![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Düşünmek, Söylemek Ve Belki Acı Çekmek
Ömür dediğin Koşarak yaşanmalı Tökezlesen de çukurlarında bu yolun Masmavi bir sabah göğüne uyanır gibi Kalkmak yeniden Ve avuçlamak dipdiri bir bahar güneşini Bir ceylanın kurttan kaçışı gibi Soluk soluğa akşamların sabahında Uyanmak geçmiş ve gelecek günlerini düşünerek Kazandığın ve kaybettiğin ne varsa öykünde Düşünmek Söylemek, Ve belki acı çekmek bir ömür boyu Mutlu olmasa da Ben bunu denedim diyebilmeli insan “Mutlu olabilmek adına Acı çekiyor olsam da En güzel şiirlerimi yazdım yaşayamadıklarım adına Bugün kötüyüm Ancak hala yaşıyorum ve daha çok günlerim var yaşanacak” Diyebilmeli insan Ne olursa olsun Ciğerlerinde nefes Bedeninde ruh Ve beyninde azalmadıkça umudu Buradayım ve burada olacağım Ve mutluluk denen bir şey var ki hala Adına çekiliyor bunca acı diyebilmeli Herkese ve her şeye rağmen... 8 Nisan 2003 21: 59 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Düşünülen, Yaşanılan ve Anlatılan
Eğer düşünülen Aşmış olsaydı kendini bir fikir olmaktan öteye Yazılması güç bir destan olurdu yaşanılan... Eğer yaşanılan Bir hüsrandan öteye gitmiş olabilseydi Eksik kalmış ömrümüzde Hayalden de öte bir gerçek olurdu anlatılan... Eğer anlatılan Anlatılmaktan öteye gitseydi Ve inansaydı herkes bizim gibi Gelecek güzel günlere Şiirden öte koskoca bir mutluluk olurdu bu yazılan... 27 Şubat 2003 00: 14 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düşünüyorum, Ey Karanlıkların Bekçisi
Düşünüyorum Ey karanlıkların bekçisi Ey eli sopalı zabit Haydi engelle beni Saldır üzerime Kuduz köpekler gibi Parçala bedenimi. Aklımdan hürriyet geçiyor şimdi Vur kollarıma kelepçeyi Esir et beni Meçhullere gönder beni Kaybet beni oralarda Düşünüyorum Bir gün sana atacağım tekmeyi Hür yaşayacağımız günleri düşünüyorum Yak bütün kitaplarımı Sustur bütün çocuklarımı Ağlat bütün anaları Yine de düşünüyorum Gerekirse çıkar beynimi yerinden Sök kalbimi göğüs kafesimden Düşünüyorum kalleşliğini Sırtıma sapladığın bıçağı Satılmış gözlerini Bu beden fazladır senin satılmış beynine Değiştirebilirsin zulmünle Bütün fizyolojimi ancak Bu değiştirmez Düşünmüş olduğum gerçeğini Söyletebilirsin dilime Duymak istediklerini Fakat aklımdan geçenleri değil asla Bedenimi zaptedebilirsin Ancak beynim yeşil bahçelerde Özgürlük oyunu oynayan çocuklarla beraberdir şimdi Beynim uzak dağlardadır, Derin denizlerde, Bir sevgilinin gözlerindedir. Beynim bugünde değil Yarındadır... Ve sen yoksun Ne dünde Ne de varolacaksın Yarınlarda... 10 Kasım 2002 21: 02 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ekmek Yetmiyordu Hepimize
Ekmek yetmiyordu hepimize Bir somun ekmeğimiz vardı bizim Bölmek istedik ikiye Böldürmediler Seviyorduk dünyayı hesapsızca Hepimize yeterdi bu sevgi Paylaştırmadılar Kızıyorduk sessizliğe Kin kusuyorduk İhanet denen o kanlı bıçağa Çoğalttılar Söylenecek sözümüz vardı bizim Okunacak şiirimiz Türkümüz vardı Söyletmediler Şu dağlar, Şu yollar, Şu sokaklar şahidimiz olsun ki Böleceğiz ekmeğimizi bir gün Paylaşacağız sevgimizi Söyleyeceğiz türkümüzü... 2 Kasım 2002 22: 15 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eksik Bir Çocuktum Ben
........İlk önce farkına varamadığım ama sonradan gerçekten dostum olduğunu farkettiğim insanlar da oldu hayatımda, dostum bildiğim ama sonradan sadece arkadaş olduğunu farkettiğim insanlar da... .......Eksik bir çocuktum ben. Bilmezdim mesela bütün çiçeklerin adlarını ve kokularını… İnsan kusurlarım vardı benim de hepiniz gibi. İnsan kusurlarım vardı her soluk alışımda insan olduğumu hatırlatan. .......Konuşurken beş yaşındaydı bakışlarım, kaç yüzyıl yaşadım satırlarda saymadım. .......Utangaç bir çocuktum ben. Saklardım yazdığım bütün şiirleri annemden, kızarırdı yüzüm güzel sözler söylediğinizde ve bilmezdi babam yağmurda ıslanan küçük bir kızın tedirgin bakışlarına ağlayabildiğimi. .......İnsanlar vardı hayatımda; cahili, alimi, köysülü, şehirlisi; zengini ve fakiriyle... İnsanlar vardı kendi gözlerinin gördüğü kadarıyla bilen, düşündüğü kadarıyla anlayan. .......Mutsuz bir çocuktum ben. Umutsuz değildim ama. Bir tek hüznü yakıştırırdım yüzüme. Hesabı peşin ödenmiş hayatlara özenmezdim… .......Minnetim olmazdı dünyada hiçkimseye, beni aşka ve hayata.çağıran bir çift gözden başka .......Ve başka birşey beklemezdim hayattan, sadece kendime yetecek kadar bir ben bıraksaydı bana… |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eksik Kalmanın Ağıdı
Kim verebilir dönüşü olmayan bir yolculuğun tesellisini Kim avutabilir söyle o ana yüreğini Dindirebilir misin ağıdını eksik kalmanın Toprak utanmaz mı gencecik bedeninden? Söyle Ve neden bu kadar acımasızdır kader denilen! .. Sığmaz gözyaşlarına Sığmaz deryalara Hiçbir şiir destanlaştıramaz Kalleş bir ölümün soğukluğunu, Zaman küllendirsede acılarını Yanar yüreğinde için için görünmez yangın Ve ne zaman sert esse rüzgar Hatırlatır kendini hiç ummadığın an. Hangi fedakarlık açıklar peki Hiçbir zaman dönmeyecek bir oğlun feryadını. Açabilir mi söyle hiçbir şey Bir babanın sıkışan yüreğini... 18.12.2004 Şahin Tepe/ ŞIRNAK Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
El Değmemiş Bir Yürekle Sevdim Seni
El değmemiş bir yürekle sevdim seni Kavgamı ve toprağımı Özüm bu işte benim Yazılı en büyük günahım yaftamda Ne ölümden korktum Ne kaybetmekten, Korkmadım Kör kurşundan Cehennem ateşinden Ama korktum Yüreği beyninden küçük olanın korkaklığından Sevdiklerimin dilinden dökülecek bir küçücük sözden En temiz Türkçe’mle sevdim seni Acını ve sevincini Yedi bölgemde Yetmiş yedi ayrı kederini Gözleri kan çeşmesi Her bir ana yüreğini Yaşanmamış baharları Kavgasıyla nişanlı binlerce gencini Sen Yüreğim Gözlerimin bulanıklaştığı uzak hayalim Gecemi üşümüşlüğüne yorgan yaptığım Güzel yurdum Kara çalınmamış bir aşkla seviyorum seni Sen bilmesen de... 2006 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Empati
.......Hep olmak istediklerinizin yerine koydunuz kendinizi. Güneşli bir günün ılık rüzgarında oltasını büyük bir keyifle çeken adamın yerine mesela... .......Hep güzel yerler vardı düşlerinizde. Sonsuzluğa uzanan yemyeşil bir orman, size dünyanın bütün mavilerinin sahibiymişsiniz gibi hissettiren, dümeninde püronunuzu keyifle içtiğiniz kocaman bir tekne. .......Oysa aklınızın ucundan geçmedi bir kere bile beyaz bir poşet içinde çırpınan balığın yerinde olmak .......Düş ülkenizi kurmak için kendi düşlerini feda eden onca insanın yüzüne bile bakmak gelmedi içinizden ve kuru bir ekmeği çayla ıslatıp yumuşatmadınız sofralarında. .......Sahip olduğunuz için mutlu olmanız gereken her şeyden nefret eder oldunuz. Ve sonunda ne sizi seven tek bir kişi kaldı yanınızda, ne de mutlu olacağınız tek bir yer. .......Farkına çok geç vardınız o çok ulaşmak istediğiniz hayallerinizin sizinle dalgasını geçtiğinin, ulaştıklarınıza alıştıkça sizi yeni düşlerin beklediğinin ve en kötüsü, yeni hayallerinizin sahip olduklarınızın yüzüne tükürdüğünün... .......Gün geldi büyük kahramaların yerine koydunuz kendinizi. Çektikleri hiçbir cefayı aklınıza getirmeden sefasını sürmek istediniz çalıntı asaletlerinizin. Koltuklarınızı kabartarak haykırdınız son sözlerini. Adımlarınızın izini bıraktınız uğuldayan meydanlara. Ama bir kere bile aklınızdan geçmedi ölümü alnınızın tam ortasında hissetmek, yahut kurşunlanan gövdenizde ayak uçlarınızdan yukarılara doğru tırmanan o son sıcaklığı duyabilmek. .......Onun için hiçbir zaman bilemediniz ne demek olduğunu karşılıksız sevebilmenin. .......Hep olmak istediklerinizin yerine koydunuz kendinizi .......Ve en kötüsü de kendiniz bile olmayı beceremediniz hiçbir zaman... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En Çok Ne Yaralar
En çok ne yaralar seni Sevmediklerin mi yoksa seni sevmeyenler mi Hayır, Düşmanın kalleşliğidir asıl Ayakta tutan Seni ve inancı... Ya sevdiklerin Onlardır Bir bakışıyla paramparça eden yüreğini Onlardır açan hiç kapanmayan yaraları Onlardır bir sözüyle Atan seni dipsiz kuyulara Üzgünsen, Kırgınsan, Kendini itilmiş hissediyorsan bugün Sevdiğin içindir Sevilmediğinden değil, Böyle sevdikçe insanları Bir gün layığını bulacaktır sevgin... 02 Aralık 2002 00: 27 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En Gerçeği Budur Sevebilmenin
Senin yüreğinin aydınlığıdır Yüzüne vuran o beyazlık. Çocuk bakışlarındaki saflık Hiç büyümemişliğindendir Yüreğin yüz yaşında olsa da. Belki buydu sebebi Çok sevip de sevilmeyişinin Yetim bir çocuk gibi Sahipsiz kalışı yüreğinin. Oysa en gerçek sevgiler Senin ellerinle yaratılır. Kanunudur belki yaşamanın, İster bir çift gözü İster bir memleketi Budur bedeli karşılıksız sevebilmenin. Oysa deli gönlüm Demedim mi sana Budur sebebi Yüzünde parıldayan beyazlığın, Yüreğindeki aydınlığın “En gerçeği budur sevebilmenin”... Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|