![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Tarih
bir sonbahar ekim akşamı dökülür eski yapraklar bir bir ağır bir yolcu eski bir gemidedir acımasızca bu günlere gelir zihni şuleden yakar geçer ardından dinginlik belirir Şule Aydemir
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Tekrar Yol Ağzı
tozlanmış uykulu hayallere yazıldı yüreklerin sesi şiirler hatta şarkılar kesti gelincik dudakları iç sızısı bıraktı kapıları kapandı aralıklarda elleri parçalandı bildik hikaye yazılırken silinen şimdi daha da keskin incelen sayfa ah öyle son ki! değişmeyen kişilerin değiştiği tekrar yol ağzı aynı hikaye kimse papatyalı patikayı seçmedi Şule Aydemir
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Telefon Tuşlarında Sevda
söylemek istedikleri beyninde ve sevda birkaç telefon tuşunun ötesinde gurur kelepçesini vurmuş parmaklarının ucuna çıkmayan sessinin bilinen aynı nakaratı dilinde aynı bitmeyen istekli yaralı şarkı tepede martılar uçuşur gagalarında zamanın rüzgar çarkı çocukluğu da düşüp ağlar avuçlarında kalır serçelerin kanatları misketlerini dağıtır gençliğine kabullenemez iki adım ötesinde ağlar kadınlığı çocukta değildir arsızca söyler gençliği yaşlılığı zamanın kıymetini ipekten biçer çabuk olsun ister sevdası yapışır telefonun tuşlarına tutup kadınlığını saçlarından gururunu çocukluğuna vurdurur çocukluğunda _______________-alo _________________kelebekler _______________________‘eflatun’ Şule Aydemir
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Teselli Başarı
en büyük başarı doğmakla başladı şimdi bu yaşta olmak mesela bakıyorum ya kendime hala nefes alıyorum hani yaşamın amacı olması gereken ben kaybolmamıştır umarım yaşanmak istenenler atılıyorum yine gönlüm yaz ortasında hazan ağzına kadar dolu ya acılarım sahilde çocuklar oynuyor kum yürekli kum dehasını şiirler uğurlarken hani başarı yine karanlığı yardı düştüm beni tanımadığım sevgiler sardı kemiklerim kırılmıştı sonuncuda aksamam ki ondan oda kaynar sevgiler gibi başarı ki yüreği yeniden sardı Şule Aydemir
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Titreyenler
kalemimin uçunda titreyen isme gelmez duygular resmi yapılmalı kolayından gülen ayva ağlayan nar tüm dünya rüyalarını sığdırmalı bir yağmur damlasına akıtmalı ruhun toprağına hissetmeyi teninden iliklerine ve son durak yalansız gözler tapınaktan çıkmış deri değiştirmiş huzurlar taksın suratıma gülümseyen yarınlar dudaklara parmak uçlarında tutkunun şerbetleri ibrişim saç telleri sevgi alev bulutları kalemimin uçunda titreyen isme gelmez duygular belki resmi yapılmalı kolayından açan son çiçeği yakalamalı herkesin kılıfı gönlün yakasına takmalı parçalar bütün olmalı ayıklanıp aşılanmalı kırılan kuruyan duygunun dalları gizem parçalarda tek tek toplanmalı zafer tamamlamak adına vazgeçmek terk etmek için sürünmek ise yeni kalkışlara cennet cehennemdir düşünceler yan kavrul ve don durmadan yaşam mı düşündükçe var olan zihnin güçlü olduğu yerde yaşlı duygular var gönülde yenilenmek genç hisselere oluru olmazı beklemek ki yetişmek nefes almak hücrelerinle kalemimin uçunda titreyen isme gelmez duygular doğur-öldür ağlat-güldür ister yaz ister yazma Şule Aydemir
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Topla Sevgini
toplayamazsın sevgiyi bir yere aynan yoksa içimden sökemedikleri bir sen kaldın ki bu kadar zor muydu sevmek beni çift şeritli yollarda gölgelerin adı yok bir bilemediler beni ezilenlerin izi çok yere düşmüş kelimeleri tut sen kaldır dedikleri başta bir cennet verdikleri kehribar sarısı yalnızlık sonrası cehennemin kendisi ah öyle ki yoksa aynan toplayamazsın bir yere sevgini bir tek seni içimden sökemediler gitti _______________ayna (!) __________________nerdeysen __________________________çık ____________________________ortaya Şule Aydemir
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Toprağa Verdik Sevgimizi
daha yeni yani dün kendi ellerimizle verdik toprağa sevgimizi içime birgün önce ateşi düşmüştü doğmuştu besbelli benden selam olsun kalanlara yeter ki sağ olsun kalanlarda henüz körpecikti bahardı filizdi küçücüktü yaşamı yaşayarak öğrenecekti ilmek ilmek aşkı öğrenecekti mesela ihaneti ve terk etmeyi büyüyecekti gencecikti öldü de gitti ne yazık ki heyecanlarda yaşamaya yetmedi yüreği 'daha dün toprağa verdik sevgimizi' Şule Aydemir
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uğursuzmuş
işitende yaşam baykuşlar ötünce uğursuzmuş ben bilmem baykuşlar çığlık çığlığa anlamam ki ben neden duymam Şule Aydemir
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uyandırdı Ninni
yaşadığına minnettardı gece ısıtıyordu kemiklerini üşüttü güneşin yağmuru isimsiz şiirler ninnisi kırıldı ayna bulundu kayıp parça Şule Aydemir
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uyandırın
gök gri yer gri oysa ne çok severdim o rengi denize sordum mavi nereye gitti dedi -fırtına duruldu rüzgar terk etti deniz ininde gri bahara sordum nerede renk renk çiçeklerin ses vermedi o da çoktan geçmişti yaz ortası hazan sonu olur muydu toprak ölümlüleri sarmış katmış kendine renk kemikleşmiş gri gri gri gri yeter getirin ey bencillikler şu siyah-beyazı dürtün uyandırın beni Şule Aydemir
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|