![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() nar çiçeği kokulu anam;
“Bir İstanbul Hatırası” diye gakgoş babamın; gururlu bir işçi yüreğiyle çektirdiği; siyah – beyaz resimler mazide kalmış… bildik İstanbul değil anam solmuş Marmara’nın mavisi Kız kulesi ve martılar yasta! karla karışık yağmur yüklü masmavi deniz gözleri… kurşun gibi ıslak bir veda busesi süzülür Haydarpaşa'dan vurur beni… en sensiz kaldığım demlerde bir ah şahlanır içimde İstanbul ölür İstanbul ölür anam çocukluk saf düşlerimde kalmak içler acısı gitmek yürek sancısı oy havar gidiyorum İstanbul hoşça kal; gayrı yüreğinden taşınıyorum sorma nereye diye reddedilmenin acısını çekmeye henüz adını bilmediğim başak sarısı huzurlu bir geleceğe babam gibi; gururlu bir işçi yüreğiyle gidiyorum … İstanbul mavi düşlerimin yeşil gözlü meleği gidiyorum hoşça kal bağrımda sancın var yaraladın beni güzel yar hadi bu veda busesini hatıra say gidiyorum hoşça kal işçi babam; İstanbul ölüyor çocukluk saf düşlerimde bedel biçilmiş üstümdeki emanet cekete şimdi serseri bir kurşunun hazin sesi karanlığın en tenha yerinde kanlar içinde; evsizlerin kemirgen gülüşleri İstanbul ölüyor İstanbul ölüyor anam çocukluk saf düşlerimde… 28.12.2005
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yıllar boyu yaşansa da,
Yalanlarla yoğrulu bir sevda; Uğruna şiirler yazılsa da, Anılara mahkum bir sevda; İstemiyorum... Mutluluklarla dolup taşsa da, Sevgiye hasret bir ömür; Yaşanan günler unutulmasa da, Dargın iki aşık gönül; İstemiyorum... 18 Mayıs 98 P.tesi
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir merdiven dayayıp gökyüzüne
elbet çıkacağız, günün birinde dalından koparmak için; parlayan yıldızları… sevgiliye hediye niyetine.! yıldız,yıldızken gece; düşsel, gerçeklikle iç,içe seni düşündüm delice… hayalet sesler eşliğinde imge yoksunu bir şiir yokladı yüreğimi hece,hece… günün bittiği yerde; kadir,kıymet bilmezmiş gibi, izbe bir tümce bıraktı: sen diye içime.! yalvarırım gülüm, ses ver sesime uzak diyarlarda mı kaldın yine.?
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kaç gündür yoksun
umutsuz, uykusuzum... gözlerim kan çanağı/ ıpıslak. tek avuntum; pakette ki son sigaram. kaç gündür yoksun; sigarasız, yalnızım... kaç gündür yoksun; pencere kenarında yol gözler oldum.. defalarca; tanımadığım insanlara/ seni sordum. kaç gündür yoksun; pervasız, hesapsızım... kaç gündür yoksun; evde oturmaktan, hep aynı şeyi yapmaktan sıkıldım.... bir gece vakti, dışarı çıktım. kaç gündür yoksun; çocuktum ağladım... kaç gündür yoksun; sana ait şiirleri okudum vazodaki çiçeğinle konuştum.. adamakıllı dertleştik. güldük eğlendik.. kaç gündür yoksun; kimsin sen unuttum... 09.07.03 Çarşamba
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() acep yatak mı sıcak;
yoksa yatak da kadın? var bende karyola, üzerinde yıldız yorgan lâkin; ayazda gibiyim, donar tenim... anlaşılan marifet kadın, o da bende yok! varsın yıldızlar; uyanmasın yalnızlığıma temelli buz keserim...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() saat gecenin üçünde;
uyku tutmadı yine saatlerce; sigara üstüne sigara yaktım hatıran gitmek bilmiyor... sensizlik çok zor be kahve gözlüm zaman geçmek bilmiyor... canım sıkıldı; radyo dinledim, şiir okudum hatıran gitmek bilmiyor... can sıkıntısından gece yarısı kahve yaptım kendime sensizliği yudumladım/ gecenin üçünde.! beceremedim be kahve gözlüm uyuyamadım ne yaptımsa yine... bu gece de uyku tutmadı yatağımdan kalktım bu kez; alışılmamış bir şey yaptım; sensizliğe ilk defa ağladım.! ağladım be kahve gözlüm ağladım. hatıran gitmek bilmiyor...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() esmer bir kadın gördü ilk;
gizlendiği ağaç kovuğundan kalbi delik bir yıldızın; dileksiz düştüğünü elleri kanlar içinde masmavi gözleriyle... üşüştü kum zencileri üzerine esmer ellerinde, mavi düşleriyle küçük bir yürek çırpınıyordu; kırık cam fanus içinde... bir ana sonra; acılar içinde masmavi gözleriyle... kondu mavi güvercinler bir ananın sol göğsüne... gözyaşlarından içtiler bir ananın acısı dinsin diye.! kalbi delik bir yıldız düştü. gökyüzüne dargın, vad-edilen mutlu güne doğmak için yeniden beyazlar içinde ...Melek diye.! bir kuş yüreği masmavi bir kuş beyaz kanatlarıyla uçup/ kondu anasının yüreğine; adı Melek kalsın diye adı mavi kalsın diye.! anne mutluluklara gebe; yeni bir yıldız sindi içine küçücük yumru gözleriye bir daha düşmesin yıldızlar diye.! Melekler bağladı; onu gökyüzüne elleriyle anne bir daha ağlamasın diye.! anne yeniden yıldız tutsun diye.! esmer bir kadın gördü ilk; gizlendiği ağaç kovuğundan kalbi delik bir yıldızın; dileksiz düştüğünü elleri kanlar içinde masmavi gözleriyle...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ……………………….(Ponera Pregrina)
Ponera Pregrina; Yalnızlığının hicran musluğu cigarandan Küller damlar, yüreğimin katran tablasına. Ateşten buğu, ölüm kokan yalnızlığında Yitirilmiş yarınlar mıhlı bakışlarında. Gözlerim yanıyor ışıyan yalnızlığında, Kan Çiçekleri açar,her nefes alışında.! Kapkara bir duman yükseliyor ellerinden, Sisler bürüyor etrafını, koca başının. Mahremini rüzgâr sıyırıyor üzerinden, Dökülüyor tül, tül karanlığa ak saçların… Ponera Pregrina; Ölüm kusan kurşun gibi, sürülür namluya Çakmağının kızıllığında uyuyan Anka.! Soğuk bir namlu uzantısı gibi doğrulur, Cigaran hedefte can çekişen umutlara. Ceylan gözlü bir bahar, yüreğinden vurulur Zemheri kokulu hazan sıçrar yarınlara. Ellerin uzanır, gecenin soğuk tenine, Uykusuz bir ateş böceği, yanar kavrulur Köz olmuş yüreğinden kıvılcımlar uçuşur, Düşer cansız avuçlarının hissizliğine.! Ponera Pregrina; Aykırı bedenler sevişir, avuçlarında, Yalnızlığının kangren azabı sabahında. Esmer bir yerli mızrağı batar gözlerime Soluksuz güvercinler tüner ciğerlerime Habil’in ölüm sırrı nasırlı ellerimde.! Baldıran acısı yayılır, tüm bedenime… 27 Şubat 2006
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() elden ne gelir;
çaresiz yara durmadan kanar! gariplikler içinde/ tüm ürkekliğiyle sarı kanarya; kapılır gider esen rüzgâra! elden ne gelir; sigara dumanıyla ******* yanar… elden ne gelir; erişilmez sevgi ufuklar kadar bedenlerde bir sızı; üç hain vurdular günahsız kızı. kalplerde korku, umutsuz ve yarım elden ne gelir; kirli çakallar lanetiyle yaşar... elden ne gelir; kirlenmiş yarınlara kim bakar taptaze umutlarda hicran yine; aynı cinsten hayvan ve insan hani; kan pıhtısına vurulmazdı zincir? elden ne gelir; yaratılan hep geleceğinden kaçar…
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kime sorduysam Akif’i;
Göstermediler, Bilen yoktu yerini.! Çünkü; Hilalin şavkına, Gömmüşlerdi tenini.! Baş ucunda; Aşar okuyordu, Kanatlı bir üveyk En yakın dostu, Necip Fazıl Kısakürek.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|