![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yalnızlık..
Güneşin gurubu ufku sararken, Kara bulut gibi çöker yalnızlık. Akşamın loşluğu cama vururken, Canımı tenimden söker yalnızlık. Avutmaz sevdamı ne lale ne gül, Açmaz kucağını menekşe sümbül, Halimi anlamaz şu dertli bülbül, Gözümden inciler döker yalnızlık. Maziyi andıkça yanar yüreğim, Resmine baktıkça kanar yüreğim, Işıklar söndükçe söner yüreğim, Acı tohumunu eker yalnızlık. Hazin tükenişim kanıma işler, Yakamı bırakmaz hayaller düşler, Döşümün solunda bir sancı başlar, Belimi ikiye büker yalnızlık. Karanlık abanır çığ gibi iner, Anılar toplanır omzuma biner, Ruhumun koyuna bir korku siner, Keyfince seyrime bakar yalnızlık. Muhteşem bir dünya, muhteşem sanat, Bir zerre içinde gizli kâinat, Yağmurda bereket rüzgârda kanat, Aklımı varlığa takar yalnızlık. Şu benim yıldızım usulca kayan, Haykırsam sesimi çıkar mı duyan, Halim bir Allah’a bir bana ayan, İçimi kor gibi yakar yalnızlık. Bir yanımda kalem bir yanda kâğıt, Önümde dizeler dilimde ağıt, Dağıt diyor gönlüm keyfince dağıt, Dört duvar içinde sıkar yalnızlık. Nihat Gülle
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yalnızlıklar ülkesi...
Bir yalnızlıklar ülkesi kimsesiz yüreğim Örümcek ağlarını örmüş gülmeyen kaderim Sürüklenir bir meçhule hayatla boğuşan gemim Ecel terleri döker sevgi dolu gönlüm Aha yere batasıca ayrılık bumuydu istediğin Umut çiçeklerimi soldurdu her olumsuz dileğin Aşk yağmurundan kaçarken doluya tutuldu benliğin Gülleri açmadan soldu içimizde sevda bahçemizi Yorgun bir savaşçı gibiyim bilemezsin Spartaküs misali tükendi özgürlük hayallerim Sana kavuşmadan ölürsem açık gidecek gözlerim Bir aşk fırtınasında kaybolmuş kimsesiz,yalnız biriyim Nihat Gülle
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yalvar Kul Allaha Seher Vaktinde...
HAKİKAT NAMAZI Sabah namazına hazır olanlar Onlardır Ef’ali Hakka verenler Fail Haktır diye huzur ederler Yalvar kul Allaha seher vaktinde, Yalvar kul Allaha beher vaktinde Öğlen namazını kılan mü’minler Her sıfatı Hakka nispet ederler Her nazar Mevsuf’u şuhut ederler Yalvar kul Allaha seher vaktinde, Yalvar kul Allaha beher vaktinde Akşam namazını imamla kılan Onlardır Allah’ı hem zahir gören Hak söyler ENEL HAK kulun dilinden Yalvar kul Allaha seher vaktinde, Yalvar kul Allaha beher vaktinde Yatsı namazında eyle sen huzur Muhammed yüzünden Hak olur zahir Hak batın ile halk olur zahir Yalvar kul Allaha seher vaktinde, Yalvar kul Allaha beher vaktinde Selat-ı vitiri kılan muhakkak Evvel,ahir,zahir,batın olur Hak Kalmaz şirkin abid mabud olur Hak Yalvar kul Allaha seher vaktinde, Yalvar kul Allaha beher vaktinde Teheccüd namazı farz değil sana Yetim malıdır yakar baştan ayağa Kalmaz şirkin olur abid mabud Hak Teberrüken kılar Fehmi yok haşa Nihat Gülle
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yan Garip gönlüm....
Dost iline kalktı nice kervanlar Hayran oldu Hakkı bir kez görenler Aşkın ummanında yüzer gemiler Sende dal deryaya,yüz garip gönlüm Hakkın izinde yürür can kafilesi Aldatmasın seni nefsin hiylesi Ölmeden bitermi gurbet çilesi Sende geç gurbetten,gül garip gönlüm Aşkın ummanında inciler ara Sevdasız gönülde bulunma yara Bağdat bulunurmuş hep sora sora Sende pahasız inciyi bul garip gönlüm Seher vakti gelir yarin kokusu Burcu burcu açmış gülü nergisi Sende ezelden var Hakkın tutkusu Sende aşk ile candan geç garip gönlüm Rahmani kalmadı serde sabrım kararım Neresinden dönsen kardır zararın Mihnet altında yaşama budur yararın Sende bu sırra er,yan garip gönlüm Nihat Gülle
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yanarım..
Ne kadere sitemkarım Ne feleğe isyankarım Ne ölümlerden korkarım Sensiz ömrüme yanarım Ne günahla bulanırım Ne sevapla avunurum Ne aşkımla övünürüm Yalnız geçen ömre yanarım Ne sefahat içindeyim Ne şefaat dilenirim Ne kuldan kulluk beklerim Ayrı geçen ömre yanarım Ne bir sevgi yoksuluyum Ne bir şöhret tutkunuyum Ne şehvetin tutsağıyım Aşksız geçen ömre yanarım Ne zevklerin sarhoşuyum Ne bir sokak berduşuyum Ne kahpeler yoldaşıyım Garip geçen ömre yanarım Ne bir gönül hırsızıyım Ne bir sevgi arsızıyım Ne aşksızım ne yarsızım Mahzun geçen ömre yanarım Ne bir servet avcısıyım Ne namertler muhtacıyım Ne gecenin yargıcıyım Tutsak geçen ömre yanarım Ne fakirlerin acıyım Ne kin nefret ağacıyım Ne zalime duacıyım Masum geçen ömre yanarım Ne talih kısmete güvenirim Ne şans ile avunurum Ne fala,yıldıza bakarım Boşa geçen ömre yanarım Yanarım yanarım,kül olsamda yanarım Gönlüme candan bir dost bir sevgili ararım Nihat Gülle
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaşıyorsun Ya Muhammed..
Önce senin nurun yaratıldı adem nebi yok iken Ademdede görünen sensin Ya Resulallah Nurun ile donandı yer-gök onsekizbinalem İki cihan serveri sensin ya Resulallah Adın adıyla birlikte yazıldı be'de noktaydın sen Levlake Levlak sultanı sensin ya Muhammed Aşk şarabın içenler geçti can ile tenden Aşıkların can özü sensin ya Resulallah Bilinmek sırrının aynasıydı pak kalbin Cebrail geçemedi sidretül müntehadan Refik-i aladasın ötesi yok bu makamdan Alemlere rahmetsin,cansın ya Resulallah Fakr-i fahri sultanısın,alemlerin şahısın Cihanda nice şahlar gelse hepsinin padişahısın Kimsesiz gariplerin,gönlündeki ahısın Ahir zaman peygamberi sensin ya Resulallah Seninle gark oldu nur'a,gönül kal'em Sen olmasan var olmaz,zulmette kalırdı adem Seninle dönüyor,aşk ile onsekizbin alem Sen ölmedin ölemezsin,yaşıyorsun ya Resulallah Gerçek aşkın kabesiydin ezelden Şefaat hakkındır,ümmetin bekler senden Şefkat kanatlarınla korunur cümle benden Din gününü bekleyen sensin ya Resulallah Aşkının nefhasıyla dirildi cümle canlar Aşk sırrına eremez seni tanımayanlar Öldü sanır seni hiç anlamayanlar Aşıkların gönlünde yaşıyorsun ya Muhammed Gelmesedin aleme yaratılmazdı cihan Gözümüzde tütüyor senin aşkın hem sevdan Seni unuturmu hiç aşkınla dolan Senin baktığın bahçede olmaz hazan Güllerin efendisi sensin ya Resulallah Rahmani,yoluna eyler can feda Kapında hem kuldur,eli bağlı bir geda Sensiz tarumar olur alem,bir anda Cennetin efendisi sensin ya Resulallah Nihat Gülle
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yiğidim,Askerim Şehit mi Düştün... Nihat Gülle
Sarı meçlim nerelere kayboldun Hayalmiydin bir görünüp yok oldun Gül dudaklım nasıl açmadan soldun Yiğidim askerim şehit mi düştün Nihat Gülle
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yokluğunda Öldüm...
Ben ölmezdim de, Senin gözlerin vurdu beni, Bilemedim nasıl vuruldum, Bir gözlerin oldum, gözlerim sen oldun Bilemedim nasıl vuruldum, Ben ölmezdim de, Senin sözlerin vurdu beni, En zehirli yılanların, Karadulların, zehrine eşti sözlerin, Felçliydim, dilsizdim, yatalaktım, Sana öyle tutsaktım, Ben ölmezdim de, Yokluğun öldürdü beni, Ne gözlerinin açtığı yaralar, Ne felç eden sözlerin, Gidişin var ya ardına bakmadan, Vefasız gidişin, Adım adım, gittin... Yavaş yavaş Adım adım öldüm, Belki dönersin diye Kaç kez dirildim, kaç kez gömüldüm... Dönmedin, Ben ölmezdim dönseydin... Yokluğun öldürdü beni... Nihat Gülle
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yollarına güller ektim..
Bir güzele aşık oldum,vuruldum Aşkıyla mecnuna,deliye döndüm Yollarına gönlümün güllerini ektim Aşkıyla kendimden geçtim Geçti ömrüm gülemedim Bir gül kadar yaşamadım Nice gül bahçesi gördüm Sen gibi gül bulamadım Kendimle dost olamadım Yar yolunda ölemedim Dünya zından göremedim Aşk sırrını çözemedim Kaf dağını aşamadım Yar ile söyleşemedim Anka olup uçamadım Dağlar yüce geçemedim Gönül dağın aşamadım Sular gibi coşamadım Yollar uzak koşamadım Ayrıldım kavuşamadım Saray,konak yapamadım Sultan olup yaşamadım Gül yüzüne doyamadım Aşkına hiç kanamadım Nihat Gülle
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yolun Sonu Gözüküyor...
Karanlık sardı dünyayı Ahlar inletti semayı Kirlettik canım doğayı Yolun sonu gözüküyor Kur'an çekilmiş göklere Din vicdan hak getire Ar namus kalktı raflara Yolun sonu gözüküyor Seller gibi kan akıttık Sevgi değil nefret ektik Masumları hep ağlattık Yolun sonu gözüküyor Zulmet yağıyor yerlere Kan kusturduk gariplere Zehir döktük derelere Yolun sonu gözüküyor Göğün kalkanı delindi Buzullar bir bir eridi Yeryüzü bir çöle döndü Yolun sonu gözüküyor Depremler durmak bilmiyor Dalgalar insan yutuyor Hak bizi hep uyarıyor Yolun sonu gözüküyor Haya perdesini deldik Şeref libasını yırttık Hakkı hakikati örttük Yolun sonu gözüküyor Volkanlar hep indifada Kanlı savaşlar kapıda Kurt kuş bile hep feryatta Yolun sonu gözüküyor Rahmani gafletten uyan Dayan yalnız Hakka dayan Meş'um sona sende inan Yolun sonu gözüküyor Nihat Gülle
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|