![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanı Yıktılar!
ilkin damı yıktılar orada uyurdum üç beş vakit sonra duvarları ayıp saklardım oysa insanı yıktılar dahasında ___________çığlıklarım yalnızlık *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden 14.04.2005 İst. Şule Döğer Aydemir Şule Aydemir
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İntihar -2
temizlendi bir bebek tuttu ellerinden hüzünlüydü sevgileri düşmüştü ömründen ölü yıkıyordu düşleri bütünün parçası değildi anlamını yitirdi yaşam kucakladığı gibi bıraktı kendine uçurumunu ... *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden 10.11.2004' de Şule Aydemir
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İntihar
________kırılmasın ışıklarım __________sizi kandırmayacagım ___________________yalın saf telaş __________________________ şeffaf *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden 10.11.2004' de Şule Aydemir
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İpsiz Say
_________bilir misiniz! maskeliler mazlumu boğumlu iple asarlar yaşamdan boğumum çok ya beni de ipten sayarlar Şule Aydemir
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'dur bilirim
İstanbul'dur bilirim hem batı hem doğu hem de orta Anadolu sevgileri ihanetleri aldanışları ve binlerce güzellikleri şiirlerin en güzeli O'nadır bilirim bende de en güzeli O’dur her yıkılmışlıkta kaçmak isterim ya yine ondan yaralarımı saran yine İstanbul'dur bilirim kozmopolit yaşamlar insanlar ve bir o kadar da Anadolu kokar hani burada ağlarken gülen insanlar aşkların bile en güzeli bir başka bakar bir başka dokunur bir İstanbul dinlenir bir İstanbul öper gelir deniz ya O’nun gözleri mavidir duygularda sessiz ve sakin yeşilse hırcındır bilinir hani terk edilişler de gri de olur ya bazen İstanbul'dur bilirim gece şıkır şıkır yıkanır ya hani yapılır boğaz turları sevgi kaçamakları git git bitmez bir yığın pembelikleri morlukları bir günde zengin olur bir günde yok olursun hani şaşırtır sevindirir ağlatır kahkaha attırır ve her şey mümkündür hani İstanbul'dur bilirim bir başkadır sevdaları ayrılıkları mevsimleri insan kokulu yağmurları yaşayanları yaşananları bir değişik bir hoştur belki burada doğdum ondandır bir kış günü hani sabahın körü zatürreye giderken menenjitten dönmüşüm İstanbul ciğerlerime yapışmış belli kesiyorum yaşamı ve bölüyorum dilim dilim İstanbul hani gidiyorum-geliyorum tüketiyorum ve yine kokuyorum ten ten İstanbul İstanbul hani sonu yok bende büyütüyor ya beni İstanbul İstanbul hani İstanbul'umdur artık bilirim başka şehir almaz beni herkesin içinde bir istanbul'da var hani! Şule Aydemir
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul 'Teslimim'
baktığım gözlerde çapak içinde İstanbul teslimim usul usul kaldırdım ellerimi tetiktesin vurmada gör beni bir sen beni sen anlarsın karmaşalarımın uğursuz leş kuzgunları İstanbul’ um İstanbul teslim duy beni anlar dediklerim ihtişamın düşünce ateşleri ve kanlıdır kafesleri içimde açar ıhlamur kokulu ezik hasta fikirleri anason verip sarhoş ettikleri ah İstanbul senin kadar kalabalık senin kadar yalnız İstanbul’ um İstanbul teslim öldüğüm öldürdüğüm ‘ellerim’sin Şule Aydemir
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul Öper Beni
ayrılık bazen ilginçtir hak ediliş olağan gelir ya hak ettiğinde olamayanlar gariptir hüsran bir boğaziçi bir İstanbul etiler ya da bebek ne fark eder öper beni ürkek ve hassas silinir olağan tüm hak edişler döner burcu burcu hayaller hülya esire alır gerçeğe bakan güzleri bahar gelmiştir çoktan o an çift de tektir ten küçük bir titreme bile bozar büyüyü yıkılır, yıkılır da gider belli sevilen belirsizlere kalır aşkın tohumları hak edişler unutulur da gider ama yanlış ama doğru sevilen birkere sevilmiştir sefildir yaşam süründürür belli unuturum kaparım gözlerimi İstanbul öper beni ürkek ve hassas uzaklara yakın ve nazik bende düşünür beni yoktur kendi hiç acı kalmaz o an vardır siler geçmişi ve geleceği hoşça çekeriz birlikte kırılmaz mavilikleri Şule Aydemir
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan
Şu cümle küçüklüğümden kalmadır; –isyan etmek olmaz, kötüyü çağırırsın, sessizce kabullen.. İstanbul’ da yaşıyorum Türkiye‘ nin en büyük şehrinde ve bu cümleyi kurabilecek haddeye ulaştım. Vaziyetimiz, hani sık sık derler ya; -Allah kimseyi hastanelere düşürmesin… hallerinde. Benim dayanma sınırlarımın iflasın eşiğinde olma sebebi de bu. İki haftadır hastane yolları, testler ve tahlillerle telef olduk. Hele hasta olanın hallerini hiç anlatmayacağım. Bir soru sorduğunuzda doktorlar isterlerse zorla ağızlarından birkaç kelime çıkarıyorlar, o da ister anla ister anlama kısa cümlelerinden ibaret. Teşhis konulamıyor, yeniden ve yeniden başlanıyor her şeye. Her birim birbirlerine danışmadan, bağımsız rapor yazıyor. Bu kopukluk yüzünden yeniden ve yeniden yaşanıyor. Ağlar mısın güler misin? ! Yapacakları bilgisayarın iki tuşuna basıp isim yazarak bilgilere ulaşmak. Ve biz mekik dokuyoruz, beyin cerrahları, nöroloji, nükleer araştırma, dahiliye ve vs vs.. Sonuç tam bugün alınacak iken; doktorumuzun kayınvalidesi vefat etmiş ve kimse yerine bakamıyor denilerek yine ertelendi. Ben iyi bir şifacı olmalıyım, hasta olmayan hastaları görmeye dayanamıyorum, gerçeklerine zaman ayrılamıyorlar! Belki onları da ben ayıklarım-ayıltırım. Düzensizlik içinde düzen varmış gibi tüm hastanelerde. Lütfen eğer sevdikleriniz varsa,kötü günler için çok para biriktirin veya özel sağlık sigortası yaptırın ve yahut zengin biri olun! Hoş bunun içinde bir cevap var; ''Ne kadar paran olursa olsun ecel geldi mi! ...'' En azından sevdiğin insan telef olmaz, sinirlenmez ve sinirlenmezsin..O vakitlerinde insan; '' bana ne olursa olsun o acı çekmesin, sürünmesin'' diyor. Sevdiğin acı çekerken bir yerlerin acıyor. Dayanamıyorsun. Bir rivayete göre geçmiş yaşamlarımda doktor, hemşire, cerrah ve filozofmuşum. Bu enkarnasyonumda bunun bedelini mi ödüyorum ne dersiniz? ! Keşke demem ve demeyecek şekilde yaşamaya çalışırım ama KEŞKE, Avrupa standartlarına ilk önce insanca yaşamakta ve sağlıkta ulaşabilsek! Hastane köşeleri yerine sağlıklı, huzurlu, esenlikli gülümsemelerde sıkışıp kalın… *kalemi gönülden mürekkepli kadının günlüğünden 30.05.2005 İst. Şule Aydemir
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyi ki varsınız
Merhaba, Hayatımızda üç kişiyi asla değiştiremeyiz: Annemizi, babamız ve çocuğumuzu….Hepsinin acısı en ağrılısı..hepsinin sevigilerinin büyüklüğü gibi.. Dargın isek, af edelim, af dileyelim. Değilsek koşup kocaman sevgimizle sarmaş dolaş bir gün daha geçirelim..Bunun için illaki tescilli bir gün olması gerekmiyor, ama iletişimde aramızı daha da kuvetlendirmek için bir fırsat, bir neden… En son ne zaman oturup birlikte konuştuğumuzu ya da ne zaman bir paylaşımda bulunduğumuzu düşünelim…Bu günden bir daha olmayacak aynı benden bir tane daha olmadığı gibi… Bu akşam Antalya ‘ya gidiyorum yine. Yarın buralarda olup internete giremeyeceğimden dolayı şimdiden bütün babaların, tüm bayanların, bayların babalarının, baba adaylarının, babalar gününü kutluyorum …. Sımsıcak güven duygusu taşıyan babalarımızın sımsıcak kucakları olmasa ne yapardık! İyi ki varsınız…‘’Cancemrem’’ babama ithaf ettiğim şiiri tüm babalara ve baba adaylarına armağan etmek istiyorum ….Sizleri seviyorum… Dününüz bu gününüzü hep kıskansın ) Sevgiyle, esen kalın daima, Şule Aydemir Dağ 'CanCemremsin' -Ey dünyamın en yalçın dağı çiçeklere bezeli adımı koyduğun ‘CanCemrem’ -ah içim kaynar ateşim akar fikri yakar işittim de bakamadım yaralım delik deşik etmişler sırtını düşünürüm kesilir nefesim sen gibi su toplar gözlerim karasu bulutlarını tutup öpmek öperek yok etmek isterim ve yüzümü sürmek delice kırağı düşmüş çimenlerine yamacına almadığın yaban otlarına beslemediğin dikenler adına yaşanacak çok baharlar var daha kuzey yıldızına sessizce nice nisanlar diledim öyle bir ilk öyle bir sessiz –ahh demişsin ki ayaklanır yuvamın güvercinleri kanatlarında koca denizler damla damla düşerler kursağımda tüm dizeler anlatırdın ‘CemreCanım’ çoban yıldızından hikayeler: -bir başka olur çoban çocukları ölmesin diye göçmen kuşlar misketlerinden vazgeçtiler şah damarımda çoban çocukları ve ben bir inat çoban çakmağı daha nelerden dahası kavalları baba yadigarı sisli bir kasım şimdi taslağındayız hayatın goncada çiğ tanesinde ölüm ölürüm de kapamam gözlerimi Şule Aydemir
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kabil Nokta
sanırdım sevgi en ilahi balat aşklara yazılan sunaklar kadar tutkulardan sıcak yanılırdım ellerimi uzatırdım dokunamadığım bilince tırnaklarımı sökerdi ayıklık özlemin bıçak sırtlarına atinamı vururdum sımsıcak yüreğimin dalgakıranı sem sevgin buzul keserdi susardım çatlardı dudaklarım kanardım aşık olurdum dağlar kadar severdim ve evren kadar barhana gözlerimde görebildiklerim dağlar içime sığdırabildiklerim barhana gibi bir evren nasılsa panorama kendimde bir ona ondaki sevdaya bulunamadı kabil nokta Şule Aydemir
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|