![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deniz feneri
bir deniz feneri gibi düşün beni. bir deniz feneri gibi gör gözlerimi. karanlık denizlerde boğulan, uzak bir aşk masalı gibi okuma. öylesine sıcak tut bırakma hiç ellerimi. bir deniz feneri gibi düşün bir deniz feneri gibi. ışığı sahile vuran dalgalarla sevişen. işte böyle düşün beni sevdasının kokusunu siper edip ellerini gözlerine içine çeken. dinle soluğumun sesini. unutma hiç deniz fenerini, bir deniz feneri gibi yolunu gözleyeni. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deniz fenerlerini nasıl bilirsiniz
deniz fenerlerinin işi kayıp gemilere yol göstermek değil ki dalgalarında prangadır kılavuzlukları rıhtımdan el sallayan gözyaşlarına. deniz fenerleri, karaya vuracak deli anaforların korku oyunlarıdır aynı zamanda. parçalanmış bir teknenin güverte tahtasına öyle bir yanıp bir sönerler ki arada sırada. siyaha daha çok bürünür erken tutulan yasların acılı kadınları. deniz fenerleri, biraz da iki yüzlüdür yani, geceye saklanmaları ve bir yanıp bir sönmeleri bundandır. burçlarını aramaktalar belki yıldızlar arasında işe yararını yakalamak için gerçek anlamda. deniz fenerlerini ben çok severim. belki bende iki yüzlü bir deniz feneriyim. yada seni böylesine sevdiğim için böyleyim varlığınla yanar sensizliğinle sönerim. ne bileyim belki ben de bir deniz feneriyim. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denizin gizli dünyası
biliyor musun; atılan her oltadan ne kadar canı yanıyor denizin ve ne zaman bir balık takılsa ucuna oltadaki iğnenin bir evladını daha kaybetmiş gibi ağıtlar yaktığını denizin. nereden bileceksin denizin oltaları sevmediğini... sen hep dışında kaldın mavinin. hiç duydun mu; bir deniz atının dolu dizgin sevdiğini istiridyeyi , yelelerinde sıralanmış yakamoz ışıltısından külleri aklına bile getirmeden istiridyede saklı incileri nereden duyacaksın … ıslanmadın ki hiç dalgalardan senin yosun kokmaz ayakların. sen hiç öptün mü; denizin çok derinlerinde vurguna düşmüş bir istiridye avcısını dudaklarından ve sen hiç gördün mü çiftesine bulaşmış ölünün kan izlerinden korkmadan bir deniz atının dört nala uzaklaştığını kendi derin sularından… sen hiç denizin ağladığını farkettin mi; bir küçük istavritin ardından. ve sen; mercan kayalıklarında kaç sevda saklıdır kaç kum tanesiyle yazılır denizlerin öyküsü biliyor musun... nereden bileceksin , denizi hiç sevmedin ki sadece karşısında durup derdini döktün. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denizlere kürek çalanlara
Hani palamarlarından izinsiz firar gibi, Her gece yakamozlarla dansı vardır Yorgun küreklerin. Ve dört duvar gibi gökyüzünün Kopan fırtınalarından habersiz Titrek mum ışıklarının bekçisi kedi gözbebeklerinin. Hani elleri vardır güneşi en erken doğuracakların ve felsefe odasının kapısında bir hasret gibi yaşanan doğum sancısının. Hani yollanan tüm postaların Adreslerine kavuşamaması, ya da hiç yazılmaması ve unutulmak olması vardır günün birinde. Şimdi; uzakların, orman arası şoselerinde, bir yalnız ve korkak çocuk olarak hiç sönmemiş izmaritlerin adım izleri, ayak diplerinde açık bir pencereden gelecek hüzünlü ve aksak bir türküyü bekleyerek. Dünyanın bütün gül bahçeleri gibi Güllerle doldurup sırtındaki heybeyi Kapının önünde dolaşması vardır. Hani resmini yapar gibi okyanuslardaki kürek izlerinin.... Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derinlemesine bir rüya
dün gece bir rüya gördüm. dün geceki rüyamda; uyurken bir rüya gördüğümü gördüm. sözde bir rüya görüyormuşum gördüğüm rüyamda onun için böyle gülüyormuşum. uyandırmasan eğer öpüp dudaklarımdan kaybolup gidecektim seninle dolu bu rüya dünyasından. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dersimiz: İnsan olmak
varsa içinde hala körüğü alttan pompalanan bir öfke bir ozanın sazına ver yüreğini, onu dinle önce sonra sıra sana gelsin istediğini söylersin gönlünce. uzaktaki sevgililer ve ölüp gidenler üzerine ve insanlık, ve insanlığın, artık içinden ne gelirse söylersin o zaman, dilinin döndüğünce. sonra sazını asarsın odanın kireç badanalı duvarına ilk öğrendiğin türkünün sözlerini yazarsın yanına kurşunun yerini kurşun kalem almıştır artık iç cebinde. ve yeni tattığın bir başka heyecan, göz kırpar yüreğinde göreceksin bak düşlerinin rengi birden nasıl değişecek ilk yarınında yeni kimliğinle güneş üzerine nasıl dökülecek. gülümseyerek uyanacaksın belki farkında bile olmadan çocukluğunu arayacaksın yanı başında yüzünde çiller olan ve içerden demli çay kokusu gibi sıcaklığı gelen bir kadın. işte güzel insan sana anlatılan bunlardı, hiç anlamadığın yaşamasını bilmek, bunu düşün, bir insanı öldürmeden önce kaldıysa içinde hala körüğü alttan pompalanan bir öfke. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Destansı sevdalarda saklı adın
hangi efsaneden çaldın bu sevdayı hangisine sakladın adını. ben Ferhat değilim ki elimde balyoz delemezdim dağları. bırakırdım bildiği yolda aksın, akan suları. kerem olsaydım belki kendim çözerdim de göğsümdeki düğmeyi. kül olup öğretmezdim sana küllerimi süpürmeyi. hangi ozan tele döktü, dile döktü bu sevdayı. bir değil bin tahir olsaydı adım üstümdeki başka sevdayı gene anlamazdım. ardın sıra koşardım. ve göğsünden çıkıp uçan güvercine kanber olsa idi adım bile bakmazdım asla kardeş gözüyle. ama mecnun gibi dolaşırken çöllerde gene de tanırdım seni adını bilmesem de. hangi efsaneden çalıp, hangisine sakladın adını hangi ozan tele döktü, dile döktü bu sevdayı Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dikkat; bu kitabın okunması yasaktır
dikkat; bu kitabın sonunda önce ayrılık vardır. sonra bütün yanlışlıkların ve çirkin hesapların cinayet ve gözyaşlarının ve tarifsiz acıların öyküsü vardır. dikkat; bu kitabın içinde, aşk yok, el ele tutuşmaz çocuklar, sevmez birbirlerini. kimse tutkuyla koklamaz kır çiçeklerini. yerine bol kan ve gözyaşı vardır. her sayfasının içinde, pusuya yatmış kurşunlar saklıdır. dikkat; bu kitabın içinde, ihanetin kısa yollu tarifi yapılır. bedelsiz zenginlikler cenneti ve cezası sıfıra indirilmiş suçların açık adresleri vardır. bu kitabın kapağı siyah renk boya ile kapatılmıştır. hiçbir zaman aydınlanmayacaktır. dikkat; bu kitabın sizler tarafından okunması kesinlikle yasaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilekçe
Mütevazı ve alımlı bir dilekçedir. Yoksul softalıktan, zengin bilgeliğe geçmek için. Bütün gece rüya kapılarının kuyruğunda sabahladığım. Şark baharatlarıyla tatlandırılmış, Garp sevdalarıyla taçlandırılmış Sınırsız ve sonuçsuz Ufuk ve akıl maceralarının Kılıcına bilendim. Mütevazı ve alımlı bir dilekçedir, Kendi fotoğrafını Yazılmış her kitabın kapağına yapıştırmak uğruna yaşadığım. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dinle beni kanat ol, yaprak ol
gök maviymiş, ay beyazmış, sandal sefası ikisinin kapı arası ben seni düşünürmüşüm elde kalem kağıt, dudakta rakı tadı. şimdi tam sırası bak neler anlatacağım dinle kanatlarını da al yanına öyle gel hele. dinle… ay batar, gece karanlık, yakamozlar ölürmüş akar hasretin gözyaşları ben seni düşünürmüşüm elde var sancı, birde papatya falı şimdi tam sırası seviyor mu, sevmiyor mu diye ne kadar yaprak varsa hepsini al gel hele. dinle… |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|