![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hayattan Yana Durmak İçin
Hayattan yana durmak için Aykırı olduk çağımıza Sevgisizlik çağında Aşık yüreklerimizle... En tehlikeli kitapları okuduk En zorlu yollarda yürüdük ömrümüzü Kimimiz şiir yazdı Karanlığa küfretti *******ce, Kimimiz ömrünü koydu ortaya Kırıldı boynumuz en delikanlı çağında Hayattan yana olmak için sadece Asi olduk çağımıza... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Haydi Dağlara Vuralım Kendimizi
(*Sevgili abim Mim Kemal Ertuğrul'un 'Yazdan kalma Bi'ş' şiirinden imgelemime düşen...) Haydi dağlara vuralım kendimizi, yemyeşil ormanlara... Sadece kuş cıvıltıları bulaşsın mısralarımıza. Görmesin gözlerimiz Dereler gibi akan kanın kızıllığını, Duymasın kulaklarımız Savaşlar ortasında kalmış bir bebeğin ağla(ma) yışını Haydi dağlara vuralım kendimizi Acıların yanımıza uğrayamayacağı diyarlara Hiçbir çığlığın ulaşamayacağı kadar uzaklara. Ah güzel abim Boşuna aslında bütün çırpınışlarımız Adım gibi biliyorum ki Sen, bu dağ başında bile Annesini arayan bir karacanın Parlayan gözlerine bakıp ağlayacaksın. Belki bozduğun için farkında olmadan Bir karıncanın yuvasını ******* boyu uyumayacaksın… Senin suçun değil Gül yaprağının yankısında kırılan sırça yüreğin. Öyle isterdim ki İpinden kurtulmuş bir uçurtma kadar hür olabilmeni Bekle güzel abim Zulüm sözlüklerden çıkartıldığı gün Gül yüzlü çocuklar Kızıl çiçekler bırakacaklar mezarlarımıza… 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Aynı Yerden Başladık Yola
Hep aynı yerden başladık yola Hep aynı yere vardık sonunda Anladık ki sonunda biz bir adım bile yürümemişiz Ve bir sayfasını bile okumadan Sonuna gelmişiz bitimsiz sandığımız hikayenin Tanımsız kaldı bütün kavuşmalarım Ayrılığın bütün duygularımı yağmaladığı yerde Düştü son bayrak yere Soldu duvardaki slogan Bir kez olsun öpemeden alnından Yüzüne toprak kokusu bulaşan o güzelliği Sarılırken bir yari kucaklar gibi Hayatın ince beline Kesildi bir anda bütün sesler Müzik sustu Ve başladı sessizliğin ölümcül saltanatı Aynı acılardan yanan yüreğimiz Ve hep aynı sözlerle sarmaya çalışan açık yaralarını Yorula yorula yine aynı yerde tükenir... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Bir 'Sen' Var Düşlerimizde
Hep bir 'sen' var Düşlerimizde Gülüşlerimizde... Hep bir 'sen' var 'Sen'in olmadığın *******de bile “Sen”in olduğun şiirler yazıyorum. Beni “sen”sizliğe mahkum ettiğin *******de. Hep bir 'sen' var Düşlerimizde Gülüşmelerimizde Anladım ki artık “sen” olmadan da yaşanabileceğini Beni “sen”sizliğe kurban ettiğin *******de Ancak Şiirsiz asla……………………………….! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Bir Işık Vardı
Hep bir ışık vardı o tünelin sonunda. Bir yol vardı ömrümüz boyu uzanan Bitecek bir gün derken hep bizi tüketen Umut hiç eksilmezdi içimizde Katık yapıp ekmeğimize kattığımız akşamlarda Olmasa da yanımızda Olmasını umut ettiğimiz bir gülümseyiş vardı hep Hep bir ağızdan söyleşir Türküler söylerdik hep bir ağızdan Sürgün olsak da severdik yaşamayı Aç kalsak ta kaybetmezdik Yarınlara olan inancımızı En kötüsünü görmüştük Vurgunların, talanların Kıtlıklardan, kıranlardan geçmişti yolumuz Ama yine de bir ışık vardı tünelin sonunda Kendimiz tükensek de İçimizde hiç tükenmeyen umudumuz vardı. Bütün baharlar yakındı bize Soğuktan titreyen ellerimize rağmen Her şeye rağmen yaşamaya değerdi gelecek. Filizlenecekti elbet Yüreğimizde aşkın en güzel çiçekleri Yani yakındı Ateşler yakıp dostluk bahçelerinde Etrafında tekrar türküler söyleyeceğimiz günler Hiçbiri olmayacak olsa bile Ne kadar güzeldi bir bilsen Düş kurabilmek… |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hep Ertelenmiş Bir Şiirdi İçimde Aşk
Hep ertelenmiş bir şiirdi içimde aşk Mutlu günlerimi atlatmayı beceremezdim bir türlü Ayrılığı anlatan tek bir hece bile yokken yazdıklarımda Her gece göğsümün üzerinde gezinirdi hüznün elleri Evcilleştirilmiş acılarım vardı benim Küçük bir yaraya değen tuz zerreciği gibi dayanılır. Öyle zordu ki Acıyı sahiplenişime sıradan bahaneler uydurmak. Bakir kelimelerin ardına sığınıp Yüzüne tükürüyorum şimdi aşklarımın Ne söylesem eksik kalıyor Nereye gitsem uzuyor yollarım sürekli... Kızma ne olur bana Kitap harfleriyle konuşmayı beceremiyorum artık Ağzımı bıçak açmadığı zamanlarda En çok kendimle dertleşiyorum Kendimi bırakıp gittiğim yollar sana varmıyor Eksik kalıyor kendimden çaldığım zamanlar Hep ertelenmiş bir şiirdi içimde aşk Anlatmayı beceremezdim bir türlü Seninleyken sensiz olmanın kederini... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hepimizindir Bu Şiir
Bir şiirdir söylenilen Onların şiiri Yani bizim Yani sizin Yani hepimizin Hürriyet uğruna esir düşene bu şiir; Eşit olalım, hür olalım derken İncitmezken bir karıncayı bile Bir somun ekmeği Tedirgin, umutla, cesaretle bölerken ikiye Sessiz sedasız gidene Meçhul bir vakitte bir meçhule... Mutlu tok bir yarın için aç kalana bu şiir Emeği; Ellerimizin, beynimizin, yüreğimizin, Emeğe sınır koymuşlar bugün Emek açlık sınırı altında Ve ellerimiz, Beynimiz, Yüreğimiz, Açlık sınırı altında bugün Onlara bu şiir Bu şiir emek döküp, Aç uyuyanındır... Yaşamak için ölene bu şiir; Sevgisiz, karanlık Ve zulümle yaşamaktansa -Bir on dörtlünün namlusu ucunda yaşamak gibi- Dağ başlarını sarmışken ihanet ve yalnızlık Düşmek yola Sevdayı katık yapmak ekmekle Arkadan yaklaştıklarını bilerek Yürümek kararlılıkla Dağların ardından yükselecek güneşe doğru, Bu şiir ölenindir Bir halk yaşasın diye ilelebet... 22 Ekim 2002 22: 47 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hepsi Bir Kandırmaca
Hepsi bir kandırmaca Duvarları delip geçen bakışlardaki sihir, En sağlam duvarları yıkacak rüzgarları Doğuracak olan en coşkun çağında Koskoca bir evreni alıp avcunun içine Paramparça edip bir anda Sonra yepyeni dünyalar ve güneşler yaratacak kadar Çılgın ve korkusuz yaşında Nedir bu durgun sular gibi Kendi sessizliğinde boğuluşun Milyar milyar atacakken kalbin Dünya dünya soluyacakken gökyüzünü Bir kalp atışına bağlı saatli bomba gibi duruşun niye Öyledir ki Günü gelir Üç metrekarelik karanlık bir odada dünyaları Veya koskoca bir dünyada karanlık küçük bir odayı yaşarsın Günü gelir aldırmaz olursun Olup biten alçaklıklara Silinir beyninden koskoca bir halk Zapt eder yüreğin beynini Artık bir yürek ihtilalidir beyninde yaşanılan... Aşk denen aptallık hapının uyuşturduğu beyninle Büyürken yüreğin beynini küçültürsün... Oysa kavgada yaşamak vardı aşkı Bileyip bir sevdayı saplamak sevgisizliğin bağrına Unutup gitmek değil bir halkı Bir halk olmak aşkın kucağında Yıkıp yeniden sevgiyle kurmak Bu sevgisizlikten kararmış dünyayı... 29 Ocak 2003 02: 14 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Akşam Yeniden Yazabilirim Bu Şiiri
Her akşam yeniden yazabilirim bu şiiri Ellerimin titremesine aldırmadan Bambaşka bir uykudan uyanır gibi Kendi ellerimle yeniden yaratabilirim Çalınmış sabahlarımızı Hiçbir zaman gelmeyeceğini bilerek Ve kederinden hergün biraz daha gebererek Görülmemiş bir aşkla sevebilirim seni... 2004 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Her Cümle Biraz Yalan
Susmaktı her konuşma Ve onun için yalandı her cümle biraz Söylenmesi düşlenen her söz gerçek. Her kavga biraz destan Her düş biraz çocuksu Ve çığlık çığlığa her insan Bağırıyor bir ambulans caddenin ortasında Islak yolları bıçak gibi keserek Bir hasta ölümüne hazırlanıyor yine Güzel yaşayamadığından olsa gerek... Bir şair kuytulukta şiir yakıp ısıtıyor ellerini Ateş daha bir sıcak Gece daha bir aydınlık yine Bir anlayan olmadığından olsa gerek... Bir susuştu her konuşma Her sevgi biraz eksik Ve yalandı her cümle biraz Düşlenen, gerçek... 5 Mart 2003 22: 22 Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|