![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yok ki Ortada
Darılışımdan beri gözleri nemli Yüzünde elem var, biraz da sitemli Bırakıp gitsem mi acaba temelli Bu kararı verecek yok ki ortada. Ayrılmak için hiç sebep yok aslında Bir buselik anda olur her şey tamam Bir gülücük bir kıpırdanış yeter de Bu adımı atacak yok ki ortada. Tüm sevgilerde vardır bu dargınlıklar Tutacak el, konuşacak sözler gerek Böylece yok olur bütün kırgınlıklar Bu eller ve de sözler yok ki ortada. Yeter artık bir karara varmalıyız Her gün yeniden ölüp dirilmektense Ya barışmalı yada ayrılmalıyız Bunları kabul eden yok ki ortada. Hep işaret bekledik birbirimizden Böyle böyle tükenip gittik sonunda Birleşmek yerine ayrıldık biz bizden Şimdi cenazemizdir duran ortada. Kemal Çakır
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yetsin Artık
Bana yaptığın bu zulüm yetsin artık Neyin varsa dök ortaya saklamadan Bilemedin hiç kıymetimi çok yazık Çeker giderim arkama da bakmadan Bir zamanlar ne kadar sevmiştim seni Her şeyimde sen rüyamda hayalimde Başka bir aşktı yoktu daha ötesi Şimdilerde hiç bir şeysin şu gönlümde Kemal Çakır
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoksun Hiç Bir Şeyde
Hani bahar geldiğinde coşar ya tüm Tabiat İşte öyle coşku doluyum ben de. Hiç kıpırdanma görmüyorum sende Heyhat! Küsmüş gibisin, yoksun hiç bir şeyde. Kemal Çakır
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzünü Gece İle Kapattım
Yüzünü gece ile kapattım Seni kimse görmesin diye; Bizim oraların karanlık *******i ile. Sakın korkma! O kadar da insafsız değilim be güzelim Başını kaldır da şöyle bir bak Etrafını onca yıldızla donattım. Sen: Çorak tarlalarımın, Susuz yazlarımın tatlı belası, Dayanılmaz hasretisin. Sen: Kurumuş, çatlamış toprağımda Yeşeren tek filizsin. Gizli -gizli diktim gönül bahçeme seni, Çatlamış dudaklarımla verdim suyunu; Boy atıyorsun her geçen saniye Servi boylu serviler misali. Ama kızma ne olur Yüzünü gece ile kapattım diye! Çünkü çok sevdim, Başkası görsün istemedim seni. Sen değiştirdin gönlümün Köyümle özdeş kaderini. Nasırlı ellerim, çatlamış dudaklarımla Ölesiye sevdim seni. Ekin tarlalarında orak biçerken, Harman yerlerinde tozla toprakla; Ay ışığında, sabah ezanında Acı ile inleyen kağnı sesleriyle sevdim seni. Sen hiç kimseye benzemezsin; Ne Ayşe' ye, ne Emine' ye, ne de Kezban' a. Bir başka öter senin bahçende Tarla Kuşları, Acı bir köpek uluması sanki yalnızlığın Korku verir, kötü bir haber duyacakmışım gibi *******de üstüme çöken kabus misali. Nasırlı ellerim, çatlamış dudaklarımla seni! Seni niye bu kadar çok sevmişim? Bir başkadır bizim oralarda gece, Yıldızları seyre dalarsın saatlerce Şehrin gürültüsünden, Kokuşmuşluğundan uzak; Mutsuz insanların mutsuzluğunu Görmeden, duymadan, Kare -kare, hece- hece. Başını kaldır da şöyle bir bak Ay ne kadar parlak, Sanki seni kıskanır gibi. Ya şu Çoban Yıldızı? Gözlerinden bir ışıltı *******i. İşte bak! Yavaş yavaş başladı Saçlarında poyraz esintisi. Hepsi bu kadar değil be güzelim Dinle, dinle bak; Bunlar da baykuş ve böcek sesleri. İşte bunlar alıp götürürler Sana hasretliğimi, Ekmeğimi taştan çıkarırken döktüğüm Ecel terlerimi. Elektrik yoktur bizim oralarda, Bu yüzden Ay ışığında aydınlanırız Sokaklarda, tarlalarda, harman yerlerinde *******i. Şimdilerde sen varsın, Gönlüme öylesine doğdun ki; Tepeden tırnağa aydınlandı Her yer senin sevginle. Artık kötü hiçbir şey görmüyor Ve duymuyorum inanki. Çünkü sen benimlesin bundan böyle Hem gündüz hem de *******i. Nasırlı ellerim, çatlamış dudaklarımla seni! Seni niye bu kadar çok sevmişim? Kemal çakır
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Z i r v e
Zirveye: Bakmak cesaret, Çıkmak bilgi/beceri, Kalmak basiret, İnmek ise tevazu İ s t e r. Kemal Çakır
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zafer
Güçlükleri yenmek gerek Üzerine giderek olanca güçle Pes etmek de ne demek Zaferi yaşamak varken öğünçle. Kemal Çakır
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman
İnan bana güzelim; Sensiz olduğum her an Akıp gidiyor gözlerimde zaman. Ne kadar derine nakşetmiş de olsam seni Yılların acımasızlığında Unutulup gidiyor hatıran. Kemal Çakır
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman Üzerine Düşünceler
- I - Belki her şeyimiz olabilir ama, Zamanımız asla. Çünkü ne üreteni, ne de satanı var Ortada hala. - II - Zamanın ne eskisi, ne de Yenisi vardır. Zaman her zaman yenidir. Eski olan: Ya bizim yaşantımız, Ya da ürettiklerimizin Sonradan ilkel görülmesidir. - III - Zaman, hiç bir zaman akıp gitmez, O hep yerindedir. Akıp gidenler(her ne ise): Yaşanan zamanı terkedenlerdir. Kemal Çakır
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor
Yılan sırtınta yolculuk Akrep kuyruğunda öfke Balık karnında özlem Bulutlarda sevgilerim. Kemal Çakır
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zümrüt Vadide Göl
Zümrüt Vadide Göl Gözlerin, zümrüt vadide bir göl sanki Derinliğine bakınca boğuluyor gözlerim Anlatmak öylesine zor, öylesine zor ki! Ne desem yetersiz, acze düştü sözlerim. Yeşili hiç böylesi derin görmedim ben Ruhlara vadiler dolusu huzur sunuyor Duyguları arınıyor, hazla doluyor beden Hayalimize, düşümüze hep o giriyor. Gözlerin zümrüt vadide bir göl sanki Her an gizli gizli dalıp, yüzesim geliyor Öylesine yeşil ve parlak duruyorlar ki Zümrüt diye bir gün çalasım geliyor. Kemal Çakır
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|