![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ashab-ı Kehf...
Kuranda bile geçer, yedi uyurlarız biz Ashab-ı Kehf adımız Tarsusta mağaramız Efsane,masal değil hakikat yaşadığımız Hakkın kalasına sığınmıştık hepimiz Zulmetten nura,küfür karanlığından iman ışığına Zalim sultandan sığınmıştık yalnızca Hakka Girmiştik bilmeden zaman mağarasına Hak Teala yolunda can vermiştik biz Uyuduk asırlar boyunca melekler çevirdi bizi Kıtmir dahi uyudu mağaranın ağzında Taktir-i ilahi uyandırdı süre dolduğunda Hak Teala diledi hayata geri döndük hepimiz Bizi kimse tanımadı,sevenlerimiz hep ölmüş Yaşadığımız devirden kimse sağ kalmamış Zalim Dakyanus ölmüş,kentleri yerle bir olmuş Hak Tealanın gücünü ibretle seyrettik hepimiz Tayyuş,Debernuş Mekselina ne farkeder adımız Hepimiz inanmıştık Hak rızasıydı muradımız İmparator şaşırdı,sordu tek tek hatrımız Hak Teala diledi yeniden can verdik hepimiz Kıyamete kadar uyumamız emredildi Uyanıp Mehdi Resule asker olur kehf ehli Biz Hakkın ordusuna kayıt olduk ezeli Hak Teala kutlu kıldı şanımız Kıtmir dahi bizimle cennettedir ebedi Biz hakka gönül vermiş yiğitleriz sermedi Aşk sırrına erenler ölmeden canlar verdi Hak Teala adımıza ashab-ı kehf dedi Nihat Gülle
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşığınım Ya Muhammet...
Aşığınım ya Muhammet,aşkın yok ki sureti Ahadiyyet vahdettki siret'i Vahidiyyet kesretteki serveti Süphan Allah varlığını nur etmiş Ayran içinde yağ misali Adem-i safidir Muhammedi nurun ilk hali Mim sırrı Hakkın tecelli-i kemali Süphan Allah varlığını nur etmiş Perde hicap olurmu dostla dost arasında La yı kaldır gayri kalmaz arada Odur nurun menba-ı zahirde ve mana da Süphan Allah varlığını nur etmiş Ne kevn-i mekanda,ne vakt-i zemanda Onsuz dönmez felekler,dönmez devranda Muhammedi nur olmasa kalmaz cihande Süphan Allah varlığını nur etmiş Ne melek-i mukarrep nede nebi-i mürsel giremez huzura Elif Allah,Mim Muhammet La yokluktur aslında Tedbil-i kıyafet gezer padişahtır özünde Süphan Allah varlığını nur etmiş Rahmani gel bu sırrı nadana verme yeter Muhammed'in aşkı cihana bedel Muhammed'in cübbesinden Hak başın göster Süphan Allah varlığını nur etmiş Nihat Gülle
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşık oldum pembe güle
Aşık oldum pembe güle Uykuları verdim yele Sarardım günden güne Geldi geçti güzel ömrüm Aşık oldum beyaz güle Neşe doldum günden güne Gah ağlaya gahi güle Geldi geçti güzel ömrüm Aşık oldum sarı güle Mecnun oldum günden güne Bayıldım o gül benzine Geldi geçti güzel ömrüm Aşık oldum ala güle Hasret çektim günden güne Döndüm yanık bir bülbüle Geldi geçti güzel ömrüm Aşık oldum tebriz gülüne Hayran oldum gül tenine Gelemedim hiç kendime Geldi geçti güzel ömrüm Nihat Gülle
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşıklar Dergahına Kulluğa Geldim
Aşıklar dergahına Kulluğa geldim Vasıl olmak için sultana geldim Aşık oldum cemaline canım efendim Gönlümün içinde sultan efendim (Can Muhammedim) Bahrine daldım hayrette kaldım Fail Allahtır deyip derse başladım Efendim Hasan’dan hem ilham aldım Aşık oldum cemaline canım efendim Gönlümün içinde sultan efendim (Can Muhammedim) A’malar nurundan feyiz alamaz Elinden nuş etmeyen Hakkı bulamaz Suret nakşın ile menzil alamaz Aşık oldum cemaline canım efendim Gönlümün içinde sultan efendim (Can Muhammedim) “Kul in küntüm tuhibbun “kur’an buyurdu Kamil mürşide uyan yolun doğrulttu Şefi-ül mürebbim himmet buyurdu Aşık oldum cemaline canım efendim Gönlümün içinde sultan efendim (Can Muhammedim) Seyreyledim anı zat-ı sıfattan Anladım mananı külli men aleyha fan Melamet’i aldım şeyhim Has’andan Aşık oldum cemaline canım efendim Gönlümün içinde sultan efendim (Can Muhammedim) Nihat Gülle
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşıkların Kaderi
Aşıklar teslim olmuştur yüce taktire Huzurda olanda bulunmaz irade Kader rüzgarı şişirmiştir yelkenlerini Taktire vermişlerdir tüm dileklerini Kader bir emr-i Hak ondan kaçılmaz Aslanın önünden ceylan kaçamaz Bu bir sırdır her yiğide açılmaz Aşk zinciri vurulan gayre bakamaz Yazılmış yazımız kırılmış kalem Ferman yüce yerden Vallah-u Alem Elif lam Mim sırrımız kutludur elem Taktir-i ilahiye teslim olduk gönülden Aşk kemendi vurulmuş boynumuza ezelde Seve seve gideriz biz Rabbimize Gerçek aşık olanlar mahremdir halimize Aşk kervanı kalkıyor ebedi menzilimize Her seven sevdiğine kavuşmak ister Gerçek aşık isen senedin göster Her nehir deryaya akıp gider Taktire teslim olan huzura erer Mut-u kable sırrına agah olmuşuz İhtiyar-ı mevtiz sefa bulmuşuz Hakkın rızasına boyun vermişiz Biz kaderi Hakkın emri bilmişiz Nihat Gülle
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk-ı İlahi...
Her gönülden koptu bin feryad-ı vaveylay-ı aşk Arz-ı didar eyleyince dilber-i ra'nay-ı aşk Sığmamışken kainata zübde-i manay-ı aşk Sakladı bir ney içinde anı mevlanay-ı aşk Halk-ı havva dan garaz talim-i ders-i aşk imiş, Böyle tefsir etti aşkı adem-i danay-ı aşk, Bürka açmazdı,el atmazdı cenab-ı Yusuf'a Olmasaydı aşk ile sekran eğer Zelhay-ı aşk Kabe- Kavseyn içre ancak aşk idi asl ul meram, Buna şahit 'fetedella' ile 'maevha'-yı aşk Alem efruz olmak içün nur-i vech-i Ahmedi, Vech-i mutlaktan nikabın açtı ol hüsnay-ı aşk, Ya Muhammded devreder aşkınla eflaü zemin, Halk olundu aşkın ile cenet-ül mevay-ı aşk, Bir nigah-ı iltifat et müzniban-ı ümmete, Südde-i pakinde inler bir nice şeyday-ı aşk Beste-i kayd-ı cünün eyler bütün ehli dili, Sanezan oldukça böyle türra-i leylay-ı aşk Lafz- İllallah'a mirat eyle Ya Rab kalbimi Ehl-i tevhide yeter bir la ve bir illa-i aşk Şefkatiyle yandırır bin hanede şem-i hüda, Şiddetiyle hanumanlar söndürür bağzay-ı aşk Şeyh fani gibi bir ruşendil'e peyrev olup, Ben dahi oldum ferida bülbül-i güyay-ı aşk İzzet-ü ikbal-i dünyaya tenezzül eylemem, İlticagahımdır ancak kabe-i ulyay-ı aşk Nihat Gülle
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Mahkumu
Aşka mahkum edilen Bir gün olsun gülmezmi Deryaya karışan damla Umman olup taşmazmı Aşk oduyla yananı Yüce mevla görmezmi Deryaları dökseler Aşk ateşi sönmezmi Aşk kalemle yazılmaz Suda izler kalır mı Binlerce tedbir alsan Kader hiç değişmezmi Aşk okuyla vurulan Acısını duymazmı Aslan önünden kaçan Pençeden kurtulmazmı Aşk ummanı derindir Dalgıç sudan korkmazmı Canı başı terkeden Sorgu hesap görmezmi Nihat Gülle
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Sırrı..
Ne zaman çözülecek bu aşkın sırrı Hiç bitmiyor cefası,gözyaşı hatırası Yokmu bu bahasız inciden Satın alan birisi? Bir meçhuller alemi bu alemin ötesi Nice kervanlar geçti,konup göçtü nicesi Yokmu bu garip yoldan Geri dönen birisi Bir denizdir bu hayat,keder dolu neş'esi Kalbe vuran her dalga sonsuzluğun nefesi Yokmu bu aşkın sırrını Açıp,çözen birisi Mızrab'a vur gönül sazı inlesin Aşk şarkımız ömür boyu söylensin Yokmu,yokmu aşk yarasına Deva bulan birisi Nihat Gülle
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk yarası güle benzer....
Güle benzer güle benzer Yar açılmış güle benzer Aşıklar el ele gezer Gülle yatan güle benzer Çöle benzer çöle benzer Yar gülüşün güle benzer Güzel seven candan bezer Gül yanağı lale benzer Sele benzer sele benzer Aşk coşkun bir sele benzer Mevlam sevdiğini bezer Gül dudağı güle benzer Kora benzer kora benzer Aşk yanan bir kora benzer Güzel,canım seni özler Gül koklayan güle benzer Gül bubiği güle benzer Tomurcuğu gönle benzer Aşıklar güzeli sezer Aşk yarası güle benzer Aşk sevda bir güle benzer Bakılan gül cana benzer Aşıklar güzeli sever Gül sevmeyen ele benzer Nihat Gülle
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk Yemini...
Masama düşen altın sarısı yapraklar Hayalimde uçuşan anılar göçmen kuşlar misali Bilmiyorum kaç mevsim girdi aramıza Ama sen öylesine işlemişsinki ruhuma Beklemek ve ümit meşgalem Sevdan benim en tatlı gıdam Yıllar yılı oyalasada beni Geri dönmesen de kollarıma bir daha En karanlık *******de ışığını Seher yelinde kokunu arayacağım İnan aşkım yemin senden başkasını sevmeyeceğim Beni sevdiğin müddetçe senden vazgeçmeyeceğim Belki turnalardan selamını alacağım Her postacı gelişinde mektubunu bekleyeceğim Yağmur sonrası bir toprak kokusunda Dalgaların ayrılık ayrılık diye sahile vuruşunda Her kapım çalışında yüreğim çarpacak sensin diye Martıların yanık çığlıkları hep seni hatırlatacak sevgilim Tüm güzellerde senin rengini arayacak sevdalı gözlerim Seni eşsiz bir hazine gibi kalbimde saklayacağım İnan bana aşkım mahşerde bile hep seni arayacağım Ölsem de elimde bir demet gül seni bekleyeceğim.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|