaşan puldan beter ol. Sende terk etsinler kötü gününde, Yara çıksın vücutunda teninde, Ölüp ölüp dirilesin sonunda, Mahşerde şaşıran kuldan beter ol. Gurbette kalasın gelemiyesin, Gelmek istesende bulamıyasın, Ölüm isteyesin,ölemiyesin, Felç insin beline ölden beter ol. Bana bunu yaptın ah olsun sana, Ölmeden ölümün duyulsun bana, Tenin teneşire genç yaşta kona, Tabutta taşınan saldan beter ol. Bilge sen söyleyip intizar etme, Zorda kalmışları kaldırıp atma, Allah a havalet sen birşey yapma, Görme günahları sırdan beter ol. 22,05,2007 Hamza Bilge
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Susacagım
Ve birgün herşey bitecek, Hiçbirşey yaşanmamış olacak. Konu aşktan sevgiden olunca, Hep seni hatırlayacağım, Hep susacağım. Hep iyiligine anacağım, Hiç kimsi bilmeyecek. Birzaman sevdigimi, Bu seven kalp Hep hatırlayacak. Uzun mesafelere ulaşmak Yakın mesafeleri aşmakla mümkündür. 21,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İşte O
Seni tanıdığım gibi olmalısın, Yüzüne yansımalı yaşam tarzın, Okuduğun gibi yazmalı, Yazdığın gibi konuşmalısın, Kaynağından çıkan su gibi tertemiz., Çağlamalısın,dosdoğru akmalısın. İçinden geldigi gibi ağlamalı, Oldugun gibi görünmelisin, Yağmur sonrası sessizligi gibi, Durulmalısın yeniden, Hep seni örneklemeli dürüstlük, Kalayını alır yalakalık,küskünlük. Kimsenin eleştirmeyecegi kadar özgür, İçinden geldigi gibi oynamalısın, Haklı davalar gibi tereddütsüz, Hak bildigin yolda yürümelesin yanlız. Asil insan idare eder,basit insan şikayet eder, kötü insan hakaret eder. 30,04,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kadınlar Denizi
Aç bütün güzelliklerini, Serilsin sevgiler sesinde, Dağılsın bulutlar gamzelerinde, Sahilinde nefes alsın turustler. Sevgiler kucak açsın, Liseli kızın gönlünde, Aşıklar yürüyüşe çıksın, Hayaller yükselsin dalgalarında. Kuş adası kuşların olsun. Hangi kıyısındasın kadınlar denizinin, Uzan kumsala istersen sende, Görme üstsüz yatan yabancı, Sorma sakın kim yabancı, Ninem bile ingilizce bilir, Belkide ben yabancı. Kişi nefsini bilirse kendini bilir. Eylül 2006 Hamza Bilge
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kerbela
Ey Hüseyin bin Ali! Kurban olayım gitme, Medine halkı senin yanında Dön ne olursun. Hz. Osman ı musafın başında şehit ettiler, Osman gibi sana da kıyarlar, Güvenme yezitlere, Gel gitme. Peygamber torununa gitme denmez bilirim, Bilirim Medine senin için ayakta. Ehlibeytin güzel insanları ayakta, Hepsi ayakta seni bekler. Bacın Zeynep seni arar, Sen Hz. Peyğambenin kabri başında, Selavat ı selam getirir, İzin ver gideyim dede dersin. Bilirim makam sevdası değildir bu, Küfe halkı Yezitten yaka silker, Görmezden gelemezsin bunca yezitlikleri, Küfe perişan Zehap perişan. Sendeki Resulullah ın sayğınlağıdır, Günlerce yol yürüdün, Gidişine yol ağladı, İn ağladı cin ağladı insan ağladı, Belki din ağladı. Tuzağa düşürdüler seni, Çektiler Kerbela ya sonunda, Hayat seninle başladı kerbelada, Su bile vermedi yezitler. Ey Hüseyin bin Ali! Yezit ordusu pusuda, Sana kıyacak zalimler, Yeğenlerin korumada can uğruna, Hepsi şehit düştü bir bir. Hüseyn i arkadan vurdular, Hüseyin i şehit ettiler. Yetmiş bin şehit yanında, Başını kesip Yezit in önüne attılar. Top oynadı zalimler, Hz. Zeynep bağırdı, Hz,Peyğamber o yüzü kaç kez öptü, Nasıl yere atarsınız mübarek yüzü, Ey Zeynep,Zeynelabidin, Sizler ne eziyet çekmediniz ki, Selam ey Hüseyin. Selam ey Hasan. Selam ehlibeytin aslanları, Hepimiz Ali yiz hepimiz Ömer iz. Hepimiz Hüseyin iz. Hepimiz ehlibeytiz. Hepimiz kerbelayız. Konuşursan hayır konuş yoksa sus. Hepsi şehit düştüler Hamza Bilge
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kimisi Allah Der
Yetimin mazlumun, Hakkını çalma, Şeytana uyupta gaflete dalma. Helal kazanç varken, Haramı alma, Eger yapar isen suç degilmidir. Vicdansızlar bulsun, Zalimler ölsün, Sen doğru ol. Allah seni korusun. Allah tan kork. İyilik yap, İyilik yapmakta haç degilmidir. Kimisi haram yer, Kasa doldurur. Kimisi Allah der öyle kandırır. Kimisi sakallı, Softa andırır, Sakalı ağartan yaş degilmidir. Gerçege yöneldi bilge yönünü, Görmeye alışık her dem önünü. Herkes yaşamalı, İslam dinini, Bu dünyanın sonu hiç degilmidir. Hatırladığında Allah ı unutturan değil unuttuğunda Allah ı hatırlatan dostun olsun. 17,05,2007 Hamza Bilge
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
M.Zeki YILDIRIM 2
Ve işte bir öğretmen O ne güzel bir öğretmen Ne güzel belletici Ne güzel arkadaş Ne güzel bir dost Ne güzel bir baba Ve yoksullara uzanan bir el. Umutsuzlara umut Çaresizlere derman Gönüllere güneş O bir şükür o bir sabır O bir öğretmen. Kimseyi kırmayan Kimseyi incitmeyen Hakkın hukukun yanında İlim in ışığı adil insan. Sana değmesin nazar Sayende hem anlımız ak Hem başımız dik olduk. Bize sen verdin ilmi irfanı Senki sevgi hoşgörü pınarı Senki birliğin öncüsü. Sesin anadır Seslenişin baba. Her öfken gülücük Her sevgin öpücüktü. Selam sana saygı sana Selam seninle beraber Tüm eğitimcilere. İyi bir eğitimci gül yetiştiren Bahçıvan gibidir. Hamza BİLGE Hamza Bilge
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Memo
Henüz dokuz yaşında Boncuk boncuktu gözleri, Tek özlemi vardı oysa Oda okumak. Ne zaman okul açılır Öğretmen ne zaman gelir Bilinmez. Hep imrenirdi Yaşo ya Yaşo Kosorda okur, Yaşo ağa oğlu. Oysa hep kuzu oğlak ğüder Memo. Keşke derdi........... Zormuydu ağa oğlu olmak. Memonun elleri ayaz çatlağı her sabah, Dudaklarında yaban gevrekler, Gözlerinde yitik bir umut, Uzak ulaşılmaz düşleri vardı, Umutları büyüklerin kıskacında. Bakışları dilsiz bir renkti. Keşke anam olsa der, Hekesor ihtiyarları misali İki büklüm olurda, Büyüklük gösterir ağlamazdı. Bir serüvenin başıydı yada ortası. Yüreginin bir yanı korku Biryanı öfkeydi sanki. İpi kopmuş uçurtma misali bazan, Bazan mahalle usanırdı, Ekim ayı yeniden gelir Okullar yeniden açılır Özlemler yeniden başlardı. Ta ki birgün, Bilge öğretmen gelene kadar. Asıl olan öğüt vermek değil örnek olmaktır. Eylül 1983 Şenkaya Hamza Bilge
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Olur 2
Tut elimden kaldır beni hastayım, Seni sevdim hasretinle yastayım. Sensiz kaldım dünya ile küsteyim, Güldür beni yaşadıkça ne olur. Hayaline dalıp dalıp giderim, Hayatımı sana kurban ederim. Sensiz olan bu canı ben niderim, Canımı al senin olsun ne olur. İçimde sızı var kalbimde yara, Arada bir olsun ne olur ara. Senden haber almak derdime çare, Çare için olsun ara ne olur. Adın ateşlerle işli derime, Kölen olsam bile gitmez zoruma. Sevgin için zarar gelse canıma, Canım sana feda olsun ne olur. Hasretin baldanda tatlıymış meger, Özlemin dünyayı bin kere deger. Seni göremeden ölürsem eger, Menekşe koy mezarıma ne olur. Doyamadım sana bakıp görmeye, Kıyamadım seni candan sevmeye. Tek istegim aşkın ile ölmege, Öldür beni aşkın ile ne olur. Bu dünyada sana bir eş görmedim, Senin gibi bir güzeli sevmedim. Canım dedim canım sana vermedim, Al canımı kurban sana ne olur. Temmuz - 2006 Hamza Bilge
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|