![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şu yediğim kuru ekmek
Düğümlenirken boğazımda Gülme Namerde muhtaç ettim diye Gülüşün yarısı boşa gider.. Peşin sıra süründür amma Vurma beni! Ucuz bir şairim Kurşunun boşa gider. Sevmeyip dudak büksen Kaldırıp yere vursan Garibin biriyim Gücünün yarısı boşa gider.. Sevinme! Sevdanla eridim diye Acı patlıcanı kırağı çalmaz Sevincin boşa gider.. Gönlümü, sevdamI çalsan da Ruhumu bedenimden ayırsan da Kalemimi alamazsın Gayretin boşa gider.. Bu kadar havalı Bu kadar umursuz olma Sevdamla boğarım hırsını kibirini Zalimliğin boşa gider...
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
HER ŞEY SEVENLER İÇİN
Sen benim her şeyimsin Ben senin hiçbir şeyin Benim her şeyim var Senin hiçbir şeyin.. Yaşadığım gerçek masalda Sen canan ben yanan Benim külüm közüm var Senin hiçbir şeyin yok… Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İLLAKİ SEN
Bir gonca gördüm Yedi renk yedi veren Öptüm okşadım sevdim yapraklarını Uzandım toprağına Doldurdum koynuma kokusunu. İllaki sen.. Bir bebeği uyurken seyrettim Kucakladım, gıdısından öptüm Saçlarını taradım Burnunu sıktım Sevdim, sevindim mutlu oldum. İllaki sen.. Bir denize ulaştım O denizde taştım İki mavi arasında Yosun kokularını çektim içime Oynaştım türlü balıklarla Gönlüm doldu mutluluklarla İllaki sen.. Her türlü güzelliği görüyorum ya Her türlü aşkı yaşıyorum da İllaki sen. İllaki canan.... Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umut etmek hayâl kurmak
Özlemek düşlemek düşünmek yok Geçmişi anmak geleceği aramak yok Uluorta gülümsemek gülmek yok Dayanabilirsen işte sevgi işte aşk. Kolkola yürümek gezmek tozmak *******i yatağı yorganı paylaşmak yok Vuslat ne bugün ne gelecek baharda yok Direnebilirsen işte sevda işte aşk. Belki uykular olacak renkli rüyalar yok Türküler şarkılar şiirler yazıIacak kahramanı yok Yanacak yüreğin için için tütecek dumanın Ne yangınların ne yaraların bilinmeyecek izi yok Sabredebilirsen işte sevmek işte aşk. Her arzu mutluluk getirmiyor umutlardan Her toprakta yeşermiyor goncalar güller Her kelimede her yerde cananı söyleyemiyor diller Senin benim duygularımı anlamıyor bilemiyor eller Anlayabilirsen işte gönül işte aşk. İç geçireceksin gördükçe sarmaş dolaş aşıkları Boynun bükülü kalacak aşikâr sevdalarda Ne kolların ne koynun dolacak gerçeklerle Yaşanılan ne varsa gizde sırda kalacak Yine de sevebilirsen işte ben işte sen...
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Göremeyince özleyenim
Kederimi gizleyenim Yıllardır beklediğim Günü güneşim İyiki doğdun.. Baharım, bahçem, goncam, gülüm Göçmen kuşum ağrısız başım Yarı anam, yarı bacım Eşim, arkadaşım, dostum İyiki sen varsın İyiki doğdun… Bakarkördüm yıllardır Ne tutkular yaşardım Ölümüne körü-körüne Kaçan uykularımı getiren Usanmışlığımı bitiren Derdime dermanım Sen iyiki varsın. Uğur böceğim Kardelen çiçeğim Katıksız içeceğim Hem mutluluğum hem de sevdam Güzellikler yaşatanım Canımın içi İyiki doğdun… Mustafa KARAMELEK TRT repertuarında (TSM) (Nazan Sıvacı tarafından okunuyor)
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrı yerde, ayrı yellerde de olsak
Hem seni hem beni yakan O gizli sevdanın sancısını biliyorum arkadaş Aşk denilen çilenin vebalcileriyiz biz Her sevdaya bir ömür verdiğimize göre Kim bilir kaç can, kaç canan alacaklıyız vefasızlardan. Ne zaman anlayacaklar yüreğimizi ne zaman Ahh bir anlasalar bizi ah. Başı döndü divaneliğimizden gezindiğimiz yerlerin Kaçıncı defa göçmen kuşlar geri döndü Kaçıncı defa iklimler mevsimler geri döndü Biz dönmedik ne doğrumuzdan; ne doğru bildiğimizden. Nede sevdik dediğimizden. Yüreğimizde dumansız tüten sevdanın ateşini Kaç defa kora döndürdük Kaçıncı defa küllendirdik arkadaş Kaçıncı defa yeniden tutuşturduk Onu bir sen bir ben bilirim Gerisi yalan, gerisi riya arkadaş Gerisi rüya be arkadaş gerisi rüya.. Anlayacağın güzel arkadaşım Hangi sevdiğimize Hürmetkarız dediysek Hepsi bizi hizmetkar sandılar...
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
KAFDAĞI'NIN GÜZELİ
Bütün duygularımı Bir vuslatın uğruna Sana telli duvaklı Gelin gönderdim Ne izine basmışsın Ne yüzüne bakmışsın Çok vefasızmışsın Kaf dağının güzeli çok. Mustafa KARAMELEK
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
KAHRAMANLIK NEDİR
Sırf bir savaşta yenilmemek Kahramanlık değildir İlk kurşunla ölmemek İlk darbede yıkılmamak değil Binbir nazda yılmamak Kahramanlıktır yürekte. Koparmadan Gülü dalında sevmek Kelebekten narin olmak Yaprağına çiçeğin Suyunu zamanında vermek menekşeye Kahramanlıktır sevgide. Gönülde saklamak aşkı Sevgiliyi kan bilerek Damarlarda dolaştırmak Aşikar etmeden dillere Büyütmek, yaşatmak ölümüne Kahramanlıktır sırda. Tertemiz duygularla sevilmek Manolya narinliğinde dokunulmadan Hayallerde düşlerde yanılmak Dizeler dolusu şiirler sayfalara Uğruna dökülmesi sevilenin KAHRAMANLIKTIR AŞKTA.. M.KARAMELEK
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu duman
Mor dağların Derman dumanı değil. Bu duman Bir yerlerdeki yangının dumanı Ağır ağır Sine sine Sinsice gelişinden belli. Bu duman Yeşil umutların Bereket dumanı değil Bu duman tükenişlerin Karanlıkların kara dumanı Bu duman bir yerlerdeki Yanan yüreklerin Feryadını sancısını yüklemiş Dertlerin dumanıdır. Şimdi dört gözle Bu dumanı dağıtacak Bir sevda rüzgârı bekliyoruz..
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
KARA KIZIM YENİ GELDİ
Saçlarıma aklar düştü 24.11.2005 Yıllar ömrümden gençliğimi çaldı Ne günler yaşadım Ne günler yaşamadım Kimi vurdu gitti Kimi güldü geçti Dostların hası Kömür gözlüm yeni geldi. Şu gönlüm ne aşklar çekti Şu kalbim nasıl yoruldu Yaşamaktan hevesim geçti gitti Yoruldum hayattan Yıkılmış, yerlerdeyken Dostların hası Kara kızım gönül sızım Unutmuş dediğim yeni geldi. Unutulmamak ne güzelmiş Sevilmek ne mutluluk Aranıp sorulmak Ömrün son deminde Gözden göze Kucaklaşmak ne güzelmiş Bir daha yanmak Bir daha vurulmak Ne güzelmiş. Kara kızım gönül sızım Güzellik yeni geldi. Mustafa KARAMELEK
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|