![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çoban Yalnızlığı
Ben savrulan notalarla sana aç susuz dans ederken birlikte Edıth Pıaf sesinde sahipsiz bir kuzu yüreğim bakarken senin sahil gözlerine kış vakti. Yalnızlığım bir çobanın izleri geçer aşk sürüleri üzerimden. Bölük pörçük geliyor damlaları yaşamın bağlı yüreğim sularına kopuk filmler geçiyor perdeden sonunda düşüyor bakışlar ayak altlarıma sen hiç aklımda yok iken. Duvar dipleri, kapı eşikleri uzun yol yürüyüşleri geçiyor usumdan tırmanırken bir yandan son yokuşlara. En salaş anlarında yüreğimin salınmış suları aşk kuyularımın değirmenler gözlerime bağlı dönüyoruz döküyoruz akıyoruz çoban yalnızlığına. 28/01/04 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çölde Raks
İşaret parmağın avucumun içinde sol elimin avucu senin sağ işaret parmağın... sen bir öpme mesafesi ardımda yürüyoruz... adımlarımız sekerek aşk ile dansa gidiyoruz... En ucundayız hayatın yanık oryantel vuruşlar deflerde ritmik aşk ile yıldızları rahatsız ediyor kıpır kıpırlar hiç kimse yok iken bu dünyada raks ettiğimiz bu tınılar. Bir sen bir ben bir tınılar. Uçuşan ürperti kuşları yüreğimde tenimi titretiyor kelebekler yalım çöl *******inde. Kıpırtısız gözlerim uyumuş gözlerinin kucağına. Açılmıyor gözlerim kalkmıyor yüreğim oynamıyor kollarım sularım taşmış havuzlarından. Bir kum fırtınası bölüyor bu raksı. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Darmadağınıklığımda
Bozbulanık bugünler darmadağınım kalıcı bir güneşim yok tepemde. Mizah desen hak getire sevinç neşe eğlence ben unuttum bunları bana habersizce geldi ayrılık yapraklarım düşmek üzere. '89/bodrum Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dayanağım Güneş İle Rüzgar
Beynimde göçebe sıkıntıların yığıntısı bir yıkıntı ararım güneşi görmek için bir hava uyarlarım dindirmek için kendimi. Rüzgar çıkar tozu toprağı acı dolu göz yaşı var içinde. İstemem öylesini rüzgarın sesini duyayım yeter. Neden bunca sıkıntı duyarım denizler dururken öpmek gelir içimden sarılmak gelir yüreğimden saçlarımı asılırken. Birlikte doğmalı güneşle toz dolmalı gözleri karanlığın rüzgarla estikçe bilmeli mavili göklerin karabasanlığını yüreklenmeli sustukça coşan ağızlar varım demeli ölümü duymayanlara. Birikti yüreğimin suları kurudu dudağım dumandan söylemez oldu dillerim ıslak türküleri. Özgün suları akıyor hayatımın zavallı toprakların üstüne merhaba diyeceğim artık hafif mentollü şarkıların estiği yaşama seviyorum dediğimde her şey benim artık güneş ve rüzgar onayladılar çünkü. 10/11/87 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dene bakalım
Baktın olmuyor kaydırıver yüreğinin yıldızını yaşamın boşluğuna. Yarat kendine bir samanyolu şöyle derin kaygılı bulanıkta olsa toprağa inen bir samanlı yol ama kendin çiz bu yolu ve hiçbir acıya gözlerini kapama hele yüreğini ardına kadar aç. Bakarsın bir yıldız kayıverir içeriye. '89/turgutreis |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deniz Feneri Aşklarım
Burukluğunda duygu burkulmalarım sargılı yüreğimin gözü,kaşı her yanı. Kör ve sağır dilsizim sorgusunda ilişki mahkemelerimin. Beni bırakın yürüyeyim salın beni çözün beni. Baktım ve yürüdüm yalnızca deniz fenerimin kapı yoluna her renginde denizin her rıhtımında ayaklarım ve yüreğim sen adımlarında,atışlarında. Dokunsaydık,dokunulmasaydık dokunulmazdık ışıklarında en tenha deniz fenerimin. Kuytuları çağırırdı bizi yanında mehtap yan sevgilerden gümüşlü denizler. Yeniler heyecan verirdi bize bir öpüşme uzaklığı yürüyüşlerde. Deniz fenerim yaslanılmış duvarlarında aşk ve masumiyet izleri sarılırız çekiniriz dokunuruz otururuz sevişiriz deniz fenerim hep arkamda yakalanırız ışıklarında. 22/04/04/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Denizde yaşasak..?
Yaşam en hafifinden bir deniz olsa insanlar evcil en sessisizinden allı pullu balık olsa süregider mi vurgunsuz,dalgasız yaşam, yine mi yutar büyük insan küçük insanı..! sızlanır mı kumundan,tuzundan yaşamın düşer mi ağlara sevecen kuyruk sallayan insan kavga mı eder insanlar kanmak için oltaya olur mu kaya deleninden aşkları insanların var mıdır kalplerinde umutları arar mı onlarda özgürlüğü ayrılır mı insanlar pullusu,pulsuzu allısı,morlusu diye bulunur mu istenen yaşam denizlerde vurgunsuz,dalgasız. 21/06/86 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Direnme anları
İşte öylesineler hafiflikler ayrı teller buyurganlıklar bugünlerde ihanetler darmadağın. Beklemek değil farketmek gerekmiş soysuzluğu belirsizliklerin içinde. Sonu belli bu acı ağıtların ayrılıklarda. Sevinçlere küskünüm güllerin içerisinde. Direnmek yalnızca yaşamıma en soluksuzca beni ayakta tutan bu olsa gerek. '89/turgutreis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dokunmayın Hayvanlarıma
Bile bile atılmadı bu sevgiler bildiğim yüreğimden. Apansız kalktı bu insan her sızıda dikenli yataklardan kolları tutmaz dilleri çekilmiş iken. Bastı yinede kanayan aşkların üstüne yüreğindeki tütünü., verdi cebindeki en son kalan şiirini. İsteyen aldı istemeyen attı gönül merhemini, yüreğin suyunu. Onlar kendileri bildiler aslında bilmediklerini sanki yaşıyoruz başka bir dünyada. Hiç atılır mı ceylana ok! Niye vururlar kekliği mi! Gem vurmayın yılkılarıma! Yakın durmayın aslanıma! Bırakın beni başbaşa hayvanlarımla! 01/10/03/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dolunayda toplanalım
Sekiz dokuz eylül sakin gider diye düşünmüştüm. Ne haddime böyle düşünmek..! Doğmadın mı sende aynı havaya Hepimiz bir damlayız bu denizde seninki bulanıkta olsa yeşil, mavi, siyah, kahve olsada ela gözlerimiz bakışın nesi var...? yüreğinden gelmeyince. Ellerinizi tutmasam gözlerinize bakmasam teninize dokunmasam kulağınıza bıraksam sesimi ağzınıza koysam tatları burnunuza sinse kokularım yaranamam. Yüreğin kendine çalışırsa düşemezsin başka yollara bulanır ruhun aynı tozların içinde. Debelen, didin, kastır olmaz..! uğraşma..! hayatın yolları belli sen istediğinden başla. Ne güzel olur hepimiz yürüsek yollarda başka başka. Kaldırsak başımızı havaya birleşse a y r ı ruhlar aynı dolunayda. 09/10/eyl/03/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|