![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kimsesizlik Belirtileri..........
Uyuyamıyorum……. Beynimde birbirine kenetlenen düşünce zincirlerinden, Bir tarla faresi misali hayallerimi kemiren sessizliklerden, Ve umutların hiç yeşermediği yoksul kimsesizliklerden, Uyuyamıyorum, Sadece uyuyakalıyorum………. Neler getireceği belli olmayan hayatın derinliklerinden, Kurtulmaya çalıştığım acımasız yürek iniltilerinden, Feda edilmesini istemediğim hayatlardaki mutluluk belirtilerinden, Uyuyamıyorum, Sadece uyuyakalıyorum………. 19.05.06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kiraz çiçeklerinden gözyaşları....
Merhaba anneanne, Ben geldim işte, Hafızamda son kalan anılarımla ve geçmişimle……. Belki çok yakın olamadık birbirimize, Belki aynı şehirde uzun yıllar nefes alamadık birlikte, Ama, Anılarım vardı seninle Güzel geçmişe ve Güzel geleceğe……. Aklıma her geldiğinde Deniz mavisi gözlerini buluyorum hayallerimde. Geçmişinde çocukluğunu unuttuğun, Geleceğinde kendimi bulduğum, Engin maviliklerinde…. Acıydı belki gülümsemenin yüzündeki şekli, Ama ben hep gülümsemeni sevdim. Belki kahkahalar atmazdın ki Ben hiç duymadım, Lakin, Gülümsemen bende dağlardan çam kokuları getirirdi Derin derin solutan… Ne acıtırdı beni bilirmisin? Bilmem kaç yaşımda öğrenmiştim 13 yaşında evlenmişsin sen ki 14ünde bir kızın olmuş,…. Sen hiç çocuk olmadın mı anneanne? Hiç seksek oynamadın mı sokakta, Hiç ip atlamadın mı? Evcilik oynamışsın sadece biliyorum, Hem de kucağında gerçek bir bebekle…. Minik bir evin vardı hatırladığım, Belki bahçesinde ebruli hanım elleri açmıyordu ama………… Derin izleri vardı bende, Kapı önündeki dut ağacının……. Sarmaşıkların vardı balkonda İçine girip, Hayattan saklandığım…. Bir kiraz ağacın vardı bahçende, Sen çok severdin bilirdim, Ve yapraklarına bile hiç zarar vermezdim…. Köpeğimiz vardı hatırla anneanne, Fındıktı evet adı… Evde de bir köşesi vardı bahçede de…. Yaramazlıkları dağı taşı aşardı ama……… İnan o bile en çok seni severdi…. Hiç aklıma gelmezdi bir köpeği kıskanacağım, Ben belki yılda 15 gün görürdüm seni, Ama o hep senin yanındaydı, Evinde,barkında,bahçende,ayak ucunda…. 15 yaşındaydım, Ve bir 19 mayıs günü sabahı, Tam iki saat bekledim hastane kapısında Sadece seni görebilmek için…. Odana girdim nice sonra Yoktun…. Kirazları mı toplamaya gitmiştin, Yoksa bahçeyi mi suluyordun anneanne? Aslında sen hiç bir şey hatırlamıyordun, Ve burası senin memleketin değildi ki…… Neredeydin peki, Cevap versene anneanne…..! ! ! Neredeydin? ? Benim yaşlarda, bir hasta yakını olan kızın, Pervasızca ettiği tek bir kelime almıştı aklımı…. Anneannen öldü! ! ! ! ! ! ! ! Bakmadım kızın yüzüne, Nede gözlerine…. Neredeydim şimdi de ben hatırlamıyordum….! Çıktım sessizce odadan, Ve sonra hastaneden…. Evimin yolunu ezberlemişti ki ayaklarım, Götürdü beni Caddelerden sokaklara, Sokaklardan, evime…. Ağlamadım hiç anneanne…! Neden biliyor musun? Çünkü bahçendeki kirazlar olmamıştı daha..! Ve sen en son ne istemiştin hatırlıyorum. İşte o kirazları…. Getiremedim sana anneanne! ! ! ! Ne o mevsimde kiraz bulabildim, Nede hayatında köpeğin Fındık kadar bulunabildim…. Özür dilerim anneanne….. 14 yıldır kiraz ağacın hiç çiçek açmadı… Ama, Al işte bu gözyaşları senin için…… (19mayıs 1992 de kaybettiğim deniz gözlü anneanneme…) 19.05.2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kiraz...!
Kiraz tadında sevdim seni… Her seferinde ağzımda buruk bir tat bırakan! ! ! Kiraz tadında sevdim seni… Her yok oluşunda Yüreğime saplanan acı bir mermi gibi, Çekirdeğin ağzımda kaldı… 20.11.05 06:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkak Gölgem...
KORKAK GÖLGEM… Issız bir gecede Gölgem bile beni terk etmişken, Zamanı durdurmak ne mümkün! ! ! Duvarlarla konuşmaya başladığım o an, Izdırap duyuyorum yüreğimde sadece… Resimlerine bakamıyorum, Korkuyorum… Acı bir çığlık var gözlerinde sadece Parçalanmış yüreğimi Biraz daha parçalayan… 19.02.02 01:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkmasaydım! ! !
KORKMASAYDIM! ! ! Korkmasaydım keşke hiçbir şeyden, Ormandaki minik tavşanlar gibi çoğu zaman… Renk renk çiçekler arasında, Kendinden bile korkan! ! ! Ağaçların yapraklarımı korkutuyordu beni, Ağaçlar mı? ? ? Kaybolmuşluğum mu yoksa, Lüzumsuz çığlıklarım, Çığlıklarım bu yüzden miydi? ? ? Islak gözlerimdeki kırmızı bakışlar ve korkmasaydım keşke hiçbir şeyden… 19.02.02 00:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köşebaşı.
Karanlık bir sokak, Ve karanlık bir köşebaşı…. Keşke,keşke seni hiç beklemeseydim. Hiç beklemeseydim gelmeyeceğini bile bile… İçimde bir umut, Her köşe başında karanlık bir hayal, Umutsuz bekleyişler bekliyor artık beni… Ve birde bakıyorum ki, Yine sokak lambasını altında, Ve yine köşebaşındayım… Belki umutsuz, Belki karanlık, Ve belki de tepkisiz, Çelişkili… Karanlık bir sokak, Ve karanlık bir köşebaşındayım… 26.11.201 21:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Krizlerde vurgunlar yedim............
Gidişinin ardından vurgunlar yedim, Yüreğim sızladı için için…… İçimden neler geçti, Neler geçmedi bir bilsen…… Sol yanım sızladı derinden…….. Ve sol yanım bölündü Sevginden bazen, Bazen sevgisizliğinden…. Umurun muydum, Değil miydim? Uğurunmuydum, Uğursuzluğun mu? Gidişinin ardından vurgunlar yedim, Dönecektin, Bilirdim. Ama Dönsen de, Kendimi yalnız hissedecektim……… Güvensizliğimin uç noktalarındaki Krizlere ve kır izlerine Baktım, Bilmeyecektin……. Bende mi gitseydim Bilinmezliklere Sevinir miydin? Sen bilirsin der miydin? Yoksa içinden geçenleri Derin dalgalardaki sonsuzluklara Gömmez miydin? ....... Tepkili mi olmalıydı sözlerim, Yoksa Her zaman ki gibi Sessizliğim miydi sesim…….. Korkardım sensizlikten bilirdin…… Vurgunlar yedim ardından Yüreğim sızladı için için…….. Güvensizliğimin uç noktalarındaki Krizlere ve kır izlerine Sessiz kaldım hep Sadece beni ve Benim seni sevmem için………. 08.02.06 sevgili dostum aysun a........... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küçük önemsizlikler
Dışarıda ramazan davulcusu, Ve odamdaki ilaç kokusu… Yaşamımızın küçük ve önemli parçaları… Sessiz bir koridor, Hafifçe duyulan acı iniltileri… Sabaha kadar yanmakta olan lambalar tepemde… Elimde kağıdım,kalemim, Yerle birleşmekten hiç kurtulamayan Ayakkabılarımın içindeki yorgun ayaklarım… Ve gözlerim..! Ve uykusuz,ve yorgun, Ve hayalet gözlerim… Kapanmak bilmeyen gözlerim… Yaşamımın küçük ve önemli parçaları… Masamda radyom, Ağzına kadar dolu bir kül tablası, Bir bitmek bilmeyen flaster, Yarısı boş bir bardak, Anahtarlar, Sigara paketleri başucumda, Ve defterim kalemim bir köşede… Ve acı iniltileri ve gözlerim, Ve yorgun ayaklarım… Yaşamımın küçük ve önemli parçaları… Ve içimde kocaman bir özlem, Hepsini bir anda silen….. 08.12.2001 01:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Martıların Gözlerinde...
MARTILARIN GÖZLERİNDE… Nedensiz sevgiler, çiçek açıyorsa kalbimde, İlk sen koklamalısın onları,gönlünce! ! ! Lakin,sakın kopartmayasın onları Sadece, Gün ışığıyla beslemelisin ve sevgiyle… Ümitlerini yeşertmelisin her dokunuşla, Nihavent eserler gibi son haykırışla… Özlemlerin kalbine gömmelisin birer birer… Zamanı geri getiremezsin yazık! ! Dokunuşlar olmalı sadece ömründe, Ellerin titremeli ve dudakların… Martılar kanat çırpmalı gün sabahında, İlk sen görmelisin martıların gözlerindeki ışıltıyı, Rüzgar çıkmalı sonra, Senin kokunu dağıtmalı Martıların gözlerinde… 18.02.2002 23:55 kdh |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mavi--Siyah..........
Kırmızı bir alevdi üzerinden atladığın, Ve yüreğine bir hançer gibi sapladığın……. Avuçlarının içerisinde sakladığın,ölüm gibi yalnızlığın……. Ve yalnızlığının peşindeki, nefretin ayak izleri, kurnazlığın…. Yorgun yılların,yüreğinin titremesiyle durulurken, Geçmişinin çatlak sesleri peşinde bir gölge gibiyken, Bir adım ileriye daha koşarken umutlarının gün doğumları, Ve gülümseyerek karşılarsın yinede Yüreğindeki serçelerin hüzün bulutlarını………. Gerçekten umudun var mıydı, Yoksa Hayatının aynadaki yalandan aksımıydı……. Maskeli bir balonun tek davetlisimiydin, Yoksa balodaki tek maskelimi….. Kan kırmızı bir hayattı üzerinden atladığın, Ve yüreğine bir hançer gibi sapladığın……. 12.04.06 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|