![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönlümdeki Sisler
Hava mı karardı, nedir bu, bu ne karanlık Can mı koptu, canan mı gitti anlayamadım Nereye gitti, hani çok sevdiğim aydınlık Ben mi bittim, ömür mü bitti anlayamadım. Söylen, gerçekler birden niye hayale kaçtı Hani, hani gönlüm hep aydınlıklara muhtaçtı Hiçbir zaman hıçkırık sesi duyulmayacaktı Ben mi bittim, ömür mü bitti anlayamadım. Oturdu göğsüme çok tanıdık biri, gece Kalk derim söz de dinlemez, oturur öylece Sabahlara kadar yordu şu garip bilmece Ben mi bittim, ömür mü bitti anlayamadım. Gönlümdeki şu sisleri bir dağıtabilsem Aydınlansa dört bir yan, yeniden çiçeklensem Döküldükçe yeniden başlayıp başa dönsem Ben mi bittim, ömür mü bitti anlayamadım. Umutlar öldü diye gönlümde sisler kavi Hayatım da, ölümüm de sislerde müsavi Bir zamanlar vardı diyecekler,Turgut hani Ben mi bittim, ömür mü bitti anlayamadım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönlüme
Yine yağmur yağdı damla damla Yine gözyaşlarım gibi bulutlar Ey Garip Hoca'nın garip gönlü Ya hep gül gönlüm, yahut da ağla. Yağınca yağmur yıkanır kirler Gönlümdeki hüzün ortaya çıkar Ağlamaktan garip bulutlar bıkar Ya hep gül gönlüm, yahut da ağla. Memleket hasreti çökmüş içime Damlalar bürünmüş bin bir şekile Yağmaktan çok yağmur gider gücüme Ya hep gül gönlüm, yahut da ağla. Her damla yağmur içimi yakar Garip gözlerim camdan dışarı bakar Bilmem bulutların hepsi mi sakar Ya hep gül gönlüm, yahut da ağla. Garip Hoca yağmur yağmasın der Mademki açılmaz, solsun şu güller Garibin ömrü gurbette biter Ya hep gül gönlüm, yahut da ağla. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül
Gönül düşer mi güzele Güzel gönül vermeyince Gönül bilmez bir yad ele Gönül ile gitmeyince. Sevda derler asırlardır Gönül elde nasırlardır Gönle düşen şu sırlardır Yoksa düşer mi güzele. Ümit dağlarda açmakta Güzel gözü hoş bakmakta Gönül gönüller yakmakta Yoksa düşer mi güzele. Kaderindir yazacaksın Alın terin kazacaksın Bırak gönül naza çeksin Yoksa düşer mi güzele. Kâh selviye benzetirsin Kâh güllerle bezetirsin Gönül senin, eş yok dersin Yoksa düşer mi güzele. Beşere bak, yok sevgili Gönlün sana ilk sevgili Senin gönlün çok sevgili Yoksa düşer mi güzele. Turgut derki aşık sensin Öte yanda maşuk sensin Gönle bak bir ne haldesin Yoksa düşer mi güzele. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Bu
Gönül bu alı da bulur balı da Gezer çiçek çiçek, durmayı bilmez Bazen bir yaprakta,bazen çalıda Bulur sevdasını, sarmayı bilmez. Dağlara taşlara, söyler derdini Ara ara çağlar, yıkar bendini Çiğ olur güllerde, saklar kendini Çareyi bülbüle, sormayı bilmez. Ufuklara sığmaz, delidir içi Dört mevsim baharın, yelidir içi Aslı’ya muhtaçtır, bellidir içi Bir türlü çöllere, varmayı bilmez. Yollara düşerek, aşkını arar Gördüğü rüyayı, iyiye yorar Sessizce sokulur, yanına kadar Gözlerine bakar, görmeyi bilmez Gayet yabancıdır, böyle sevdaya Vuslat diler eller, gelen nidaya Güllerle birlikte, konsa odaya Birer birer alıp, dermeyi bilmez. Acıyın haline, çünkü perişan Yok mudur yaşayan, aşkı anlayan Ne çabuk geçiyor, önünden zaman Zamanı lehine, kurmayı bilmez. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönülsüz Güneş
Güneş niye gönülsüz tutuşmuş bugün Kendini sislerin arkasına gizlemiş Biri beni mi anlatmış Artık, gözleri, Gözleri *******e sevdalandı mı demiş? Oysa çiçekler açmış, yapraklar yeşermiş Toprak neşesinden çimlenmiş Niye geceden kalma biri Artık o O karanlıklara vurgun mu demiş. Güneş niye gönülsüz tutuşmuş bugün Kuşlar da susmuş, ötmüyor Rüzgâr esmez olmuş Benim için biri, bedeni de Ruhu da yorgun mu demiş. Güneş niye gönülsüz tutuşmuş bugün Geceden kalma bir şarkı hâlâ asılı Ayrılırken biri Benim için Çok solgundu mu demiş. Güneş niye gönülsüz tutuşmuş bugün Çeksin yüzündeki ince tülü Sırf ben üzgünüm diye Söyleyin dostlar Güneşe İncitmesin çiçeği, gülü. Güneş niye gönülsüz tutuşmuş bugün Kendini sislerin arkasına gizlemiş Biri beni mi anlatmış Artık, gözleri, Gözleri *******e sevdalandı mı demiş? Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göremem
Bir kez bulabilse ölüm gelmeden Ararım gönlümde seni göremem Tadın alabilse, bu garip beden Ararım gönlümde seni göremem. Yalnızlık uçurum, gece düştüğüm Ağlar her satırım, hece düştüğüm Ardına saklarım peçe düştüğüm Ararım gönlümde seni göremem. Sevdalar uzanıp el eder bana Mısralar yazılıp gül eder bana Hayaller seslenip gel eder bana Ararım gönlümde seni göremem. Yokluğun ruhumda her an çoğalır Seni bulduğumda derman çoğalır Sabah olduğunda ferman çoğalır Ararım gönlümde seni göremem. Muhtaç bir canana atar yüreğim Her an yokluğuna yatar yüreğim Geceyi beş pula satar yüreğim Ararım gönlümde seni göremem. Kaybolmuşum günde arar dururum Garibim düğünde sorar dururum Sensiz yüreğim de yarar dururum Ararım gönlümde seni göremem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görmeseydim Keşke
Görmeseydim keşke Görmeseydim gözlerinde damlayı Bir sihirli kalem olsaydı elimde Gülümseme yapsaydım dudaklarına Silseydim yüzünden ağlamayı. Maden gidecektin Söyle ne işi vardı gözlerinde damlaların Dünyalara sığmayan aşkın gibi Yalan Yalan ağlamaların. Yine de görmeseydim keşke Yıldızların yakıştığı gözlerinde damlaları Keşke sen ağlıyorsun diye Kaldırsaydım yeryüzünden Bütün ağlamaları. Anlayamıyorum bir türlü Neden gittin madem ağlayacaktın Giderken öyle mahzun Neden ağladın Madem akmayan damlaları bana bırakacaktın. Görmeseydim keşke Görmeseydim süzülen yaşları Yalan da olsa gülümseyerek gitseydin Ben razıydım sensiz yaşamaya En koyu karanlıklarda akşamları. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Götüren Yollar
Kıvrılıp giden yollar Bazen merhametsizliği taşırsın Tutar götürüsün sevdalısından, uzaklaştırırsın sevdalıyı Gözyaşlarından sellere aldırmazsın Dönüp arkana bile bakmazsın.. Ne sevgisini anlarsın bütün kalbiyle Ne ağladığına yanarsın Belki bir inat uğruna Hasretler boyu uzarsın. Hep götüren olmasan diyorum Sevdaları getirsen uzaklardan Gülücükler karşılasa seni Yeni besteler yapılsa alkışlardan. Sevinçten ağlatsan insanları Silsen bütün gözlerden ayrılıkları Rüya olmasa gidip gelmeyenler Kavuştursan sıcak avuçları. Kıvrılıp gelen yollar Bana sevdamı getirsen de geri Gülümsesin ilk defa dudaklarım O’nu götürdüğünden beri. 16/12/2006 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerim
Gözlerim böyle değildi Böyle hiç bakmamıştı, Ne oldu bilmiyorum İnan, Çocukluğundan beri ağlamamıştı. Anlayamıyorum, Durduk yerde sulanıyor; Sanki bir yerlerimde derin bir yara var da, Acıdıkça, Acıdığı kadar ağlıyor. Taş gibi sanırdım kendimi, Erkekler ağlamaz derdim… Terk edilenler safına mı katıldım, ne oldu? Bu yüzden mi her fırsatta Ağlıyor gözlerim. Ne karanlıktan korkardım, ne aydınlıktan, Hiçbir şey ürkütemezdi beni, Ne hale gelmişim bir görsen, Vuslatı ağlatan bir şiir bile Hemen ağlatıyor gözlerimi. İyi ki güneş doğdu derim, Der demez gözlerim buğulanır Akşam olur, hava kararır Görmek istediğini göremeyen şu kahrolası gözlerim Nedense hemen sulanır. Gözlerim böyle değildi Ne ayrılıklara göğüs gerdim de, yaşarmamış Böyle hiç olmamıştı, İnan, her fırsatta ağlayan bu gözler Çocukluğundan beri hiç ağlamamıştı. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinde Hüzünle Geldin
Karanlıklar getirmişti seni bana Gözlerinde hüzünle gelmiştin Biraz şaşkındın Hatta içten miydi bilmem ama Gülümsemiştin. Hüznüne tutulmuştum gözlerinin Yaş vardı ama akmıyordu Işıkları yapayalnızdı Yıldızlar vardı bebeklerinde Bir türlü parlamıyordu. Saçlarını okşamış, Yanağına dokunmuştum Çok masumdun, çok tatlıydın Seni sevmiş Mutlu olmuştum. Mutlu etmek istemiştim seni Gözlerinden hüznü silmek Yakmak bütün yıldızların ışıklarını, Bir isteğim seni hep sevmekti Bir de sevilmek. Güldüremedim göz bebeklerini Kirpiklerin kahkaha atamadı Ne kadar isterdim bilemezsin Ellerim bir türlü Saçını okşayarak yatamadı. Ne çare kader Gözlerinde hüznünle geldin Değiştiremedim yazgıyı Geldiğin gibi Gözlerinde hüzünle gittin Hüznünle gittin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|