![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Toros
Akdenizim sıcak mı sıcak, mavi yapışıyor gözlerime birazdan sırtım kötü yanacak dayandıkça kayalarına. çok yaralar aldım, uzatıp bulamadığım zaman elimi, İskenderiye fenerini haydi bir parçasına sevdadan diyelim ya hangi kurşundan diğeri. portakalım benim, betona yazılmış soluksuz akşam şarkılarım. bir ter gibi sarar yorgun bedenimi her bakışsız kalışım. vapursuz denizim dünya gene nemli işte ve alabildiğine yuvarlak martılar öksüz köpüklerde kalmış susam atan ellerden uzak. Akdenizim çırılçıplak göğüsleri, eteğinde yeşil kuşak bir ana gibi saklıyor gölgesine seni hain gözlerden dağların. eşkiyaların belki bir kuytuda, fosilleşmiş kansız cesetler toros mu senin yoksa gerçek adın ne güzel bakıyorsun Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Tramvay- ihtiyari durak
burası Bağlarbaşı şimdi tam karşımda bir mezarlık var, içinde Tatyos efendi yatar 'Gamzedeyim devâ bulmam/Garibim bir yuva kurmam /Kaderimdir hep çektiğim/Ağlarım hiç rehâ bulmam' onun kemanından yükselen sestir bu nasıl tanımam dalgalanarak bir tatlı yel olur uçar, eser Kadıköy’den bile uşşak bir vakarla dinlenir. son tramvay’ın Bostancı’dan hareket saatidir. burası Kalamış şimdi tam karşımda bir koca çınar, altında Selahattin Pınar “Bir bahar akşamı rastladım size/Sevinçli bir telaş içindeydiniz /Derinden bakınca gözlerinize/Neden başınızı öne eğdiniz” masa arkadaşı sorar, siz beyefendi rakıyı nasıl içerdiniz tamburun ilan-ı aşk teli yanıtlar, hicaz makamında. bir ağacın gövdesine vurulan ilk baltanın sesidir karasevda masalları ilk satırları doldurmaya başlamış tramvayın Göztepe’den geçme saatidir. burası Erenköy şimdi arkada susmuş şarkılar, ahşap bir konakta yaşayan ölü anılar. ne ilk vapurun yolcuları kalmıştır,ne Suadiye plajının kadınları ilk vapurdaki yolcuyu bekleyen lülelenmiş sarı saçlı, şapkalı. o eski insanlar belki son tramvaydaki son yolculardı susan her keman gibi şarkıların artık bir yerlere gönderilmediği kopan teli gibi tamburun, masada içilmemiş her kadehin devrildiği o eski insanlar belki son tramvayın son yolcularıydı. yüksek ağaçların gölgeleri,yolları dönmemecesine terk ediyordu. ben ağlamaya hazırlanıyordum, Yahya Kemal’in sesi çıkmıyordu yatılı gezmeler de yavaştan sona eriyordu artık bu şehirde. büyükhanımlar ölüyor, besleme kızlar gecekondu camlarında cam güzeli oluyorlardı. burası Caddebostan şimdi, burası Suadiye, burası Kızıltoprak, Feneryolu, Burası Selamiçeşme burası tramvay ihtiyari durak … - vatman amca, sen beni görmezlikten gel saklarım kendimi ben arka sahanlıkta bir anı olarak. artık beni görecek hiç kimsenin yaşamadığı bu şehirde sen beni görmezlikten gel. İstanbul; bu ben değildim desin, kendini tanımasın bizde hiçbir şey söylemeyelim, kalbi kırılmasın ……. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tutunamayan bir yanımız var
tutunamayan bir yan var yaşama karşı içimizde. senin, benim hepimizin çok iyi bildiği. ama cinayet bakışlı gözlerin hepimizden iyi gördüğü. ve kararını tereddüt etmeden verdiği saate bakmadan . ve kollarımızın çırılçıplak kaldığı, damarsız ve adalesiz. tutunamayan bir yanımız var yaşama karşı . boşluğa çekilen perdelerde melek desenlerimizin dans ettiği, masum ve şehvetten uzak. ne de soluyabildiğimiz dışarıdaki havayı, asmasına örtünmüş üzüm demeti gibi. bir sepetin içinde gizli. tutunamayan bir yan işte. hiçbir şeye el atmadan, içimizin yanıp küle döndüğü. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tünel öyküleri
soluklarım hızlandıkça hızlanıyor. birazdan en uzun tüneline gireceğim aşılması zor dağlarımın. penceremden başımı uzatacağım. geceye böyle yorgun bir endişe gibi simsiyah suratımla saklanacağım. üst ranzada sen adımı sayıklayacaksın. kesinlikle bir cinayet koymalı bu öykünün içine. soluklarım hızlandıkça hızlanıyor şimdi hesabı ödenecek yaşananların itirazlar, ihanetin iskontosu. ama öyle bedeli var ki unutmadıklarımın işte tam işe yarar hafifletici bir neden. ve seni öldürüyorum istemeden. kesinlikle bir cinayet koymamalı bu öykünün içine. öykü yazalım derken göz çıkarmamalı. soluklarım hızlandıkça hızlanıyor. oturup yanına tutuyorum ellerinden olmaz , yapamam diyordun. bak nasıl oldu işte, kurtulduk seninle. şimdi artık istersen gökyüzüne yada en açık denizlere gelirsin benimle. kesinlikle bir cinayet ya da kaçış olmamalı bu öykünün içinde. neyse nedeni bu yolculuğun o olmalı. soluklarım hızlandıkça hızlanıyor. kompartımanımın kapısı çalınıyor…… Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkü gibi- dörtlük
ben karanlığı sevmem, rüyalardan korkarım. bahar geldi demeden, kış gününü yaşarım. yüreğimde hasretin, bin bir gözde yaş olur. bu yıldızsız *******i, yaşanmamış sayarım. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkü gibi zamanlar
daha güzel yorumlanabilecek şiirleri, türküleri kulağımıza ilk fısıldayanın anısına aynı ozan, aynı yorumcu gibi hep aynı sesten dinliyoruz. dinledikçe, sanki o zaman. bütün sazlar da, bütün türküler gibi her ozan biz oluyoruz. sen söylüyorsun sevdiğim bütün türküleri her zaman dinleyen ben. sazları çaldığın, türküleri söylediğin sofrada seninle başlayıp seninle bitiyor zaman. sevdaya en çok biz, ikimiz benziyoruz. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uğurlamalar
ince çizilmiş yay gibi iplere astığımız tüm uğurlamaların penceresinde uğurladıklarımız; bir ressamın paletinde renk dolu bavullar taşır ellerinde. tenlerine bulaşmıştır yedi rengini güneşin. son istasyonunda dönüş yazılıdır, gittikleri her yerin. yolcunun sahibi şair ise eğer renklerin yerine bu sefer bavullara rengini hiç bulamamış ak kağıtlar girer. uğurlanan hüzündür, görünmez bir rüzgar olur uçar gider. ama aynı istasyondur dönüp dolaşıp geleceği yer. ince çizdiğimiz yay gibi iplere astığımız tüm uğurlamaların penceresinde uğurladıklarımız; tanrının elinden almışsa bileti eğer ressamın tuvalinden renkler şairin kağıdından kelimeler düşer. uğurlayan eller üşümeye başlamıştır. tren gitmiş, peron boşalmış, aydınlıklar kararmaya başlamıştır. ressam toplar boyalarını, tuvalini. şair katlar, cebine koyar kağıdını kalemini. yeni uğurlamalarda buluşmak üzere selamlaşıp düşerler ayrı yollara. tanrı; sessizce izler. ressamı, şairi ve uğurlanma sırasının kendisine geldiğini bilmeyenleri. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ulaşılmaz noktalarsın sen
her karanlık gecemidir. kedilerin gözbebekleri mi büyür içinde *******in senin bana bakışların, o göz bebeklerin *******in içinde mi saklıdır. yakut yeşillerinden uzak kalışlarım böyle senin saklandığın yerde midir. benim çaldığım kemanın sesi sana gelmez mi karla kaplı, kuğu boyunlu ağaçlar ses geçirmez mi. biliyorum onun için sen, ağladığımı sanıp beyazlar akarken dökersin buz tutmuş gözyaşlarını benim gibi ağlarken. her yoksulluk ölüm müdür. tutmasam ellerini iliklerim çekilir mi içlerimden. ya o rüzgar, esmesini öğrenemeden hangi intihar ağacında asacaktır kendini. saçların bir kere bile öpmeden saçlarımı nasıl aldı hiç rüzgar değmeden benim yüzümün rengini. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umursamaz
biner giderim her sabah yitik düşlerime aldırmam çatlamış dudaklarına, öpülmemekten. geç saatlerde dönerim ya da hiç dönmem bütün günüm zinada geçmiştir. üzülmeni istemem. ya çok kalabalık belki kimsesizimdir. nerede bir su borusu görsem yukarıdan, aşağıdan yorgunluktan, dayarım sırtımı bir gönül yarası gibi akmayacak sesini beklerim, su sesini. paslı kilitler altında saklıdır katillerim. isyanlarına aldırmam dinlemem bile. birbirine benzemez sahilleri arar gözlerim bir başka yerlerde. bilirim eskimiş pencerelerde sen şimdi, perde arkası gölgesisin. küçük masa üstünde, bir deste karanfil beni beklemektesin. gelememekten. kurumuştur ellerin. hiçbir şey görmez, beni bile yollara dökülmüş o güzel gözlerin. Cevat Çeştepe |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umut ol
bir ağacın içine saklanmış, en koyu renk ol umut ol. kolayca harcanmayacak boşluğa konulmayacak umut ol. hep yarın gibi taze ve ağırbaşlı uzun çok uzun bir yol, umut ol. sahipsiz bırakılmayacak kadar güzel ve zengin paylaşılmayacak kadar her pencerede açan rengi solmayan umut ol. insanlığımızı tüketmemek için ve yoksa eğer yapacak başka işin umut ol. sen bilsen de, bilmesen de bana umut ol yinede. Cevat Çeştepe |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|