![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Duman Gibi
Gönlümü keman sanıp, inlettin tellerini O zalim nağmelerle sevgilim, bir yay gibi Kağıt sanıp kalbimi, en acı cümleleri, Umursamadan yazdın tıpkı bir kalem gibi Nakış nakış işledin hazan yapraklarını, Tenimin gergefine sanki çuvaldız gibi Aşk dolu *******in, sevda bulutlarını Yakıp, toza çevirdin kayan bir yıldız gibi Yalnız içimi değil, bir çok şeyi soldurdun Bütün güzellikleri...zamansız ölüm gibi Bir şehri yakıp gittin, hiç ardına bakmadan Rüzgarlara karıştın kül gibi, duman gibi... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dün Gibi
Bir zamanlar yazdığın sevgi dolu mektuplar, Parça parça bindiğim, birer kağıttan gemi; Sana doğru karanlık sularda yüzüyorlar, Tekrar birleştir diye, getiriyorlar beni Belki bazı gemiler yolda batmış olacak... Kalan eksik halimle beni sevecek misin? Kurtulan parçalarım çok yorulmuş olacak, Kıyıya vardığımda beni saracak mısın? Ayrılığın acısı benden çok şey götürdü, Hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağım Elbet, yıllar sana da insaflı davranmadı Ama ben seni yarın, dün gibi seveceğim. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlem
*******de gemiler, Gemilerde cüceler Heceleri cüceler, Denize fırlattılar Denizde bir canavar, Heceleri kovalar Kovalar da, yakalar Yakalar sonra yutar Kamaramda oturdum, Elime kalem aldım Düşünmeye koyuldum, Düşündükçe yoruldum Yazacak söz aradım Aradım, bulamadım Rüya bu ya, uyandım Hecelerime yandım... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Egeli Sevdam
Bir kız sevdim İzmir'de, bundan asırlar önce Rüzgar saçlarındaydı, denizse gözlerinde... Kordonun ışıkları yansırdı gülüşüne; Ilık Ege akşamı inerken üstümüze... Kemeraltı Çarşısı tanırdı ikimizi, Ben Bahriye Çavuşu, o ise Denizkızı Karşıyaka vapuru bilirdi aşkımızı, Kıskanmazdı martılar, selamlarlardı bizi Aradan yıllar geçti...ne adres, ne telefon... Melek yüzü ve ismi yalnız aklımda kalan İncecik bir sızıyla, titriyor bazen ''Sinem'' Dilerim ki Allah'tan, son bir kez daha görsem... Attila Şanbay (belki de İzmiri, sen varsın diye sevmiştim...) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Şarkı
Çok eski bir şarkının unuttuğun sözleri, Geliverir aklına mırıldanırsın hani... İşte öyle sebepsiz, durduk yere, aniden Yıllar sonra aklına düşeyim, an ismimi Sokaklarda adımı deli gibi tekrarla, Bütün şehirlere git, ''bulurum'' umuduyla Elinde fotoğrafım beni sor insanlara Eskiden gittiğimiz yerlerde beni ara Dilerim ki, sen beni yeni baştan hatırla; Ben seni unuttuktan ve onca zamandan sonra... Ve tam gücün tükenip, yere yığıldığında Dilinde benim şarkım...söyle, söyle ve ağla. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fok Yere!
Elindeki sopayla, Sevimli fokun Başına vuran ''insanoğlu insan! '' Merak ediyorum; Televizyonda görüp Küçük kızın, Tanıyınca seni Ve titreyen sesiyle Sorunca nedenini, Ona Ne cevap verdiğini... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece,Şehir ve Sen
Sokakları uyutup, üstünü örter şehrin, Yıldızları yakıp sen uyumadan gelirim Saçlarını tarayıp mis kokulu düşlerin, Birer, birer dağıtıp insanlara, gelirim Sahipsiz köpeklerin yemeklerini verir, Sokak çocuklarıyla biraz sohbet ederim Her birinin cebine birer masal bırakır, Vakit çok geç olmadan kollarına gelirim Uyumuşsan güzelim, eğer ki geldiğimde, Dudağından usulca öper, geri dönerim Güzel bir rüya serer yatağının üstüne, Gecenin ayazını giyinerek giderim. Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geç Kalmadan (fikrimce...)
Dünyadaki ertelenmiş tüm işlerin içinde, telafisi en zor ve pişmanlığı en büyük olan iki şey vardır; ''dilenmemiş özür'' ve ''söylenmemiş sevgi''... Her ikisi için de en doğru zaman, onların yüreğe düştükleri ilk ve hissedildikleri her an, yani ''şu an'' dır. (fikrimce...) Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidenlerin Bakışı
Bu bakışı bilirim, gidenler böyle bakar; Henüz söylenmese de, veda gözlerde başlar Hüzünlü bir kaç damla önce içine akar, Sonra gelir kararsız, tedirgin elvedalar Giden çoktan gitmiştir, kalan o son bakıştır Anlarsın ki, o gözler bir şey söylemek ister Kalbe atılan acı, kanatan bir nakıştır Giden seni aslında, çok önce terk etmiştir Bu bakışı bilirim, gidenler böyle bakar; Herkes gibi, el gibi, herhangi biri gibi... O bakış kalanların içini fena yakar; Ateş gibi, köz gibi, kuru bir ayaz gibi... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git(me)
Gözlerinde terk edişin Asiliği ve hüznü... Bir yanın kan ağlıyor, Bir yanın bahar-bayram Üzüleceksen gitme, Buna mecbur değilsin Gitmeni isteyen kim? Kalsan dünya mı batar? Kararını ver artık... İçimi eziyorsun... Ya acı bir anı ol, Ya da hep benimle kal Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|