![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Her Tercih Bir Vazgeçiştir
İçimizde En şanslı kişi Âdem Vazgeçmedi Havva uğruna kimseden. 12.2.2007 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yürek Demlenmeye Durur Sadece
Şiirimi okumuş Yüreğim boş demiştin Yürek boşlamaz sevdiğim Deme durur yalnızca... Sevgi dolu günler göreceğiz seninle Şimdi yüreklerimizle tutunuyorsak O zaman da ellerimizle Tutunacağız birbirimize Yürek demlenmeye durduğunda 'Unutma, Yol değişir Yolcu da Değişmeyen erimdir sadece…**' 14.2.2007 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sense Bir Kardelen
Anımsar mısın? Bana bir gün Buz gibisin demiştin Şaşırtmıştın Merak ettim hep O günden beri Bilir misin kardelenleri? Buz mavisi giyiniktir gözleri İncecik boyunları Sevda bakışlı yüzleri vardır azimli inançlı nazlı Sabır çiçekleridir Güneşe ulaşmak için Sabırsızca beklerler baharı Şaşırtırlar beni Onlara benzetirim seni Bilir misin sahi Nasıl delerler öyle Buz bağlamış kalpleri! Say ki kış güneşiyim Bulutlar arasından gülümseyen Sense bir kardelen. 8.10.06 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Filmin Anotomisi
Sabaha karşı üçte bitti İzlediğim bir polisiye filmdi. Tüm dünyayı tehdit ediyordu biri Çok filmde olduğu gibi İyilerin temsilcisi polisti Sistemin yozlaşmış değerlerini Tükettiği için kötüydü diğeri Böyle kurgulanmıştı film Bir rahatsızlık hissetmiş olmalı ki yönetmen Kahramanının ağzından. Sonunda kendini sorguluyordu Polisin diyordu her düzende görevi Güçlüyü korumaktır mazlumdan. Benim yaptığım da o Bana yok ki bir zararın Maaşımı vereni korumak için Seni yakalamakta ki maksadım Düşünürüm de zaman zaman Bizim gibilerin çıkarı Yanında olmaktır senin. Sabaha karşı Bilmem kaçıncı tekrarında haberlerin Cumhurbaşkanı yemin ediyordu. Okumakta olduğu Anayasal metinde “Soyal hukuk devletini koruyacağım” Diyordu. Biliyor musun? Tuş olmuş pehlivan gibi Sırt üstü yatmaktayım hala Yapabildiğim tek şey TV izlemek saatlerce… 2, 9.07 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
1 Mayıs 1979
Sessizliğini bürünmüş gibi Caddeler sokaklar ölümün isatnbul suskun, İstanbullu tutuklu bugün. Yurdun esenliği ve güvenliği için Sıkıyönetim Komutanlığınca 1 Mayıs 1979 günü Sokağa çıkmak yasaktır Gün boyunca... İstanbul suskun İstanbullu tutuklu bu gün. Bir çocuk çıkıyor sokağa Eylemi bir devrim sanki Bir çocuk daha... Sonra çocuklar çıkıyorlar sokağa Yasaklar yetersiz Çocuklar birer militan devrimci sanki. Sessizliğini yırtarcasına Çığlık çığlğa doluyor sokak Her çığlık bir türkü sanki Tek arzum çocuklara katılmak Dudaklarımda 1 Mayıs Marşı Penceredeyim Dudaklarımda 1 Mayıs Marşı Sokakta çocuklar Çocuklar faşizme karşı. Seviyorum çocukları Her biri militan devrimci sanki. Umut doluyorum yarınlara Çocukların kişiliğinde tutukluluğu yeniyorum Özgürlüğü duyuruyorlar bana Seviyorum çocuklarımı. Sessizliğini bürünmüş gibi Caddeler sokaklar direncin İstanbul suskun İstanbullu tutsağı hükümetin. Yalnızca çocuklar özgür Uzuyor boyları güneşe karşı Dolduruyorlar adımıza İstanbul'u Çocuklarımız faşizme karşı.. 1 Mayıs 79- Gayrettepe Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
1 Mayıs 78
dört bir yandan geldiler doldu, dört bir yan doldu, her yan hepsi bir ağızdan hepsi bir ağız gibi haykırdılar. dağı taşı çınlattı tüm kenti sardı haykırışları 'gökte kuş suda balık toprakta karınca' katıldı onbinlere Bir kükremeki aman hey dostlar görmeliydiniz görmeliydiniz dostlar coşkun bir sel oldular tuttular dağı taşı tuttular her bir yöreyi oldular birler onbin onbinler yüzbin oldu. yüzbinler bir yürek oldu. dayanıp birbirlerine güçlendiler 1 Mayıs alanında bir ağızdan bir mayıs türküsünü söylediler '1 mayıs, 1 mayıs işçinin emekçinin bayramı' her işçi bu bayrama yöresel bir oyunla katıldı biriken yüzbinleri 1 Mayıs alanı almadı almadı yollar yürüdükçe işçiler alçaldı sygıyla yokuşlar inançları yolları düz .....yolları geniş ediyordu yüzbinler bitmezcesine alanı dolduruyordu. Alanın orta yerinde kürsü Kürsüde sıkılı bir yumruk gibi biri biri değil hepimiz yarını vaad ediyoruz. devrimin kuramını pratiğini yaşarken kuruyoruz. Bir Mayıs Alanında Yep yeni bir Türkiye kuruyoruz.. Selamlıyoruz halkımızı selamlıyoruz dünyayı kuruyoruz başladık işçilerin omzunda yükselecek pırıl pırıl bir dünyayı.. Selam dünyaya Türkiye işçi sınıfına selam' 1/2 Mayıs 78 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
10 Kasım'da Kafama Takılanlar
KAFAMA TAKILANLAR Bakma sen On beş yılda yaptıklarını Yetmiş yıldır yapamadığımıza Bazen takılıyor da aklıma Sanmam ki sana inat olsun diye Bak yetmiş küsur üniversitemize Bazısı muhtaç hala Öğretim üyesine Sakın anlattıklarım sanma nazire Olanları da düşmüşler intihale Bu gün bile muhtacız hala sana Bu utançla yarın çıkarız huzura Bine bin katan söylemlerimizde Yanlışları doğru anlatırız baştan sona Ah Atatürk ah ne vardı gittin erkenden Geceyi gündüze kattın hep aceleciliğinden Sandın ki çağdaşlığı kaçıracak Türkiye Tabii haberin yoktu AB’ye aday üyelikten Biliyor musun Atam Hala gücün var senin Şöyle bir silkelesen Kurtaracaksın bizi Üstümüzdeki yılgınlıktan 10/11/05 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Adam Gibiyse İçmen
Kim demiş İçilmez diye Ramazanda... Dün okudum kitapta Yazıyordu içkili durulmaz namazda. Aldırma sen kimseye Benim inancım o ki Herkese eşit duran tanrı Birine yasak kıldığıyla Kutsamaz diğerini… Değil mi ki Dinlerin en büyük amacı İnsanı sevmek? Şairsen Yüreğinde ki sevgi İçtiğinde daha çok Çıkıyorsa ortaya Değil ramazan Kadir gecesinde bile olsan İç sevgili İbadet sayılmasa da Günahta yazılmaz Adam gibiyse İçmen... 16.10.05 Metin Yaltı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Adı Sevgiydi
Akşamdan çıktı dolaşmaya Kıyılarda gezindi önce Çay içti bahçelerde Barlara uğradı tek, tek Geceydi evlere girdiğinde Kiminde yakıcı bir nefesti Fısıltıydı kiminde sessiz. Kiminde yalnızlıktı, kimsesiz Bezginlikti kiminde Gün geceye devrildiğinde Sıcağa sığınmışlardı Yorgansız yatıyordu bebekler Geceyle sarılmışlardı Üstsüz uzanmıştı kadınlar Çıplaktı çoğunlukla kocalar. Sevginin bir adı da uykuydu Marmara uyuyordu Sevgi hasadındaydı Sakarya Fındık topluyordu Değirmendere Denize topuk vuruyor Gölcük Vapur kalktı mı? Soluk soluğa Yalova Biriyle saklambaç oynuyor Düzce Yaşamın düşmanı ölüm Sevginin belalısı öfke Tanıyamazsınız ki, kalleş ikisi de Azrail diye gelirdi ölüm hep Zelzele giyinmiş bu gece. Demedi bu yaşlı, bu genç Demedi çoluk çocuk Hoyratça çöktü üstüne yaşamın Harmanı yerde kaldı Sakarya'nın Fındığını kıramadı Değirmendere Soluksuz kaldı Türkiye Soluksuz kalınca Gölcük, Yalova. Bir adı sevgiydi uykunun Marmara uyuyordu Sabaha yakındı gece Türkiye’m ağlıyordu |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ağız Tadı
Ağız tadım bozulalı Tadını alamıyorum yaşamın Nedeni sensin Bütün suç senin. Ne kadar geçti aradan ? Bilemiyorum. Özlemin çığ gibi büyüyor Dayanma gücünü bulamıyorum. Yalnızca avunuyorum. Ellerini tutamasamda Bakışların hep gözlerimde duruyor Ağız tadım bozuk dedimsede İnanma Dudaklarının tadını unutamıyorum. Göğüslerini avuçlamak bazı bir bir emmek istiyorum Buz kesildiğim oluyor bazen sana sarılıp uyuyorum. Tüm bunlar yetmiyor ama Seni ara sıra gözlüyorum da Nasıl bir duygu anlamıyorum Kahroluyorum. Sana müthiş kızdığımda oluyor bazen İliklerim sızlıyor seni anımsadığımda diri, dip diri oluyorum Allah belanı ver(me)sin Seni özlüyorum seni istiyorum. 10,12,1994/ Gültepe Metin Yaltı |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|