![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kendini Yaşamış Belleme
Açmadıysan Göğsünü Sevda Katli Saldırışa Yıldırımlar Gibi Atılmadıysan Kavgalara Apansız, Dur! Demediysen Yalana, Yanlışa Ve Titreyen Dudaklarında Yer Vermediysen Soylu Haykırışa, Kendini Yaşamış Belleme Gülüm Kanımca Yaşamış Sayılmazsın... Eylem Adım Dolanmadıysan Dağlarda Yalın Ayak, Toza Toprağa Bulanmadıysa Yüzün Gözün, Eteklerinde Nemrut Ateşi Şafak Yüreğinde Namus Sözün, Ezilen Halkların Hakkı İçin, Ağlayan Çocukların Hakkı İçin, Kararan Geceye İnat, Ağaran Ufukların Hakkı İçin Vurmadıysan, Vurulmadıysan Kendini Yaşamış Belleme Gülüm Kanımca Yaşamış Sayılmazsın... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Küskün Çocuk
Ben Uzak Memleketlerin Küskün Çocuğu Kıraç Toprakların Kızgın Soluğu Öyle Kolay Kolay Erişilmez Eteklerime Ben Geçit Vermez Dağların Keskin Doruğu... Güneş Vurur Alnımın Yamacına, Yakar Tenimi Gavur, Ateş Gibi Kavurur. Terler Süzülür Döşümden Aşağı, Çatlar Göğsümün Çeperi Esvabım Islanır Cımcılık Olur. Arasıra Bir Rüzgar Eser Savurur Suratıma Tozu Toprağı Gözlerim Perde Perde Bulanır, Saç Sakal Karışır Birbirine Sıfatım Tanınmaz Bir Hal Alır... Akşam Olur da Karanlık Düşünce Tepelere Kurulur Çobanların Dertli Şuraası Barak Havası, Gelin Duası... Tatlı Bir Rehavet Çöker Üstüme Cıgaram Tüter, Efkarım Çoğalır Yorgunluk Alır Başını Gider, Yüreğimde Sevdaların Acısı Kalır... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Körelmeseydi...
Ne Çok Şey Vardı Yaşanacak Nice Gizemler Saklıydı Yarınlarda Nice Umutlar Vardı Körpecik Körelmeseydi Hayat... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba...
Merhaba Doğan Gün, Parıldayan Güneş Ve Pencereme Konan Minik Kuş Merhaba... Merhaba Uzaklar...Yolların Ötesi Merhaba Tel Örgülü Dünyamız... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Şimdi Şehit
Yekpare Bekleyişin Getirdiği Bir Akşam Kulakları Tırmalayan Sağır Sessizlik Ümüğü Sıkılmış Musallat Yaşam... ``Cudi Dağı Eteklerinde Arama Tarama Yapan...`` Pusu, Kurşun, Kan Hain Ayak Sesleri... Tutuşur Gözbebeklerimde Alaşafak Savuşur Yüreğimde Ürkek Ceylan Hisleri, Aldatılmışlığın Sırrını Çözmeye Çalışan Ustalık Kör Kalem Uçlarında, Derin Uçurum İzleri... Fizik, Anatomi, Olasılık Postal Suratlarda Asıklık, Karar: Bin Bilinmeyenli Denklem, Kararlı Adımlardaki Tutarlılık... Ve Ben Şairim, Sevdası Külelenmiş Dağların Kır Nergizi Gözleri, Göbeği Çatlamış Dudakların Sabır Ezgisi Sözleri, Yarınları Yağmalanmış Varoşların Kahır Çizgisi Yüzleriyim Anlayacağın... Ağlamak Elbette Kolaydır, Elbette Kolaydır Kendini Paralamak Papyon Yakalara Siyah Kordele Bağlamak Resmi Tangolarla Yürekleri Palazlamak Kolaydır... Ajanslarda Münferit Olayları Kınamak, Kongre Salonlarında Miting Meydanlarında Barışçıl Sistemler Sağlamak Kolaydır. Uydurmak da Kolaydır, Uygulamak da... Çünkü Kader Yazgısı Silahlar Susmuştur, Derin Mevzilere Çekilmiş Birlikler Geçici Sukunet Kurulmuştur. Çünkü Firavun İştahıyla Çekilmiş Tetikler Kan Kusmuş, Kansız Senaristlerin Namlusu Figuran Hedefler Vurulmuştur... Yani, Yetsin Diyorum, Durulsun Kör Bulanık Akan Sular Bu Acılar Bitsin Diyorum. Yani, Ağlayan Çaağaları Saran Korkular, Olur Olmaz Kabuslarla Bölünen Uykular Unutulsun, Kuşku Dolu Masum Dudaklarda Düş Olsun, Gitsin Diyorum. Sözüm Ona; Dili Kol, Eli Bol Soylular Tutulsun Mazlumların Ahına Allah Kahretsin Diyorum... Ne Çıkar, Davalarımız Devrin Divanlarında Görülse, Kalemler Kırılsa Sevdalarımıza Yumak Yumak Mahpuslar Örülse, Ne Çıkar, Dağbaşlarını Mesken Tutmuş Türkülerimiz Sürülse... Zalimi Dize Getiren Ağıtlar Bizim Değilmi Sanki... Omuzlarda Yanyana Taşınan Tabutlar, Kan Pıhtısı Bulutlar, Yok Olan Umutlar, Bizim Değil mi Kurşun Köreltmiş Ocaklar, Postallı Ayaklar, Şalvarlı Çocuklar, Tarh-Açık Kapılar Bizim Değil mi? Öyleyse Davranın Diyorum, Sarılın Kutalmış Ufuklar Şurasında... Dün Yurdumun Dağlarında Çarpışan Yiğit Bugün Bayraklar Arasında, O Şimdi Şehit... (12/11/1996-Ümraniye) Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Portre...
Cansın, Yüreğimde Cansın, Feda Olsun Ömrüm Uğrunda Harcansın... Yarsın, Güzel Bana Yarsın, Yolun Sevdam Dolu Meçhul Bir Diyarsın... Gülsün, Yedi Veren Gülsün, Hilal Kaşın Çatma Gamze Yüzün Gülsün... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sabrımın Sırrı...
Sen Olmasan İpin Ucunda Çektiğimde Sen Gelmesen Bana, Sen Olmasan Yolların Sonunda Vardığımda, Seni Bulamasam Karşımda, Beynimde Çıkmazlar Depreşirken Lanetler Ederek Çaresizliğe Yüzüstü Yattığım *******, Ha Teslim Oldum, Olacakken İçimdeki Acizliğe, Çıkıp Gelmesen Rüyalarıma Sabır Dilimi Gülümseyişlerini Getirmesen... İlk Işığıyla Günün Düşmese Gözlerin Pencereme, Kipriklerin Süpürmese Karanlığı Ve Bir Bakışın, Çekip Almasa Gözlerime Yapışan Şu Urum Gibi Yalnızlığı... Her Suskunluğun Ardından Sen Olmasan Düşünüp Düşünüp Daldığım, Efkarlanıp Bir Sigara Sarıp, Yanık Türkülerce Sevgilerimi Saldığım Sen Olmasan; Geçer mi Sanıyorsun İçerde Günler, Biter mi Zaman... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seninle Olmak Vardı...
Şimdi Seninle Olmak Vardı Gülüm Seninle Demlemek Zamanı, Geçen Günlerin İnadına Seninle Yaşamak Bugünü, Yarını... Başkaldırmak Bakışlarımla Kör Bir Vakit, Bin Hınç İle Sarılmak Boğazına Çaresizliğin Boğmak, Parçalamak `Cızz` Etmeden Yüreğim... Ve Bütün Engellere Rağmen Döküp Ortaya Ne Varsa, Ne Varsa Yakmak Sensizliğe Ait... Çekip Aralamak Zaman Perdesini Umutların Gözlerinden Yol Geçirmek, Bir Adıma İndirmek Mesafeleri Son Bir Şansımı Denemek Önümde Ateşten Barikat, Arkamda Kulak Asmadığım `Dur` İhtarı. Soluk Soluğa Koşmak Sana Beni Sana Getirmek... Şimdi Seninle Olmak Vardı Gülüm... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensiz Ve Selinsizim...
...Cankızım`a... Sensizliğin İlk Günü Selinim, Geceleyin Çakalların Uluduğu Bir Vakitte Kabus Renkli Rüyalarımdan Kan-Ter İçinde Uyandım... Yalnızlığın Yalvarışı Değildi Sensizliğin Sancısıydı Boğazıma Düğümlenen... Postmodern Kılıklı İhanetin İzlerini Gördüm Aynamda, Gerçeklerin Uryan Çıplaklığı Ve Hayatın Yorumsuz Bilinmezleri, Çatlamış Kıraç Topraklar Gibi Derin İzler Bırakmıştı Alnımda... Oyuncağı Çalınmış Çocuk Mızıkçılığıyla Seni Aradım Odamda, Sana Bakındım Kulağımı Seğirttim sesine Seni Parmasladım Ellerimle Gözlerimin Değmediği Kuytularda... Belki Acizdim, Kabiliyet Düşmanı Ahmak Veya Kabullenme Özürlü Avanak, Belki Marifetsizdim... Belki Bundan, Güleç Güllerin Açtığı Yüzünü Göremeyecektim. Fındık Burnunu, Kepçe Kulaklarını, Can Eriği Gözlerini Göremeyecektim... Selvi Boylu Kıvrak Kipriklerine Nar Ateşi Dudaklarına Dokunamayacaktım... Ve Kokunu, Soluğumun Sıcaklığında Buharlaşan Ilık Ter Kokunu, Kışların Yeşile Çaldığı Mevsimlerde Göz Kamaştıran, Burun Ovuşturan Kardelen Kokunu, Süt Kokunu Balam Özümsu Kokunu Hissedemeyecektim... Ve Belki O Gülüşlerin Çakmak Taşı Kıvılcımı Gibi Parlamayacaktı Gözlerimde... Ellerini Tutamayacaktım Narinden, Türküler Çığıramayacaktım Kulaklarına Sazımla Ezgiler Çalamayacaktım Derinden... Gittin İşte Gittin Be Selinim... Kapıları Suratıma Bir Tokat Gibi Vurarak Gittin, Kapattın Kör Lumbus Pencerelerimi Boynuma Yaşamak Ağrısı Veballerini Asarak Gittin... Durmadan...Duraksamadan Yormadan...Yutkunmadan Usulca, Adım Adım Dalga Dalga Dağda Duman, Denizde Kayık, Gökte Yıldız Gibi Kayarak Gittin... Selin Kızım...Kızanım... Engin Deniz Deryası Bal Köpüğü, Gül Tomurcuğu Suzanım... Böyle mi Olacaktı Sonumuz, Böyle mi Ayrılacaktı Ay Işığında Kesişen Yollarımız, Böyle mi Bitecekti Mütevazi Umutlarımız Çıtır Sevdalarımız... Hani Can`dın Can Yoldaşımdın, Kül Kedim...Pamuk Prensesim... Kadife Kumaşımdın... Gelincik Kınası Avurtlarımda Yarenim, Ceren Cilvesi Sevinçlerimde Oynaşımdın... Ahh Be Selinim... Ne Kadar Zor Sensiz Sabahlara Uyanmak, Güne Merhaba Demek Ne Kadar Zor... Manzara Çizen Ressam Aşk Şiirleri Yazan Şair Olmak Ya da, Ölümcül Hastalarına Yalancıktan Umut Dağıtan Doktor... Bu İlk Ayrılışımız Ama Biliyorum Son Olmayacak Sensizliğin Sırnaşık Hafakanları Sardı Yüreğimi Kisvesi Kindar Ciğerleri Mundar Elleri Hunhar Haramiler Bastı Kervanımızı Çirkef Keyif Taladılar Düşlerimizi Kundaktaki Yarınlarımızı Yağmaladılar, Hırpalandı Bedenlerimiz Gözlerimiz Kan Revan Gamzeli Yüzlerimizi Tırmaladılar... İnan Selinim, İnan Bitmeyecek Bu Direnişim... Ne Sen Birilerine Yar Olacaksın Ne de Birilerinin Yaptıkları Yanlarında Kar Kalacak... İncir Çekirdeği Sıskalığında da Olsa Umutlarımız, Derin Dehlizleri Aydınlatamasa da İğne Deliğinden Süzülen Cılız Işıklarımız, İnanıyorum Çatlayacak Tohum Ana Rahminde Fırlayacak Çocuk Diri Göğüsleri Süt Verecek Kadınların Büyüyecek, Serpilecek İmanlı Savaşçılar Dirilecek Bentleri Yıkacak Sel Filizler Güverecek... Sorgulanacak İliklerimizi Titreten Karakış Zemheri, Aşk Tufanı, Felek Çemberi... Gözyaşlarımızla Islattığımız Günlerin, Akıttığımız Kanların, Kaybettiğimiz Canların Hesapları Sorulacak... Ve Bu Çığlık, Bu Fel Fecir Karanlık, Son Nefesini Verecek Bir Lahza Aydınlıkta Boğulacak... (24/12/2000-Bodrum) Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Serzeniş...
Yaralı Dağ Ceylanı Ürkekliğinde Ellerin Dokunsam Titriyorsun, Dudaklarımıza Dolanıyor Türkü Soluğunda Özlemlerimiz Ben, Kipriklerimle Topluyorum Yıldızları Sen, Avucundaki Güneşi Yitiriyorsun... Ali Yaşar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|